Koliko ti kg ima? Ako je 6 meseci, moja je bila 6 kg. Na 6 kg treba da popije oko 400 ml mleka+bar 200 gr povrca+100 gr voca+jos od 100-200 ml jogurta, ako uvalis 300 vrh. Uvela sam joj 5-ti obrok u osmom mesecu. E sad keva je razmazila, pa joj ujutru da plazmu. Al to je mazenje, ne obrok. Znaci, 240 ml mleka ujutu kad se probudi, oko 11/12 200 grama povrce s mesom+jogurt (al ne ovaj bzv, nego gusci, grekos, il tako nesto, kod tebe su na kraju krajeva gusti jogurti), oko 4 150 gr voca+jogurt o5 150 ml, oko 7 uvece 240 mleka. U osmom joj je to postalo malo, pa sam sve pomerila za sat,ujutru mleko, u 11 povrce i jogurt, u 3 voce i jogurt, u 7 povrce i jogurt, i onda oko 9 manje mleka oko 150 ml. Nadam se da sam ti pomogla.1 Ja sam po tome moju i lepo je napredovala, 10 meseci, 9 kg, vec hoda.
Posalji neku fotku na pp, slabo ti ja stizem na forum
- - - - - - - - - -
Nista ja ne kontam, kazu mi ovde sta se cudis, dvotrecinsko mleko. Reko pa sta je dvotrecinsko mleko? 2/3 mleko 1/3 voda
Msm
Ne znam, meni to debilno zvuci
...debilno zvuci zato sto se to radilo onda kad se davalo deci pravo DOMACE kravlje mleko, a ono je zna se masnije i jace, pa da bebe ne bi imale problem da to svare, onda se pravilo tako....sad
kad je iz mleka izvadjeno skoro sve, ajd nije bas totalno nesto je i ostalo, nema potrebe da pravis tako...osim ako ne nabavljas mleko od nekog sa sela....onda je ok, cak preporucljivo da ipak
dodas jednu trecinu vode....u ono iz tetrapaka nemoj....
...moja Coka pija obicno kravlje mleko do 6 meseci, ono kravicu AD....ujutro jednu flasicu 180g u 6h....u 8-9 doruckuje palentu sa kiselim mlekom, punu ciniju....malo spava do rucka, pa
ruca kuvano povrce i parce belog mesa sa tim skuvano, bez soli naravo...to joj se izgnjeci viljuskom i to pojede pun veliki tanjir....posle toga je ranije pila mleko, ali nije jeal tu kolicinu..sad ne...
...onda opet malo spava, pa izmedju 16 i 17h...jede neku vocnu kasicu nekad Hipo, nekad joj se pravi od jabuke, malo mleka i mlevenog keksa....imam utisak da to radje pojede....to njoj
bude malo...pa trazi jos posle toga...e tad joj se da neki keksic da malo kao zvace sama ili neko voce bez dodataka...najcesce banana, obozava je...i posle kupanja flasicu mleka sa
keksom ili grizom....ona ima 8 meseci i preko 11kg...dunda jedna dundasta....sedi lepo u ogradici, podize se u krevetcu sama, okrece prevrce sve sto jedna beba i treba da radi u tom
uzrastu....ima za sad dva zubica dole....ocekuju se gornji
...sta si se isprepadala oko tog mleka, pa ne dajes joj zivu sodu pobogu, a na sve se mora navici da jede....