Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jolanda počela da jede tepih!:eek:
Imam vuneni tepih u kuhinji i ona lepo dođe, šapicama skine parče vune i pojede ga. Plašim se da se ne uguši od toga!
Je l to normalno ponašanje za mačku?
Juče mi ispao tufer za skidanje šminke u kupatilu i ona se zatrčala da ga smaže.....:dash:

I moj Laza jede tepih. Zubima vuče dok ne iščupa parče i pojede. I inače svašta trpa u usta, često ga jurim po kući i otimam mu. Baš pre neki dan smo se rvali oko plastične spajalice. :lol: Izgleda da je to normalno. I ja se baš plašim da se ne uguši, ali ko zna šta on sve pojede kad ja ne gledam... :roll:

Poslednja izmena:
Milica obozava da cupka tepih (na moju veliku zalost, obrstice ga skroz), ali ne znam da li ga jede... A takodje je luda za vatom, sundjerom za sudove... Prozdrljivci mali! Mislim, da je normalno... Igraju se tako, pa moraju i da probaju kakvog je ukusa! :per:

Milica obozava da cupka tepih (na moju veliku zalost, obrstice ga skroz), ali ne znam da li ga jede... A takodje je luda za vatom, sundjerom za sudove... Prozdrljivci mali! Mislim, da je normalno... Igraju se tako, pa moraju i da probaju kakvog je ukusa! :per:

Da, da, vata! :lol: Laza voli da krade štapiće za uši, pa kad se izigra primetim da nema vate na vrhovima. Bude me sramota kad vidim tako šta sve jede, kao da ga ne hranim. :lol:

Da, da, vata! :lol: Laza voli da krade štapiće za uši, pa kad se izigra primetim da nema vate na vrhovima. Bude me sramota kad vidim tako šta sve jede, kao da ga ne hranim. :lol:

a ova moja budala jede travu, kao neka kozica, pa kad je vidim kad se izvali na trotoar a viri joj travka iz usta hocu da umrem od smeha! :eek:

Iako znam da je to zdravo i da one to rade zbog dlaka- brate, puno jede travu. Cesto je i povrati... Rekao bi neko da je izgladnjujemo...

Cujem je danas kod kante za smece nesto zvace... Odem da vidim sta je iskpala, kad ona navalila na ostatke od krmenadle koju smo mi juce klopali za rucak! :roll: Dzaba Rojal kanin i Hils granulice koje joj kupujem, sveze mleko, dziga i piletina, kad seljanka moja iz smeca vadi meso! :dash:

Mi smo kante obezbedili, tako da više ne može ništa da iskopava. Zato sad redovno sedne pored kante, gleda u nju i mjauče. Što je najgore, često to radi i kad nam neko dođe, pa ga onda svi onako sažaljivo gledaju, misle ljudi ko zna kad je jeo jadan... :lol:

Cujem je danas kod kante za smece nesto zvace... Odem da vidim sta je iskpala, kad ona navalila na ostatke od krmenadle koju smo mi juce klopali za rucak! :roll: Dzaba Rojal kanin i Hils granulice koje joj kupujem, sveze mleko, dziga i piletina, kad seljanka moja iz smeca vadi meso! :dash:

Jolanda ne jede pečeno meso niti slaninu, samo šunku voli, i paštetu obožava....
Al baš juče iskopala u kanti u dvorištu parče hleba i celo popdne se igrala sa njim, ide na zadnje dve šapice a nosi hleb u prednjim.....:lol:
Eno je sada juri komarca da ga smaže....:roll:

Jolanda ne jede pečeno meso niti slaninu, samo šunku voli, i paštetu obožava....
Al baš juče iskopala u kanti u dvorištu parče hleba i celo popdne se igrala sa njim, ide na zadnje dve šapice a nosi hleb u prednjim.....:lol:
Eno je sada juri komarca da ga smaže....:roll:

E, i Mica voli da lovi muve! Cesto ulovi neku vecu bubu i ponosno mi je donese, pa je ja pohvalim! :D Lovila bi ona i ptice, ali stavljam joj onu ogrlicu sto zvecka da upozori pticice, a i meni koristi kad se negde zavuce a ja je tazim- lakse je pronadjem!
I sa hlebom se igra, ali nece da ga jede...

Da li je normalno sto ovoliko spava? tako je tuzan, mama zbog njega samo place,zao joj sto nije kao pre...

Reci mami da "iskulira", zbog nje je još tužniji. Doćiće sve na svoje, videćeš, samo mu dajte vremena. To maženje je period žaljenja, moja Gabrijela je naprasno postajala od uličarke i kontejnerke kućna maza koja se uvaljuje u moj krevet kad joj komšije pronađu mačiće u podrumu i odnesu ih negde. Išla sam u OŠ i nisam znala bolje, inače bih je sterilisala.

Jolanda počela da jede tepih!:eek:
Imam vuneni tepih u kuhinji i ona lepo dođe, šapicama skine parče vune i pojede ga. Plašim se da se ne uguši od toga!
Je l to normalno ponašanje za mačku?
Juče mi ispao tufer za skidanje šminke u kupatilu i ona se zatrčala da ga smaže.....:dash:

Fali joj vlakana? :mrgreen: Šalu na stranu, od mačaka me više ništa ne čudi.

Inače, ako neko nije video na In memoriam, noćas nam je neko otrovao Bilija, i dalje sam u šoku, sa naznakama poricanja.

Inače, ako neko nije video na In memoriam, noćas nam je neko otrovao Bilija, i dalje sam u šoku, sa naznakama poricanja.

Mimi, strasno je to sto se desilo... Iskreno mi je zao Bilija, i ne mogu da verujem kako neko ima srca da tako nesto ucini... Opet ONI stradaju zbog NAS ljudi. Mozete li uraditi nekakve analize da utvrdite od cega je tacno umro? Sumnjate li na nekog od komsija?

Reci mami da "iskulira", zbog nje je još tužniji. Doćiće sve na svoje, videćeš, samo mu dajte vremena. To maženje je period žaljenja, moja Gabrijela je naprasno postajala od uličarke i kontejnerke kućna maza koja se uvaljuje u moj krevet kad joj komšije pronađu mačiće u podrumu i odnesu ih negde. Išla sam u OŠ i nisam znala bolje, inače bih je sterilisala.
A jel normalno sto po ceo dan spava,nikad nije toliko spavao :/...bas mi je zao BIlija:sad2:

Mimi, strasno je to sto se desilo... Iskreno mi je zao Bilija, i ne mogu da verujem kako neko ima srca da tako nesto ucini... Opet ONI stradaju zbog NAS ljudi. Mozete li uraditi nekakve analize da utvrdite od cega je tacno umro? Sumnjate li na nekog od komsija?

Ninakoga konkretno ne sumnjamo, od najbližih komšija su manje-više svi bili ok prema njemu i kad se pojavi u vreme hranjenja njihovih dvorišnih mačaka daju i njemu ponešto, mada je on uvek imao u kancelariji činiju punu granula. Šta znam, to je neka čudna sredina, mi smo jedini koji sa svima govore jer smo u startu postavili distancu i ne upuštamo se previše, možda je nekome baš to zasmetalo. Ili je jednostavno poždrao otrovni mamac za pacove, ni to nije isključeno, mada se pacovi obično truju žitaricama...

A jel normalno sto po ceo dan spava,nikad nije toliko spavao :/...bas mi je zao BIlija:sad2:

Depresija. Proćiće ga, samo budi strpljiva s njim, puno mu se obraćaj i daj mu vremena da sam upozna novu teritoriju.

Molim za pomoć! Mala maca koju smo udomili ima proliv. Ćerka mi je javila posto sam ja na poslu. Nije čišćena od parazita pa Vas molim da me posavetujete šta da joj dajem, da li nešto protiv proliva ili protiv parazita? Sa Micijem koga smo izgubili nismo imali sličnih problema pa nam je novonastala situacija haotična. Kako da mu pomognemo? Mala je, ima oko 2 meseca. Svako iskustvo će mi dobro doći. Hvala unapred:)

Molim za pomoć! Mala maca koju smo udomili ima proliv. Ćerka mi je javila posto sam ja na poslu. Nije čišćena od parazita pa Vas molim da me posavetujete šta da joj dajem, da li nešto protiv proliva ili protiv parazita? Sa Micijem koga smo izgubili nismo imali sličnih problema pa nam je novonastala situacija haotična. Kako da mu pomognemo? Mala je, ima oko 2 meseca. Svako iskustvo će mi dobro doći. Hvala unapred:)
..
pa ja sam isto udomila mace jedno koje ,ne da je imalo proliv,nego je taj proliv uzasno smrdeo,plus,sto ,kada prdne ,onako malo bice-oseca se po celoj prostoriji
Prvo sam mislila da su u pitanju samo paraziti,ali mace je imalo jaku upalu stomaka-
svasta sam probala ali to nista nije uspevalo 100%
odvela sam je kod veterinara,dao joj je dve tri inekcije i rekao da mora jedno par dana na strogu dijetu..
ja joj nista nisam davala sem neke kuvane piletine i nekih granula za male macice..
15 dana...
mleko ni slucajno,,,
i sada je hvala bogu proslo sve

Kada sam Micu privi put cistila od parazita, dala sam joj 1/4 PRATEL tablete, ima u vet apotekama, zato sto je ona tad bila mala, imala je manje od 1 kg, a na pastama protiv parazita su podeoci napravljeni na 2 kg tezine sto je bilo previse za tako malo mace. Dakle, 1/4 PRATEL-a joj das, pa za nedelju dana jos 1/4. I ostace ti jos pola tablete za sledeci put. A sada sam, bas pre nedelju dana, kupila pastu VITAMINTHE, za istu stvar, i dobra je, Lakse maca proguta pastu nego tableticu. Ali sve zavisi, naravno, od toga koliko ti je teska maca.

Dobila sam preporuku za ovaj proizvod kao efikasan u otklanjanju urinarnih smetnji kod mačora-i to od zadovoljne vlasnice, tako da verujem u to što sam čula. http://www.vetuk.co.uk/digestive-su...ssolution-paste-for-cats-and-dogs-120g-p-1106

Evo,i zadovoljna vlasnica da potvrdi:ok: Fiki je imao hronične smetnje pri mokrenju i to je došlo do te faze da smo se samo molili da preživi.A onda (davno beše,ima više od 10 godina)nam je neki veterinar preporučio ovu pastu i svi problemi su nestali.Tada je pasta mogla da se nabavi samo u inostranstvu i koliko me sećanje služi koštala je oko 10-15 čini mi se nekadašnjih DM.S obzirom na to da se daje veoma malo paste može dugo da traje.Od tada i pije isključivo prokuvanu vodu i do dan-danas je sve ok.

beban se iskakio na tarasu,zna gde je posip i nece da ide,retko ide i u wc...jutros je bas bio besan,uzas,cepao je namestaj i trcao kao sto je i pre radio :/

a, pa da, verovatno je navikao da kaki napolju, i ako je imao posip i piškio u pesku (tako je bar bilo sa gašom, uvek je kakio napolju, kada smo se preselili to je bio problem, ali se vremenom navikao)
verujem da će se i beban navići

a, pa da, verovatno je navikao da kaki napolju, i ako je imao posip i piškio u pesku (tako je bar bilo sa gašom, uvek je kakio napolju, kada smo se preselili to je bio problem, ali se vremenom navikao)
verujem da će se i beban navići

verujem da hoce ali me brine to sto nas opet budi u pola 4 i besan je skace na mene ,cepa sve redom i trci kao muva bez glave :/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back