Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ej imam problem
ozbiljan
imam tolike godine raznorazne macke ovo mi se prvi put dogadja
elem..vec sam ispisala-ali hajde da ponovim uvod u pricu
Imam macku 3 godine,za to vreme je tri ture macica donela na svet..
treca tura nije bila planirana jer se parila dok su macici iz druge ture sisali
Posto sam isla na more odnesem je na cuvanje kod mog druga koji ima veliko dvoriste
Tamo se omacila i donela dva maceta na svet.
Prenela ih je kod njega u krevet :)
kADA SU MACICI IMALI OKO MESEC -MESEC I PO DANA mmoja macka -nekako- izadje na ulicu(u kojoj prolaze sveukupno 5 vozila dnevno -
) i kola je zgaze.
Bila je jako dobra macka.Dva maceta su vec pomalo pocela sama da jedu kada se to desilo
Jedno je jako dobro napredovalo. a drugo se sve manje igralo i pomeralo - cak je pocela i dlaka sa njuskice da joj opada,,
Ja sam onda uzela kod sebe to slabije mace-ono drugo me je drug zamolio da ossstane kod njega dace on da ga uzme
rekao je - svo je zivo,samo trci i igra se
Ja sam mu obratila paznju da mace ima velik stomak - on je rekao - pa da kada stalno jede..
Mace se stalno igralo i jurilo zvali su ga taterminator :) jer se stalno svadjalo sa starijim mackama..Mace je jedno popodne samo nasao
ispod stola prevrnuto na ledja i isla mu je krv iz usta,,
Ovu macu kod mene,sam vodila kod veterinara 3 puta za 2 nedelje.Davali su joj za gliste-tri puta, onda za zapaljenje creva ,pa neke vitamine
Pa svasta.Mace se oporavilo i pocelo da se normalno ponasa
Pocelo je da se igra ,jede,da se lize ..I sada je to jako zivo mace.Samo sto joj je stomak sve veci i veci..Nije od hrane
Juce sam je vodila kod veterinara on je opipao da joj je uvecana jetra -ali da to moze biti i od glista
Rekao je da je stavim na dijetu i dao mi je pastu da joj dajem jos dva dana,,
Na dijeti je vec jedan dan ali cini se da joj stoman ne prestaje da raste...
Ne bih ja cekala jos dva dana- postoji li neki ultra zvuk za mecke ili slicno
Ima li neko ideju sta bi moglo da joj bude?
Plasim se da ne zavrsi kao to drugo mace

ej imam problem
ozbiljan
imam tolike godine raznorazne macke ovo mi se prvi put dogadja
elem..vec sam ispisala-ali hajde da ponovim uvod u pricu
Imam macku 3 godine,za to vreme je tri ture macica donela na svet..
treca tura nije bila planirana jer se parila dok su macici iz druge ture sisali
Posto sam isla na more odnesem je na cuvanje kod mog druga koji ima veliko dvoriste
Tamo se omacila i donela dva maceta na svet.
Prenela ih je kod njega u krevet :)
kADA SU MACICI IMALI OKO MESEC -MESEC I PO DANA mmoja macka -nekako- izadje na ulicu(u kojoj prolaze sveukupno 5 vozila dnevno -
) i kola je zgaze.
Bila je jako dobra macka.Dva maceta su vec pomalo pocela sama da jedu kada se to desilo
Jedno je jako dobro napredovalo. a drugo se sve manje igralo i pomeralo - cak je pocela i dlaka sa njuskice da joj opada,,
Ja sam onda uzela kod sebe to slabije mace-ono drugo me je drug zamolio da ossstane kod njega dace on da ga uzme
rekao je - svo je zivo,samo trci i igra se
Ja sam mu obratila paznju da mace ima velik stomak - on je rekao - pa da kada stalno jede..
Mace se stalno igralo i jurilo zvali su ga taterminator :) jer se stalno svadjalo sa starijim mackama..Mace je jedno popodne samo nasao
ispod stola prevrnuto na ledja i isla mu je krv iz usta,,
Ovu macu kod mene,sam vodila kod veterinara 3 puta za 2 nedelje.Davali su joj za gliste-tri puta, onda za zapaljenje creva ,pa neke vitamine
Pa svasta.Mace se oporavilo i pocelo da se normalno ponasa
Pocelo je da se igra ,jede,da se lize ..I sada je to jako zivo mace.Samo sto joj je stomak sve veci i veci..Nije od hrane
Juce sam je vodila kod veterinara on je opipao da joj je uvecana jetra -ali da to moze biti i od glista
Rekao je da je stavim na dijetu i dao mi je pastu da joj dajem jos dva dana,,
Na dijeti je vec jedan dan ali cini se da joj stoman ne prestaje da raste...
Ne bih ja cekala jos dva dana- postoji li neki ultra zvuk za mecke ili slicno
Ima li neko ideju sta bi moglo da joj bude?
Plasim se da ne zavrsi kao to drugo mace

postoji ultrazvuk kao takav
koristi se i za macke
mozda da ti tvoj vet preporuci nekog veta koji ima ultrazvuk....
ili jednostavno idi drugom vetu ako nisi zadovoljna dijagnozom...

naduven stomak ne mora uopšte da ima veze sa stolicom tako da nije pametno da mu dajše bilo kakave tablete za ljude, jer izmedju ostalog, malke ptpuno različito reaguju na lekove od ljudi
kao drugo to što tvoj vet nema ultrazvuk ne kartreipe ga kao lošeg ali bi bilo dobro da ti preporuči nekog veta koji ima ultra zvuk (ili da ga sama potražiš, ako si u beogradu ja ti mogu preporučiti neke)
moj je savet da sačekaš sutra rezultate krven slike i pod hitno odeš na ultra zvuk kod nekog drugog veta, drugi savet ovde teško da možeš da dobiješ
javi kako je maca, držim vam fige da sve bude ok!

da znam da drugacije reaguju na neke lekove,a opet neki lekovi im i pomazu..morala sam da proverim:) ..jer se moja glava svakojakih gluposti seti:)

da u Beogradu sam, da si odgovorio ranije za ultra zvuk obavila bih to jos danas.
Evo pokusavam od moje macke van zemaljca postavim sliku,,,ali ne ide...sto godina sam na forumu ,a neke stvari nikada necu nauciti *** ....

pa odvela sam ga danas na analizu krvne slike
nije da nisam zadovoljna nego mace ima bas tvrd stomak
covek nema uslova da ima ultrazvuk ili da uzima uzorke krvi sto ne znaci da je los veterinar
sutra ce rezultati stici

naravo da ne znaci
zato i kaem da ti mozda moze preporuciti nekog...
kad nasa vetica nema nesto sto nam treba nadje nam
nekog veta koji i to ima
npr. s redgenom smo imali takvu situaciju : )

ne nisam joj davala tablete .samo mi je to palo na pamet :) pa sam pitala ucene ljude -u kojoj je meri ideja luda:)
Ne znam da li ima zatvor ,ili proliv,,nisam sigurna --sada da ne rastezem o mojoj dilemi:)
dok rezultati ne stignu ,jako obracam paznju na njeno ponasanje
a ono je super,,sva je vesela i stalno skace svuda,,,
ako se to promeni onda cu da panicim :)
Sutra cu je odvesti na taj ultra zvuk- tara mi je dala broj ,,hvala tara
Bas ste slatki svi..:)
hvala vam puno ..ne znam kako da vam zahvalim - bar da umem zakaciti Culetovu sliku...

ne nisam joj davala tablete .samo mi je to palo na pamet :) pa sam pitala ucene ljude -u kojoj je meri ideja luda:)
Ne znam da li ima zatvor ,ili proliv,,nisam sigurna --sada da ne rastezem o mojoj dilemi:)
dok rezultati ne stignu ,jako obracam paznju na njeno ponasanje
a ono je super,,sva je vesela i stalno skace svuda,,,
ako se to promeni onda cu da panicim :)
Sutra cu je odvesti na taj ultra zvuk- tara mi je dala broj ,,hvala tara
Bas ste slatki svi..:)
hvala vam puno ..ne znam kako da vam zahvalim - bar da umem zakaciti Culetovu sliku...

Da li ima zatvor ili ne je veoma vazan simptom u ovoj situaciji, da bi postavio tacnu dijagnozu veterinar mora da ima bitne informacije poput te. Ako macka ne moze da vrsi nuzdu ne smes da cekas da se to samo od sebe resi, potrebna je hitna veterinarska intervencija.

E da vas pitam za gliste jel se kupuju tablete? i kad to treba davati macetu?

Tablete se kupuju kod veterinara ili u veterinarskoj apoteci i doziraju se prema tezini maceta. Preporuke kada ih davati se razlikuju od veterinara do veterinara, ja sam svojima davala u 4, 6, 8, 10. i 12. nedelji, posle toga jednom mesecno do 6. meseca i posle toga rezim za odrasle macke, znaci 2 do 4 puta godisnje.

-Da li ima zatvor ili ne je veoma vazan simptom u ovoj situaciji, da bi postavio tacnu dijagnozu veterinar mora da ima bitne informacije poput te. Ako macka ne moze da vrsi nuzdu ne smes da cekas da se to samo od sebe resi, potrebna je hitna veterinarska intervencija.
.
.....znam ja to..ali kako da znam kada je pesak stalno umoktren kao da ima stalno malu nuzdu
tako da predpostavljam da je proliv ,ali ne mogu biti sigurna jer je ova macka mala i nekada ide u wc i van peska,,-zavisi na kom je spratu kuce ..
Sem toga,predpostavljam (po meni) da macka koja ne ide u wc vise od dva dana -kao i covek - ne moze biti ovoliko veseo i skakati svuda-od-reda...

filipovic se nekako uzdrzavao od dijagnoze ali je bas detaljno pregledao -poslusao-ispipao...
Pricao mi je o nekoj bolesti koja spada u jednu od tri ne izlecive bolesti kod macaka
ali kaze ne moze da bude siguran
videce nalaze krvi ,,,i nije joj dao nikakvu terapiju sem sto je preporucio hranu
...
kaze- ako je ta bolest koja se tesko otkriva ..onda ce maca da zivi jos mesec dana:(
ali nije siguran
....
veterinar gde sam isla po nalaze krvi(posle filipovica)
nema takvo misljenje -kaze da mu prave problem gliste...i preporucio mi je dve inekcije antibiotika...
i neke vitamine...
:(
sutra treba filipovicu da posaljem na mejl rezultate krvi..
ne moguce da ce mala maca da umre:(

ne, ma filipović je malo istraumiran,što se te bolesti tiče, to je moje mišljenje, pa čim vidim prvi simtom on pokuša da je eliminiše (i sam mi je to rekao)
znam, on sumnja na fip, jer se od te bolesti naduva stomak a često ne postoje nikavi drugi simptomi dugo...
ali ako su proteini ok, globulin pre svega, onda je verovatno da nije fip
mislim da je i hemoglobin bitan
dobro je da sačeka rezultate krvi pa da onda vidi šta dalje

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back