Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan, evo i mi da se javimo :cao:
Super napreduje Marija, sa 3,5 meseca je 68,5cm i 7kg :D
Dobili smo i zeleno svetlo za dohranu i to sad lekari savetuju da im se odmah daje mešavina šargarepe, krompira i mesa odjednom :lol: ludilo...

opa, veliki ste : )

inace, to sam citala - opet su, zbog alergija, spustili granicu na 4 mjeseca, al prvi put cujem to takvo kombiniranje odmah
da sad dobijemo drugo dijete radila bih ko i sa Iskrom
ko bi njh upratio danas jedno, sutra drugo...
a i njoj nista nije falilo : P

opa, veliki ste : )

inace, to sam citala - opet su, zbog alergija, spustili granicu na 4 mjeseca, al prvi put cujem to takvo kombiniranje odmah
da sad dobijemo drugo dijete radila bih ko i sa Iskrom
ko bi njh upratio danas jedno, sutra drugo...
a i njoj nista nije falilo : P
Logicno. Tako isto cerka radi sa bekom, kako je radila sa Cupavicom. Ona jos nije probala meso, ceka se 6 meseci, ali jede tikvicu, sargarepu, brokoli, krompir. I voli bas, pojede pun tanjur, ali je ne drzi dugo sitom, pa posle dobije mleko (aptamil,i to ce do 6m). Posle ce preci na AD kravicu.
Danas lepse dise, kija ali manje.

Logicno. Tako isto cerka radi sa bekom, kako je radila sa Cupavicom. Ona jos nije probala meso, ceka se 6 meseci, ali jede tikvicu, sargarepu, brokoli, krompir. I voli bas, pojede pun tanjur, ali je ne drzi dugo sitom, pa posle dobije mleko (aptamil,i to ce do 6m). Posle ce preci na AD kravicu.
Danas lepse dise, kija ali manje.

da to nije malo rano za kravicu?
missim, ne znam
Iskra je sisala do 20 mjeseci
i jela jogurt, kiselo mlijeko...kasnije smo presli na onaj imlek organic i domace mlijeko
sad fura sve, al joj radije kupimo to mlijeko i kiselo mlijeko
voli ovcije kiselo mlijeko, svaki sir...mlijeko donedavno uopce nije htjela
sad oce, al.na slamku...lopovska posla :lol:
i dugo smo joj pasirali meso jer drukcije nije htjela
tek prije par tjedana je sama batailila to i nece vise nista miksano jest ( ima skoro 2,5 godine)
vec sama kasikom koliko moze
ostalo je mi nahranimo

da to nije malo rano za kravicu?
missim, ne znam
Iskra je sisala do 20 mjeseci
i jela jogurt, kiselo mlijeko...kasnije smo presli na onaj imlek organic i domace mlijeko
sad fura sve, al joj radije kupimo to mlijeko i kiselo mlijeko
voli ovcije kiselo mlijeko, svaki sir...mlijeko donedavno uopce nije htjela
sad oce, al.na slamku...lopovska posla[emoji38]i dugo smo joj pasirali meso jer drukcije nije htjela
tek prije par tjedana je sama batailila to i nece vise nista miksano jest ( ima skoro 2,5 godine)
vec sama kasikom koliko moze
ostalo je mi nahranimo
Mi njoj ne miksamo nista. Kad se skuva izgxnjavimp viljuskom i jede. Nije rano tako je i velika pocela. Kad krene meso samo ce ga dobro isitniti nozem i davati uz povrce. Da i oni razmusljaju da umesto kravice pocnu sa tim organik mlekom i jogurtom. Jogurt inace kupuju odavno Cupavici se svidja.

Procitaj malo.
Fizioloski moze.
Kapi ne.

Ima tih kapi za bebe, hisan, ali to je više da pomogne roditeljima da znaju da su nešto dali od terapije, nego što će da pomogne bebi. Dobro, ima i tih sprejeva koji su slana voda Marisol, Aqua maris, Fiziomer... Mi smo po savetu pedijatra koristili Fiziomer za odrasle jer ovaj za bebe isto slabo pomaže.

Inače nije imala problema mnogo sa virusima, par puta i to bez nekih temperatura ili na kratko, ali više puta zapušen nos. Aspirator koji ide na usisivač je tata za sve te pumpice, cena je ista, spasao nas je. I doduše jednom laringitis, onaj oblik koji se javlja u vidu napada noću, tad smo zvali hitnu, narednih noći opet u klinike, kupili infalator odmah. Izgleda da je te respiratorne probleme povukla na mene. Na kraju, što reče patronažna, sve je genetika, čim se nešto javi, možeš da primetiš da neko u familiji to isto ima. Retki su izuzeci.

A dohrane što se tiče, kad se setim koliko sam se bunila kad je svekrva htela da da meso bebi pre 7 meseci, sa 6 tek uvela bujon i kod pedijatra tu u tom periodu saznam da je to već po starom, po novom odmah ide meso sa 4. A beba vazda na donjoj granici sa hemoglobinom, al sam se izborila, heh.

Poslednja izmena:
Molim vas za savet. Dok sam bila u Francuskoj bilo mi je objasnjavano da treba dete do 18 meseci da pije ovo vestacko mleko. Sad mi ovde objasnjavaju da od godinu dana treba da pocne da pije kravlje. Nista mi nije jasno. Ona meni jede jogurt, pavlaku i sir, ali nikad do sad nije pila kravlje mleko ko mleko. Mam a mi objasnjava nesto o 2/3 mleku, ja se bojim. Moje pitanje je- za one mame koje su kroz ovo prosle-kad i kako ste im pocele dajete kravlje mleko?

Ono što ja znam je da je optimalno do pune dve da bude na adaptiranom jer je odgovarajućeg sastava, mada je zvanična preporuka se sa punih godinu dana može uvesti kravlje mleko. Jogurt, kiselo mleko i mladi sir može ranije. Do pune dve obavezno sve punomasno.
Ali ni meni tu nije jasno koje kravlje mleko, organsko, ono A+D3, obično dugotrajno, kratkotajno?

Poslednja izmena:
Mi smo od godinu dana davali kozje mleko dok smo imalo od koga da kupuje od kuce sveze. I pedijatri predlazu bolje kozje nego kravlje. I dete jako volelo to mleko,vise nego adaptirano. E onda vise nismo mogli sa sela da donosimo kozje mleko,onda smo presli na kravlje,kupovno Dukatovo sa dodatkom kalcijuma. Kravlje mleko je pio na flasicu iskljucivo i kada smo bacili flasicu nikad vise kravlje mleko okusio nije. Dan danas da skoro 9 godina ne pije mleko. Ali obozava sireve,pavlaku,jogurt,kiselo mleko,ovcije kiselo,i iskljicivo domace kozje. Znaci posto je kravlje mleko prepuno alergena (sve vise ljudi ne podnosi laktozu) ne verujem da je preko potrebno da piju kravlje. Dovoljno je da unose druge mlecne preradjevine a ako bebce jos prizeljkuje da pije mlekce pre spavanja itd. onda bolje dajte adaptirano. Evo,ovo je moje iskustvo.

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Molim vas za savet. Dok sam bila u Francuskoj bilo mi je objasnjavano da treba dete do 18 meseci da pije ovo vestacko mleko. Sad mi ovde objasnjavaju da od godinu dana treba da pocne da pije kravlje. Nista mi nije jasno. Ona meni jede jogurt, pavlaku i sir, ali nikad do sad nije pila kravlje mleko ko mleko. Mam a mi objasnjava nesto o 2/3 mleku, ja se bojim. Moje pitanje je- za one mame koje su kroz ovo prosle-kad i kako ste im pocele dajete kravlje mleko?
Moji su sada matori(sin 12 godina, bliznakinje 9 godina), ali piju dosta mleka i kao obično mleko, kiselo mleko, sir, jogurt...
Mi smo davali, a i sada koristimo domaće kozje i ovčije mleko sa salaša jer su mi roditelji posle odlaska u penziju tamo, međutim matori su i ne mogu držati goveda, tako da kada usfali mleka kupimo od jedne seljačke porodice iz komšiluka što ima goveda, tako od 2l do 6l nedeljno, zavisi koliko nam treba.
Ćale je vet i dugo je kod njih održavao i lečio životinje, goveda su im zdrava i hrane ih senom, svežom detelinom i silažom, a ne koncentratom, pa ako imaš neku priliku tog tipa uzmi mleko i daj joj i kao obično, a možeš i da napraviš svoje kiselo mleko, ili sir samokis i još ti ostane lekovita surutka.

Чега се бојиш?

Двотрећинско млеко се даје детету после годину дана. Важно је да прокључа па га онда смлаченог дајеш.

Moja cerka daje bebi ujutro adaptirano, uvece ad kravicu dugotrajno. Potpuno je lepo prihvatila. To dvotrecinsko mleko se davalo kada su deca pila domace kravlje mleko koje je nama skoro nedostizno. Nemas potrebe da raxblazujes vodom nesto sto je vec razblazeno u preradi.

Moja cerka daje bebi ujutro adaptirano, uvece ad kravicu dugotrajno. Potpuno je lepo prihvatila. To dvotrecinsko mleko se davalo kada su deca pila domace kravlje mleko koje je nama skoro nedostizno. Nemas potrebe da raxblazujes vodom nesto sto je vec razblazeno u preradi.

e, ja na pijaci od jedne zene uzimam kravlje odavno
skuvam, pasteriziram flashe i spremim u firizder
svake subote mi donese i mi mirni sa 2 litre do naredne subote
inace, Iskra nine htjela piti mlijeko posebno dok je sisala (20mjeseci)
jela je ostalo mlijecno i mlijeko u cokolinu
odvojeno ne
sad je nedavno opet pocela i bas trazi kad joj se pije

Ja bih ovako kao što je ćerka od Affro radila isto. :aha:
Ali opet i sve zavisi od toga šta mi npr. ovde savetuju i šta ja mislim da treba :mrgreen:
Marija sad ima 6 meseci i njupa razne kašice ko velika, sve voli :lol: ništa nije ispljunula do sad :lol:

Sofija je sisala do 5mj.
Nakon toga do 12mj samo ad.
Poslije godinu dana sam joj ujutro i uvece davala ad a sve ostalo pravila sa kravljim. (2.8mm)
Tek je sa 18mj potpuno presla na kravlje.

Ne znam jesi li obratila paznju, i ad imas po uzrastima.
Sofi je jela humanu 2ku do 12 mj a poslije hipp 3ku jer je humana bila sa nekakvim okusima

Данас сам у Идеи видео пастеризовано КОЗЈЕ млеко, 0,75Л око 130 динара, имају и козји јогурт, козје сиреве, пробиотски напитак итд, производи их домаћа фирма ,,Козари".

Poslednja izmena:

Back