Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa u početku ćeš morati da izlaziš sa njim i da ga pratiš gde ide i čuvaš od drugih mačaka, neće biti lako ali tako mora. :aha:

JOOoj,dacu sve od sebe da nauci da ulazi,ali prvo cu pokusati da ga naucim da sedi kuci ako ne uspemo,onda cemo polako...
Nego znate sta nam je jedna komsika rekla,njen macor je 4 godina izlazio napolje,zivela je isto u kuci pa je morala da predje u stan i naravno imala je isti strah,pa je pozvala sestru iz Bg-a da je pita za savet posto je veterinar,i rekla joj je sestra da svaki put kad macak pozeli napolje( i uopste gde se krece) ona ispred njega stavi ogledalo da bi se on ogledao i shvatio da je on -ON...i kaze da je macor nakon par dana prestao da trazi da ide napolje i da evo vec par godina sedi kuci...Sta mislite o tome??

Jednogodisnjeg sina moje sestre juce gricnuo macak, u Subotici. Bili su kod nas kuci, i mali je nagazio macora i ovaj ga malo ujeo. Nisam bila prisutna (u BG sam), a ona je napravila takvu frku i uzbunu, posto inace ne voli macke, iako ga on nije povredio ozbiljno (moj tata kaze da ona preuvelicava i da ga je macak malo ogrebao) ... Ipak, poveli su macu kod veta da vide u kakvom je stanju, ima li neku infektivnu bolest. I naravno, macor je savrseno zdrav , jedino sto mu je rep povredjen, mozda slomljen pa je maca zbog toga reagovala burnije i ujela ga.

E a bas sam se zacudila sto je macor zdrav, mislim hvala dragom Bogu, ali ja sam mislila da ko zna sta sve nema.... Jer znam ja mog oca- sigurna sam da ni jednom nije odveo macka na vakcinu ili na pregled, on njega cak ni ne smatra nasim, samo mu ostavlja hranu u dvoristu. :-( Ja, nazalost, nisam tamo da mogu da vodim rqacuna o tome.... Idem kuci jednom u 2 meseca.

A sestra je sad jos vise podivljala i postala jos veci mackomrzac nego sto je bila! :-(

Jednogodisnjeg sina moje sestre juce gricnuo macak, u Subotici. Bili su kod nas kuci, i mali je nagazio macora i ovaj ga malo ujeo. Nisam bila prisutna (u BG sam), a ona je napravila takvu frku i uzbunu, posto inace ne voli macke, iako ga on nije povredio ozbiljno (moj tata kaze da ona preuvelicava i da ga je macak malo ogrebao) ... Ipak, poveli su macu kod veta da vide u kakvom je stanju, ima li neku infektivnu bolest. I naravno, macor je savrseno zdrav , jedino sto mu je rep povredjen, mozda slomljen pa je maca zbog toga reagovala burnije i ujela ga.

joooj Boze....:eek:

E a bas sam se zacudila sto je macor zdrav, mislim hvala dragom Bogu, ali ja sam mislila da ko zna sta sve nema.... Jer znam ja mog oca- sigurna sam da ni jednom nije odveo macka na vakcinu ili na pregled, on njega cak ni ne smatra nasim, samo mu ostavlja hranu u dvoristu. :-( Ja, nazalost, nisam tamo da mogu da vodim rqacuna o tome.... Idem kuci jednom u 2 meseca.

A sestra je sad jos vise podivljala i postala jos veci mackomrzac nego sto je bila! :-(

Definitivno bih nekima oduzela pravo da čuvaju životinje (nemoj me pogrešno shvatiti).

JOOoj,dacu sve od sebe da nauci da ulazi,ali prvo cu pokusati da ga naucim da sedi kuci ako ne uspemo,onda cemo polako...
Ništa lakše!
Pošto ste ti i mama tim, jedna drži macu na prozoru, mazi je i priča, a druga pod prozorom i zove ga. Možete ga i predati jedna drugoj kroz prozor. Iz dvorišta u kuću istim sistemom, samo ga sad stavite na one merdevine što je tata napravio a neko neka ga dočeka na prozoru. Kasnije ga dozivajte, mamite igračkom ili hranom i pazite da ide onim putem koji je za njega predviđen. Beban je pametan, shvatiće odmah.
Ako na prozoru planirate mrežu protiv komaraca, ostavite jedan ugao nepričvršćen tako da on može da prolazi. Moje mace su same napravile prolaze na svim prozorima koje koriste i to je baš dobro, em ne ulaze muve, em za prolaz ne znaju ostale mačke.

pazite da ide onim putem koji je za njega predviđen. Beban je pametan, shvatiće odmah.

ali problem je u tome sto on nikako ne moze da udje kroz ulazna vrata znaci moze samo kroz prozor sto znaci da moram da ga naucim samo da tu udje a ostatak,ako on ode negde i posle ne zna :/...Ne znam koji je put predvidjen ima puno zgrada i ...veceras ga dovode :(

Poslednja izmena:
Nisam mislila na put između zgrada (to će on sam obeležiti kad bude imao vremena), nego na one merdevinice za njega koje su predviđene za ulazak kroz prozor.
Sad, ako ti baš zaluta među zgradama, onda ti ostaje najomiljenija mačkarska delatnost: vikanje po ulici koliko te grlo nosi!
To smo već svi prošli, naši mužići smatraju da ih brukamo, komšije kažu da smo lude, ali mi i dalje u sred noći urlamo dozivajući naše mačkice... :mrgreen:

Nisam mislila na put između zgrada (to će on sam obeležiti kad bude imao vremena), nego na one merdevinice za njega koje su predviđene za ulazak kroz prozor.
Sad, ako ti baš zaluta među zgradama, onda ti ostaje najomiljenija mačkarska delatnost: vikanje po ulici koliko te grlo nosi!
To smo već svi prošli, naši mužići smatraju da ih brukamo, komšije kažu da smo lude, ali mi i dalje u sred noći urlamo dozivajući naše mačkice... :mrgreen:
podrzavam:D

Jooj doveli su ga a on se gurnuo ispod kreveta i mjauce i trese se,sta da radiim???????

prvo nemoj da paničiš, otežaćeš i njemu i sebi situaciju, budi smirena i pokaži njemu da je sve ok
pusti ga da nadje mesto gde će se štekati (ako je to ispod kreveta onda ga ne diraj i ne pokušavaj na sliu da ga izvučeš odatle), probaj da sedneš pored kreveta malo, pričaj mu, znam da mačke umiruju glas i govor njima dragih ljudi (ma koliko ovo izgledalo nenromalno probaj)
gledaj da mu taj štek ispod kreveta bude uvek dostupan
kasnije probaj da mu daš da jede nešto što mnoogo voli(kod gaše ovo uvek upali) i samo polako i smireni, navićiće se on,trebaće mu vremena ali biće ok

prvo nemoj da paničiš, otežaćeš i njemu i sebi situaciju, budi smirena i pokaži njemu da je sve ok
pusti ga da nadje mesto gde će se štekati (ako je to ispod kreveta onda ga ne diraj i ne pokušavaj na sliu da ga izvučeš odatle), probaj da sedneš pored kreveta malo, pričaj mu, znam da mačke umiruju glas i govor njima dragih ljudi (ma koliko ovo izgledalo nenromalno probaj)
gledaj da mu taj štek ispod kreveta bude uvek dostupan
kasnije probaj da mu daš da jede nešto što mnoogo voli(kod gaše ovo uvek upali) i samo polako i smireni, navićiće se on,trebaće mu vremena ali biće ok

mNg sam uspanicena,pokusavam da pricam sa njim ali on i dalje mjauce :/...mislila sam da ce lakse biti... :(((

saskice, moraš da se smiriš, ozbilno ti kažem, na svu njegovu muku on oseća i tvoju paniku, zbog čega se ne smiruje a ti još više paničiš i biće vam sve teže tako
nije mu se desilo ništa strašno, doživeo je stres zbog preseljenja, bila si spremna na to, sada postupi smireno, mirnim glasom mu pričaj, ako oseti paniku u tvom glasu biće mu gore
polako, ako ti je blizu pokušaj da ga pomaziš, ako je daleko nemoj se zavlačiti kod njeg
ne znam, možda neko ima bolji savet
držim vam fige :herart:

saskice, moraš da se smiriš, ozbilno ti kažem, na svu njegovu muku on oseća i tvoju paniku, zbog čega se ne smiruje a ti još više paničiš i biće vam sve teže tako
nije mu se desilo ništa strašno, doživeo je stres zbog preseljenja, bila si spremna na to, sada postupi smireno, mirnim glasom mu pričaj, ako oseti paniku u tvom glasu biće mu gore
polako, ako ti je blizu pokušaj da ga pomaziš, ako je daleko nemoj se zavlačiti kod njeg
ne znam, možda neko ima bolji savet
držim vam fige :herart:

ne mogu da ga pomazim nikako zavukao se i ne znam kako ce izaci,na svu muku bilo mi je smesno dok sam ga gledala kako se gura da prodje ali kako je uso tako ce i izacu,pricam mu i sad cuti...sacekacu da sam izadje pa da mu dam da rucka..nadam se da ce proci brzo taj stres...

bolje da ćuti nego da uspaničeno mjauče
sačekaj malo, pa mu stavi pored kreveta hranu koju voli, da oseti miris, ali ne još
gaša je u početku, kada smo se preselili, čitave dane provodio ispod kreveta,a li bukvalno, izadje samo noću da jede

ne mogu da ga pomazim nikako zavukao se i ne znam kako ce izaci,na svu muku bilo mi je smesno dok sam ga gledala kako se gura da prodje ali kako je uso tako ce i izacu,pricam mu i sad cuti...sacekacu da sam izadje pa da mu dam da rucka..nadam se da ce proci brzo taj stres...

Ne zavlači ruke, pusti ga da mu to bude 100% sigurno mesto gde će biti siguran. Ti sedi pored kreveta i pričaj mu, ali nemoj da mu pokazuješ bilo kakvu nameru da ćeš da ga izvlačiš... Sve će doći na svoje, samo budi strpljiva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back