Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo drugari. :)
Evo nas posle duzeg vremena. Shiva je izuzetno, kao i uvek. :) Medjutim, mojom neodgovornoscu i odlaganjem sterilizacije je druga maca zatrudnela. Znala sam da ce se ovih dana omaciti i danas se vracam iz grada i vidim je bez stomaka, dosla na klopu. U roku od odmah sam nasla leglo, dva su vec mrtva bila, dva ziva. Unela sam ih unutra, pored peci ih stavila, mama je skroz ok, mislim da su i mace, klopaju i spavaju. Jedno je crno, na mamu :) a drugo cini mi se da ce biti tigrasto, tamnije boje. Shivu zanima sta se to dogadja i ko je to dosao, medjutim ne dozvoljavam joj da pridje, uglavnom je u drugoj prostoriji.

Cestitamo. :) Oglasi ih odmah za udomljavanje, i pogledaj pol odmah, to se vidi prvih nedelju-dve i tek kasnije, kad steknu polnu zrelost. :lol:

Sto me podseti, moje komsije su bile ubedjene da imaju u dvoristu Marinu lokalku i Ruzu carsijanku a ispostavilo se da imaju Marinka i Carsijana! :rotf: Mackici nemaju jos godinicu, Marinko je Blondin sin od prosle godine, imam jos njegove slike kad je bio beba a ovog drugog su doneli iz grada, nasli ga na ulici, pribliznog su uzrasta i lepo se slazu njih dvojica, iako su potpuno razlicitih karaktera.

juce zavrsili i drugo testiranje na toxo.... sada cekamo rezultate...
inace dao mi vet juce Profender za ciscenje od parazita..... pa cu da probam sa njime danas... cisto zbog redovnog ciscenja a nisam ga dugo sistila tj dobio je pasticu (ili tableticu ne secam se) kada je vakcinisan u septembru.....
joj ja sam toliko zaludjena sa ovim mojim ludakom da sam u jeku frke sa mojim ocem koji je bio u bolnici itd.... trcala pravo kuci da vidim da li je on ok jer je kreten bio onda progutao kesu od virsle pa povracao.... pa da vidim da li je ok.... znaci strasno....
ali ono sta sam primetila kod ludog macora cim mi decko nije kod kuce i ako legnem da spavam a njega nema on ce me napadati sinoc mi se zatrcao i zagrebao usnu kada ga nisam ubila.... jednostavno sam ga izbacila iz sobe da se ne bih jos i sa njime svadjala.... da inace preksinoc je bio besan jer smo mu sekli noktice pa nije hteo sa nama da spava u krevetu nego u dnevnoj sobi a mislim da je juce bio besan jer smo mu vadili krv....

Da, kako oni umeju da se uvrede... Mirko i dalje ne moze da shvati zasto je Blondi preksinoc dobila parce oslica a on ne. :lol: I sad svi zajedno cekamo rezultate,odmah da nam javis!

Inace, moje macke su se navikle na letnje racunanje vremena, nepogresivo stizu najkasnije u 8 uvece. :lol:

Kako su se vase mace ponasale veceras , oko 19,15 h ? Moj je nesto prolupao , poceo da se skriva , da mnjauce , hteo na sprat , gde ga ne pustamo inace , mnjaukao pred vratima kupatla , uskocio u kadu kad sam ga pustila unutra , sve kao da nesto trazi gde da se bolje zavuče ...mnjaukao pred spavacom sobom , pokusao zavlačenje pod krevet ( ne moze )...
Posle smo ga pustili napolje , pa se vratio posle pola sata ...
Tolliko mi je bilo neobično to njegovo ponasanje , da sam pomislila da je zemljotres mozda , pa kao macka oseca ?
Pronasla sam na netu - manji zemljotres negde u Crnoj Gori ?
Ili to , ili je imao neki problem ... i resio ga napolju :)

Mozda ga je mucio stomak?

Mislim da nocas dobijamo prinove. Slabo je jela, imala je proliv i nije htela da noci u magacinu sa Mirkom a mleko je vec spusteno. Imam tremu kao da je meni termin. :lol: Inace, danas sam je mazila po stomaku a veceras se nije dala.

Mozda ga je mucio stomak?

Mislim da nocas dobijamo prinove. Slabo je jela, imala je proliv i nije htela da noci u magacinu sa Mirkom a mleko je vec spusteno. Imam tremu kao da je meni termin. :lol: Inace, danas sam je mazila po stomaku a veceras se nije dala.

I kako je proslo nocas.... kakve su prinove... ja macice od milja zove pacovcici zato sto tako izgledaju... sta planiras da radis sa macama?
cekamo te da se javis.....

Vratila se sa sve stomakom. :aha: Pacovcice obicno vidimo tek kad ona to resi, tako je bilo i prosle i pretprosle godine, s tim da joj je leglo od pretprosle godine duze opstalo, 3 sina su joj bila kod komsija, tek su prosle godine, kad su stekli polnu zrelost, odskitali. Prosle godine nije imala srece, samo je jedno od troje koliko je omacila preteklo, kod drugih je komsija sa svojim vrsnjakom kog su nasli u gradu, zovu se Marinko i Carsijan. :lol: Jedno je stradalo jos pre nego sto ih je donela a jedno je stradalo kad ih je drugi put premestila, pojeo ga otac. :( Sad ih mozda nosi i vise, i da, pokusala sam da se preracunam, ima jos do nedelju dana jer februar je kratak.

Mmmmm pizza :)

150465_10151548298844630_296467710_n.jpg
535737_10151548298709630_182599881_n.jpg

Zaboravila sam da napisem da su nam stigli rezultati na Toxo... macan ima antitela ali nema infekciju.... tako da smo ok... kaze vet da iako dodje u kontakt sa istom nece je dobiti.... tj preneti meni....

Poslednja izmena:
Mmmmm pizza :)

Pogledajte prilog 281237Pogledajte prilog 281238

Zaboravila sam da napisem da su nam stigli rezultati na Toxo... macan ima antitela ali nema infekciju.... tako da smo ok... kaze vet da iako dodje u kontakt sa istom nece je dobiti.... tj preneti meni....

:lol: Ja stalno iz samoposluge uzimam kutije za macku, cim stavim na pod odmah uleti unutra. Jos ovo sa mirisom pice, ih... :mace:
A za tokso je odlicno ispalo!

I macija posla... :lol:
537402_157324471100787_147243198_n.jpg

Jedno glupo pitanje - koliko cesto macke idu u WC ?
Imamo macka koji spava napolju u kucici koju sam mu napravila , tojest ima dve , jednu na terasi , drugu na verandi, i bezbedno dvoriste sa peskom ...ogradjeno ...A kad smo mi kod kuce vikendom on je po ceo dan sa nama , gde god da smo, u dvoristu ili sobi.
Ono sto me zbunjuje - jer nemamo onaj pesak za macke u kuci koliko on sme da bude u kuci ?
Zamjauce on da ga pustimo , ne bojim se da ce napraviti nesto u kuci dok smo mi tu, nego za sad ga izbacujemo kad odemo na posao ili na spavanje ...
A jednom je prespavao u cugu 9h , danju.Moze li on da izdrzi celu noc u kuci ?
Psa sam setala 3 puta... On izlazi kad on hoce... a kad legnemo ako zatvorimo nasu sobu djaba će da mnjauce , nece biti nikog da ga pusti napolje...

Nije glupo pitanje uopste, to i mene zanima koliko puta je 'normalno'. :)
Kod mog macka zavisi koju hranu jede, da li jede samo granule tokom dana ili samo kesice i kuvano meso u koje obavezno sipam malo vode u kojoj se kuvalo meso, te je bilans da mokri 1-4 puta dnevno.
Inace ustalili smo se na jednoj kesici dnevno ili malo mesa, ostalo je suva hrana i onda je rezulatat 2-3 puta dnevno.
A veliku nuzdu obavlja 2 puta, i to od tacno od kastracije, pre toga je bilo jednom dnevno. Verovartno zato sto vise jede, nije mi bas sasvim jasno. :confused:

Imam jedno pitanje... md i ja planiramo za praznike da otputujemo na 3 dana.... dogovorili smo se da njegova sestra dolazi jednom dnevno da mu da hranu..... da li mislite da je to ok... mene nekako frka nikada ga nismo ostavljali samog ali razmisljam bolje to nego da ga negde vodimo.... kakva su vasa iskustva....

Ja macka stalno vodim sa sobom, ili ako bas ne mogu ostavim ga kod mojih, a bas cesto putujem. Barem jednom mesecno i svaki taj put je stres za macku, bez obzira sto se on davno jos navikao, ne cuje se i cesto prespava put.
Ali nemam kome da ga ostavim, jedna komsinica koja je raspolozena da obilazi macka je skroz nesigurna, zaboravna je. Druga koja je sigurna rekla je da joj ne pada na pamet da pazi na macka, cim smo ga uzeli i kad setila da cesto putujem :lol:, starija zena je u pitanju pa je to potpuno razumljivo. Ostali ili bi morali da dolaze sa drugog kraja grada, ili im nije prijatno sa mackama.
A i da imam kome, opet ne znam sta bih radila. On ne voli kad ostane sam (ne voli cak ni kad je sam u drugoj sobi i to kad imamo goste i buka je, obavezno se dere da ga pustimo kod nas u sobu), onda zimi je problem sto bi neko morao da ukljucuje i iskljucuje TA peci, da se ne bi smrzo u stanu, onda tu je problem sto bi taj neko morao i pesak da cisti... Da sam u mogucnosti uzela bih jos jednu macku i placala bih nekome da pazi na macke, a ima i pansiona za macke, ne znam kakvi su, ovako kako je tako je.

najbolje resenje je da neko dolazi da obilazi macka. ima tih hotela i ok su svi za koje znam, ali su skupi. takodje, ima ljudi koji cuvaju macke u svom stanu i to je super (ja bih to radila da se baba slaze), ali cesto bude 10 evrica dnavno. ovo sa obilazenjem macke je najmanje stresno za nju, mada cete joj svakako nedostajati i moguce da ce u znak protesta napraviti neki belaj x)) a kad se vratite, mozda nece hteti da "prica" sa vama. ja sam kitty jednom ostavila na 2 dana i to je baba bila tu, kad sam se vratila totalno me je ignorisala, dok je nije prosla ljutnja. mozda ce vam zvucati suludo, ali ja odbijam da idem preko leta bilo gde samo zbog nje xD

sto se odlaska u wc tice, mogu oni dugo da izdrze, ali verujem da se ne bi bas suzdrzavali ako su zatvoreni, a to im se ne svidja. btw, kitty ide samo jednom dnevno u wc iako pije dovoljno vode i to me nervira, jer znam da trpi dok joj ne prigusti, a to ne valja -.-

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back