Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
verujem da hoce ali me brine to sto nas opet budi u pola 4 i besan je skace na mene ,cepa sve redom i trci kao muva bez glave :/

Dosadno mu je, zatvoren je u nekom novom prostoru a navikao je da sa Žućom šeta napolju. Verovatno mu je dojadilo i spavanje i maženje, on bi neku akciju!
Dešava se i da mace tako odjednom skoče i počnu da jure ako imaju buve, naročito kućne ljubimice koje nisu navilke na takve stvari.

Dosadno mu je, zatvoren je u nekom novom prostoru a navikao je da sa Žućom šeta napolju. Verovatno mu je dojadilo i spavanje i maženje, on bi neku akciju!
Dešava se i da mace tako odjednom skoče i počnu da jure ako imaju buve, naročito kućne ljubimice koje nisu navilke na takve stvari.

Stavili smo frontline a i ne ceska se,neverujem da ima buve,verovatno bih primetila,nadam se da ce prestati da se tako ponasa,prespava ceo dan a uvece divlja jutros u pola 3 me probudio ,ne mogu nista ni da naucim od njega,kad je budan samo nas prati i trazi da se mazi...a uvece :/ neizdrzljivo...

Ako je već dobio Frontline, onda je u pitanju samo dosada.
Tako i moj Meda, on bi se igrao a Maja neće pa zove mene (obično oko 2 noću)! Često kažem da ću kupiti jednu feretku, one su hiperaktivne, pa neka se jure i igraju koliko god hoće!

Opet mi je potrebna pomoc prijatelja. Ako se secate,pisala sam vam o Bebanu kako je pre bio besan. To se sad ponavlja .Juri,napada nas,ma koliko se trudili da mu ne bude dosadno,sve je gore. Ne spavamo vec nocima, sta da radimo? Da ga pustim,bojimo se za njega, da kupim povodac, neznam nismo vise pametni. A ovde ima puno maca,ali su bas sve ulicne i ratoborne. Nece da vrsi nuzdu u posip vec nasao neki deo coska,na zastakljenoj terasi i tamo obavlja to.Mama je sve pokusala da ga odvikne,ali cim se okrene eto njega tamo,gurne posip od tog mesta pa ponovo u cosak?Ponavlja se stara prica od pre.

Treba da ga piju dok rastu. Posle nekim mačkama počne da smeta (imaju proliv ili grčeve) a nekima ne. Neke prestanu i same da ga piju. Sada kažu da takvim macama treba ponuditi mleko bez laktoze.
Ja imam dve mace, i dok se Maja macila stalno je pila mleko i ona, i mačići, a sa njima i njen najstariji sin Meda. On je počeo da ima proliv, ali nikako da ga odviknemo od mleka pošto su svi ostali pili pa je hteo i on.
Sada su oboje sterilisani, mačića više nema, Maja još hoće pomalo mleka i ne škodi joj, ali Meda vrlo, vrlo retko. I nikad više nije dobio proliv.

pa saskice dobro je, bar je izasao iz depresije: )
stvarno, mačke znaju da upadnu u depresiju i to bude strašno...
elem, nisam pametna, probaj da ga izvedeš napolje, pa da mu pokažeš put nazad, ali ga pusti da izadje onda kuda bi trebalo da udje (npr ti budi sa njim unutra i otvorim mu prozor a ama neka bude napolju, ispred, neka ga čeka, da ne bude sam kada izadje), budite malo sa njim, pa mu pokažite kuda da se vrati(opet nek jedna bude napolju, druga unutra)...
ne znam šta pametnije da ti kažem, na žalost, držim vam fige

pa saskice dobro je, bar je izasao iz depresije: )
stvarno, mačke znaju da upadnu u depresiju i to bude strašno...
elem, nisam pametna, probaj da ga izvedeš napolje, pa da mu pokažeš put nazad, ali ga pusti da izadje onda kuda bi trebalo da udje (npr ti budi sa njim unutra i otvorim mu prozor a ama neka bude napolju, ispred, neka ga čeka, da ne bude sam kada izadje), budite malo sa njim, pa mu pokažite kuda da se vrati(opet nek jedna bude napolju, druga unutra)...
ne znam šta pametnije da ti kažem, na žalost, držim vam fige

Da, i meni se čini da je to najpametnije... a to što radi - baš liči na revolt.

Ljudi, Fro mi je liznuo malo gipsa (rasrvorenog) za vajanje. Valjda neće nešto da mu bude?
Dala sam mu da popije mleka, to skuplja otrove.
E te mačke su stvarno neverovatne. I uranijum bi izgutale.
Ne verujem da će mu naškoditi, nije pojeo mnogo. Uostalom, meni su jednom miševi u podrumu pojeli pola kile gipsa za zidove, a nijednog mrtvog nisam našla.
A da sve moraju probati - i to je istina! Mi smo sad krečili, suprug se polio bojom pa patike i trenerku potopio u lavor i nasuo dosta praška. I Maja i Meda su morali da popiju malo sapunice da vide šta je to :sad2: i ništa im nije bilo, osim što smo mi hteli da ih umlatimo jer su tako glupi! :evil:

Ne verujem da će mu naškoditi, nije pojeo mnogo. Uostalom, meni su jednom miševi u podrumu pojeli pola kile gipsa za zidove, a nijednog mrtvog nisam našla.
A da sve moraju probati - i to je istina! Mi smo sad krečili, suprug se polio bojom pa patike i trenerku potopio u lavor i nasuo dosta praška. I Maja i Meda su morali da popiju malo sapunice da vide šta je to :sad2: i ništa im nije bilo, osim što smo mi hteli da ih umlatimo jer su tako glupi! :evil:

Jao, radoznalci jedni :sad2: !
Rekla bih da Frodu neće ništa biti, vileneo je, popio celu činiju mleka, nalupao Bilba.. i tako :D .

Poslednja izmena:
Da, i meni se čini da je to najpametnije... a to što radi - baš liči na revolt.

Jutros je bio najgori,odjednom se zaleteo i skocio na maminu butinu i poceo da je grebe i ujeda,sve je zivo oborio,definitivno ne zna sta ce sa sobom a sad spava kao beba,kad ga sad pogledam nikad ne bih rekla da je on u stanju da bude poprolicno agresivan :/ ,ali necu moci da ga pustam u skorije vreme cele nedelje najavljuju kisu i grmljavinu,ne znam kako cemo izdrzati,moj otac definitivno vise nece da se raspravlja,od jutros je 828374764 puta rekao ...jbm ti macku,skloni je odavde ,nismo uopste spavali,znam da je on voli ali sve ima svoje granice :(

Saškice, mačak će se vratiti ako oseti kišu. Pusti ga u dvorište, nek izađe kroz prozor a ti ga čekaj napolju... i onako će oprezno sve morati da onjuši a ako se uplaši sigurna sam da će opet šmugnuti unutra. Kad izađe napolje ti budi blizu i pričaj mu ali ne pokušavaj da ga maziš i da mu se približavaš jer on mora sam sve da ispita i onjuši... Ne odlaži više puštanje napolje, ta njegova agresija je očigledno rezultat nezadovoljstva...

Saškice, mačak će se vratiti ako oseti kišu. Pusti ga u dvorište, nek izađe kroz prozor a ti ga čekaj napolju... i onako će oprezno sve morati da onjuši a ako se uplaši sigurna sam da će opet šmugnuti unutra. Kad izađe napolje ti budi blizu i pričaj mu ali ne pokušavaj da ga maziš i da mu se približavaš jer on mora sam sve da ispita i onjuši... Ne odlaži više puštanje napolje, ta njegova agresija je očigledno rezultat nezadovoljstva...

Probacu, pa kako bude,jer njegovo ponasanje nas izludjuje. Danju jagnje,nocu djavolak.

jao.moram da vam se pohvalim,,,pa i da as pitam nesto
Moja macka ima 5 macica,stvarno su preliepi,najlepsi do sada i jako su krupni
pre neki dan su progledali,,..ali ona je pocela cudno da se ponasa i pocela da joj opada dlaka,,,plus je proliv dobila
i odvedem je ja kod vetarinaara
on joj da svasta nesto,kaze da je iscrpljena,,i jos je rekao da su macici dovoljno stari da im ja ponudim hranu,,tj da ja mogu da im dajem mleko
kaze da ,mleko malo zasecerim razmutim jaje i da ga zagrejem,,,i tako da im dajem da bih nju rasteretila
,,da nije rano da ih odvajam od sise?
Igrala sam se sa jednim malim,,,mackice su toliko malene,tek su progledali,,imas osecaj da nema pojma nista...ali ova se prevrnula na ledja i hvatala mi prst;:))
da li stvarno ,mogu mackicama od 15 dana da dajem mleko?

Samo da javim da je Frodo dobro :).

E draago mi je da to cujem:mrgreen:,usput,malopre smo ja i mama izvele bebana napolje,tacnije ona u stanu pa sa prozora ga zove a ja napolje sa njim,nadam se da je zapamtio gde treba da se vrati,evo tata mu sad i postavlja merdevine,moracu da slikam da vidite kako je dobro,posle pola sata ako ne i vise jurcanja uvela sam ga unutra i trebalo mu je 10 sekundi da zaspi ,haha da ga vidite samo ,tako cemo svaki dan pomalo pa ce se navici,nego me jedna stvar brine,ovde je velika,ali bas velika trava,dok to ne pokosimo ne mogu da ga odviknem da ne ide tamo,kako da ga zastitim od krpelja ima frontline kao sto rekoh ali ne znam dal se to odnosi na krpelje ili trebam nesto novo da mu stavim???

Treba da ga piju dok rastu. Posle nekim mačkama počne da smeta (imaju proliv ili grčeve) a nekima ne. Neke prestanu i same da ga piju. Sada kažu da takvim macama treba ponuditi mleko bez laktoze.
Ja imam dve mace, i dok se Maja macila stalno je pila mleko i ona, i mačići, a sa njima i njen najstariji sin Meda. On je počeo da ima proliv, ali nikako da ga odviknemo od mleka pošto su svi ostali pili pa je hteo i on.
Sada su oboje sterilisani, mačića više nema, Maja još hoće pomalo mleka i ne škodi joj, ali Meda vrlo, vrlo retko. I nikad više nije dobio proliv.

Moj beban samo mleko pije,vodu nece ni da lizne...

E draago mi je da to cujem:mrgreen:,usput,malopre smo ja i mama izvele bebana napolje,tacnije ona u stanu pa sa prozora ga zove a ja napolje sa njim,nadam se da je zapamtio gde treba da se vrati,evo tata mu sad i postavlja merdevine,moracu da slikam da vidite kako je dobro,posle pola sata ako ne i vise jurcanja uvela sam ga unutra i trebalo mu je 10 sekundi da zaspi ,haha da ga vidite samo ,tako cemo svaki dan pomalo pa ce se navici,nego me jedna stvar brine,ovde je velika,ali bas velika trava,dok to ne pokosimo ne mogu da ga odviknem da ne ide tamo,kako da ga zastitim od krpelja ima frontline kao sto rekoh ali ne znam dal se to odnosi na krpelje ili trebam nesto novo da mu stavim???

Koliko znam, Frontline čuva i od krpelja! Samo, dosta je toksičan :neutral: .
Super, drago mi je što se izjurcao, mačak majeni :).

E da, a to oko mleka, i ovima mojim da dajem mleko, vodu ne bi ni liznuli.
Dala sam im pre neki dan, kad je bila frka oko kreča, I Fro ništa, ali BIlbo je dobio strašan proliv, pa sam morala da odustanem od mleka. Dobijaće samo Fro.

Koliko znam, Frontline čuva i od krpelja! Samo, dosta je toksičan :neutral: .
Super, drago mi je što se izjurcao, mačak majeni :).

E da, a to oko mleka, i ovima mojim da dajem mleko, vodu ne bi ni liznuli.
Dala sam im pre neki dan, kad je bila frka oko kreča, I Fro ništa, ali BIlbo je dobio strašan proliv, pa sam morala da odustanem od mleka. Dobijaće samo Fro.

MOj beban ali nema sanse da lizne vodu od kako je dosao samo hoce mleko,makar se mlekare bogate na nama :)...
Sad je ispod kreeveta,sakrio se od svih :/

Drago mi je da je izlazak napolje dobro protekao:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back