Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tačno, i neću više to da radim. Spremiš pare pa kod veterinara mora i oni leba da jedu. Sve što sam rekao je iz mog ličnog iskustva, nisam nikad plasirao informaciju koju lično nisam proverio u praksi.

Joj... :aha: Čak i univerzitetski profesori, kad pišu udžbenike, navedu izvore informacija-tzv. bibliografiju. Dakle, pozivaju se i na druge autore, stručnjake, i na praktično iskustvo. Praksa bez teorije je opasna barem koliko i teorija bez prakse, ako ne i opasnija. A rekla bih, opasnija.

i kad ćeš više da ispuniš to obećanje?!

Vratili smo se pre pola sata.Mali spava,u transporteru je,stavila sam mu ispod jastuk i stavila ga pored radijatora da mu bude toplo.Veterinar kaze da je sve ok proslo,ima malkice krvi tu kod kozice,ne curi,nego se vidi kad se predje maramicom.I sad samo ostaje da vodimo racuna kad ustane kako ide,da ne jede puno ili halapljivo,da mu njuskicu namazemo vodom i kaze da ce uvece biti sve po starom.Eto :)

Vratili smo se pre pola sata.Mali spava,u transporteru je,stavila sam mu ispod jastuk i stavila ga pored radijatora da mu bude toplo.Veterinar kaze da je sve ok proslo,ima malkice krvi tu kod kozice,ne curi,nego se vidi kad se predje maramicom.I sad samo ostaje da vodimo racuna kad ustane kako ide,da ne jede puno ili halapljivo,da mu njuskicu namazemo vodom i kaze da ce uvece biti sve po starom.Eto :)
duša :)
što brži oporavak malom medonji želimo moj Ginger Cat i ja :)

Etooo! Drago mi je da ste to pregurali, a ti ocekuj uskoro nastavak nestasluka xD

:zskace:
Veliki ste posao uradili.
Proveravaj da ne mokri, i ja bih ga sklonila od radijatora. Ostavila bih ga u toploj sobi, ali ne bas da se pregreva. Nisam bas sigurna zasto, ali nekako mi je logicno.

duša :)
što brži oporavak malom medonji želimo moj Ginger Cat i ja :)

Hvalaaa i cmok za oboje :):cmok:

- - - - - - - - - -

Etooo! Drago mi je da ste to pregurali, a ti ocekuj uskoro nastavak nestasluka xD

hahaha jaojjj sad mi je skroz cudan,niti mjauce,a sigurno je gladan,kao sto inace mjauce kad vidi hranu,niti se penje bilo gde,samo usporeno hoda po stanu,kao da je prvi put unutra :)

- - - - - - - - - -

:zskace:
Veliki ste posao uradili.
Proveravaj da ne mokri, i ja bih ga sklonila od radijatora. Ostavila bih ga u toploj sobi, ali ne bas da se pregreva. Nisam bas sigurna zasto, ali nekako mi je logicno.

E ne spava on vec jedno 3 sata :) tako da je sklonjen odavno.Nije za sad nigde piskio,makar ja nisam videla.Prvo nije maltene mogao da stoji kako treba,a sad vec polako hoda,ocekujem da ce za sat-dva biti jos bolji

dogadja se nakon anestezije
ostavi ga najbolje na miru
samo nek ti je na oku
al ga ne smaraj ni klopom, ni vodom
stavi ih negdje gdje su mu blizu, na podu
ako ih inace drzis negdje na povishenom i to je to
pusti ga da se, bukvalno, otrijezni jos je osamucen

E ljudi hvala vam,jos je slogiran.Sem sto spava nista drugo ne radi.Dala sam mu opet malkice vode i pustila ga,jer cim ga neko dira,pocne da mjauce.Jedino dozovljava da se drzi u polozaju da moze nekome da spava u rukama.Nista nece da jede.Zvala sam nekog dezurnog veterinara,posto moj ne radi i rekao mi je da sacekam ujutru,da je to sve kao normalno,a mene brine sto nista vise od dan nije jeo.Valjda ce sve biti ujutru ok.....Drzim ga ja na ravnom i motrim ga,tako da to nije problem.

E ljudi hvala vam,jos je slogiran.Sem sto spava nista drugo ne radi.Dala sam mu opet malkice vode i pustila ga,jer cim ga neko dira,pocne da mjauce.Jedino dozovljava da se drzi u polozaju da moze nekome da spava u rukama.Nista nece da jede.Zvala sam nekog dezurnog veterinara,posto moj ne radi i rekao mi je da sacekam ujutru,da je to sve kao normalno,a mene brine sto nista vise od dan nije jeo.Valjda ce sve biti ujutru ok.....Drzim ga ja na ravnom i motrim ga,tako da to nije problem.

jesi bila ti nekad pijana i mamurna, pile? ili jako prehladjena...onako, oshabrljena sto od temperature, sto od lijekova
e, ako jesi znas kako je njemu sad i koliko mu je do hrane
pusti ga da se iskulira, ne diraj ga, ne cimaj ga...samo ga posmatraj
s distance da budes sigurna da je sve ok
ako krene da se pentra negdje recimo zaustavi ga
i to je to
bicete sutra ko novi :)

Ljudi upravo je povratio....Jel to normalno????Nece jos uvek nista da jede,a dala sam mu na spric minimalno vode,da ne preterujem

Mm i ja obično savetujemo da im se da mokar peškirić da ližu, da bi povratili refleks gutanja koji se u anesteziji gubi. Ništa strašno, ništa neobično, ne sekiraj se. :)

jesi bila ti nekad pijana i mamurna, pile? ili jako prehladjena...onako, oshabrljena sto od temperature, sto od lijekova
i to je to

:amen: Samo da se ne pentra par dana, sve ostalo je u redu. Kako je od jutros?

i to je to

jaojj jeste,u pravu si ti,ali ja se pogubim kad je neko drugi u pitanju,uvek pomisljam ko zna sta da je....zvala sam veterinara pre 2-3 sata i rekao mi je da ne panicim,da je to sve normalno.I on je piskio malo pre,sto je super i prisao je ciniji sa granulicama,mada je malo uzeo i poceo je da prede kad sam ga mazila,sto je napredak jer nocas nije znao za sebe.Jos uvek je slogiran,ali cini mi se malo bolje. :)

jaojj jeste,u pravu si ti,ali ja se pogubim kad je neko drugi u pitanju,uvek pomisljam ko zna sta da je....zvala sam veteri

nara pre 2-3 sata i rekao mi je da ne panicim,da je to sve normalno.I on je piskio malo pre,sto je super i prisao je ciniji sa granulicama,mada je malo uzeo i poceo je da prede kad sam ga mazila,sto je napredak jer nocas nije znao za sebe.Jos uvek je slogiran,ali cini mi se malo bolje. :)

pa zato sto se brinesh
to sigurno nije zabavno, al je lijepo od tebe <3

Mm i ja obično savetujemo da im se da mokar peškirić da ližu, da bi povratili refleks gutanja koji se u anesteziji gubi. Ništa strašno, ništa neobično, ne sekiraj se. :)

:amen: Samo da se ne pentra par dana, sve ostalo je u redu. Kako je od jutros?

Rece mi veterinar da mu dam na prst ili malo sosa od tecne ili vodice isto sto ti kazes d amu se povrati refleks gutanja.Bolje je malkice od jutros,odaziva se nekad kad ga pozovem i deluje stabilnije,ali je jos uvek slab.Jaoj ja sam panicar i nocas nisam ni spavala kako treba,odmah sam pomisljala ko zna sta.

- - - - - - - - - -

pa zato sto se brinesh
to sigurno nije zabavno, al je lijepo od tebe <3

hahah mora da sam mu mnogo dosadna,mada sam ga pustila,ne diram ga,sem sto mu se s vremena na vreme priblizim da ga pomazim i to. :)

Rece mi veterinar da mu dam na prst ili malo sosa od tecne ili vodice isto sto ti kazes d amu se povrati refleks gutanja.Bolje je malkice od jutros,odaziva se nekad kad ga pozovem i deluje stabilnije,ali je jos uvek slab.Jaoj ja sam panicar i nocas nisam ni spavala kako treba,odmah sam pomisljala ko zna sta.

- - - - - - - - - -

hahah mora da sam mu mnogo dosadna,mada sam ga pustila,ne diram ga,sem sto mu se s vremena na vreme priblizim da ga pomazim i to. :)

Razumem te potpuno, kad smo moju Mrvicu sterilisali, tek sam popodne mogla da je vidim, na svakih pola sata sam zivkala muža da vidim kako je i da proverim jesam li dokupila sve što treba od terapije... :lol: A sad, za koji dan me to isto čeka i sa mačkama.

Razumem te potpuno, kad smo moju Mrvicu sterilisali, tek sam popodne mogla da je vidim, na svakih pola sata sam zivkala muža da vidim kako je i da proverim jesam li dokupila sve što treba od terapije... :lol: A sad, za koji dan me to isto čeka i sa mačkama.

Jaojjj to kao deca...Da covek ne poveruje koliko se brine za njih.Tata koji u zivotu nije hteo da ima zivotinju u stanu,je zivkao kao lud juce i stalno gledao kako je :) Moja drugarica inace sterilise macku sutra,a ona vec uveliko trudna ( a ona to nije ni primetila,mislila da se samo ubucila ),jer nema gde vise sa mackama.Stalno ih je ili zadrzavala,a neke poklanjala i sad nema vise gde.Ima tri macke,tri psa,morsko prase...Haosss...Mada mi zao tih jadnih macica.

I Mrvica mi je bila skotna, duša me bolela za 4 bebirončeta, još ni kožu nisu imali kako treba, ali još bi gore bilo da su ostali. Ili bi ih neko otrovao sve zajedno, ili bi ih namamio i odvezao negde, jer imam komšije... vrlo specifične. I baš tako, gde s njima?! Nikad ne znaš šta će na kraju da ispadne, pa sa njihovim bebama, i njihovim bebama...

I ja sam panicila za Kitty ko nenormalna, pa i sad kad sam ove ulicne sterilisala, a za macora sam manje jer nije takva vrsta operacija kao sterilizacija i tu sam morala ja da budem hrabra jer je drug bio bled ko krpa i sav isprepadan x))

Kastracija mačora se od kastracije vepra razlikuje za toliko što se mačor prvo uvede u narkozu i obrije, tačno, mnogo je manja rana i mogućnost komšlikacije, ali opet, kad je to tvoje mače... Sve i da je moja mrcina od preko 5kg, on je meni i dalje mače. :heart:

I Mrvica mi je bila skotna, duša me bolela za 4 bebirončeta, još ni kožu nisu imali kako treba, ali još bi gore bilo da su ostali. Ili bi ih neko otrovao sve zajedno, ili bi ih namamio i odvezao negde, jer imam komšije... vrlo specifične. I baš tako, gde s njima?! Nikad ne znaš šta će na kraju da ispadne, pa sa njihovim bebama, i njihovim bebama...

Pobegla joj macka kad su pokusali u transporter da je uvedu.Sve ih redom izgrebala i pobegla...Sad se ona plasi da ne rodi macice negde daleko i ili da ih ostavi ili da ostane sa njima dok ne porastu...Uzas

- - - - - - - - - -

I ja sam panicila za Kitty ko nenormalna, pa i sad kad sam ove ulicne sterilisala, a za macora sam manje jer nije takva vrsta operacija kao sterilizacija i tu sam morala ja da budem hrabra jer je drug bio bled ko krpa i sav isprepadan x))

hahaha muskarci su oduvek bili " jaci pol " :)

- - - - - - - - - -

Kastracija mačora se od kastracije vepra razlikuje za toliko što se mačor prvo uvede u narkozu i obrije, tačno, mnogo je manja rana i mogućnost komšlikacije, ali opet, kad je to tvoje mače... Sve i da je moja mrcina od preko 5kg, on je meni i dalje mače. :heart:

Naravno :) tu se u potpunosti slazem.... :)

Mali savet za ubacivanje macke u transporter, ako vec nece sama da udje, divlja je itd... Transporter izvrnes tako da vratanca budu gore, uhvatis je za kozu na vratu, ubacis je goozicki unutra i brzo zatvoris (to sam naucila od mojih mackara i uvek mi je uspelo) x)

Slazam se mm, oni su uvek za nas bebironcici koliki god bili xD

Mali savet za ubacivanje macke u transporter, ako vec nece sama da udje, divlja je itd... Transporter izvrnes tako da vratanca budu gore, uhvatis je za kozu na vratu, ubacis je goozicki unutra i brzo zatvoris (to sam naucila od mojih mackara i uvek mi je uspelo) x)

Slazam se mm, oni su uvek za nas bebironcici koliki god bili xD
Jel?Nisam znala za tu foru :) Ja na svu srecu nemam problem sa malim,on dobrovoljno udje,drami dok je unutra,ali dobrovoljno udje,ali cu preneti drugarici :) Hvala :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back