Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PA dobro,izgleda da i to zavisi od macke.
Evo mojih,sve su preko 3-4kg sigurno,uz kontrolisanu hranu i jurnjavu preko dana.
Da im dajem neku drugu,nabacile bi jos koji kg bez problema.

pa da...varira to, mada koliko sam skontala
ta hrana za sterilisane macke ima samo drukciji pH...
razlika u kal vrijednosti nije nesto dramaticna tu...
a sto se pH vrijednosti tice; to se moze regulirati i drukcije
npr. hranjenjem mesom, sirovim tipa jedan obrok dnevno...

Nisam im nikad dala sirovo meso.
Sta ja znam,i sa mojim persijancem u Srbiji sam bila uvek sa granulama,pa sam se nekako navikla na njih.
Sem toga,kad ja nisam ovde,mm-u je mnogo lakse da im sipne granulice,nego da se bakce sa nekom drugom hranom :roll:
(mislim da je jasno da JA brinem o njima,a on kad mora-tj kad ja nisam u Atini )

Evo mojih bumbarki :lol:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/292150-Grkinje?p=14835718&viewfull=1#post14835718

onda samo gledas da uvijek imaju vode...
mada, ne bi bilo loshe da ih par puta tjedno castis...
recimo, komadic junetine od buta ili pileca dziga (ako imas gdje za uzet ok piletinu...) :zper:

ps one ko da su Vuku familija :lol:

Ja sam mojoj prebrisala jodom jedan put ranu,taman smo bili skinuli konce i malo kao da nije bas bilo lepo zaraslo.
Sve je bilo ok,nije joj nista smetalo.
Vazno je samo da pazi(kao papagaj ovo ponavljam) da Jolanda ne lize ranu,da ne pokida konce.

Za sada je stanje kao što si opisala da će biti: ceo hodnik prekriven ćebićima i peškirima i ona zgrčena u jednom kutu spava. Prvi put od operacije se zgrčila u njen omiljeni položaj. Do sada je spavala polusedeći. Hranu i ne pogleda. A ni vodu. Nije lizala ranu. Još je omamljena i jadna. Lizala je krzno na nozi pre dremke. Ali još uvek ispušta onaj čudni zvuk između jauka i režanja. I pokušala je ponovo otići u wc al je salo ležala na posipu par minuta. Javio se veterinar da pita kako je. Utešio me da će joj ujutru biti bolje. Ali ću noćas morati da je pazim. Pošto sam odbila da je zatvorim u transporter.
Tuga ju je gledati. Niko me nije upozorio da je ovako strašno bespomoćna. I ja sa njom. Malopre hoće na fotelju. I vrišti a ne može da se popne. A ja ko debil, ni da je podignem (rekao mi vet da je ne nosim mnogo zbog rane), ni da je pustim samu. Užas.

Valjda će sve biti ok. Samo da rana počne da zarasta:(

I ovaj stariji vet mi kaže da ne pipkam ranu. Da u principu mace same ranu održavaju čistom. Tek kad se ona normalizuje, da joj premažem jednom jodom.

Za sada je stanje kao što si opisala da će biti: ceo hodnik prekriven ćebićima i peškirima i ona zgrčena u jednom kutu spava. Prvi put od operacije se zgrčila u njen omiljeni položaj. Do sada je spavala polusedeći. Hranu i ne pogleda. A ni vodu. Nije lizala ranu. Još je omamljena i jadna. Lizala je krzno na nozi pre dremke. Ali još uvek ispušta onaj čudni zvuk između jauka i režanja. I pokušala je ponovo otići u wc al je salo ležala na posipu par minuta. Javio se veterinar da pita kako je. Utešio me da će joj ujutru biti bolje. Ali ću noćas morati da je pazim. Pošto sam odbila da je zatvorim u transporter.
Tuga ju je gledati. Niko me nije upozorio da je ovako strašno bespomoćna. I ja sa njom. Malopre hoće na fotelju. I vrišti a ne može da se popne. A ja ko debil, ni da je podignem (rekao mi vet da je ne nosim mnogo zbog rane), ni da je pustim samu. Užas.

Valjda će sve biti ok. Samo da rana počne da zarasta:(

I ovaj stariji vet mi kaže da ne pipkam ranu. Da u principu mace same ranu održavaju čistom. Tek kad se ona normalizuje, da joj premažem jednom jodom.

Jeste tuznjikavo kada ih vidis takve... al' j.bgMora tako da prodje.
Ja sam se patosirala kada sam videla macketinu(od milja) kako je postala koscica posle operacije.
Uopste mi nije bilo sve jedno....Sva jadna koscata,nikakva....
E,al' kad je trebalo dati joj antibiotik,onda sam shvatila koliko ona ima snage,to se opiralo kao kozu da joj derem :lol:
Onda sam shvatila da su mnoogooo jace nego sto nama deluju.
I moja miljenica je dobila temperaturu posle operacije,i sva je bila jadna,nikakva,utanjena....
Kad je pocela da jede,pa kad je snimila pticicu kroz prozor,da vidis kako se oporavila odmah :lol:
Ovo je u toku oporavka,u kucnom pritvoru :lol:

Jeste tuznjikavo kada ih vidis takve... al' j.bgMora tako da prodje.
Ja sam se patosirala kada sam videla macketinu(od milja) kako je postala koscica posle operacije.
Uopste mi nije bilo sve jedno....Sva jadna koscata,nikakva....
E,al' kad je trebalo dati joj antibiotik,onda sam shvatila koliko ona ima snage,to se opiralo kao kozu da joj derem :lol:
Onda sam shvatila da su mnoogooo jace nego sto nama deluju.
I moja miljenica je dobila temperaturu posle operacije,i sva je bila jadna,nikakva,utanjena....
Kad je pocela da jede,pa kad je snimila pticicu kroz prozor,da vidis kako se oporavila odmah :lol:
Ovo je u toku oporavka,u kucnom pritvoru :lol:

A kako se kod mačke primeti povišena temperatura? Meni se malopre učinilo da je Joletu krzno vlažnjikavo i vrelo a njuškica suva. Ili je to postoperativno regularno stanje?

P.S. Neopisivo hvala drugari. Ne znate kolika ste mi podrška trenutno. Nisam ni znala koliko sam njanjava do danas. :(

Razumem, i ja imam 3 macke, a rado bih ih usvojila jos.

Sem toga,ne odlucujem samo ja o usvajanju.... :(
Izbio bi rat u kuci....
:confused:
A bas bih ga rado uzela i mazila i pazila i zvala Djole :mrgreen:
Seljaci komsije mi predlozili da ostavim vrata ka ulici otvorena da izadje i nadje neku devojku da je poj.ebe(njihove reci) da se smiri malo...
:roll:

Poslednja izmena:
A kako se kod mačke primeti povišena temperatura? Meni se malopre učinilo da je Joletu krzno vlažnjikavo i vrelo a njuškica suva. Ili je to postoperativno regularno stanje?

P.S. Neopisivo hvala drugari. Ne znate kolika ste mi podrška trenutno. Nisam ni znala koliko sam njanjava do danas. :(

pazi, ona je vjerojatno dobila depo
tj antibiotik koji radi tri dana
a normalno je da je sad tako; njuska suvlja, sva njanjava...slogirana + zedna...
u slucaju da to sutra bude tako, imas razlog za brigu...sad, nemas : )

ps inace, izmjeris joj temperaturu pa vidis...al mislim da sad nema potrebe da je dodatno maltretiras

:zag:

Ja sam provalila moju po usima,bile su joj bas vruce.NJuskicu joj nisam pipala,mada mislim da bi joj bila suva.
Al' ne brini jos,kod Jolande moze i da bude od operacije.
I moja nije htela nikako da jede ni 2. ni 3. dan od operacije.
Vodu sam joj spricom davala,i na silu kasicicom sosice,to je nesto kao lizuckala.
To mi je bio signal da je odnesemo do veta da je pogleda.
Dao joj je neki koktel inekcija,odspavala popodne i uvece trazila da jede :)

pazi, ona je vjerojatno dobila depo
tj antibiotik koji radi tri dana
a normalno je da je sad tako; njuska suvlja, sva njanjava...slogirana + zedna...
u slucaju da to sutra bude tako, imas razlog za brigu...sad, nemas : )

ps inace, izmjeris joj temperaturu pa vidis...al mislim da sad nema potrebe da je dodatno maltretiras

Ma primećujem poboljšanje iz sata u sat. Sad već može da se sklupča, sama je otišla do wc-a, spava mirno. Nadam se da će noć biti mirna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back