Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jod nece delovati na gljivice, samo ce dezinfikovati njusku u slucaju da se uz gljivice pojavi i bakterijska infekcija. Kanesten je mozda previse otrovan za tako malo mace, bolje da umesto njega probas daktanol.

Tretman treba da traje nekoliko nedelja, ali ce dati rezultate, pod uslovom naravno da je dijagnoza tacna...

da li zna neko kako se i cime lece gljivice na njusci jako male mace
.veterinar mi je preporucio kanesten kremu i ja to stavljam, ,,borim se sa njom dobrih 15 minuta svaki put kada joj to mazem,
Ne vidim da je nesto bolje,On je spomenuo i JPD ,ali je rekao i da je ona mala za jod,,,Sta znaci to? ona ima mesec i po dana ..ali je sva zgoljava i slabasna,,,
mozda mu je izgledala kao da ima manje od mesec dana,,
sta mislite da li ja ipak da pocnem da joj mazem jod na njusku

Kupi u humanoj apoteci Daktanol mast, ona se koristi i kod beba za sor, a ukusna je i fino miriše.

ok dobro ste mi rekli
Za jod- predpostavljam da se on koristi kod macaka u nekim izuzetnim situacijama
- moj vet. je pomislio na jod verovatno jer moje mace stvarno izgleda ocajno ,od cesanja nema na njusci ,bradi i gornjem vratu nema ni jednu dlaku
Tako da malo cudno izgleda:) Zovemo je Alien- lici na vanzemajca
Palo mi je na pamet-- da li je pametno da joj malo njuskicu stavim pod zrake cepter lampe? Ona se koristi kod ljudi u mnogim
koznim oboljenjima ( samo se moraju oci zastiti) e sada ,sta mislite za macke?

ok dobro ste mi rekli
Za jod- predpostavljam da se on koristi kod macaka u nekim izuzetnim situacijama
- moj vet. je pomislio na jod verovatno jer moje mace stvarno izgleda ocajno ,od cesanja nema na njusci ,bradi i gornjem vratu nema ni jednu dlaku
Tako da malo cudno izgleda:) Zovemo je Alien- lici na vanzemajca
Palo mi je na pamet-- da li je pametno da joj malo njuskicu stavim pod zrake cepter lampe? Ona se koristi kod ljudi u mnogim
koznim oboljenjima ( samo se moraju oci zastiti) e sada ,sta mislite za macke?

e, samo ti njoj stavljaj daktanol i hrani je najbolje sto mozes
vec za par dana licice na...ovozemaljca
ne brini : )

Pa ja sam na ulici pokupila mače svo prljavo, mršavo, ulepljeno čičkom, krmeljivo, poplašeno... Sreća što je bilo u osnovi zdravo pa je za nedelju dana otišlo na usvajanje kao prelepi zdrav, čist i veseo mačorčić!

Obozava da trckara i da se izlezava po dvorishtu...
327373-DSCF1.jpeg

dakle-canesten-daktanol...,,svrbelo ga je to sve i nekako mi je jadno izgledao kada mu se zabrljavi faca od onih ukorelih masti
Onda, posto sam mu namazala tanak sloj canestena ,ukljucila sam mu cepter lampu na to 3 minuta ..
samo posle jednog tretmana mu je pocela dlaka da raste na obolellim mestima
nastavila sam jedanput dnevno da mu mazem daktanol ali mu nisam vise radila sa lampom,,
mislim da cu danas,,,da mu ponovim terapiju sa lampom..

Drugari, Bubici mnogo smrduckaju usta! To sam, inače, primetila još odavno međutim ne prolazi i pitam se u čemu je stvar.... Inače, zdrava je, normalna, jede isto što i velika Maca iako Maca nikada nije imala taj problem.

Imam i još jednu novost, tačnije još ne znam da li su moje sumnje ispravne ali vrlo je moguće da je Milica "zaglavila" i da će biti malih mačića uskoro......... Malo joj je stomačić porastao, a imala je teranje tačno pre mesec dana. Doduše, nismo joj davali da izlazi dok je bila u teranju, ali vrlo moguće da se parila pre nego što smo primetili da je "počelo" (po mojim proračunima bila je prvih nekoliko sati napolju i tad je možda mogla da se upari sa nekim).

Veliki pozdrav za sve! :heart:

e moze li neko da mi objasni po cemu se razlikuju macor i macka :) imam macice i hocu sebi da ostavim macora ali ne umem da raspoznam :)

Ako su vrlo mali, teško je da se odredi pol, ali već posle nekoliko nedelja - mesec dana, moći ćeš da prepoznaš ko je dečak a ko je devojčica! A kažu i da samo mačke mogu imati tri boje, za razliku od mačora koji imaju jednu ili dve, pa možda i po tome da pokušaš da razaznaš!

Mačkić:

gender2r.jpg

Mačkica:

genderr.jpg

Znači kod mačora je veći razmak između anusa i uretre.

A zašto baš moraš da ostaviš mačora? Oni u tom uzrastu već nisu svi isti, imaju svoj karakter, specifično ponašanje, neke bubice, šta vole šta ne vole (a i koga vole i koga ne vole)... zar nije logičnije da po tome odabereš koje mače da zadržiš, a ne po polu?

Drugari, Bubici mnogo smrduckaju usta! To sam, inače, primetila još odavno međutim ne prolazi i pitam se u čemu je stvar.... Inače, zdrava je, normalna, jede isto što i velika Maca iako Maca nikada nije imala taj problem.

Imam i još jednu novost, tačnije još ne znam da li su moje sumnje ispravne ali vrlo je moguće da je Milica "zaglavila" i da će biti malih mačića uskoro......... Malo joj je stomačić porastao, a imala je teranje tačno pre mesec dana. Doduše, nismo joj davali da izlazi dok je bila u teranju, ali vrlo moguće da se parila pre nego što smo primetili da je "počelo" (po mojim proračunima bila je prvih nekoliko sati napolju i tad je možda mogla da se upari sa nekim).

Jaooooo divnooooo!!! Jos malih maca!!! :D
I Cilki se tako osecalo iz usta dosta dugo i onda sam joj dala Hill's-ove krekere za oralnu higijenu i posle dva dana vise se nije osecalo. Probaj i ti , mozda uspe.
Pozdrav!

Diiiiiiiiiivnooo!!!!!!!!!!:heart::heart::heart::heart::heart:
Male mace:heart:

Hitno mi je potrebna pomoc. Imam malu macu vec nekih 2 meseca i mnogo, ali mnogo je nemirna. Moji hoce da je izbace iz stana zbog tog nestasluka. Mnogo grebe, grize, skace. Ne znam sta da radim sa njom. Ima razne igracke, ali najvece igracke su moje i tudje noge... -.- Ne dozvolja da se mazi, odmah skace na ruku da grize i grebe. Ruke su mi sve izgrebane...Molim za pomoc!

Nabavi jos jedno mace. Oni se tako igraju, i kada nema drugih macica da se igra s njima onda se igra sa ljudima. Verovatno je odvojeno od majke pre 12. nedelje pa ga ona nije vaspitala, tj. naucila da ne grebe i ne bude toliko agresivno kada se igra. Moji macici kada im se igra lovca i lovine to rade jedno s drugim (moraju to da rade jer macke su lovci, to im je prirodni instinkt), a sa mnom se samo maze i spavaju mi u krilu. I na ramenu. I povremeno na glavi. :whistling:

Moja dva osnovna pravila za izbegavanje problema u ponasanju maceta:

1) NIKADA ne odvajati mace od majke pre 12. nedelje
2) UVEK uzimati mace zajedno sa jos jednim iz istog legla

Sama sam sebi dosadna koliko trubim o tome, ali niko mi ne veruje i nece da razume zasto je to potrebno... i svako malo neko se javlja sa tim istim problemom koji ti imas. Da, naravno, ako uzmes mace mladje od 3 meseca i drzis ga samo nije 100% garantovano da ce postati neuroticno i agresivno, isto kao sto ni pusenje nije 100% garancija da ces dobiti rak pluca, ali zasto povecavati taj rizik?

Imam ja macora koji je ,nemam pojma kad odvojen od majke ali ja kad sam ga donela kuci bio je bar 3 meseca star i prilicno je agresivan i nemiran i sada iako je kastriran on luta i gubi se na par dana...ponovo je poceo da..bude takav i ...ponekad je stvarno razocaravajuce...mazi se samo kad hoce da spava,tad mu jedino trebamo,ali u tom trenu je nevidjena maza ali posle toga,ustane ,jede i ode napolje vrati se kad pozeli,opet jede i spavanjac...ispred hranim macu Milicu,ona je skroz suprotnost bebanu samo se mazi i gura glavicu da je neko ceska,preksinoc sam je pustila u sobu i samo je sela na jedno mesto i zaspala,sve bih daala da je moj beban takav,ali dobro,volim ga takvog kakav je......a bebana inace vidim samo kad je gladan i kad spava...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back