Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko ti kg ima? Ako je 6 meseci, moja je bila 6 kg. Na 6 kg treba da popije oko 400 ml mleka+bar 200 gr povrca+100 gr voca+jos od 100-200 ml jogurta, ako uvalis 300 vrh. Uvela sam joj 5-ti obrok u osmom mesecu. E sad keva je razmazila, pa joj ujutru da plazmu. Al to je mazenje, ne obrok. Znaci, 240 ml mleka ujutu kad se probudi, oko 11/12 200 grama povrce s mesom+jogurt (al ne ovaj bzv, nego gusci, grekos, il tako nesto, kod tebe su na kraju krajeva gusti jogurti), oko 4 150 gr voca+jogurt o5 150 ml, oko 7 uvece 240 mleka. U osmom joj je to postalo malo, pa sam sve pomerila za sat,ujutru mleko, u 11 povrce i jogurt, u 3 voce i jogurt, u 7 povrce i jogurt, i onda oko 9 manje mleka oko 150 ml. Nadam se da sam ti pomogla.1 Ja sam po tome moju i lepo je napredovala, 10 meseci, 9 kg, vec hoda.
Posalji neku fotku na pp, slabo ti ja stizem na forum

Evo ti fotka i ovde ;)
A što se tiče moje male, evo sa 6 i po meseci ima 8.5kg, 74.5cm velika :D Sva je skladna ljubi je majka i hoće samo da stoji na nogama ili da skroz sedi, ništa više ležanje itd. :lol:
Obroci joj izgledaju ovako: oko 7h ujutru 200ml mleka - više neće i samo izbljucka posle, oko 12h - jedan HIPP slani obrok (povrće + meso ili riba), oko 17h - jedan HIPP slatki obrok (voće, bebi griz ili žitarice) i onda oko 21 do 22h još jedno mleko od 200ml i to je to. Više ova moja neće da jede. Ili makar ne traži :think: Ribu i bobičasto voće obožavaaaaaaaaaa :zaljubljena:

Dr_Colin_Vickers_20161102_DSC_3192.jpg

Meni keva sad hoce da joj da kravlje mleko. I to tako 2/3. Ja joj jos uvek ne dam. E sad, po rizik da cu da zvucim glupo il zatucano, ovo je ono sto je meni u fr receno-cete, ukoliko nema majka mleka, pije vestacko mleko do 18 meseca zivota. Onda mu se uvodi mleko-20 gr, pa 30 gr uz obrok, ko tek rodjenoj bebi.Ja sve ovo pricam-da me niko ne napada-sta su meni rekli. Ako se uvede detetu kravlje mleko preterano brzo moze da dodje do zastoja razvoja mozga, te dete nece psihomotoricki da se razvija u skladu sa uzrastom
JA O5 KAZEM, POJMA NEMAM, TO SU MII REKLI

- - - - - - - - - -

i SAD SLUSAM KEVU KOJA DROBI KAKO JE DEDA IZRASTAO NA PREPRZENOM NE ZNAM CEMU

i ad ti je kravlje mleko

Cicak, slusaj, za neke cu te stvari ispostujem, al ne serri zivota ti. Vestacko mleko NIJE KRAVLJE MLEKO NIT BLIZU

- - - - - - - - - -

Evo ti fotka i ovde ;)
A što se tiče moje male, evo sa 6 i po meseci ima 8.5kg, 74.5cm velika :D Sva je skladna ljubi je majka i hoće samo da stoji na nogama ili da skroz sedi, ništa više ležanje itd. :lol:
Obroci joj izgledaju ovako: oko 7h ujutru 200ml mleka - više neće i samo izbljucka posle, oko 12h - jedan HIPP slani obrok (povrće + meso ili riba), oko 17h - jedan HIPP slatki obrok (voće, bebi griz ili žitarice) i onda oko 21 do 22h još jedno mleko od 200ml i to je to. Više ova moja neće da jede. Ili makar ne traži :think: Ribu i bobičasto voće obožavaaaaaaaaaa :zaljubljena:

Pogledajte prilog 414163

JOJ, SRCE, PRELEPA TI JE:heart:

- - - - - - - - - -

Evo ti fotka i ovde ;)
Obroci joj izgledaju ovako: oko 7h ujutru 200ml mleka - više neće i samo izbljucka posle, oko 12h - jedan HIPP slani obrok (povrće + meso ili riba), oko 17h - jedan HIPP slatki obrok (voće, bebi griz ili žitarice) i onda oko 21 do 22h još jedno mleko od 200ml i to je to. Više ova moja neće da jede. Ili makar ne traži :think: Ribu i bobičasto voće obožavaaaaaaaTako je i moja, pa u 7-om ujutru i uvece 240 ml mleka. Al u 8-om joj ves postalo malo, pa sam joj uvela slan obrok pre mleka uvece

Koliko ti kg ima? Ako je 6 meseci, moja je bila 6 kg. Na 6 kg treba da popije oko 400 ml mleka+bar 200 gr povrca+100 gr voca+jos od 100-200 ml jogurta, ako uvalis 300 vrh. Uvela sam joj 5-ti obrok u osmom mesecu. E sad keva je razmazila, pa joj ujutru da plazmu. Al to je mazenje, ne obrok. Znaci, 240 ml mleka ujutu kad se probudi, oko 11/12 200 grama povrce s mesom+jogurt (al ne ovaj bzv, nego gusci, grekos, il tako nesto, kod tebe su na kraju krajeva gusti jogurti), oko 4 150 gr voca+jogurt o5 150 ml, oko 7 uvece 240 mleka. U osmom joj je to postalo malo, pa sam sve pomerila za sat,ujutru mleko, u 11 povrce i jogurt, u 3 voce i jogurt, u 7 povrce i jogurt, i onda oko 9 manje mleka oko 150 ml. Nadam se da sam ti pomogla.1 Ja sam po tome moju i lepo je napredovala, 10 meseci, 9 kg, vec hoda.
Posalji neku fotku na pp, slabo ti ja stizem na forum

- - - - - - - - - -

Nista ja ne kontam, kazu mi ovde sta se cudis, dvotrecinsko mleko. Reko pa sta je dvotrecinsko mleko? 2/3 mleko 1/3 voda
Msm
Ne znam, meni to debilno zvuci

...debilno zvuci zato sto se to radilo onda kad se davalo deci pravo DOMACE kravlje mleko, a ono je zna se masnije i jace, pa da bebe ne bi imale problem da to svare, onda se pravilo tako....sad
kad je iz mleka izvadjeno skoro sve, ajd nije bas totalno nesto je i ostalo, nema potrebe da pravis tako...osim ako ne nabavljas mleko od nekog sa sela....onda je ok, cak preporucljivo da ipak
dodas jednu trecinu vode....u ono iz tetrapaka nemoj....
...moja Coka pija obicno kravlje mleko do 6 meseci, ono kravicu AD....ujutro jednu flasicu 180g u 6h....u 8-9 doruckuje palentu sa kiselim mlekom, punu ciniju....malo spava do rucka, pa
ruca kuvano povrce i parce belog mesa sa tim skuvano, bez soli naravo...to joj se izgnjeci viljuskom i to pojede pun veliki tanjir....posle toga je ranije pila mleko, ali nije jeal tu kolicinu..sad ne...
...onda opet malo spava, pa izmedju 16 i 17h...jede neku vocnu kasicu nekad Hipo, nekad joj se pravi od jabuke, malo mleka i mlevenog keksa....imam utisak da to radje pojede....to njoj
bude malo...pa trazi jos posle toga...e tad joj se da neki keksic da malo kao zvace sama ili neko voce bez dodataka...najcesce banana, obozava je...i posle kupanja flasicu mleka sa
keksom ili grizom....ona ima 8 meseci i preko 11kg...dunda jedna dundasta....sedi lepo u ogradici, podize se u krevetcu sama, okrece prevrce sve sto jedna beba i treba da radi u tom
uzrastu....ima za sad dva zubica dole....ocekuju se gornji :)

...sta si se isprepadala oko tog mleka, pa ne dajes joj zivu sodu pobogu, a na sve se mora navici da jede....

Pozdrav svim mamama i bebama :heart:
Adaptirano mleko jeste kravlje mleko, ali je prilagođeno (adaptirano) bebama.
Kada se bebama daje obično kravlje mleko dodaje se trećina vode zbog proteina a ne zbog masti, tako da bi trebalo praviti dvotrećinsko i od mleka iz prodavnice.
Koliko se sećam, do prve godine je maksimum 500 ml mleka, uključujući sve mlečne proizvode. U suprotnom može doći do anemije jer veća količina kalcijuma može da istisne gvožđe.
Pozdravljam vas uz izvinjenje što sam vam upala u temu.

Pozdrav svim mamama i bebama :heart:
Adaptirano mleko jeste kravlje mleko, ali je prilagođeno (adaptirano) bebama.
Kada se bebama daje obično kravlje mleko dodaje se trećina vode zbog proteina a ne zbog masti, tako da bi trebalo praviti dvotrećinsko i od mleka iz prodavnice.
Koliko se sećam, do prve godine je maksimum 500 ml mleka, uključujući sve mlečne proizvode. U suprotnom može doći do anemije jer veća količina kalcijuma može da istisne gvožđe.
Pozdravljam vas uz izvinjenje što sam vam upala u temu.

Prilagodjeno(adaptirano) u meri u kojoj se moze. Sustina je ista. Ono ne moze ni priblizno da imitira humano mleko.

Mameeeeeeeeee

Pomoc

Danas kod pedijatra Sergejeva tezina 2930g. Rodjen sa 3250.
Znaci evo vec 9ti dan samo gubi..
U nedelju pusten sa 3030.

Kuci sisa jako lijeno, spava 3-4h, kaka zlatno zuta, pelena mokra...ne place..svaka 3h osjetim kako mlijeko nadodje
**** lud zbunjenog.

Maliprije mu dam da sisa i izmuzem nakon podoja i pojede 30ml.

Sta mi je raditi da zaustavimo gubitak?
Postoji li neki pikazatelj koliko bi trebali izmusti nakon podoja da bi se smatralo da "ima" mlijeka..

Mameeeeeeeeee

Pomoc

Danas kod pedijatra Sergejeva tezina 2930g. Rodjen sa 3250.
Znaci evo vec 9ti dan samo gubi..
U nedelju pusten sa 3030.

Kuci sisa jako lijeno, spava 3-4h, kaka zlatno zuta, pelena mokra...ne place..svaka 3h osjetim kako mlijeko nadodje
**** lud zbunjenog.

Maliprije mu dam da sisa i izmuzem nakon podoja i pojede 30ml.

Sta mi je raditi da zaustavimo gubitak?
Postoji li neki pikazatelj koliko bi trebali izmusti nakon podoja da bi se smatralo da "ima" mlijeka..

Hmmm pazi nama je ovde pedijatar rekao da beba može da izgubi i do 10% svoje težine u prvih 10ak dana, da to nije alarmantno.
Ali ako u ukupno 20 dana posle rođenja ne stane ili krene opet polako da dobija, da možda ima nekih problema koje valja pogledati ili je dete prosto baš lenjo, pa treba naći načina "naterati" ga da jede.
Samo nemoj da se brineš i stresiraš, to će uticati samo i na tebe i na dete :heart: Srećno! :zag:

U pon imamo kontrolu da vidimo kako ce ovo dohenje + dopuna uticati.
Imam osjecaj da sisa cisto da utoli onu ljutu glad i onda stane.
Ukoliko imam srece nastavice nakon par min..
Al aj da je na istoj kg kao kad su nas pustili kuci, sli manjoj..
Jest da su 2 razlicite vage ali ipak ne moze biti razlika u 100gr

pa moze biti tolika razlika i zbog vage
ako ti dolazi patronazna u ponedeljak
probaj se iskulirat do tada
ne opterecuj sebe izmazanjem
samo ga hrani cesce

Beba moze da gubi i 14 dana nakon rodjenja.
Stalno merenje nema nikakavog smisla, pogotovo ne na razlicitim vagama.
Te patronazne i pedijatre treba prijaviti.

Beba merena u istom minutu na dve razlicite, ispravne, bazdarene vage, pokazuje razliku od cak 300 g. Pokazao je svetski strucnjak pedijatar broj 1.u svetu, osnivac klinike za dojenje u Kanadi.

Back