Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
uh sada si me malo smirila, :)
mada je bolje kada imas takvog veterinara ,da sumlja na najgore - pa ce i na svaki znak bolesti reagovati nego
veterinar koji ignorise sve zivo.
Na taj nacin ,kod veterinara u prvom slucaju ,jako malo ima sanse da mu promakne neka bolest

videh sada rezultate i da su proteini i hemoglobin odlični : )
to su lepe vesti, idemo dalje : )
kako je maca? jesi li mu poslala rezultate? nadam se da će sada moći da da neku dijagnozu i da da terapiju maci

videh sada rezultate i da su proteini i hemoglobin odlični : )
to su lepe vesti, idemo dalje : )
kako je maca? jesi li mu poslala rezultate? nadam se da će sada moći da da neku dijagnozu i da da terapiju maci

Drago mi je da je to sto treba ok...mene kao i taru zanima sta ce dalje biti pa nas obavestavaj,drzim palceve da nije nista strasno <3

Au ovaj non stop mrnjauce
Mrrrrrrnaauuuuu mrrrrrrrrrrnjauuu mmrrrrrrrrrrrrrnjaauuu jau
A nocu luduje i ispusta neke zvuke:lol:
Mrrrrnjau jau:rotf:
imala sam ja macore al ovo bre zvuci ko macka u teranju:rotf: on sa 7 meseci veliki frajer:zper:

a pa da
to je pubertet
:)
ja sam htela da izludim sa dva macora u pubertetu predprosle godine...
jedan nije bio toliko strasan,ali drugi---pomisljala sam da spavam kod komsija samo da ga ne bi slusala- zvali smo ga -glas iz pakla..

Elem,Filipovic je na nekom predavanju
juce me je zvao da mu citam rezultaate ,,i rekao je
-- pa za sada nema naznaka o onoj bolesti o kojoj sam vam pricao -ali videcemo
Kada sam kod njega bila u ordinaciji rekoh mu da mi jedan veterinar predlaze neku terapiju od tri puta po dve inekcije ,,
on je rekao da bi on cekao ...
Medjutim kako ,me je skoro ubedio da Culetu nema pomoci
ja sam slopila kockice i rekla sebi da je bolje ikakva terapija od nikakve(ja inace jako tesko odustajem od bilo cega-a narocito od zivota)
Odvela sam culeta i rekla da mogu antibiotici i vitamini ali nista drugo(to su filipoviceve reci)
Oni su mi pokazali da to i jesu antibiotici
...i cule je primio prvu terapiju danas
I povratio se u zivot..ne znam mozda je to trenutno- ali on nema proliv od jutros
Sto se tice filipovica -poslala sam mu mejl sa skeniranim culetovim rezultatima-kao sto je trazio
i sada cekam...

Pa kada sam videla da filipovic nece tako brzo sa dijagnozom -onda sam odlucila da je odvedem na terapiju- za koju mi je filipovic rekao da bi i dosla u obzir ali .ako ima tu bolest f. (za koju ne mozemo tvrditi da je ima )... onda joj nece mnogo pomoci

Teraoiju cine dve inekcije(vitamini i antibiotici) ,koju treba da primi tri puta -danas je zadnji put
Mislila sam da ne mogu bas da gledam macu kako joj se pogorsava stanje iz dana u dan
a da ja nista ne cinim po tom pitanju
Na kraju krajeva nece joj skoditi nista
Taman ,dok stigne filipoviceva dijagnoza bolesti.. da radimo nesto..
Od pocetka terapije jeste bolje
Sada je duplo zivlja nego sto je bila
Nema proliv ,i uz hranu koju je filipovic preporucio (za osetljiv stomak kod macaka)
maci se smanjio stomak.Moja druga odrasla macka ako ostavi hranu u ciniji ,Cuke to pronadje i polize
i onda joj stomak bas postane velik...Mozda ima problema sa varenjem ili tako nesto
Danas ili sutra cu da odem kod filipovica po hranu i da ga pitam za dijagnozu
Valjda ce reci nesto...:(

pametna odluka, filipović malo razvlači, ne znam zašto : S
i čim je maci bolje posle ishrane i terapije znači da nije fip, plus oni rezultati koji su dobri, samo da se sada da prava dijagnoza i terapija i da se maca skorz izvuče
a što se hrane tiče, moraćeš da im uobročiš, pošto vidim da i ti imaš dve mace a jedna ne sme da jede bilo koju hranu, bilo bi dobro da im više ne ostavljaš hranu nego da im daješ obroke, ja sam moje tako naučila i sada me zovu kada su gladne (probaš npr sa 4 obroka dnevno)...

Kako izgleda zivot sa parom maca u kuci? Mislili smo da kupimo jednu macu a onda nam je zao da bude sama, posto nece moci da izlazi iz stana pa razmisljamo da uzmemo par i da ih ne sterilisemo. Da li neko ima iskustva?

Kako izgleda zivot sa parom maca u kuci? Mislili smo da kupimo jednu macu a onda nam je zao da bude sama, posto nece moci da izlazi iz stana pa razmisljamo da uzmemo par i da ih ne sterilisemo. Da li neko ima iskustva?

Prvo, zašto da kupujete kad na svakom ćošku možete da udomite?
Drugo, ako su mace različitog pola, to će biti cirkus bez sterilizacije. Gde planirate sa 10-15 mačića godišnje?
Ako planirate istog pola, ne znam kako će se trpeti, ima posebna tema na ovom podforumu, mislim da se zove - kako sprečiti mačke da se poubijaju, ili tako nešto...

ja sam jedno vreme imala cak tri macke + komsiske:))
...sada cu biti ozbiljna...
iMAM JAKO PUNO ISKUSTVA U -DRZANJU ZIVOTINJA -SVIH VELICINA :)
sto se tice macaka.mozda sam ja imala srecu pa sam naisla na macke sa "blagom" naravi
ali ja nikada nisam imala preteranih problema kada dovedem NOVU macku
Kao i ljudi-treba im vremena da se prilagode jedna na drugu -mesec -mesec i po dana
,,e ,sada sto je starija macka to "prilagodjavanje " ide teze ...mada nije ne moguce
Najbolje je ako su iz istog legla,,,
Mada nema pravila
Ja,recimo nikada ne bih drzala samo jednu macku -prvo uvek mi izgleda nekako tuzna
a drugo jako je zanimljivo gledati kako se macke ponasaju jedna prema drugoj-tu mi ljudi ima puno toga da naucimo od njih.
NA pocetku leta se desilo da mi u kuci ostane samo jedna macka -koja ima 2 godine
izgledala mi je jako tuzna jer je od svog rodjenja imala puno macaka oko sebe,
Dovela sam jedno mace od ne punih 2 meseca.prvih 7 dana sam mislila da ce macor mace zaklati...
ali posle oko 3-4 nedelje evo spavaju zajedno..i meni je lakse ,kada imaju drustvo

Poslednja izmena:
Ako ga je pojela pre manje od 2 sata, treba da izazoves povracanje. Ako je proslo vise od 2 sata trebace ti veterinar. Ali, jeste li sigurni da se otrovala misem? Mogla je da unese nekoliko vrsta otrova, i za neke od njih ne sme se izazivati povracanje. Ova ordinacija ima broj telefona za hitne slucajeve, u gornjem desnom uglu, najbolje je da pozoves i pitas sta mozes sada hitno da uradis.
http://www.nomovet.com/kontakt.php

Na žalost, mrtav je odavno, tj nrtvi su odavno. Imao sam mačka prije 3-4 godine koji je uginuo nakon trodnevne bolesti. Povraćao je nešto zeleno, nakon toga su mu se oduzele zadnje šape i sledećeg dana je uginuo. Drugi mačak prije 15ak dana na sličan način. Samo što je povraćao sluz, znači potpuno prozirnu. Nemam veterinara za kućne ljubimce u blizini, znači u 100km. Tako da mi je svaki savjet potreban, valjda postoji neki protivotrov? Za ubuduće?

Jeste Filipovic dobar veterinar, cula sam od vise ljudi a Tara mi ga je prva preporucila - pazljiv je, oprezan, temeljan. Ali sto se dijagnoze tice, on je mojim macama NIKAD nije ustanovio ni za jedan problem za koji sam mu se obratila. Uglavnom, on ih izleci (sto je ipak najvaznije), propise terapiju, daje lekove, antibiotike, injekcije itd. ali ne kaze sta je uzrok, zbog cega, kako, zasto itd. To je moje iskustvo sa njim.

Da li je neko davao macama granule Oskar? Videla sam da ih prodaju u marketu blizu mene, pa da znam da li da im kupim ako valjaju, jer nekad mi nije usput da idem do pet shopa u nabavku a izbegavam da uzimam Friskase i Viskase i ostale sarenise iz prodavnica. Kakog su kvaliteta?

Izazvati povraćanje i odmah dati medicinski ugalj........rastvoriti u malo vode i ušpricati u usta.....rastvor cele tablete.......
Medicinski ugalj vezuje toksine.......kupuje se u apoteci.....
To je prva pomoć....

Odlično. Hvala ti na savjetu. Jel može par savjeta kako se kod mačaka izaziva povraćanje? Malo gajim sumnju u to povraćanje jer je prekasno kad ja otkrijem simptome. Ali sad mi pade na um da su mačori sami od sebe povraćali tako da mi to ne bi trebalo predstavljati problem. Znači medicinski ugalj.

3 postotni hidrogen, onaj iz apoteke - najblazi, sipas u spric bez igle, naravno
20 mil
stavis medju kutnjake; u ugao usta i das mu
ako ne povrati u roku 20 tak minuta ponovis : (
u medjuvremenu si vec zvao veterinara i krenuo ka ambulanti : (((

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back