Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ali danas sam se raspitala i drugarica mi je rekla da kad su kastrirali njenog macka da nisu uradili nesto kako treba i da se bas mucio nakon operacije...:(

Mislim da tvoja drugarica nije bila obavestena o tome kako izgleda budjenje iz anestezije, pa je mislila da su nesto pogresili i da se macor muci. Normalno je kada se budi iz anestezije da bude dezorijentisan i da pokusava da ustane a ne moze pa baulja, to je prilicno mucno za gledati, ali zato macku taj dan ostavis u transporteru pa se ne mucite ni ti ni ona.

Rizik od svake operacije postoji, naravno, isto kao sto postoji rizik od tumora i osteoporoze ako je ne sterilises i ona nastavi da non stop bude trudna i maci se. Uopste nije lako macjem organizmu da ishrani tolike macice tokom tolikih godina, i to ce na njoj ostaviti traga u pogledu zdravlja. I uopste nije lako naci macicima dobre domove, ma koliko dobronamerno ti ljudi izgledali. Toplo savetujem da procitas ovu pricu:

http://mjau.blog.rs/blog/mjau/macici/2010/09/13/najtuznija-macja-prica

Moram nesto da vas pitam, Beban je danas uspeo da ukrade ribu, dok je moja mama cistila. Nije njoj sto se prisunjao iza njenih ledja i uzeo,nego da mu ne naskodi .Dok je sve pretrazivala gde je ,gospodin je izasao ispod kreveta zadovoljan, sit i naravno odmah zaspao. Pojeo je vise od polovine,a to su recne pune sitnih kostiju. Sad nas brine da nece biti nekih posledica po Bebana.

Poslednja izmena:
Zao mi je sto nisam bila tu da vidiim tu scenu, mozda je menii smesno, ali mama me je odmah zvala sva uplasena. Reci cu joj da upali kompjuter i sama procita, jer je bas zabrinuta ,a vama hvala jer ni meni pored osmeha nije bilo sve jedno.Ali sada znamo da imamo malo sunjalo po kuci,lopov mi grubo zvuci.

joj dusa mala :) ajoooj kako sam se iznerviraaaalaaaaa! :O drugarica zapela hoce mace hoce moli me pola godine i ja kazem da cu joj dati i ona mi sad saljee eeee kao moze samo ako je macor... uh! kakve predrasude!

To znači da nema nameru da steriliše mače. Samo ljudi koji neće da sterilišu životinju, a neće da im se stalno maci mačka, traže mačora. Nesterilisanog mačora je nemoguće držati u stanu jer mokraćom svuda obeležava teritoriju, znači držaće ga napolju. Pošto će imati nagon za parenjem, mačak koga drže napolju će više vremena provoditi lutajući nego kod kuće, i time će rizikovati da ga zgazi automobil, ubije agresivan pas, osakati psihopata-mučitelj životinja i tome slično. Takođe će biti odgovoran za rađanje stotina mačića koji neće imati dom.

Poenta priče je da je ta tvoja drugarica ekstremno nepodesna da bude vlasnica bilo kakve životinje, i treba da ti bude drago što joj nećeš dati mače :)

Nije nikakav problem što je Beban smazao ribu. Da je bila pržena - to da, jer pri termičkoj obradi meso ribe postaje mekše a kosti tvrđe i krute. Tako bi još i mogao da se povredi. Ovako, riba je bila čvrsta a kosti elastične i dobro urasle u meso pa je on mogao lepo da ih žvaće. Ja sam nekada mojim mačkama kupovala na pijaci onu sitnu rečnu ribu, potpuno svežu samo očišćenu od krljušti i creva. Jele su kao lude i nikad ni jednoj nije naškodilo.
Ipak, ako se dvoumiš a vidiš da mu se dopalo, daj mu malo sirovih girica, one skoro da i nemaju kosti. Mnoge mačke ih obožavaju a i zdravo je, samo je gadno kad posle jela dođe da se umiljava pa ti dune u facu :eek:

To znači da nema nameru da steriliše mače. Samo ljudi koji neće da sterilišu životinju, a neće da im se stalno maci mačka, traže mačora. Nesterilisanog mačora je nemoguće držati u stanu jer mokraćom svuda obeležava teritoriju, znači držaće ga napolju. Pošto će imati nagon za parenjem, mačak koga drže napolju će više vremena provoditi lutajući nego kod kuće, i time će rizikovati da ga zgazi automobil, ubije agresivan pas, osakati psihopata-mučitelj životinja i tome slično. Takođe će biti odgovoran za rađanje stotina mačića koji neće imati dom.

Poenta priče je da je ta tvoja drugarica ekstremno nepodesna da bude vlasnica bilo kakve životinje, i treba da ti bude drago što joj nećeš dati mače :)

Da sve to stoji...al ne znam da li cu tom malom stvorenjcetu naci dom :(

Nije nikakav problem što je Beban smazao ribu. Da je bila pržena - to da, jer pri termičkoj obradi meso ribe postaje mekše a kosti tvrđe i krute. Tako bi još i mogao da se povredi. Ovako, riba je bila čvrsta a kosti elastične i dobro urasle u meso pa je on mogao lepo da ih žvaće. Ja sam nekada mojim mačkama kupovala na pijaci onu sitnu rečnu ribu, potpuno svežu samo očišćenu od krljušti i creva. Jele su kao lude i nikad ni jednoj nije naškodilo.
Ipak, ako se dvoumiš a vidiš da mu se dopalo, daj mu malo sirovih girica, one skoro da i nemaju kosti. Mnoge mačke ih obožavaju a i zdravo je, samo je gadno kad posle jela dođe da se umiljava pa ti dune u facu :eek:

moja maca obozava girice, ali iskljucivo przene :) :p

Pozdrav svima. Uzeo sam malu macu pre nekih mesec dana. Kad sam je uzeo, bila je dobra, mirna, mazila se, a sad samo juri po sobi, grize, grebe. Obožava da grize noge xD Ruke su mi sve izgrebane. Šta bih trebao da uradim? Hvala unapred...

m001t.jpg

m002.jpg

PRELEP JE!!! :zaljubljena: A fotografije su odlične, sve pohvale!

Pozdrav svima. Uzeo sam malu macu pre nekih mesec dana. Kad sam je uzeo, bila je dobra, mirna, mazila se, a sad samo juri po sobi, grize, grebe. Obožava da grize noge xD Ruke su mi sve izgrebane. Šta bih trebao da uradim? Hvala unapred...

Nista, to je faza odrastanja,kupi misice, napravi loptice od vunice .laser da trckara za tackicom i sve ce biti ok. Naravno i grebalicu da ima sta da grebe i eto manje muka. Sve je to normalno,dok su mali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back