Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je vakcinisana. Nemojte je na silu hraniti ako ne jede.
Merite temperaturu.
Koliko je stara mačka.
Znam, ranije si mi mnogo pomogao savetima.Nisi pratio šta je bilo, ukratko- našli smo ih pre oko 1,5 mesec, ostavljene ispod naše terase(zlotvori koji znaju da ćemo svaku prihvatiti(, nisu imali više od 2 dana, jedno je uginulo posle dva dana.Koristili smo formulu, koju preporučuješ, ali smo imali sreću, da jedna od mama maca koje imamo i čija beba je već napunila 3 meseca, počela da ih doji,Mimis kaže da joj se vratilo mleko, ali smo mi još dohranjivali.Dečko je malo sitniji, ali malena Gica je baš debela(slike su na Predstavite vaše mace), bili su izuzetno veseli i nemirni.Preksinoć je iz čistog mira pala, ne može na prednje noge i zabacuje glavicu unazad, povraćala je usireno mlekce i ukakila se 2 puta, a malo pre toga smo se igrali.Veterinar joj je dao lekove( ne mogu ti tačno reći šta, jer muž je vodi i ne želi da raspravlja sa mnom, jer kaže da sam paničarka), sada joj je mnogo bolje, ali ja smatram da joj je još uvek loše.

Znam, ranije si mi mnogo pomogao savetima.Nisi pratio šta je bilo, ukratko- našli smo ih pre oko 1,5 mesec, ostavljene ispod naše terase(zlotvori koji znaju da ćemo svaku prihvatiti(, nisu imali više od 2 dana, jedno je uginulo posle dva dana.Koristili smo formulu, koju preporučuješ, ali smo imali sreću, da jedna od mama maca koje imamo i čija beba je već napunila 3 meseca, počela da ih doji,Mimis kaže da joj se vratilo mleko, ali smo mi još dohranjivali.Dečko je malo sitniji, ali malena Gica je baš debela(slike su na Predstavite vaše mace), bili su izuzetno veseli i nemirni.Preksinoć je iz čistog mira pala, ne može na prednje noge i zabacuje glavicu unazad, povraćala je usireno mlekce i ukakila se 2 puta, a malo pre toga smo se igrali.Veterinar joj je dao lekove( ne mogu ti tačno reći šta, jer muž je vodi i ne želi da raspravlja sa mnom, jer kaže da sam paničarka), sada joj je mnogo bolje, ali ja smatram da joj je još uvek loše.

Slažem se da ne treba paničiti ali to je uzrast koji nije još vakcinisan i koji je podložan raznim infekcijama. Nemoć u zadnjim nogama često bude i od povišene temperature. Nadam se da nije ništa opasno i da će proći ali pročitaj za svaki slučaj u vezi nekih bolesti: Bolesno mače (virusna infekcija)

Slažem se da ne treba paničiti ali to je uzrast koji nije još vakcinisan i koji je podložan raznim infekcijama. Nemoć u zadnjim nogama često bude i od povišene temperature. Nadam se da nije ništa opasno i da će proći ali pročitaj za svaki slučaj u vezi nekih bolesti: Bolesno mače (virusna infekcija)
Nije ništa od toga srećom(pročitala sam i ranije sve savete sa Netbre), oporavlja se, počela je da hoda, mada pomalo nesigurno i da cucla, ali više nije onakva debeljuca, nema veze, važno da joj je bolje:), neću da baksuziram, javiću kako se oporavlja.

Da li neko zna koja je ovo vrsta macke?

297856_290579360953608_100000046386041_1241976_990801806_n.jpg

Drugari, mi sutra imamo zakazanu sterilizaciju, medjutim Shiva od malopre pokazuje znake teranja :( Znam da je u teranju rizicna sterilizacija, ali ja stvarno ne mogu vise da cekam, to je trebalo jos pre nego sto je pala da se uradi. Ovo bi joj bilo cetvrto teranje, a od toga trece od pada, bukvalno u mesec i po dana 3 puta. :confused:
Sta mi preporucujete?

Ako je veterinar dobar, slobodno je nosi na operaciju. Ako imas sumnje, onda sacekaj i nosi je cim teranje prodje, mislim da imas oko nedelju dana fore pre sledeceg teranja. Da li ce proci kroz ovo teranje ili nece nema nikakvog efekta na njeno zdravlje tako da neces napraviti neku stetu ako sacekas. Koliko unapred moras da zakazes sterilizaciju? Veterinari kod kojih sam ja nosila macke su jako fleksibilni sto se toga tice, danas ih zovem i oni kazu da sutra donesem macku, tako da nikada nije bio problem potrefiti taj period kada macka nije u teranju ma koliko kratko trajao.

To je veterinar kod kog je isla na infuziju posle pada, i on joj je bukvalno spasio zivot, kad niko nije hteo da se "mesa" Prokicu u posao, on je prihvatio da je leci. Cak i veterinari iz mog kraja ga znaju i kazu da je odlican hirurg. Videcemo sutra, odnecu je, pa sta on predlozi, tako cemo.

mogu samo da se slozim s ovim sto je pozitivno rekla jer sam vodila kitty kod istih vet.
inace, bila sam prisutna kad jedna zena dovela macu kojoj se isto desilo da udje u teranje pred operaciju i vet je rekao da nema veze i da ce je operisati...

Ja samo da kažem da sam šokirana, Macumica je prvi put posle 12 godina piškila u kući :eek: (ako izuzmemo jedno pišanje na babin poslužavnik pun zove za sušenje :lol: ). Znači tata joj je sekao hranu, ona se motala po kuhinji, i on je čuo da ona kopa po podu, pomislili da se istripovala, kad ja pogledam a ona piškila u kesu sa jabukama :eek: koju je tata spustio na pod kad je došao sa pijace :dash: Ne kontam ni razlog, ni motiv, potpuno smo se svi zabezeknuli! Jel se desilo nekom slično?

Ako nije upala besike (a moze da bude), moguce je da joj je kesa neobicno mirisala pa ju je obelezila svojim mirisom, ponekada to rade kada se nove stvari unesu u kucu.

Ne bih rekla da je upala bešike.... danas mama i ja bile do grada, gospođica bila smaa kući... ja ulazim u moju sobu vidim izrkan mi prekrivač na krevetu.... ja reko nije valjda, kad ono nije, samo je ulazila ispod. A onda mama zove iz kupatila, a ona kakila na pločice, onako fino, lepo formirano, pa zatrpala džogerom, krpom za pod i onom krparom! :roll: Dakle što se kake tiče ovo je prvi put za 12. godina.... ne krivim je, bila je sama u kući, nije imao ko da je pusti na terasu... Nego se sve pitam da nema ovo neku psihološku pozadinu! :think:

Ne bih rekla da je upala bešike.... danas mama i ja bile do grada, gospođica bila smaa kući... ja ulazim u moju sobu vidim izrkan mi prekrivač na krevetu.... ja reko nije valjda, kad ono nije, samo je ulazila ispod. A onda mama zove iz kupatila, a ona kakila na pločice, onako fino, lepo formirano, pa zatrpala džogerom, krpom za pod i onom krparom! :roll: Dakle što se kake tiče ovo je prvi put za 12. godina.... ne krivim je, bila je sama u kući, nije imao ko da je pusti na terasu... Nego se sve pitam da nema ovo neku psihološku pozadinu! :think:

Klimaks? Znas kad Erik Formen pita tatu Reda sta je to menopauza a ovaj kaze "Nemam pojma ali nisam bio na ovolikom oprezu jos od Koreje." Salim se, znam da je sterilisana, ali svakako ima godinica da pobrljavi i postane egocentricna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back