Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvuci kao pantljicara, dobija se kada macka proguta buvu ili glodara koji u sebi nosi njena jaja. Tretman je jedna tableta Drontal Cat / Cestal Cat / Pratel (moze i prazikvantel ali mackama se ionako preporucuju ove tablete sireg spektra delovanja povremeno za svaki slucaj), nema potrebe ponavljati tretman za nekoliko nedelja jer jedna doza je dovoljna za pantljicaru.

A ovo je nas novi stanar, jadnicko je u karantinu u kupatilu tako da se nadam da cu mu uskoro naci bolji dom:

27wye53.jpg

Poslednja izmena:
Ee.. moje macke su se ''nalozile'' na hranu za macke.. ja im to nisam kupovao jer sam smatrao da im je bespotrebno... hranio sam ih standardno.. mleko, meso, ostaci od rucka..itd.. i odjednom mi je dunulo da kupim hranu za macke.. kupio sam i macke hoce jos i jos.. srecom imam macke sa macicima pa je oznaceno da je za njih neograniceno... imam jos jednog macka koji nije hteo da okusi, kad veceras ja nasuo macicima i on im se prikljucio... tako da ce mi ova kesica hrana otici i brze nego sto sam mislio... a sa hranom sam im useckao i sunke, pa se verovatno stari macor napalio na sunku :)))... a danas sam im mesao mleveno meso sa hranom, pa su posle toga otisle da piju vode kao lude :)

IMG_0186.jpg

e da zanima me za ovu macku na slici.. da li je previse mrsava za 1. godinu koliko ima , a inace i majka joj je bila mrsava a jela kao ludaca.. kao sto i ova sada radi.. pa sam prvenstveno kupio hranu da vidim da li ce malo da se glacne

Poslednja izmena:
E, Aco, svasta ces jos ovde da naucis :).
Ja sam veoma uznemirena zbog mogucnosti parazita (lakse mi je da mislim da "mozda nije to"). Kupicu sutra drontal, usisavacu vise puta dnevno ali se ipak bojim tih jaja. Dajte molim vas, ako neko moze da mi kaze koja bi vrsta parazita imala jaja nalik susamu, kako se razmnozava i sprecava dalje sirenje. Pokusala sam da procitam u deda Zikinoj knjizi ali moj zeludac jednostavno ne moze da podnese da procitam o svakom parazitu.

a pa dobro ali opet ne bih voleo da macici budu vitki... :) ja ih mnogo volim... sada spavaju na terasi na stolici.. a na jesen ce spavati u specijalnoj prostoriji za njih.. tj. ta prostorija nam sluzi kao ostava... medjutim tu sad nema nista.. sem nekih kutija.. pa ce tu spavati.. :) danas sam se uplasio jako... ja imam kucu i veliko dvoriste i ispred kuce terasa.. oni jedino znaju za pravac KUCA - CVECE - TERASA i danas jednog maceta nije bilo ceo dan.. mislio sam da mu se nesto lose desilo, srecom je veceras doslo, to mace volim, ali ono bezi nece da se mazi za razliku od druga dva... :D

Aco, nadam se da ce moderator da izbrise ove tvoje komentare pre nego sto ti ljudi kazu sta misle o njima, jer ces posle njih verovatno da napustis forum a to bi bila steta za te tvoje macke jer se nadam ces ovde da naucis nesto za njihovo dobro.

Pogledajte prilog 200767

e da zanima me za ovu macku na slici.. da li je previse mrsava za 1. godinu koliko ima , a inace i majka joj je bila mrsava a jela kao ludaca.. kao sto i ova sada radi.. pa sam prvenstveno kupio hranu da vidim da li ce malo da se glacne
pa,dobro, živa je , aj da pomognemo čoveku, a ne da mu solimo pamet, daj joj hranu za dojilje i pojačaj ishranu za mačku, a ovde imaš sve savete za to.

mene zanima zbog cega se javljaju kod macke zapusen nos i temperatura?
Nasla sam jednu macu na ulici imala je problema sa okicama i zapusenim nosom,
oci sam uspela da izlecim ali zapusen nos nikako ali jos je jako mala i divlja da je nosim kod veta..

Najcesce se javljaju od virusnog rinotraheitisa tj. macjeg herpesa, koji kao i ostali herpes virusi ostaje u organizmu zauvek tako da ce se maci to desavati svaki put kad joj padne imunitet. Vidi sa veterinarom da joj dodajes aminokiselinu L-lizin u hranu, i hrani je sto kvalitetnijom hranom po mogucstvu bez zitarica (zitarice sadrze aminokiselinu arginin koja potpomaze aktivaciju herpesa, dakle ima suprotno dejstvo od lizina, kog najvise ima u mesu).

Drugari, evo upravo pre nekoliko minuta čujem mjaukanje, kad po kući mi se šeta prelepi, mladi, mršavi mačor, sive boje, znate ona boja kao što su ruske plave mace, e sad ne znam je li baš te rase ili je mešanac ali ima istu tu boju! Mršav je, mlad (možda četiri meseca, možda i manje), visok i lep, dala sam mu da jede, možda ga je neko izbacio na ulicu, možda je samo zalutao, vedećemo ovih dana hoće li otići ali u svakom slučaju ako vidim da je "ničiji", bilo bi dobro da razglasite vašim prijateljima pa ko hoće nek mi se javi, da vidimo možemo li da mu pronađemo dom!

ma sta cu joj ja..

Da je sterilises. Ima vetova koji to rade relativno jeftino a ako procitas temu bice ti jasno zasto je vazno da to uradis.

Drugari, evo upravo pre nekoliko minuta čujem mjaukanje, kad po kući mi se šeta prelepi, mladi, mršavi mačor, sive boje, znate ona boja kao što su ruske plave mace, e sad ne znam je li baš te rase ili je mešanac ali ima istu tu boju! Mršav je, mlad (možda četiri meseca, možda i manje), visok i lep, dala sam mu da jede, možda ga je neko izbacio na ulicu, možda je samo zalutao, vedećemo ovih dana hoće li otići ali u svakom slučaju ako vidim da je "ničiji", bilo bi dobro da razglasite vašim prijateljima pa ko hoće nek mi se javi, da vidimo možemo li da mu pronađemo dom!

Ako su mu oci boje cilibara i tamno uokvirene, moze da se desi da je cistokrvni Rus. Javi sta se desava.

Mirko pomerio pamet Zabici, a ovaj ne sme ni da zarezi, u drilu je. :zcepanje: Setao se ispred njega, valjao se po zemlji, sve dignutog repa... :rotf: Kao sto napisah na chat temi, prvo jede Mirko, onda mi, pa tek onda psi. :lol:

Nije on izdaleka došao, tu je negde iz komšiluka

Pogledajte prilog 200767

pa po mom ukusu je ona ok s obzirom da ima i macice, ja vise volim mrsavije macke... ali sterilisi je ako je vec volis kao sto kazes, posebno zato sto ne mozes da je kontrolises.

imala bih ja kandidata za rusa, ali moj kandidat, koji je inace lud za mackama je alergican na njihovu dlaku i bas razmatramo da li neke macke izazivaju manje alergiju od drugih, zna li neko od vas?

Navodno sibirske macke, mada kod obicnih mesanaca to je karakteristika koja varira od macke do macke, na neku ce biti alergican a na neku nece. Mislim da to zavisi i od hormona, ja sam imala jaku alergiju na macke koje doje, a pre toga sam imala kastriranog macka bez ikakvih problema. Tako da ako uzima macku neka uzme neku vec sterilisanu/kastriranu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back