Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A moja Mimi kad nas cuje da dolazimo kuci, sedne na neku malu policu za cipele, pored vrata i mjauce. I kad udjemo ona kao gleda napolje niz hodnik, ja joj malopre drzim otvoreno, kao aj izadji kad te interesuje, nema gde da jer vrata za stepenice su zatvorena. Medjutim nista ona, okrenula se i krenula da gura glavu u kese iz kupovine. Jednom je izasla na hodnik kad su dosli neki majstori, stigla do susednih vrata i vratila se brzinom svetlosti. Kad vec pricamo o hrabrosti, ona je primer kako to ne izgleda.

mi smo došli sa kontrole, minjonka je skroz kako treba, sve zarasta super i posebna sam se iznenadila što se konci ne skidaju nehgo su oni ji se razgradjuju... divna je u transporteru, mirna i hrabra : )
što se gaše tiče stvari stoje tako da se vet konsultovao sa još jednim vetom, kolegom, koji se podosta bavi neurloškim problemima mačaka i njihovo je mišljenje da bi ipak trebalo da sačekamo sa antikonvulzantima, da vidimo kako će se stvari dešavati još npr nekih mesec dana(ukoliko nešto ne krene a nadam se da neće, da se pogoršava), on kaže da fenobarbitnon može uticati na anemiju, tj izazvati je, a gaša je već porpilično ima,pored još mnoogo negativnih stvari koje izazova, sa druge strane gabapentin i ostali noviji lekovi se izlučuju putem bubrega, što je za gašu dodatno problem... njegova je preporuka da pratimo stanje još nekih mesec dana, ja vodim dnevnik, njemu dajem, on ubacuje u exel, da probamo da nadjemo neku pravilnost i saznamo još nešto što bi nas navelo na dalji trag, laboratorija mu je skroz ok bila, preporučuje da je uradimo opet oko 18. marta, da vidimo šta se dešava, da mu ne vadimo ni prečesto krv, jer ga anestezija svaka dodatno opterećuje...pitala sam ga za tumore i ostale degenerativne promene koje je mogu izazavti, kaže da su oni uglavnom progresivni, mogu da se razvijaju dugo ali kada krenu da se ispoljavaju sami napadi su progresvini, što čini mi se a i njemu, kod gaše ipak nije slučaj,što može biti još jedan dobar znak...
i opet kilometarski post,al lakše mi je kada vam sve izdetaljišem, pošto okolinu ne mogu da davim ovako detaljnim izveštavanjem, gledaju me belo,a vi lako moćete da preskočite čitanje posle prvih par rečenica: )

pitala sam ga za tumore i ostale degenerativne promene koje je mogu izazavti, kaže da su oni uglavnom progresivni, mogu da se razvijaju dugo ali kada krenu da se ispoljavaju sami napadi su progresvini, što čini mi se a i njemu, kod gaše ipak nije slučaj,što može biti još jedan dobar znak...

Ovo je meni isto vet rekao svojevremeno (tako smo zaključili da kod Gande nije to u pitanju.
Čim ne žure sa antiepilepticima, znači da mu stanje nije kritično i to je super :ok:
Znaš li možda kako se zove taj vet neurolog sa kojim se konsultovao tvoj vet?

nije mi rekao ime(a ja naravno nisam pitala, ponela sam cedulju i držala se pitanja sa cedulje: ) , samo mi je rekao da se konusltovao sa kolegom koji ima iskustva dosta sa tim(on blisko saradjuje sa novacima i još nekim veterinaraima iz private prakse koji važe za kao neke, znaš već, pa konta da je neko od njih), stalno posećuju zajedno seminare a u kontaktu je i sa dosta kolega van zemlje, tako da je pun informacija i često čujem da i se i sa njima konusltuje, tako da je moguće i da je sa nekim od njih...
to mi se svidja, što se ne libi da se konsultuje sa drugima i da mi to kaže otvoreno...

Da, to je dobro.
Ako se konsultuje sa starijim Novacima, oni su ok, kako kažu; Gandijev lekar koji ga i nije baš najbolje vodio, kako se kasnije ispostavilo je među mlađima tamo... tako da je tvoj vet verovatno konsultovao ove starije.

da, da, sa starijima, zaboravila sam kako se zovu,ali mislim da su muškarac i žena, i znam da su mi imena njihova bila poznata... oni su članovi i nekog udruženja sasap ili tako nešto, njih troje, on i novaci ja mislim, tako da su definitivno stariji
a sećam se da si mi spominjala novake, tj da je gandi išao kod njih, da mu njihov vet dao dobru dijagnozu ali lečenje je bilo loše...
baš smo dosta sada pričali, strpljivo mi je odgovara na sva pitanja,a svaki put imam tuce: )

Poslednja izmena:
da, da, sa starijima, zaboravila sam kako se zovu,ali mislim da su muškarac i žena, i znam da su mi imena njihova bila poznata... oni su osnivači i nekog udruženja sasap ili tako nešto, njih troje, on i novaci ja mislim, tako da su definitivno stariji
a sećam se da si mi spominjala novake, tj da je gandi išao kod njih, da mu njihov vet dao dobru dijagnozu ali lečenje je bilo loše...
baš smo dosta sada pričali, strpljivo mi je odgovara na sva pitanja,a svaki put imam tuce: )
:super: za Minjicu a i za Gasu, samo neka mu bude dobro!

Drago mi je sto je sa Minjicom i Gasom sve ok.Ali mi se nesto nesvidja.Tara, napisala si da mi mozemo da procitamo par recenica, o Gasici,pa da preskocimo. Ja sigurno necu,a nadam se ni ostali jer nas sve interesuje sta se dogadja sa njim.Ja bar imam svoje misljenje da mogu , sa vama, podeliti sve lepe i lose trenutke mog Bebana,kao da je i vas,tako da htela ti ili ne Gasica je nas i uvek nas obavestavaj ma sta bilo.Izvini ako sam pogresno nesto razumela .Pozdrav Minji i Gasi,naravno i tebi

hvala saskice draga :heart:
naravno da možete i meni je drago da je tako, samo se ja po nekada raspišem do u sitna crevca,a znam koliko je i meni samoj sve to bilo strano i nepoznato, pa sam zato napisala da ću u prvih par rečenica pokušati da skratim a posle da izdetaljišem sama sa sobom i sa vama : )
tako nekako i ja razložim sve u svojoj glavi, sve je mnogo drugačije kada se napiše...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back