Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Haha, da. Ona polušlogirana od operacije a ja od nespavanja:lol:
Naoružala sam se filmovima, i pravim Filmski maraton noćas i negujem Jolandu:mrgreen:

mda...opusti se, zaspacete vi zajedno...
kad je Pero kastiran moja mama nam bila u gostima
iz nekog razloga nas je slogirani macorcic odlucio da je ona ta;
idealna lezaljka...po potrebi nosiljka...posto ga je nosala
da se ne saplete slogiran...
i tako; uvalio se kod nje i spavao do jutra...tj. oboje su spavali
ujutro ustao, skocio i otiso da se najede ko da mu nista nije bilo...

a Vuk..taj je otiso da jede tri sata nakon operacije; nikad nije alaviji bio...
bilo me frka da se ne udavi :lol:
a onda se vratio u transporter i odspavao sat, dva na toplom termoforu sto mu vetica stavila...

Meni brate dosta njih 3 sto sam odradila.
Mada,odlicno je za regulisanje telesne tezine.
Nista nisam mogla da jedem tih dana.
Smrsala bez problema :lol:

I mi danas bez ručka. Uzmuvali se oko Joleta i tek malopre moj brat konstatuje da nismo ništa jeli od jutros.
Kućni ljubimac, član porodice.
Da ste videli tu scenu: ostavila Joleta da je operišu, i došla kući da sve pripremim za njen dolazak (usisavaj, tresi tepih, ribaj kupatilo, tegli i nameštaj posip) i moja mama koja zove s posla da me podseti kako treba oprati podove jer mora sve biti sterilno, bolesnik je to. A kao šlag na tortu javlja se tata iz Austrije da pita kako je prošlo i da mu ispričam sve detalje... Samo što nismo okačili parolu "dobro došla Jolanda!", pa da doček bude potpun...:rotf:
Je l su sve familije sa kućnim ljubimcem ovako iščašene ili smo mi izrod?:think:

I mi danas bez ručka. Uzmuvali se oko Joleta i tek malopre moj brat konstatuje da nismo ništa jeli od jutros.
Da ste videli tu scenu: ostavila Joleta da je operišu, i došla kući da sve pripremim za njen dolazak (usisavaj, tresi tepih, ribaj kupatilo, tegli i nameštaj posip) i moja mama koja zove s posla da me podseti kako treba oprati podove jer mora sve biti sterilno, bolesnik je to. A kao šlag na tortu javlja se tata iz Austrije da pita kako je prošlo i da mu ispričam sve detalje... Samo što nismo okačili parolu "dobro došla Jolanda!", pa da doček bude potpun...:rotf:
Je l su sve familije sa kućnim ljubimcem ovako iščašene ili smo mi izrod?:think:

opustite se, normalno ste ludi...mislim, svi smo taki...:zcepanje:

Sve regularno.
Svi smo takvi :mrgreen:

Uf, dobro je. Već pomislih da smo klinički slučaj, onaj za bolničko lečenje:lol:

A ti si kastrirala mačore?
Priča mi danas veterinarka kako se žene mnogo pre odluče da sterilišu mačku nego muškarci da kastriraju mačora. Uzmuvaju se po čekaonici, preznoje par puta kao da njih kastriraju...:lol:

aham...to je stara narodna prica o jajima u junaka...
na koju ja ne obracam paznju, dok je O. nakon sto mu je Pero obavio prvo malu, pa veliku
nuzdu na jastuk; kad se doselio, naprasno odlucio da je i zivot bez jaja...sasvim ok zivot...za Peru...:mrgreen:

Tu sam jos.
MM me nazvao okrutnom kada sam htela da sterilisemo macketinu koja nam je dosla sa ulice.
E,onda su nam u talasima nailazili udvaraci
lomili saksije na terasi-krovu u tuci za njeno srce :lol:
zapisavali unaokolo
i ona se omaci u aprilu,bas kada ja nisam bila u Atini,mm bio sam sa njom
jula smo je sterilisali,mm je zakazao kod veta :lol:
i isto tako za ove 2 male :lol:
shvatio je sta bi se desilo da smo ih ostavili da se razmnozavaju :lol:

Haha, svi smo takvi. Kada sam nosila Lazu na kastraciju, moja mama je na svakih sat vremena sa posla zivkala da pita šta se dešava, a noć smo provele dežurajući pored njega na smenu, mada je uveče bio skoro kao da se ništa nije dogodilo. :)

Želim brz oporavak Jolandi, a tebi što manje brige i nerviranja. :)

Ih, ne mogu da ti dam reputaciju za ovo :lol: Ali skroz je poznat scenario! :lol:

Ma muskarci se identifikuju sa macorima i onda misle da je kastracija strasna jer bi njima bilo strasno da ih neko kastrira. Isto kao sto zene nece da sterilisu macke jer misle da one zude da postanu majke, itd.

Tačno, i žene identifikuju mačore sa sinovima, znam jednu visoko obrazovanu, da ironija bude veća, koja ima dva sina, dva mačka i ceo haustor zaudara od njih dvojice ali ona neće, pomisli odmah na sinove.

Ne mogu je u transporter. Umrle bi i ona i ja.
Zatvorila sam se sa njom u sobu. Pored je kupatilo gde joj je posip i mali hodnik koji vodi napolje. I dok je kuckam po netu, ona kunja na prostirci pored vrata. Zna da je neću pustiti van i sad se inati.
A u sobi su joj i omiljeno ćebence i jastuci i igračke. Ništa. Ignoriše i mene i sve ostalo.

Nisam napisala da je sat vremena po povratku od veta, htela da se popne na krevet. :dash:

Normalno, sve je to uobičajeno. A stvarno jadno izgledaju omamljene i isečene, jel' da? :( Ali brzo i to prođe.

e.kada je o tome rec,bas sam htela da vas pitam nesto...ne secam se da sam otkucala pitanje,,,mada imam vec duze vremena nameru
dakle
moj macak stalno zapisava -a imam jos jednog macka koji kada ga i lupe hormoni u glavu ne zapisava ni malo
Macak koji zapisava,nekada kada ga gledam imam utisak da je prehladjen ,pa da ne moze da se uzdrzi od popiskivanja po namestaju..
da li moze da se desi da je on jako prehladjen ,ili ga samo hormoni lupaju po glavi
i da li postoji neko pravo vreme kada macore treba kastrirati..recimo -za mackice znam-posle dojenja macica..a macore?

Različita su mišljenja ali većina veterinara preporučuje da se sačeka polna zrelost da bi se razvile sekundarne polne karakteristike i urinarni trakt, jer će tako biti manje podložni stvaranju kamenca i začepljenju mokraćnih kanala. A što se tiče razlika u ponašanju, pre će biti da se taj koji piš.ka nametnuo kao glavni pa ovaj drugi ne sme od njega.

pih...muski, oni se vazda lakse provuku :P

You said it! :super:

Dakle ja napisala ali post nije bio primecen pa sam obrisala

evo da pokusam opet

Mazila sam se sa Frodom
i pocnem da mu diram obraze, inace voli on tu da se mazi, i on pocne da se dere kao da ga boli i nista
sledeci put mazimo se pa ga mazim i korenu repa pocne da se dere opet
E sad da li je to zato sto je i kuce, Tezi tu ona je malo ljubomorna, ili zato sto je u takvoj fazi ili zato sto ga boli??? :dontunderstand: inace voli da stane na prozor i posmatra ptice pa se penje ko da ih lovi:lol: pa ceka macke, nidju i one pa ih posmatra pa se dere ponekad:lol:

Različita su mišljenja ali većina veterinara preporučuje da se sačeka polna zrelost da bi se razvile sekundarne polne karakteristike i urinarni trakt, jer će tako biti manje podložni stvaranju kamenca i začepljenju mokraćnih kanala. A što se tiče razlika u ponašanju, pre će biti da se taj koji piš.ka nametnuo kao glavni pa ovaj drugi ne sme od njega.
..................
hahah,,,,:)
..znaci li to posto mi piska vec pola godine po kuci .da je dostigao polnu zrelost...pa ima 3 godine...ako sada nije ...onda nece nikada...kao i vecina muskaraca heheh

Dobar dan druDari.
Evo i nas.
Preživesmo noć. Jole je dobro. Jutros oko sedam se popela kod mene u krevet i tu prespavala do malopre. Evo je na jorganu isteže se. Da joj vidite facu kakva je srećna što može da istegne šapice i da se migolji bez da je boli. Još uvek odbija hranu. Nije pila ni vodu, bar ne da sam ja videla. Jedino se svađamo oko rane. Lizucka stomak, a čim joj kažem "ne" počne da reži i da se ljuti. Ali me posluša. Alex me naplašila sa opomenom da pazim da ne pokida končiće pa sam oprezna.

:)
Nisam htela da te naplasim,al' bolje je da je opominjes,nego da mozda uspe da razlabavi koncice i onda da trcis kod veta...
Drago mi je da je dobro:)
Ponudi je kasnije sa malo hrane i ne panici ako je odbija.
DO veceras bi trebalo lagano bar malo da pojede.
Ako i sutra ne bude htela da jede,onda pitaj veta sta moze da bude uzrok tome.

Dakle ja napisala ali post nije bio primecen pa sam obrisala

evo da pokusam opet

Mazila sam se sa Frodom
i pocnem da mu diram obraze, inace voli on tu da se mazi, i on pocne da se dere kao da ga boli i nista
sledeci put mazimo se pa ga mazim i korenu repa pocne da se dere opet
E sad da li je to zato sto je i kuce, Tezi tu ona je malo ljubomorna, ili zato sto je u takvoj fazi ili zato sto ga boli??? :dontunderstand: inace voli da stane na prozor i posmatra ptice pa se penje ko da ih lovi:lol: pa ceka macke, nidju i one pa ih posmatra pa se dere ponekad:lol:

A da mu nisu upaljene desni?

hahah,,,,:)
..znaci li to posto mi piska vec pola godine po kuci .da je dostigao polnu zrelost...pa ima 3 godine...ako sada nije ...onda nece nikada...kao i vecina muskaraca heheh

Dobro, dakle, smeju na kastracju. :)

Dobar dan druDari.
Evo i nas.
Preživesmo noć. Jole je dobro. Jutros oko sedam se popela kod mene u krevet i tu prespavala do malopre. Evo je na jorganu isteže se. Da joj vidite facu kakva je srećna što može da istegne šapice i da se migolji bez da je boli. Još uvek odbija hranu. Nije pila ni vodu, bar ne da sam ja videla. Jedino se svađamo oko rane. Lizucka stomak, a čim joj kažem "ne" počne da reži i da se ljuti. Ali me posluša. Alex me naplašila sa opomenom da pazim da ne pokida končiće pa sam oprezna.

:lol: Svadjalica!

Ne javljas se pile od podne,
pa pretpostavljam da je sa Jolandom sve ok?

Hej, nisam stigla. Okupirali me na LJiS-u.
Elem, oko 18h je pojela šaku granula, smočenih u vodi. Poslušala sam savet i pomešala joj stare i nove granule, pošto stare više voli. Još joj nisam mackala ranu. Popodne se protezala na krevetu, pa sam pogledala ranu. Deluje čisto i konci su na mestu. Malo smo se svađale oko lizuckanja rane. Za sada me sluša. Ide u wc ali slabo pije vodu. Inače je ne voli. Da li da joj dam malo jogurta?
Planiram ujutru da pzovem veterinara i pitam da l da uopšte mažem ranu jodom. Strah me da ne poliže jod i da joj se ne sloši.

Ne verujem da bi polizala jod,moje na sam miris okrecu zgadjeno glavu.
Al' pitaj ga ipak,bolje da znas za sigurno.
Posto si joj namocila granule,uzela je tu tecnosti,a za jogurt....
pa ne znam iskreno,ja mojima ikada nisam davala jogurt.
Od tecnosti samo vodu piju.
Ponudi joj malo,jer joj treba sad tecnosti da moze da ide u wc bez naprezanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back