Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato je mnogo bolje terati macku da sto vise trci i skace, do iznemoglosti, nego prelaziti na restriktivan nacin ishrane.
Moj non stop skace i jurca ali zato i trci u kuhinju samo mu dupence viri iz cinije...
i ja sam pocela da mu merim i reako mi je vet da mu dajem malo manje od te predvidjene kolicine....
zaista je debeo to se vidi po njemu..... a ima i 5kg sa 8 meseci.....

Ponovo sam ga merila i izgleda da sam proslog puta omanula u merenju, 4.5kg. Tacnost vage je 100g. Nije mogao da se ugoji 200g za par dana, valjda. Mada ni to nije iskljuceno.
Star je 17 meseci i verovatno je sitnije gradje pa zato, ima malu spicastu glavu.
Macak koga hrane moji roditelji, star je sedam i po godina i duplo je veci od ovog mog, nisam videla vecu macku od njega, kao macak na steroidima je. Ogromna glava, siroka ramena, ali ima maciji struk i uske kukove. Kao karikatura macora u crtacima.
U svakom slucaju moram mnogo vise racuna da povedem. Ranije je jeo koliko mu je dovoljno pa sam se bas opustila, a sad koliko mu sipam i uvek trazi jos. Jos sam pocela da mu dajem hranu za sterilisane macke, koja je energetski slabija, a racunam da se hormoni nisu jos smirili, pa sam mu davala vise.
A ima i toga da se manje krece, ranije je izlazio napolje. On po ceo dan nesto zuji, svuda se pentra, gleda kroz prozor, ali bas ono pravo jurcanje po kuci ne traje cini mi se vise od sat-dva dnevno.

486183_326665997439306_1740288997_n.jpg

Ponovo sam ga merila i izgleda da sam proslog puta omanula u merenju, 4.5kg. Tacnost vage je 100g. Nije mogao da se ugoji 200g za par dana, valjda. Mada ni to nije iskljuceno.
Star je 17 meseci i verovatno je sitnije gradje pa zato, ima malu spicastu glavu.
Macak koga hrane moji roditelji, star je sedam i po godina i duplo je veci od ovog mog, nisam videla vecu macku od njega, kao macak na steroidima je. Ogromna glava, siroka ramena, ali ima maciji struk i uske kukove. Kao karikatura macora u crtacima.
U svakom slucaju moram mnogo vise racuna da povedem. Ranije je jeo koliko mu je dovoljno pa sam se bas opustila, a sad koliko mu sipam i uvek trazi jos. Jos sam pocela da mu dajem hranu za sterilisane macke, koja je energetski slabija, a racunam da se hormoni nisu jos smirili, pa sam mu davala vise.
A ima i toga da se manje krece, ranije je izlazio napolje. On po ceo dan nesto zuji, svuda se pentra, gleda kroz prozor, ali bas ono pravo jurcanje po kuci ne traje cini mi se vise od sat-dva dnevno.

stari z:mrgreen:

jel mozete da preporucite neki posip za mace i da napisete koliko kosta? x)

Ja kupujem Tomi ultrapremium, parfemisan, kosta oko 500 dinara kesa od 5kg.
Prednosti|: odlicno se grudva, ne smrdi
Mane: sitan je, pa se rasipa po kuci, o cemu sam vec pisala.

A nisam smela da kupim onaj silikonski, videla sam da je neka vreca od oko 7l valjda, oko hiljadu dinara. Ali tu je problem sto sloj mora biti cini mi se 3-5cm debljine u macinom wc-u, pa onda mi se ucinilo da treba kupiti dva takva dzaka jer ovaj moj kopa dok ne dodje do dna posude, a onda mislim da ni pesak ni taj silikon ne bi bili delotvorni i da bi smrdelo.
A ovaj Tomi da bih napunila wc potreba su mi dva dzaka, tu stavljam oko 7cm debljine i vise, pa ako treba menjati posip makar jednom mesecno, a i to je nedovoljno cesto zato sto se pesak rasipa po stanu, to je 1000 din, i jos jedno dzak i po dva da se dosipa, mesecno izadje na 2000 mesecno, samo na glupi posip.
Ja nisam nasla neku jeftiniju, a prihvatljiviju varijantu. Bilo bi dobro da neko podeli sa nama, ako je ima.

ja sam samo kod 2 komsinice videla neke krecaste posipe bez mirisa... ova jedna narucuje dzak od 10kg, ali nemam pojma koliko kosta i koja je marka, a nismo vise u dobrim odnosima da bih je pitala.
uglavnom, kad sam cuvala milutina, meni je mala kolicina takvog posipa zadovoljavala njegove potrebe i nije se osecalo nista, ali ja sam picajzla pa sam odvajala natopljeni deo odmah x))
za malu jucu sam koristila novine, ali to je koristila samo kad joj je hica, inace se ugledala na kitty i isla u tus kabinu xD

jel mozete da preporucite neki posip za mace i da napisete koliko kosta? x)

Od svega sto sam do sad probala, najbolje mi se pokazao Natusan, mislim da je sam u supermarketima 700-800 dinara 5kg a u pet shopovima manje. Osim toga smo probali negrudvajuci Oscar sa mirisom lavande, Bili ga je mrzeo iz dna duse a i ja, gadno ciscenje, a pomesaju se lavanda i urin... :bljak: Dok ih je bilo troje, imali smo u asortimanu neku prekrupu samo umlevenu, sad bi nesto slicno kostalo oko 1500din/40kg i lepo se pokazala, skoro kao Natusan. Sad nju vise nemamo, pa sam morala da kupim neki, uzeh Who Cares i nisam zadovoljna, prasnjav je, prekrupan pa se tesko prosejava. Mislim, za magacin nije lose ali za stan ne bi bio dobro resenje, makar i po ceni 430din/10kg koliko sam ga platila pre oko mesec dana.

ljudi moj tomislav nije macak , otkrili smo jutros kad smo na terasi nasli 8 macica

A, pa cestitam na prinovama! :D Ni manje, ni vise nego 8?! Prvo leglo? Auuu, bas se dala u promet, znajuci da macka ovulira bas u toku samog parenja...

ljudi, a jel imate ove toalete sa filterom, ili bez? i jel stvarno filter toliko znaci (upija mirise), ili je to vise navlakusa?
skup je ovaj pocetak, wc, posip, hrana, vakcinacine, kastracija... leleeee x)))

ovaj je zatvoreni, sa filterom oko 2k i nesto, bez oko 1,5k, inace su isti... nije to neka razlika, ali kad sam videla koliko traze za glupu kastraciju, slogirala sam se + 3 vakcine treba da primi... odustace mi od udomljavanja na kraju, ovi prvi troskovi su nepoddnosljivi :S

ljudi, a jel imate ove toalete sa filterom, ili bez? i jel stvarno filter toliko znaci (upija mirise), ili je to vise navlakusa?
skup je ovaj pocetak, wc, posip, hrana, vakcinacine, kastracija... leleeee x)))

Imam jedan dežurni zatvoreni wc u sobi, za slučaj da prigusti a vrata zatvorena. Malo sam se zeznuo pa sam oprao filter koji je natopljen nekim grafitom, ne sme se prati.
Inače zatvoreni wc sam po sebi smanjuje neprijatan miris jer ga ne emituje u okolinu kao otvoreni, nekad i ne primetim da je vršena nužda......naravno ne može to baš previše da stoji. Ne znam kolika je baš uloga fltera, ne može da se proceni.
Dakle otvoreni wc je za kupatilo.......zatvoreni je za sobe.

Slusaj, Oo, nekastrirani macori shtrckaju po stanu ako ne izlaze a umeju da se ne vrate ako izlaze, seckanje je jednom u zivotu, uvek sam za kastraciju. Probaj neku subvencionisanu opciju za operaciju da nadjes, mislim da ih i dalje ima.

ma kastracija je pod obavezno, tu nema dileme ni sto se mene, a ni sto se udomitelja tice, zato pokusavam sto pre da nadjem neko resenje... mozda sam i nasla, sutra cu da proverim xD

new, zaboravih da se zahvalim na odg. x) a to "kao grafit" je aktivni ugalj, on cini filter, tako sam danas procitala u opisu toaleta...

Poslednja izmena:
Drugari, evo mene posle duzeg vremena :) Secate se da imamo novu macu, crnu, trudnu. Koja se btw, jos nije omacila :D
Ja ne znam u stvari da li je ona uopste skotna. Ja sam mislila pre dva meseca da samo sto se nije omacila, a ona i dalje ne daje ikakve znake da je porodjaj blizu. Kako sa sigurnoscu da proverim da li je uopste skotna? Dojke joj nisu velike. Da je ostala skotna onog trenutka kad smo je udomili, sto je nemoguce, sad bi trebalo da se omaci, ovih dana. A cini mi se da je tad imala stomak vec. Da li stomak moze da joj bude veliki od parazita? Ona se ponasa isto kao i do sad, klopa, spava puno, sve normalno. Izadje malo napolje, na kratko i opet se vrati unutra. Ocigledno je da sam opet ja napravila sama sebi kofu stresa bezveze. :)

Imam jedan dežurni zatvoreni wc u sobi, za slučaj da prigusti a vrata zatvorena. Malo sam se zeznuo pa sam oprao filter koji je natopljen nekim grafitom, ne sme se prati.
Inače zatvoreni wc sam po sebi smanjuje neprijatan miris jer ga ne emituje u okolinu kao otvoreni, nekad i ne primetim da je vršena nužda......naravno ne može to baš previše da stoji. Ne znam kolika je baš uloga fltera, ne može da se proceni.
Dakle otvoreni wc je za kupatilo.......zatvoreni je za sobe.

Vidjala sam u Pet centru, kad ga vec pominjem da ima tih filtera da se kupe. Nisam zapamtila cenu, ali mi se cini da nije bilo skupo.
Mada sam ja filter odmah sklonila...

Drugari, evo mene posle duzeg vremena :) Secate se da imamo novu macu, crnu, trudnu. Koja se btw, jos nije omacila :D
Ja ne znam u stvari da li je ona uopste skotna. Ja sam mislila pre dva meseca da samo sto se nije omacila, a ona i dalje ne daje ikakve znake da je porodjaj blizu. Kako sa sigurnoscu da proverim da li je uopste skotna? Dojke joj nisu velike. Da je ostala skotna onog trenutka kad smo je udomili, sto je nemoguce, sad bi trebalo da se omaci, ovih dana. A cini mi se da je tad imala stomak vec. Da li stomak moze da joj bude veliki od parazita? Ona se ponasa isto kao i do sad, klopa, spava puno, sve normalno. Izadje malo napolje, na kratko i opet se vrati unutra. Ocigledno je da sam opet ja napravila sama sebi kofu stresa bezveze. :)

:zcepanje: Bitno da se maca uvalila tu kod vas na prevaru izgleda. :heart:
Verovatno je od parazita onda, ima ovde kod mene ulicnih maca, ne mozes da ih provalis da li skotne ili ne. Imaju te velike stomake.
Koliko se ja secam, a mrzi me da guglam, trudnoca kod mace traje oko 60 dana, vec na pocetku trudnoce, posle par nedelja, mogu da se vide uvecane bradavice a pri kraju mislim da mogu macici da se napipaju kao gudvice u stomaku.
Kod tebe je negde dva meseca, koliko se secam jer sam se ja u to vreme raspitivala za kastraciju. Srce malo, kako se samo ona snasla! :zaljubljena:

ciribu, mi te trazimo i ocekujemo macice, a vas nigde x)))
moguce da su paraziti, a mozda je samo bucko... cesto mace s ulice budu takve. daj joj sad tableticu, pa ces videti sta je od ta dva... da je macna, mislim da bi se vec omacila, ili bi pokazivala jasne znake da ce se to desiti...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back