Skydancer
Elita
- Poruka
- 23.426
Trebalo bi da radi veterinar. Verovatno Mimi's Mom zna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jao, jedna moja princeza se koprcala kao da je koljemo, ali ona je i inace malo na svoju ruku, mnogo osetljiva macka. Nije bilo sanse da je drzimo da se ne pomera, a mora da bude mirna jer seku konce makazama, pa da je ne ubodu. Jedno je drzi za zadnje noge, drugo za kozu na vratu, a trece skida konce. Dali su joj malu dozu ketamina (to im daju i pre operacije), nedovoljno da je uspava ali dovoljno da se vise ne koprca, i lako su joj skinuli konce. Doza je bila jako mala pa nije ni povracala, mada je jela normalno tog dana, pitali su me da joj posle daju injekciju da je probude ali ja nisam htela, pa je dosla sebi za par sati.

Trebalo bi da radi veterinar. Verovatno Mimi's Mom zna.
Treba za pocetak napraviti listu nestrucnih/neodgovornih veterinara po gradovima.
Ne znam kako da je posavetujem i šta da joj kažem... I moje prave kojekakve nestašluke ali meni to ne smeta. Dajte neki pametan savet! pa da, mislim da je negde na ljubimcima i bila tema o tome
ja ne znam da li, po zakonu, u veterinskoj apoteci mora da radi veterinar? mislim da je tako
Mimi's Mom je преоптерећена, па се на форуму појави када уграби време. Док чекаш њен одговор, рећи ћу ти оно што ја знам о томе. Само ветеринар може да поднесе пријаву и потом региструје ветеринарску апотеку. Постоји ту један посебан проблем. На факултету су раније имали, до пре једно 7-8 година, смер за ветеринаре-инспекторе ветерине. Остале колеге су их поспрдно звале кобасичари. Нажалост, када такви "ветеринари" изиђу у свет, наводници нестају и они важе за равноправне ветеринаре. Они, нажалост, могу не само да отварају апотеке, већ и да се баве лечењем, то више нико не контролише.

Izbuljio oči, brkovi na gotovs, i ne mjauče nego krči!
Morala sam da ga izbacim, inače bi bilo tu srčki, i mačećih i pilećih!... Danas mi se žalila da ne zna šta da radi, jer svakog dana kad dodje kući s posla - pronađe haos. Maca grize kablove, "jede" selotejp, uvlači joj se u ormar i kida jastuk i šta god pronađe. Inače nije bila takva, kaže koleginica, i maca se tako ponaša tek poslednjih dana.... Ja sam joj rekla da je to možda zbog proleća, i da je normalno da mace prave kojekakve štete, ali ona je baš besna.Ne znam kako da je posavetujem i šta da joj kažem... I moje prave kojekakve nestašluke ali meni to ne smeta. Dajte neki pametan savet!
![]()
Препоручи јој књижицу, зна се коју, много је добра (познајем аутора). Тамо ће да прочита како је најбоље маци довести другара за игру, са којим ће да разбије досаду а уједно и да утроши енергију, па ће после слатко да спавају. Неће имати времена за прављење хаоса.
Slazem se u potpunosti, samo sto kod nas ne sme da se prica ni o cemu. Navedes necije ime a oni te odmah brisu. Na stranim forumima, ljudi pisu otvoreno i navode puna imena i niko ne brise takve postove. Nakon toga idu komentari koji potvrdjuju ili osporavaju navedeno. Secam se bas da su na hrvatskom forumu komentarisali neku odgajivacnicu sa njenim punim imenom i adresom, cak je covek postavio i nekoliko slika iz te odgajivacnice. Radilo se o nehumanom drzanju macaka, o nehigijeni i kavezima pola metra sa metar u kojima zive. Zasto ne bi smo pricali o takvim stvarima? Ovde su ljudi koji cuvaju macke iz ljubavi, ne znam da li ima nekog ko ima odgajivacnicu, ne razmisljamo o tome da se prave farme macaka koje zive u uzasnim uslovima. Hocu da kazem, dokle vise precutkivanja, o losim veterinarima, o zlostavljanjima ....Са овим се апсолутно слажем, идеја је одлична. Хајде да наводимо имена ветеринара који су нас разочарали, који су правили глупости, убијали због нестручности... Јасно је да оптужбе треба износити одговорно, никако без јаког разлога и доказа, иначе је клевета. Ако њих није срамота да раде такве ствари, да грабе наш новац док нас завијају у црно, зашто бисмо се ми устручавали да објавимо њихова имена? Тако ћемо да знамо кога да избегавамо. Објављивањем имена опасних ветеринара спречићемо (бар донекле) страдање недужних животиња, а своју сабраћу ћемо поштедети бриге и жалости.
... Navedes necije ime a oni te odmah brisu. Na stranim forumima, ljudi pisu otvoreno i navode puna imena i niko ne brise takve postove...
I ja sam joj, takođe, predlagala da uzme još jedno mače, i nudila jedno iz mog legla međutim nije želela, kaže nema novca (što i nije neko opravdanje, ali dobro)...
pa dobro ne bih se baš složila da ljudi koji nemaju fin. mogućnosti da drže dve mačke ne treba da uzimaju ni jednu... posebno ako joj pružaju ljubav, negu i pažnju (što svakako ne podrazumeva 24h dnevno druženje sa mačkom )
Knjigu sam joj prosledila čim sam je dobila od tebe!![]()
I ja sam joj, takođe, predlagala da uzme još jedno mače, i nudila jedno iz mog legla međutim nije želela, kaže nema novca (što i nije neko opravdanje, ali dobro)...
pa dobro ne bih se baš složila da ljudi koji nemaju fin. mogućnosti da drže dve mačke ne treba da uzimaju ni jednu... posebno ako joj pružaju ljubav, negu i pažnju (što svakako ne podrazumeva 24h dnevno druženje sa mačkom )
naravno da nije tako strašno, po toj logici pola ovog pdf-a bi trebalo da se odrekne svojih ljubimaca : I
svakako da je bolje imati dve ili više mačaka, i sama imam dve mačke, ali podvlačim po treći put da je konstatcija da oni koji nemaju finasijske mogućnosti da imaju bar dve mačke ne treba da imaju ni jednu poptuna glupost.