Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gašaš je danas imao napad, posle više od 5 meseci : (
blag, kraći nego inače ali oped napad,a mislila samd a smo ih se zauvek rešili
ok je ako ostane tako retko, ali bojim se da ne počnu opet da se dešavaju često, da ne krene opet lavina napada, taman se oporavio i zaboravio na sve...

Nadam se da ce Gasica biti dobro, nadam se da nece biti po starom, jadnicak mali.

ok je ako ostane tako retko, ali bojim se da ne počnu opet da se dešavaju često, da ne krene opet lavina napada, taman se oporavio i zaboravio na sve...

:sad2: Mazi Gašicu. Baš mi je žao, i ja sam mislila da je to iza vas... :(

izmnazila sam ga, od jutros je ok, videćemo, ne smem ništa da pričam ...
saškice, beban je stvarno pravi boem, njega ni kastracija nije smirila, mačak koji stvarno uživa na svaki mogući način : )

Ajoj, a baš smo svi mislili da je prošlo :( Reakcija na promenu vremena?

Ajoj, a baš smo svi mislili da je prošlo :( Reakcija na promenu vremena?

ne znam mm, svašza je moguće, mada je sve stvarno ok, lepo jede, dorbo se kreće, redovno ide u wc, par dana je bio malo mirniji, ali ništa značajno...
ne znam, ostaje mi da ga pratim sada, da vidim šta će se dešavati narednih dana

ali kako je bio izgubljen juče, tj sinoć, a najgore je što se napada desio kada sam se ja spremala da krenem napolje
bila u jakni i čizmama, došla da mu se javim, tj da ga pomazim i u tom monetu je imao napad pa se onda dodatno uplapšio jer ga je sve to asociralo na odlazak kod veterinara (dugo posle ona kobna tri meseca je vukao traume kada me vidi spremnu za napolje), pa je posle napada krenuo da beži od mene, ispod kreveta u strahu da ću ga voditi kod veterinra... ma baš bzv

ali kako je bio izgubljen juče, tj sinoć, a najgore je što se napada desio kada sam se ja spremala da krenem napolje
bila u jakni i čizmama, došla da mu se javim, tj da ga pomazim i u tom monetu je imao napad pa se onda dodatno uplapšio jer ga je sve to asociralo na odlazak kod veterinara (dugo posle ona kobna tri meseca je vukao traume kada me vidi spremnu za napolje), pa je posle napada krenuo da beži od mene, ispod kreveta u strahu da ću ga voditi kod veterinra... ma baš bzv

Dušica mala dobra, kako mi ga je žao.... Nadam se da neće biti još napada u skorije vreme.

Nego, Tara, je li veterinar na kraju ustanovio tačnu dijagnozu, znaš li pouzdano zbog čega mu se javljaju ti napadi?

Što kaže MM, možda je i promena vremena uticalala... Možda mu više odgovara kada je toplo, vidiš da tokom leta nije imao problema! Ne znam, lupetam... Znam samo da bih volela da se Gašica oporavi skroz!

K ajo ne mora da znaci da se tvojoj maci Maji nesto desilo,,, cini mi se da se tako zove,,,pre 2 godine od prilike moja macka cica je otisla i mozda 20 dana je nije bilo kada se vraila ja sam dolazila iz prodavnice,,bilo je tu puno suza,,,,prvi put da tako za neku zivotinju placem ,,,ja nju nisam bog zna toliko volela kao ovo moje ludo ace sada,ali sam je dovoljno volela i brinula sam da joj se nesto ne desi ili da je neko maltretira kao sto smo imali primer pre 2 maseca u komsiluku macka grdna lipsala,,prekasno je bilo,,ali dobro ima dosta mogucnosti ali vazno je da verujes da ce se vratiti i da pozitivno razmisljas bar jedno vrijeme dok se ne sazna sta joj se desili ili kada bude dosla i zamnjaukala pred tvoja vrata :)

Dušica mala dobra, kako mi ga je žao.... Nadam se da neće biti još napada u skorije vreme.

Nego, Tara, je li veterinar na kraju ustanovio tačnu dijagnozu, znaš li pouzdano zbog čega mu se javljaju ti napadi?

Što kaže MM, možda je i promena vremena uticalala... Možda mu više odgovara kada je toplo, vidiš da tokom leta nije imao problema! Ne znam, lupetam... Znam samo da bih volela da se Gašica oporavi skroz!
kada su napadi prestali stali smo sa pregledima, analizama tako da nije uspostavljena dijagnoza konačna
isključene su sve bolesti koje smo mogli da isključimo, ostali su skeneri (koji su preksupi) koji bi ukazivali na neki tumor, ali je veterinar odbacio tu mogućnost jer se stanje popravilo
sve ostale analize su bile uradjene i ok,bez ikavih smetnji igde, krvna slika, morkaća, testovi na razne bolesti, ma sve ok...
zbog toga i sam vetrinar kaže dqa je to do nekle rebus, ostala je mogućnost da je epilepsija primarna i da je sama sebi uzrok, što je retko ali ako se dešava dešava se kod mačaka od 2 do 5 godina starosti uglavnom(a gaša tu spada)
oopet se raspisah

K ajo ne mora da znaci da se tvojoj maci Maji nesto desilo,,, cini mi se da se tako zove,,,pre 2 godine od prilike moja macka cica je otisla i mozda 20 dana je nije bilo kada se vraila ja sam dolazila iz prodavnice,,bilo je tu puno suza,,,,prvi put da tako za neku zivotinju placem ,,,ja nju nisam bog zna toliko volela kao ovo moje ludo ace sada,ali sam je dovoljno volela i brinula sam da joj se nesto ne desi ili da je neko maltretira kao sto smo imali primer pre 2 maseca u komsiluku macka grdna lipsala,,prekasno je bilo,,ali dobro ima dosta mogucnosti ali vazno je da verujes da ce se vratiti i da pozitivno razmisljas bar jedno vrijeme dok se ne sazna sta joj se desili ili kada bude dosla i zamnjaukala pred tvoja vrata :)
Daj Bože da si u pravu!
I ja se sve nadam nekom čudu, skačem na svaki neobičan zvuk i kidam se u duši.
Evo noćas, tj ranom zorom u 5 sati čujem neki čudan zvuk u kući. Kao mačije mjaukanje ali nekako grleno, čudno. Prvo sam pomislila da se Maja vratila. Momentalno se razbudim i skočim iz kreveta kao zec, a srce lupa da iskoči. Onako bunovna i poluluda kroz mrak napipam vrata i izletim u hodnik, a ono.... :mrgreen:! Moj ludi Meda opet doneo miša u kuhinju i zove nas da se igramo. Držao je mišonju u zubima (srećom - mrtvog) pa nije mogao lepo da mjauče, a ja se tako presekla da sam posle morala popiti tableticu za srce :). Posle se još pola sata igrao, valjda ga je bacao uvis i skako za njim, a mi smo na spratu pa kuća samo tutnji kao da imamo slona a ne mačku :zper:.
i tako, od mog silnog nadanja imam šansu i infarkt da dobijem :worth:.

Da Beban je sterilisan jos u januaru, ali ocigledno nema pravila. Citam, trazim odgovore ali nemam ih, navodno plave ruske vole mir i idilu kucne atmosfere, kod nas to ima sve. Nemam odgovor na njegovo lutanje sem sto smo primetili da to radi kad neko od nas otputuje,narocito ja.Ali nije toliko privrzen za mene, ima te neke svoje trenutke.

Tara bice sve ok, nas Gasica je super macan. A sto se tice Maje, imaj Kajo nade, vidis da i ovaj moj ode , pa kao iz vedra neba se opet pojavi, tesko je pozitivno razmisljati, ali nada nek uvek postoli. Mozda ipak ima nesto u ovim naglim promenama vremena.

Kajo i Tara, držim palčeve da se Maja vrati i da se Gaši ne ponavljaju te epizode.

A kod mene stanje kao što sam i predviđala, juče sam morala komšijsku mačku, onu crno-belu dosadu, da branim od Njuškala, ženke balkanskog goniča koja bi da je usvojimo sa sve štencima. :( I naterala sam je (Njuškalo) da legne i pokori se sve dok nije prestala da se trese od nervoze što joj ne dam da juri mačku tako da takvih incidenata u budućnosti u mom prisustvu neće biti ali ne mogu non-stop da dežuram ni pored jedne ni pored druge. :(

Daj Bože da si u pravu!
I ja se sve nadam nekom čudu, skačem na svaki neobičan zvuk i kidam se u duši.
Evo noćas, tj ranom zorom u 5 sati čujem neki čudan zvuk u kući. Kao mačije mjaukanje ali nekako grleno, čudno. Prvo sam pomislila da se Maja vratila. Momentalno se razbudim i skočim iz kreveta kao zec, a srce lupa da iskoči. Onako bunovna i poluluda kroz mrak napipam vrata i izletim u hodnik, a ono.... :mrgreen:! Moj ludi Meda opet doneo miša u kuhinju i zove nas da se igramo. Držao je mišonju u zubima (srećom - mrtvog) pa nije mogao lepo da mjauče, a ja se tako presekla da sam posle morala popiti tableticu za srce :). Posle se još pola sata igrao, valjda ga je bacao uvis i skako za njim, a mi smo na spratu pa kuća samo tutnji kao da imamo slona a ne mačku :zper:.
i tako, od mog silnog nadanja imam šansu i infarkt da dobijem :worth:.

Eh znam te tragedije sa misevima veoma je poznato,,,moje sadsnje (dvije) macke ne izlaze napolje a druge koje su to radile stravljale su me i gadile do smrti :hahaha::hahaha::hahaha: a one su sada udomljene bice koja slika od ovih sadasnjih puno je porasla ova koja se rodila pre 5 meseci znate vec pricu kako je bilo :( ali sada sve u redu ,srecom,imala sam problema da ih udomim a ona se naslo nekoliko porodica koje poznajem pa su priskocile u pomoc pitali svoje bliznje a onda smo im nasli fantasticne domovee,,, ja sam toliko srecna ne mozes poverovati,,,ali nadam se Da Ce se Maja vratiti ,,

da li zna neko kako se i cime lece gljivice na njusci jako male mace
.veterinar mi je preporucio kanesten kremu i ja to stavljam, ,,borim se sa njom dobrih 15 minuta svaki put kada joj to mazem,
Ne vidim da je nesto bolje,On je spomenuo i JPD ,ali je rekao i da je ona mala za jod,,,Sta znaci to? ona ima mesec i po dana ..ali je sva zgoljava i slabasna,,,
mozda mu je izgledala kao da ima manje od mesec dana,,
sta mislite da li ja ipak da pocnem da joj mazem jod na njusku

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back