Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste vlazna joj je njuska

Super. :) Najlakse joj je da prespava bolnu fazu, ne sekiraj se.

Moji zlotvori ne izlaze napolje. :mace:

Zamisli da izlaze, narocito Sijamac! :eek: Kod mimi's dad sam zatekla matoru "devojku" doticne rase, redovno je podrum bio puuuun golubijeg perja. Ovo moje dvoje su malji deca za nju, love samo sitne pevacice tipa vrabaca, senica i kosova. I naravno, sitne glodare. Ali i tu im Mrvica sve vise parira, malo-malo pa mi kuce izjamari krticu ili voluharicu.

Prosla je operaciju,logicno je da bude mirna.
Svaka moja je sledeca 3 dana po operaciji prespavala bukvalno.
Samo pazi da ne dira konce,da ih ne lize
pomalo neka jede,da se ne napreze kada ka.ki
i neka bude tecnija hrana
i bice sve ok.

:lol:

488194_363710910363718_170818179_n.jpg

Kako da znam da maca ima temperaturu :(.moja maca je danas lepo jela ali od tada samo spava uvukla se pod deku i ne mrda ,kada je pipnem nesto mi deluje da je vruca,malo pre sam je otkrila ali isto mi deluje da je vruca,ili sam ja to umislila,vodu nece uopste da pije :( bojim se da ne dehidrira
Vrlo jednostavno: izmeriš joj temperaturu i ne nagađaš.
Uzmeš digitalni toplomer (samo zato što je brži od živinog), staviš ga u malu kesicu za zamrzivač, namažeš vrh nekom masnoćom (ulje ili mast jer će maca posle da se oliže) i gurneš joj taj vrh u guzu. Pri tom drži jednom rukom toplomer da ne isklizne a drugom macu da se ne pomera, isto kao da meriš temperaturu bebi. Posle tu kesicu baciš a toplomer malo, za svaki slučaj, prebriši alkoholom.

drustvo opet sam zabrinuta,moja Mrca je danas nesto jako tuzna i samo zeli napolje,slabo je jela a vodu uopste nece da pije ja je pustim napolje ali je i nadgledam malo pre joj pridjoh kad ona ima bale na ustima i to onako dosta bas sam se uplasila da li mozda znate sta bi to moglo da bude :( uhvatila me panika jer mi imamo veterinara 30km od mog mesta ....

Mimi kao malo joj je bolje,jela je ali malo, mrljavila, ali je popila dosta mleka (morala sam da joj dam i ako izbegavam). izjedna hoce napolje i bog, tu je u dvoristu spava na stolici, danas sam joj skinula flaster tako mi je veterinar rekao i rana dobro izgleda, nije nigde crvrna ali jos balavi sto me jako uznemiruje,mnogo mi je zao,dokle ce trajati taj oporavak...imam i musko mace koje takodje planiram da kastriram ali posle ovog iskustva se jako bojim mada sam prehodno macora izgibila otisao je i nije se vise vratio :(

Sterilizacija zenke je invazivna operacija-tako ju je opisao nas vet.Vadi joj matericu i jajnike
pa je stoga i logicno da izgleda strasno.Nemam slike mojh iz postoperativnog perioda
a da si ih videla,sad bi ti bilo lakse.Popravice se cim pocne normalno da jede.
Za penu na ustima ne znam sta da ti kazem,mozda bi za to bilo najbolje da popricas sa vetom.

Ja te razumem apsolutno,atko sam se i ja osecala,nenaspavana,mrrtva umorna,samo sam ih zagledala
kako su,kako im izgleda rana.Nas vet je samo zasio ranu,bez flastera bez icega
pa sam ja kao manijak svak cas virila i gurala im glave da ne krenu da licu konce,bilo m je frka
da ce ih pregristi,mada posle sam shvatila da ih je zasio bas dobro
i to sam vdela kada smo ih nosili na skidanje konaca.

Sto se tice kastracije muskog maceta,i to sam prezivela,doduse bas davno
to nije tezak oporavak,i rez je vrlo mali
u principu,kako se oporavi od anestezije,on funkcionise ok.
Neka me mimi's ispravi ako gresim u ovome.

Zelim tvojoj maci brz oporavak,a i tebi da pokusas koliko god mozes da se opustis.ZNam da nje lako :zag:

Neella, barem za macka nemoj da brines, na njima je najkomplikovaniji deo intervencije brijanje! ;) Toliko je prost i brz zahvat da se muskim prasicima radi (istovetan) bez ikakve anestezije!

Cekaj bre, pa kod ovog mog kucova ta kastracija nije bas bila ono starinsko "shtrojenje":zper:

BIla je totalna narkoza, rez bas nije bio mali, ali je oporavak bio jednostavan.

Nekoliko dana je nosio neke moje isecene hulahopke da ne bi lizao ranu
.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back