Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami moj nije bio, nikad nije naucio gde se obavljaju prljavi poslovi, redovno nam je ostavljao pokloncice po celoj kuci:lol:

Moj je cupkao ispred gajbice ako mu slučajno nisu promenjene novine :lol: Bio je stvarno poseban zekan (ili zečica, nikad nismo saznali), budio me za školu, lizao mi ruke, spavao kao top i nije jeo sve ono što zečevi inače jedu... moram da skeniram te slike, baš sam ga volela :sad2:

Moj je cupkao ispred gajbice ako mu slučajno nisu promenjene novine :lol: Bio je stvarno poseban zekan (ili zečica, nikad nismo saznali), budio me za školu, lizao mi ruke, spavao kao top i nije jeo sve ono što zečevi inače jedu... moram da skeniram te slike, baš sam ga volela :sad2:

Moj je bio glupson ali sam ga volela a onda smo ga dali komsijama da ga cuvaju kad smo otisli na more i oni su ga...pojeli:eek::sad2:

Moj je bio glupson ali sam ga volela a onda smo ga dali komsijama da ga cuvaju kad smo otisli na more i oni su ga...pojeli:eek::sad2:

A naš se ubo na nešto zarđalo dok smo bili na moru, zagnojilo se a baba nije primetila ispod toliko dlake, vodili ga kod veterinara ko ludaci po najvećoj nestašici benzina nekih 2 nedelje i na kraju smo ga uspavali jer je dobio sepsu :sad2::sad2::sad2:
I svi se krstili što ga nismo pojeli nego uspavali kod veterinara :eek::dash:

Malo prostora ima u kući, svaki ćošak napunjen, brisaću još neko vreme, jer sisaju još uvek, pa ih mama liže, ali jako puno sisaju, ustvari se prežderavaju, a i Zizi puno jede, pa joj, valjda nije do lizanja kakice, đavo će ih znati, sutra ću nešto pokušati, ranije sam stavljala tepsiju sa peskom, pa kad zakopavaju, mlate po celoj prostoriji(tad sam imala samo jedno mače i mačku), videću da li ima kod nas taj posip u nekom pet shopu.

da li treba da joj mazem to necim
nekako mi ona sama izgleda,,nekako ,,masno,,,sta ja znam
Da li joj vulva(,,ono mesto odakle su izasli macici":lol:) natecena,crvena,da li ima vidljivih povreda(mozda se maca ,,pocepala" pri porodjaju),da li slucajno ima,sem krvi,i neki smrdljivi sekret?
Nece joj sigurno skoditi kantarionovo ulje,tim joj slobodno mazi ako ima spoljasnjih povreda,raspuklina,itd...ako je krvarenje bilo iznutra,da li je do sad prestalo?.
I obavezno,ali obavezno joj u hranu dodaj jogurt,sir i namirnice bogate kalcijumom,to je mnogo vazno za macku koja doji,MANJAK KALCIJUMA U OVAKVIM STADIJUMIMA MOZE SE ZAVRSITI I SMRTNO PO MACKU,a cesto ga imaju macke koje doje.

vjerojatno jeste; sa oko 2 mjeseca (mozda i manje...) nadjosmo ga
ispred zgrade...kad se sjetim dodje mi da se rasplacem; kako je malen i smijesan bio... : )

Što mi poznata ta priča... Nepunih nedelju dana pre toga nam je taj terijer zaklao Mazu (koja ni sama nije imala više od 3 meseca) kad nam je moja jetrva, znajući da nam treba mačka u lokalu donela Bilija-našla ga u dvorištu, nekome se osladilo da tu izbacuje mačiće, i Mazu smo našli tako ispred radnje možda dve nedelje pre toga. Uglavnom, u životu ružnije mače od Bilija (ovako, objektivno) nisam videla a sad je pravi lepotan! :zaljubljena: I i dalje ume da zabije nokte dok se mazi. Mesi šapama i prede na sav glas a glava mu je zavučena negde, pa makar je i pod sebe samog zavukao.

evo, evo.. :)

IMG_3463.jpg

crna je zenka, sareni je muzjak.. oboje su oko 2 meseca stari i dolaze iz Nemacke, koliko mi se cini..
i nisu u srodstvu.
maci sam dala ime: Dita, a macoru jos uvek smisljamo..
ocisceni su od glista, a za par nedelja idu na vakcinisanje.
dobra stvar je da smo ih kupili od veterinarke..

i eto, neverovatno su razigrani i mazni, kako god ih pipnes, padaju u san i spavaju u nasem krilu..
sto se toaleta tice, vecinu nuzde obavljaju tamo, ali sam primetila par fleka na krevetu..
mozda zato sto nam toalet ima vrata? trebalo bi da sklonim vrata bar na neko vreme,
dok se ne naviknu?..

evo, evo.. :)
crna je zenka, sareni je muzjak.. oboje su oko 2 meseca stari i dolaze iz Nemacke, koliko mi se cini..
i nisu u srodstvu.
maci sam dala ime: Dita, a macoru jos uvek smisljamo..
ocisceni su od glista, a za par nedelja idu na vakcinisanje.
dobra stvar je da smo ih kupili od veterinarke..

i eto, neverovatno su razigrani i mazni, kako god ih pipnes, padaju u san i spavaju u nasem krilu..
sto se toaleta tice, vecinu nuzde obavljaju tamo, ali sam primetila par fleka na krevetu..
mozda zato sto nam toalet ima vrata? trebalo bi da sklonim vrata bar na neko vreme,
dok se ne naviknu?..

sklonite vrata...mogutje guzama smetaju tj. malo ih plase... : )

Slatkice! :zaljubljena: Nema ništa slađe od beba! Mada, moj Bili je bio jako ružan kao mače. Za Zloćka ne znam, došao je kao odrastao već.

Juče sam kupala Zloću. Okupala sam Gizma u koritancetu u dvorištu i, kad je već ostalo pripremljene vode i šampona, uvalila sam i njega, svog masnog i ulepljenog od Flogocida. Onda sam ga jednom rukom pustila, drugom sam ga držala za kožu na vratu. Na brzinu sam ga namackala eko-sanitarom na bazi bosiljka, malo utrljala i, kako je bil ošta drugačije bilo neizvodljivo, isprala ga crevom. U životu nisam bržu mačku videla! :hahaha: Posle se vratio u dvorište, sedi nasred bašte i gleda me popreko. :whistling: Sad se smejem, kad sam se setila tog pogleda! :rotf:

Slatkice! :zaljubljena: Nema ništa slađe od beba! Mada, moj Bili je bio jako ružan kao mače. Za Zloćka ne znam, došao je kao odrastao već.

Juče sam kupala Zloću. Okupala sam Gizma u koritancetu u dvorištu i, kad je već ostalo pripremljene vode i šampona, uvalila sam i njega, svog masnog i ulepljenog od Flogocida. Onda sam ga jednom rukom pustila, drugom sam ga držala za kožu na vratu. Na brzinu sam ga namackala eko-sanitarom na bazi bosiljka, malo utrljala i, kako je bil ošta drugačije bilo neizvodljivo, isprala ga crevom. U životu nisam bržu mačku videla! :hahaha: Posle se vratio u dvorište, sedi nasred bašte i gleda me popreko. :whistling: Sad se smejem, kad sam se setila tog pogleda! :rotf:

to ti nece oprostiti narednih par dana :lol:

Ja sam ocajna:sad2: Ovo mace nije normalno:eek: Uopste je ne drzi mesto, po ceo dan luduje, skace, jurca, bacaka se, pravi kolutove unapred i unazad...al ajde to, to je cak simpaticno...ali cim pridjem da je pomazim to krece da me sumanuto grebe, ujeda, kaci se po meni, petlja mi se u kosu:sad2: Sva sam izranjavana:dash: Da li je ovo samo faza, ili je u pitanju (ne daj boze) karakter?:neutral:

hehe, to je samo faza u odrastanju skoro svake mace: )
i veruj mi da su tada najsladje, najzivahnije, sada istarzuje sve, i okolinu ali i svoje sposobnosti, uzivaj u tome: )

zna li neko kakva je hrana za mace eukanuba? danas sam kupila gashi, fino klopa ali ne znam nista o njoj....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back