Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav osmeh... kakva radost?
Kako si kockice?

Znači ona je sunce kada nema grčeve :heart:
Stvarno mnogo radosna beba, kada pričam sa njom - a to non stop radim - ili kada pevamo - ovo takođe non stop lujka radim :lol: - ona se smejulji non stop, sad je krenula i da guče i da priča sa igračkama... :zaljubljena:

Hvala na pitanju, čičak, jedva guram :lol:
Suprug otišao na "odmor" kod svojih u petak i vraća se u subotu, ja sve sama hendlam oko stana, Marte, Marije i kučića :metla: Jedva čekam da se vrati... i to malo što pomogne, meni već znači puno i nedostaje mi naša rutina i on i sve :sad2:
Ne znam gde udaram... pri tom trenutno isto non stop visim po bolnici radi sledećih analiza, prošle nisu bile idealne (tumor i dalje tu) a još smo juče sve imale proliv i deci bilo muka a ja sam i povraćala, kao da je protrčao neki stomačni virus kroz sve 3 :roll:

Sutra nam je 8. nedelja :heart: Samo da vam se javimo :cao:
wFlVIGil.jpg
Jooooj a sesiric joj je.......hahaah
Nego, sto joj oblacis cipele?
Ja nemam cipele, jel treba da kupim cipele?

- - - - - - - - - -

Uvek sve prođe, ne brinem ja ;)
Samo više da prođu ovu grčevi :aha:

Proci ce, znas i sama. Jesi li bila na operaciji? Nikako te ne srecem.

Jooooj a sesiric joj je.......hahaah
Nego, sto joj oblacis cipele?
Ja nemam cipele, jel treba da kupim cipele?
- - - - - - - - - -
Proci ce, znas i sama. Jesi li bila na operaciji? Nikako te ne srecem.

Ma to nisu cipelice, već samo kao lanene sandalice umesto čarapica.
Često je bosa, ali reko taj dan da je modiram jer su to sandalice uz šeširić :heart:

Sve je završeno i za sad ne izgleda dobro. Ali trenutno čekam rezultate drugog seta pregleda što sam imala pa ćemo videti.

Ajd sa srecom. I kapiram ja da si nervozna, i ja mogu da ujedam, veruj, al nad detetom, u tvom slucaju decom, kriv osmeh, pa posle izadji u ulaz il kupatilo i izvristi se. Tako ja, samo ne vristim, skontala sam, izadjem da popusim, pa pricam sama sa sobom. Vratim se, tata crko za 10 min, ja stegnem zube i kazem SVE U ROK SLUZBE I ZATO SI MAJKA A NE OTAC

- - - - - - - - - -

Nego, ne uhvatih kako ti se zove ova mrva?

Ajd sa srecom. I kapiram ja da si nervozna, i ja mogu da ujedam, veruj, al nad detetom, u tvom slucaju decom, kriv osmeh, pa posle izadji u ulaz il kupatilo i izvristi se. Tako ja, samo ne vristim, skontala sam, izadjem da popusim, pa pricam sama sa sobom. Vratim se, tata crko za 10 min, ja stegnem zube i kazem SVE U ROK SLUZBE I ZATO SI MAJKA A NE OTAC

- - - - - - - - - -

Ja sam i suze i vrištanje i nerve i pričanje sa sobom, već odavno prevazišla :zcepanje:
A i ja se iskukam ovom mom, isplačem mu se na ramenu, padne dobar sex i onda budem bolje... ali sad kad nije tu ću da odlepim :sad2:

Mrvica se zove Marija :heart:

Mi smo bili izdobijali baš prelepih tih nehodajućih cipelica i patičica. Ali ništa nije nosila ni paradno, celo leto bila bosa potpuno.
Malo mi žao što neke nijednom nije nosila, a posle nije vredelo. Nije trpela ništa na nogama. Skupljala sam po ulici svaki čas šta je skidala i bacala iz kolica kako je obujem.
Bila mi frka kad je došlo hladno vreme kako će se navići, ali legla je na kraju na rudu kad joj je postalo hladno. :D

- - - - - - - - - -

Ništa slađe od beba kad tek počnu da guču i smeju se. :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Od cega je crko za 10 minuta majke ti, ko sa lavom da si ga ostavila a ne sa bebom.... Bogme bi ih ja cesce ostavila nek trenira.

pa ne znam sta da ti kazem
tako ekstremna transformacija se ne vidja cesto
da sam na tvom mjestu ja bih gledala kako da to ishendlam najbezbolnije moguce
al bih razmislila i sta je do mene

Ishendla tako sto otera u tri lepe svekrvu,muzu kaze da vaspita svekrvu ako mu smeta sto je doslo do teranja u tri lepe i zabrani matoroj da dolazi dok ne popravi ponasanje
Ja to tako resavam,mada imam divnu svekrvu pa ne moram al smo se jednom pokacile svejedno,toga uvek ima al ovo sto latisina svekrva prica ne zasluzuje drugaciji tretman od navedenog
More mars!

- - - - - - - - - -

Snaje treba da postuju svekrve i budu korektne uvek
Ali ako je sveki djubre i bez razloga vredja i svasta radi,to se tera u tri lepe
Korov se cupa u korenu
Al posto ne mozes da iscupas bas jer je ipak majka tvog muza,onda lepo seces sto blize korenu pa kad opet nikne,ti opet seces i sve tako
Korovi su gadna stvar

Ishendla tako sto otera u tri lepe svekrvu,muzu kaze da vaspita svekrvu ako mu smeta sto je doslo do teranja u tri lepe i zabrani matoroj da dolazi dok ne popravi ponasanje
Ja to tako resavam,mada imam divnu svekrvu pa ne moram al smo se jednom pokacile svejedno,toga uvek ima al ovo sto latisina svekrva prica ne zasluzuje drugaciji tretman od navedenog
More mars!

- - - - - - - - - -

Snaje treba da postuju svekrve i budu korektne uvek
Ali ako je sveki djubre i bez razloga vredja i svasta radi,to se tera u tri lepe
Korov se cupa u korenu
Al posto ne mozes da iscupas bas jer je ipak majka tvog muza,onda lepo seces sto blize korenu pa kad opet nikne,ti opet seces i sve tako
Korovi su gadna stvar

A gde su muzevi u celoj prici?

Tu je najbitnije da beba ne raste u stalnoj drami. Sve drugo je nebitno, i sveki, i tata, a bogami i mama.
Ja sam konačno zabranila svađe u blizini dedeta. Aj malo rekreativno ok, nisam ni za stakleno zvono. Al da smo znali da preteramo svi sa žustrim svađama, jesmo. A sve oko gluposti nekih. Mnogo je to bitno ako se dete traumira i ako izraste u nesigurnu ličnost.
Sad samo diplomatija ako može, ako ne... spada u domen nebitnog.

pomenut je muz
da vaspita majku

Kako je vaspitava ako se zena i majka nalaze u bilo kakvoj raspravi, verbalnoj?
Prvo, ne treba on nju da vaspitava, majka mu je, ona je njega vaspitala. Nepostovanje majke je sramota.
Drugo, on to treba sa njom da resi u cetiri oka. Bilo kakav problem.

Kako zelim i ocekujem da se mm ponasa prema mojoj majci, tako cu se ja ponasati prema njegovoj.

Kako zelim i ocekujem da se mm ponasa prema mojoj majci, tako cu se ja ponasati prema njegovoj.

Meni je ovo ključna stvar. I uopšte princip po kom ja funkcionišem u životu. Ono što ne bih da meni neko kaže ili uradi, to ne govorim/radim drugima. Počev od najbližih, do onih sa kojima sam samo na "dobar dan".

Kada bi moja majka gnjavila mog muža do te mere, da on dođe u situaciju da je otera u tri lepe, i zabrani joj da prilazi našem detetu, situaciju bih rešila ja. Pre nego što dođe do teranja u tri lepe, i zabrane prilaska. U četiri oka sa njom, u četiri oka sa njim, i rešena stvar. Uopšte se ne bih osećala dobro da on mojoj mami kaže da se tera u tri lepe, i da ne sme da prilazi našem detetu. :zeek: Mislim, na šta to liči. Nek je najgora na svetu, ona je moja mama, ja nemam drugu. Ako već ne mogu da izaberem neku drugu, onda ću toj koju imam objasniti da njeno ponašanje smeta mom mužu. Samim tim, ni ja sebe ne bih dovodila u situaciju da to isto uradim njegovoj. Eno ti mame, porazgovarajte, tu sam ja, porazgovarajmo, i molim fino.

Kako je vaspitava ako se zena i majka nalaze u bilo kakvoj raspravi, verbalnoj?
Prvo, ne treba on nju da vaspitava, majka mu je, ona je njega vaspitala. Nepostovanje majke je sramota.
Drugo, on to treba sa njom da resi u cetiri oka. Bilo kakav problem.

tako je ali njegova majka bez ociglednog razloga vredja njegovu zenu
on neka resi to ili neka ona to resi sa svekrvom ako on nece da resi
ti kao da ne citas mojh post ceo nego samo jednu recenicu

Ne moze on da NECE da resi.
Tako od svoje zene pravi budalu.
A prvo i osnovno je kako dozvoljava da mu neko vredja zenu?
U ovoj situaciji je muž problem. On ne ume, neće, ne sme da obuzda svoju majku, i eto problema. Meni je scena u kojoj njegova mama meni kaže da sam *****, kreten, ludak, i šta sve ne, a ja njoj da ne sme da priđe mom detetu, kao iz horor filma. :sad2:

Apsolutno jeste kao iz horor filma

ali ona mora da ima svoj mir
zbog sebe i zbog svog deteta
po cenu da ona resi njegovu majku
kad vec on nece

brate,po kratkom postupku
ako gospodja ne moze kod snaje da postuje pravila koja vaze u toj kuci
neka i ne dolazi
Ili nek spava u hotelu,a sin joj odvede dete da ga vidi

i svi zadovoljni

Poslednja izmena:

Back