Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi prvo pomislimo na renalnu insuficijenciju, nego Martinica prica o drugom problemu, ovde je pisala o tome.

Moju macku posle operacije izgleda boli grlo od intubacije :( Vec skace i igra se, ali jos ne jede. Ako ne bude jela do veceras, moracu da je hranim na spric. Magas kaze da nije dehidrirala, nema upalu desni, nista u ustima sto bi moglo da je boli. A nista nece da jede.

Svi prvo pomislimo na renalnu insuficijenciju, nego Martinica prica o drugom problemu, ovde je pisala o tome.

Moju macku posle operacije izgleda boli grlo od intubacije :( Vec skace i igra se, ali jos ne jede. Ako ne bude jela do veceras, moracu da je hranim na spric. Magas kaze da nije dehidrirala, nema upalu desni, nista u ustima sto bi moglo da je boli. A nista nece da jede.

A jesi li probala da joj daješ pileću supicu? Ona je topla, prijaće joj i grlu.

Nisam, hvala ti, bas cu danas da probam. To je macka mog oca, pa cekam da mi javi je li se popravila situacija, ako nije idem kod njih. Maca je mnogo nezgodna, i pre ovoga je jela samo granule, nece ni kesice, ni meso, ni mleko, ni granule potopljene u vodu, nista. I sada naravno, granule su tvrde i hrapave, nju boli grlo i gotova propast.

Pozitivno, da li macama dajes da jedu zive pilece batake ili kako? Ovaj moj ne zna da krcka granule nego ih guta. Sto se supe tice, pretpostavljam da im dajes ne soljenu supu. Oni ne treba da jedu zacinjeno, zar ne?

Poslednja izmena:
pošto ne korostimo neostomosan ne znam da li je ok da ga koriste mace starosti 2,5 meseca?
drug je juče uzeo macu i bio danas u vet. apoteci da kupi nešto protiv buva, oni su mu dali neostomosan ampulu,koja se rastvori u vodu pa se prksalicom prska mače, i kao sasvim je ok da se tako malo mače tretira time

meni je to amlo sumnjov, mače je malo, ja koiko znam ide samo bubi prašak, nikave ampule, prskalice i to, pa sam se malo zabrinula
ima li neko iskustva?
a da, maca je počela i da se liže odmah naravno, pa sad ne znam koliko dugo ne bi smela da se liže?

hvala na odgvoru, meni je bilo sumnjivo odmah, jer je mače malo... ja ni svoje velike mačke ne tretiram ni sličnim stvarima više
i to još po savetui veterinara u vet. apoteci, pa da ih zgromiš!

kaže da je maca sada dobro, da je pila mleko, igrala se i zaspalo je

ima li šanse da mu ne bude ništa? : (

Pa ne znam stvarno kakve su mu sanse, znam samo da su meni Neostomosan davali za prskanje stana, znaci ni pomena nije bilo da se moze prskati direktno na zivotinje. Mozda zavisi od koncentracije, za stan se ampula rastvori u litru vode, ako su je oni rastvorili u vise vode koncentracija je manja pa su i macetove sanse vece, valjda :/

Evo upravo mi je javljeno da maca krcka granule kao zmaj :D Znaci najverovatnije je bolelo grlo, plasila sam se da nije nesto ozbiljnije ali izgleda da nije.

Super!

pošto ne korostimo neostomosan ne znam da li je ok da ga koriste mace starosti 2,5 meseca?
drug je juče uzeo macu i bio danas u vet. apoteci da kupi nešto protiv buva, oni su mu dali neostomosan ampulu,koja se rastvori u vodu pa se prksalicom prska mače, i kao sasvim je ok da se tako malo mače tretira time

meni je to amlo sumnjov, mače je malo, ja koiko znam ide samo bubi prašak, nikave ampule, prskalice i to, pa sam se malo zabrinula
ima li neko iskustva?
a da, maca je počela i da se liže odmah naravno, pa sad ne znam koliko dugo ne bi smela da se liže?

Nadam se da su je isprali. :( Suludo!

hvala na odgvoru, meni je bilo sumnjivo odmah, jer je mače malo... ja ni svoje velike mačke ne tretiram ni sličnim stvarima više
i to još po savetui veterinara u vet. apoteci, pa da ih zgromiš!

kaže da je maca sada dobro, da je pila mleko, igrala se i zaspalo je

ima li šanse da mu ne bude ništa? : (

Ima, Gizmu je pomoglo mleko kad sam ga zadnji put tretirala tim s***, dala sam mu cinijicu i navalio je kao nenormalan a inace nije voleo da ga pije. Za tako male mace je relativno bezbedan jedino Intox ili Scatox. (Ispravite me ako gresim.)

Sacuvala sam prospekt prosli put kad sam kupovala Neostomosan, i pise u njemu da se ne primenjuje na psima i mackama mladjim od 6 meseci. Mada ja sam skepticna po pitanju njegove primene na mackama uopste, kraj toliko bezbednih preparata namenjenih njihovoj vrsti, kome jos treba taj rizik. A za tu apoteku nemam reci, pa ne moras da budes ne znam kakav strucnjak da procitas jednostavno uputstvo proizvodjaca :dash:

pozitivno, sterilisala si je? x) koliko si ti platila (pitam iz radoznalosti xD )?

nego, kad ste vec spominjali veterinare, ja sam na tezi nacin (kad sam imala psa) saznala da ne treba verovati bas svemu sto kazu/urade, zato se uvek treba raspitati. to je uglavnom razlog sto sad zapitkujem za svaku sitnicu i svasta me zanima (a nekad i zabrine, sto ste primetili) :lol::lol::lol:

8000 :hahaha:

Ali snimali su je i rentgenom jer smo sumnjali na rak mlecne zlezde (srecom nije ga bilo) i radili su joj analize krvi, zbog godina. Ima niske leukocite pa je vodimo da primi antibiotik svaka dva dana, a upravo se presabiram kako da je testiram na FIV i FeLV, iz kog crnog fonda jos i te pare da izvucem. Ako su joj leukociti niski zbog FeLV-a, znaci da ga je imala pre nego sto se omacila, sto znaci da ga imaju svi moji macici :sad2:

ima li neko iskustva?

Za malo mace (a i za velike macke) najbezbednija je Arpalit pena.
Pored toga sto efikasno eliminise buve, ujedno i neguje krzno.

Neostomasan je prilicno otrovan.

Poslednja izmena:
Мишљење No. 1:

... ja svom veterinaru verujem, ako mi covek kaze da mi je macak dobar, on je dobar...
... a i sigurno to zna bolje nego ti...

Мишљење No. 2:

veterinari nisu normlani, moja drugarica je dobila malo mace ruske plave i odvela ga je kod veterinara cisto da proveri kako je i to. a on je vakcinisao mace od nepuna 2 meseca i ona je uginula posle 2 dana...

Временски размак између ова два мишљења: око 22 часа.

joj, pozitivno, pa jel bas sumnjas na felv? :S ja sam mislila da je to kad su poviseni leukociti...

ma dobro, kad kazes 8000 deluje bas mnogo, ali kad volis zivotinjicu, onda ne zalis da platis koliko god teba x)

Мишљење No. 1:

Мишљење No. 2:

Временски размак између ова два мишљења: око 22 часа.

ajoooj, deda ziko, nije moje da se mesam, ali... xD
ja sam za ovo kratko vreme videla da imate ooogrooomno znanje o macama i uvek ste tu da pomognete, na tome vam zaista svaka cast, ali mislim da preterano napadate ovu devojku. vrv ona ima neki svoj razlog sto tom vet-u veruje (iako i sama kazem da bi trebalo da se raspita jos), premda zna da ih ima svakakvih (kako je ona napisala - da nisu normalni). nemojmo da bukvalizujemo x) kada nekog tako "resetate" postizete samo kontra efekat, posebno kod nekog ko je tako mlad.

deda ziko ovako...

prvi put kad mi se macak razboleo pre 6 godina, odvela sam ga po preporuci kod veterinara. E pa taj gneijalac mu je dao potpuno pogresnu terapiju, i meni je macak zamalo uginuo. kad sam ga odvela kod ovog coveka, koji inace vazi za nastrucnijeg veterinara u mom mestu, on mi je macka spasio i samo zahvaljujuci njemu meni je macak dan danas ziv. tako da sigurno verujem njemu.

a i napisala ti je pozitivno druzenje...

on je imao upale bubrega i kamen u besici, i to je sve pod kontrolom vec 5 godina uz njegovu pravilnu ishranu i vitamine.
ja stvarno ne zelim da se raspravljam sa tobom, ali ako je meni po njegovim savetima macak ziv, ja cu da ga slusam...

kao i sto sam ti napisala prestao je da pije puno vode, i od kad mu dajem ulje iz sardinica ili malko maslinovog ulja kaki samo tako.

jedini problem koji on ima je sto mu se stalno upali limfni cvor ispod repica, ali mu onda to iscede, dobije par bocki i sve bude ok...
i opet ti kazem ne zelim uopste da se raspravljam sa tobom....
a to da nema puno normalnih veterinara nema, ali ja za svog mislim da je odlican. i tacka...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back