Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozes dok ne dodje veterinar da skines knjigu ,,Ponesto o mackama'', a onda na Find opciju i ukucas 'povracanje', cisto da vidis sta sve moze da bude i da li tvoja maca ima i propratne simptome.
Ali samo ako se neces prepasti, jer tamo ima svega i svacega, pa mozes bez razloga upasti u paniku.

Moj prosli macor je tako uginuo i zato sam sada bzv... Bio je u vikendici i verovatno se otrovao, povracao je i samo je nestao i nikada se vise nije vratio.... To je bilo pre 20 god i jedva sam pristala na drugu macku posle toga....

Ma polako, povracanje kod macaka je najcesci simptom, skoro svih bolesti i poremecaja.
Moze biti i invazija parazita, problemi sa sistemom za varenje.
Много је могућих узрока
повраћања и дијареје, али запаљење органа за варење је код мачака уобичајен
гастроинтестинални проблем.

Macor je bolje... cula sam se sa vetom i rekao je da ako ne prestane da povraca da ga sutra ponovo odvedemo da ga pogleda (valjda je rekao ultrazvukom, ali zaista nisam sigurna)....
Ali sta nam je malopre uradio uh jedva sam dosla k sebi.... imamo jednu rupu u kadi i on ima obicaj da tamo se zavuce i tu ima i zid i jos gomila rupa koje vode ko zna kuda.... macor se umirio niti se cuje niti vidi....vec sam odlepila bila.... ne reaguje ni na sta.... krenuli da obijamo kadu i tek na kraju je izasao.... eno ga sada spava na kaucu....
ja se jos uvek tresem....

Odradjen RTG snimak, vidi se samo malo gasa nema stranog tela.... uzeta je krv pa ce se uraditi i krvna slika.... Primio je ponovo infuziju i klometol/ranisan i jos neki lek.....
Ukoliko nastavi da povraca odradice mu se i UZ i nesto sa gutanjem broma valjda....
Mada bolje je i krenuo je da divlja, skace, grize grebe itd... tako da mislim da se oporavlja.....

jel ima jos nekog da smaraju svi zivi sto drzi divlju (?!) macku u stanu? eto, danas dobismo "komplimente" kako to nije za stan (?!), kao da mene zabole uvce sto kitty nece s gostima da se druzi! mene voli, sa mnom se mazi i ja mogu da je gnjavim, jer umem s njom i to je jedino bitno, a i da je jos gora - pa moja je, ne bih je sigurno izbacivala iz stana i menjala za drugu -.-

Ma pusti ih, ljubomorni su. z;) Nisam drzala macku unutra otkako sam bila mala vise sam uvek bila zastitnik onih feral, ali jesam nesto slicno dozivljavala za psa. A za Bilija koji jeste bio kancelarijska "cvetjka" niko nista nije smeo da kaze jer mi smo trebali njima a ne oni nama! :manikir:

EVo ga macor luduje... ceo dan nije povracao.... sada mogu da idem suttra na posao, mada mi je i vet rekao da ako bude frka donesem ga kod njega i da ce biti pod njegovim nadzorom.... ali nema potrebe...
Inace imam pitanjce.... receno mi je da mu dam sosic.... pojeo je celu kesicu royal cannina danas... ne znam da li smem da mu dam jos, gladan je a frka me da ne preoptereti stomacic....

joj, micak mali, odmah u akciju xD
sad je vrv kasno, ali ne bi trebalo da preterujes s hranom pa makar on trazio jos upravo iz razloga koji si navela...
moram da begam odmah, gospodjica trazi da se igra, cuje se ko da rusi sobu x))

MAcor je zivnuo... prema analizama krvi pokupio je neku infekciju i tako mu je imuni sistem odreagovao.... primio je i antibiotik jos prekljuce tako da je ok....
da sada me je drugarica koja je doktor i mackara pitala kako maci da dam ugalj, da je on odlican ali kako mu dati.....
Presli mi ovi praznici zbog macora....ali vazno je da je dobro... a ja cu konacno da se naspavam.....

Vakciniši ti tvog mačka ukoliko nije, ugalj se rastvori u vodi pa na špric samo nije od neke koristi to se daje samo kod trovanja da veže toksine...

vakcinisan je i revakcinisan i ociscen od glista i parazita.....
ugalj je odlican i za ljude kada imajuu stomacne probleme.....
a macor je sve ludji i ludji.... sto znaci da se oporavio.... jos malko krklja ali jede kao mecava :)

superiska xD
dobar je ugalj inace, ne bi mu stetio sigurno, al sad ti nije potreban x) inace, meni se generalno ne svidja nacin na koji veterinari reaguju kad je povracanje u pitanju, kad nisu sigurni dal je trovanje, ili infekcija rokaju uvek jedno te isto i nekad zeznu stvar tako :S

Znam da ima ljudi koji imaju malu decu, imaju stalno rezerve tog uglja u kuci. Ja do skoro nisam bila ni cula za njega.
Inace, macak je opet odgrizo kabal od misa. Kupili pre neki dan i bilo mi zao da dam 1200din. za bezicni, mis je mis.
Sad se ispostavilo da cu dati mnogo vise. z:mrgreen:
Ne znam sta mu je, do sad su mu bili zanimljivi tanki kablovi koji vise, pa su stradali punjaci, kablovi od zvucnika, koje smo krpili, menjali i na kraju skinuli zvucnike.
Sad se navrzo i na laptop, koji je relativno nov, kome grize ivice i na misa. z:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back