Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozitivno druženje, moram da dodam da se uz dobru, požrtvovanu (i plodnu) majku obično lepo slažu i mačići iz uzastopnih legala, primer su "moji" starija sestra Blondi i mlađa braća Mirko i Marinko. Nikako da ih uslikam sklupčane, kako se greju sve troje. :zaljubljena:

Pozitivno druženje, moram da dodam da se uz dobru, požrtvovanu (i plodnu) majku obično lepo slažu i mačići iz uzastopnih legala, primer su "moji" starija sestra Blondi i mlađa braća Mirko i Marinko. Nikako da ih uslikam sklupčane, kako se greju sve troje. :zaljubljena:

Znam, imam dva legla trenutno, i svi se skupe tako na gomili :D I lizu se medjusobno, igraju se zajedno, ali ipak... tacno se vidi ko se sa kim lepse igra, sve sve ali generacija :D

To si sve pametno rekla i mi smo 95% misljenja da cemo sterilisati ovog muskog ali... Jedan moj prijatelj koji ima par rasnih macaka kaze da se njemu macke pare jednom godisnje i da je u medjuvremnu miran. Imati jednom godisnje male mace to uopste nije lose. S druge strane imamo jos barem 4 meseca da se uhodamo sa nasim macorom dok ne pocne da ga hvata ludilo, a dotle ce da vidimo.

Cesce od toga i ne bi trebalo da dozvolite da se pare, bez obzira koliko cesto zenka ima teranje, a ako cete maksimalno da vodite racuna o njenom zdravlju onda jednom u dve godine. I da je sterilisete sa 6-7 godina, znaci uz maksimalnu brigu o zenki, koju ja mislim da svaka macka zasluzuje, to su 3 legla za vreme njenog zivota (parenje sa 2, 4 i 6 godina), a uz minimalnu brigu 6. Kako god da okrenete, ako razmisljate o nabavci zenke kao ventilu za mackov polni nagon, to nece biti bas zadovoljavajuci broj parenja za njega! Morate dobro razmisliti vredi li to tolikog truda i novca koji ce biti ulozen sto u zenku sto u macice sto u sredstva za ciscenje mackove mokrace :P. Da ne pominjem traume ako neko od macica ugine, ako ih macka odbaci, ako se neko rodi sa defektom pa ga ona pojede i tome slicno. Dakle ponavljam, odgovorno odgajivastvo je mnogo tezi poduhvat od onoga sto nazalost mnogi "odgajivaci" kod nas rade, a kojima, sudeci po ozbiljnosti sa kojom pristupate nabavci maceta, ne zelite da pripadate.

e, videla sam da ste pitali za one stvarcice sto se stave na radijatore, evo ovde ih imate: http://www.zovet.net/html/oprema_macke.html

Joj, što ima lepih stvari! :aha: Mi imamo onu bordo nošu, onu najmanju od 890 dinara. Samo, "moje" mačke su službene a ne kućne. :lol: Ej, kupila sam im danas u DM novu lopaticu za posip, stara je nestala bez traga, ovo je, mislim, oko 150 dinara.

Joj, što ima lepih stvari! :aha: Mi imamo onu bordo nošu, onu najmanju od 890 dinara. Samo, "moje" mačke su službene a ne kućne. :lol: Ej, kupila sam im danas u DM novu lopaticu za posip, stara je nestala bez traga, ovo je, mislim, oko 150 dinara.

Ehej, Mimi, da li to ponovo imaš mace?? Nisam u toku, pa ne znam, ali iz ove tvoje poruke bih rekla da ste "nabavili" nove ljubimce?

Rešenje je prosto ako znaš nekoga ko ume da savija debele žice i nekoga ko ume da iskroji i proštepa komad ćebenceta. ;) Ali mene su oduševile i grebalice.

Ja cu morati to da uradim, po meri radijatora, preslatke su mi ove lezaljke ali mnogo male za celo obdaniste :D

mene odusevljava ona grebalica druga po redu (stub za igru i grebalica), ali joj je i cena za odusevlajvanje... kiti ce morati da se zadovolji petranjem po tus kabini x)))

Slobodno joj kupi onu sto izgleda kao talas, za 1350 dinara (slicna je bila u Pet centru za 1049 ili tako neka super cena, mozda je jos imaju), mislices da ti je to najpametnija investicija ikada :D Moji ne silaze sa tog cuda, koriste je za grebanje, spavanje, osmatranje, jurenje, skrivanje, cekanje u zasedi... prava multipraktik igracka!

Evo da ilustrujem... malo guranja:

33awbgz.jpg

I fer raspodela resursa:

vqjhuq.jpg

Poslednja izmena:
joj, nama je ta kao talas bila potpuno pogrešna investicija
em im je bila mala em su navikli na uspravne grebalice
ja oduševljena došla kući a oni ni da joj pridju
a lepa je i možda ako je to macama prva grebalica i ako nemaju po 9 kg bude pravi izbor : )

joj sad sam isla da vidim sta ima protiv buvica...neki sprej kosta 2100 :eek: a navodno,ima ga za 8 koriscenja.
frontline ampule mi ne odgovara,jedna je 710d,ali upotrebila bih pola doze za macana jer je mali pa bih ostatak bacila jer vetri
one praskove necu,prosli put,iako sam masku nosila,ugusilo me

grebo, u pet centru imaš arpalit penu protiv buva. Košto oko 500 dinara, odlična je, alko se nanosi i nije toksična kao ampule i neka druga sredstva. problem je samo što brzo nestan kada stigne u radnju pa se čeka da stignui nove količine...

joj, nama je ta kao talas bila potpuno pogrešna investicija
em im je bila mala em su navikli na uspravne grebalice
ja oduševljena došla kući a oni ni da joj pridju
a lepa je i možda ako je to macama prva grebalica i ako nemaju po 9 kg bude pravi izbor : )

Te mace su bas neki individualci, ovo je obicno popularna igracka kod macaka! :D Doduse, sad sam malo razmislila o tome, oblikom podseca na oboreno deblo, a to su moje starije macke koristile na selu, mozda su je zato odmah prihvatile (mada sam ja mislila da ce me samo pogledati kao da pitaju "sta da radim s ovim?" i da cu morati da donesem neku kladu u stan :P)

joj sad sam isla da vidim sta ima protiv buvica...neki sprej kosta 2100 :eek: a navodno,ima ga za 8 koriscenja.
frontline ampule mi ne odgovara,jedna je 710d,ali upotrebila bih pola doze za macana jer je mali pa bih ostatak bacila jer vetri
one praskove necu,prosli put,iako sam masku nosila,ugusilo me

Samo ne uzimaj nista sa permetrinom, on je otrovan za macke.

Ehej, Mimi, da li to ponovo imaš mace?? Nisam u toku, pa ne znam, ali iz ove tvoje poruke bih rekla da ste "nabavili" nove ljubimce?

Ma jok, nabavili oni mene! :lol: Prvo došla majka, pa dovela sinove i ćerku, pa smo ćerku udomili a u međuremenu se privukla starija ćerka iz prethodnog legla, pa je majka tragično stradala pred samo (ponovno) koćenje pa sad imam tri. Mirko i Marinko su se stacionirali u mom magacinu, koriste čak Bilijevu nošu sa prosutim koncentratom umesto posipa, dok Blondi skita, jede najmanje na tri mesta.

Joj, večeras dogodovština! :aha: Skidali smo kobasice iz pušnice (učestvujem u radu ali su me mučile čak i pre nego što sam izbacila svinjetinu) a Mirko i Blondi su jurcali okolo, muvali mi se oko nogu, peli se na dud pored i skakali odatle na krov pušnice, mimi's dad se otkinuo kad je Blondi zagrebala noktima odozgo! :rotf:

A juče su sve troje zajedno sa radnikom (s kojim inače delim starateljstvo nad Blondi) pomerali drvene palete i hvatali uspaničene miševe, jedno 7-8 su utamanili, Blondi je imala najbolji bilans, pa Mirko, pa Marinko. Posle sam unela Mirka (pošto mi je Blondi zbrisala, jako je plašljiva) u kancelariju da sanira problem u špajzu, uhvatio ga je ali nije mogao da dočeka da ga iznese napolje da se igra, nego ga je pustio unutra i... :aha: Jadniče je sigurno uginulo od unutrašnjeg krvarenja i sad ću morati da pomeram police i vitrine da ga tražim, da mi se ne raspada unutra. :zroll:

imam tužnu vest, maca koja je bila bolesna, ona koj je opadala dlaka je uginula pre sedam dana ja mislim, sestra mi je javila : (
sada će pokušati što pre da odvede ostale mačke kod veterinara nekako, da vidi da nije nešto zarazno i slično...
baš sam se rastužila,a ne zna se ko više voli životinje ona ili sin koji se vezao za macu kao niko...

imam tužnu vest, maca koja je bila bolesna, ona koj je opadala dlaka je uginula pre sedam dana ja mislim, sestra mi je javila : (
sada će pokušati što pre da odvede ostale mačke kod veterinara nekako, da vidi da nije nešto zarazno i slično...
baš sam se rastužila,a ne zna se ko više voli životinje ona ili sin koji se vezao za macu kao niko...

Nisam u toku ali žao mi je. :( Svakako neka provere da nije nešto infektivno.

e, mi danas obavili..."jajosec"...
mislim, morali smo; vec dva tjedna svako jutro pjeva po sat vremena;
u terminu od pola sest do pola sedam...na nasu i komsijsku...rados...
cak je i svoju..."djevojku" tjebence zanemario...
no, kad se ispisho u sobi iz inata; sto sam mu rekla "pis" u sred koncerta...paaa...z:mrgreen:

e, mi danas obavili..."jajosec"...
mislim, morali smo; vec dva tjedna svako jutro pjeva po sat vremena;
u terminu od pola sest do pola sedam...na nasu i komsijsku...rados...
cak je i svoju..."djevojku" tjebence zanemario...
no, kad se ispisho u sobi iz inata; sto sam mu rekla "pis" u sred koncerta...paaa...z:mrgreen:

Pa Vuče, junače, srećne ti rane! :mrgreen: Ja samo čekam da me od ove dvojice zasvrbi nos, a već su počeli da se krljaju ljudski, ne mogu više da se setim kome je jutros bila ulepljena dlaka na vratu.

ovo sam danas kupila u pet centru (1049d),definitivno sjajna stvar.macan se toliko izlomatao po njoj,ispod nje,na kraju legao u nju.a ispod ima zavezano kao nekog misica...ma macan je danas definitivno poludeo.
zahvaljujem @pozitivnom druzenju,jer zahvaljujuci tom postu,odlucih se za ovu kupovinu.

kupila sam i neke mini ampule protiv buvica.jedna 350d,zove se advantage 40,bayer proizvodi,i samo se natrlja pozadi,u korenu vrata.
to sam uzela zato sto mi je to jednostavnije nego da ga flitam celog.kazu to je sad najnovije,a i macan ne moze da dohvati da polize..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back