Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo, spavam nikakvih problema, isprepadala je koza, ko zna sta joj je radila. A, nece ona mom detetu vise ni na 20 m prici.

- - - - - - - - - -

....moze da bude upala, narocito sto tako na etape vrisne, to hoce kad je zaboli verovatno jace..
...nije baba tu kriva nista....povedi je kod lekara...
...ima li temperaturu?

Nema bre, kako se baba sklonila s vidika, sve tise i tise, evo je spava, ovca jedna, ko zna sta joj je uradila. AAAAAAAA ma ni na 20 m joj necu vise dati da mi dete pogleda. Ja odgajila do 7 kg sa 2 zdravo, pa ona da mi shebe? E, ne moze.

- - - - - - - - - -

................ joj majku krvavu, dete da mi upropasti, ma mrzim je bre

Evo, spavam nikakvih problema, isprepadala je koza, ko zna sta joj je radila. A, nece ona mom detetu vise ni na 20 m prici.

- - - - - - - - - -

Nema bre, kako se baba sklonila s vidika, sve tise i tise, evo je spava, ovca jedna, ko zna sta joj je uradila. AAAAAAAA ma ni na 20 m joj necu vise dati da mi dete pogleda. Ja odgajila do 7 kg sa 2 zdravo, pa ona da mi shebe? E, ne moze.

vidi, pojma nemam kakvi ste vi
znaci, sta joj je baba mogla uraditi...za moju mater znam da nije monstrum, naprotiv
pa je svejedno bilo faza kad ih ostavim na sat vremena
dodjem, a mala place, velika u panici...sta joj je uradila
pa nista
to je takva faza; navikla na mamu, najradije bi da nas selotejpom povezu pa da se ne razdvajamo
dal to tako moze...ne moze
missim, ne moze non stop jer bi mama odlepila, izmedju ostalog
tako da sam vrlo zahvalna i mami i svekrvi sto su nekako pregurale ta vristanja i kukanja
treba to izdrzati
i lijepo je kad ti neko nakon toga kaze hvala, a ne istrese se jos dodatno na tebe

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

................ joj majku krvavu, dete da mi upropasti, ma mrzim je bre

...pa stvarno mi nije jasno sta je mogla da joj radi....ali ako se dete toliko streca od nje neki djavo jeste...nisam pametna sta bii ti rekla...

vidi, pojma nemam kakvi ste vi
znaci, sta joj je baba mogla uraditi...za moju mater znam da nije monstrum, naprotiv
pa je svejedno bilo faza kad ih ostavim na sat vremena
dodjem, a mala place, velika u panici...sta joj je uradila
pa nista
to je takva faza; navikla na mamu, najradije bi da nas selotejpom povezu pa da se ne razdvajamo
dal to tako moze...ne moze
missim, ne moze non stop jer bi mama odlepila, izmedju ostalog
tako da sam vrlo zahvalna i mami i svekrvi sto su nekako pregurale ta vristanja i kukanja
treba to izdrzati
i lijepo je kad ti neko nakon toga kaze hvala, a ne istrese se jos dodatno na tebe

Slusaj, ja kontam da se bebe plase svakoga, ali ovo nije normalno. A ja sam bukvalno otvorila vrata stana i usla, a ona je se izdraza kako mi dete ima upalu uveta i to od toga sto je svaki dan vodim u setnju. Msm, meni ta upala uveta do sad nikad na pamet nije pala. Dete mi je isprepadano, evo sad spava i na svako malo se probudi i cvili. Ja sam procitala razloge upale uveta kod dece i mogu ti reci da radim sve kako treba i kako su me u bolnici ucili. Muza je pri tom sto misli (ona) da ima dete upalu uveta odvukla u supermarket na kraju grada da gleda ima li sta jeftinije. Ja ga zvala kad je ona plakala, da vidim za br. ovog lekara sto ide po kucama, on se ne javlja. REKLA MU MAMA AKO JA TRACIM TELEFON, NE MORA ON DA MI POMAZE U TOME. Reci nemam. Posle sam muzu rekla-upala uveta se ne dobija od vetra, a moje dete od sad na dalje ide po bilo kakvim uslovima ila sa mnom il sa tobom, i zaboravi vise te varijante, ja citav dan lomim glavu, mozak me bre zaboleo. I jos nisam sigurna. Mozda je pametna otvarala promaju, ne znam, to je zena koja me je jednom prilikom nagrdila jer svaki dan kupam dete, sta ima da je kupam svaki dan, ko da se ona prlja, dovoljno je svaki treci.

- - - - - - - - - -

Je li ti Iskra dobro?

Slusaj, ja kontam da se bebe plase svakoga, ali ovo nije normalno. A ja sam bukvalno otvorila vrata stana i usla, a ona je se izdraza kako mi dete ima upalu uveta i to od toga sto je svaki dan vodim u setnju. Msm, meni ta upala uveta do sad nikad na pamet nije pala. Dete mi je isprepadano, evo sad spava i na svako malo se probudi i cvili. Ja sam procitala razloge upale uveta kod dece i mogu ti reci da radim sve kako treba i kako su me u bolnici ucili. Muza je pri tom sto misli (ona) da ima dete upalu uveta odvukla u supermarket na kraju grada da gleda ima li sta jeftinije. Ja ga zvala kad je ona plakala, da vidim za br. ovog lekara sto ide po kucama, on se ne javlja. REKLA MU MAMA AKO JA TRACIM TELEFON, NE MORA ON DA MI POMAZE U TOME. Reci nemam. Posle sam muzu rekla-upala uveta se ne dobija od vetra, a moje dete od sad na dalje ide po bilo kakvim uslovima ila sa mnom il sa tobom, i zaboravi vise te varijante, ja citav dan lomim glavu, mozak me bre zaboleo. I jos nisam sigurna. Mozda je pametna otvarala promaju, ne znam, to je zena koja me je jednom prilikom nagrdila jer svaki dan kupam dete, sta ima da je kupam svaki dan, ko da se ona prlja, dovoljno je svaki treci.

ma, daj zeno
mislim da nema famiije koja nije prosla kroz situacije koje opisujes
samo je pitanje kako ces to hendlat
mene mater dan danas pita kojekave gluposti kad se cujemo
tipa - a koliko kasika cokolina je pojela...pa jel to dosta...- ima 15 kila sa 2 godine i zeljezo na ogrnjoj granici, bice da jest dosta :lol:
a koliko joj se osulo dupence (sad kad ima osip) - valjda treba da izbrojim tufne, sta li...
jesi je podsjetila da piski...moras je podsjecati - jer smo mi mentoli pa ne znamo
kad je bila beba - mozda je boli uvo i sto je kupatate svaki dan...su bili redovni dijelovi razgovora :lol:
samo sto se ja nisam zbog toga nervirala, a i znam da to nije iz zlobe, mrznje...vec iz straha i ljubavi
doduse, ja ne mrzim ni mater, ni svekrvu

dobro je Kikic, samo ima tufnasto dupence i noge :lol:

Moja dodje i prvo ide:
Namazi ih kremom jako je sunce
Stavi im neke kape. Sta je ovo? Nemas vece
Ne mogu bosi, prehladice se
Vadi ih iz bazena, dosta im je(posle 10minuta)

Onda kad zavrsi ja pitam: Jesi zavrsila kontrolu. Evo krema, evo kapa, sve pod kontrolom, jos nesto majne damen? :lol:

a ako slucajno sjednes recimo
odma se iz druge sobe cuje - e, ajde molim te upali ves masinu...znas da ja ne znam s onom tvojom masinom...
kako stalno imate toliko vesa...:sad2:

E a ono "Cicak cesce je nudi na nosu pa nece u gace." da imam palicu tacno bi ih po nogama, ko onaj iz dnevnjaka... :lol: i kao "Zapiraj je." ahahahhahahahaha...
A ako sam sve uradila kako treba, onda ide bar ona:"Cesce je nudi vodom." :lol:

jer pobogu one valjda bolje znaju od mene sta je za nju dobro, iako niko nije imao eserihiju.

a najvise volim kad je pitam onako kao ne znam, pa me uhvati smeh... onda se naljuti, "ti si bezobrazna dete!" a ja kazem:"nije do mene, tako su me vaspitali." :malav:

Moja keva je moja keva i moze da mi kaze sta hoce i tako i ja reagujem. Ali kucko, *****, pasji sine, idiote, moronu izvini ne trpe se bas tako lako.

a tako je od pocetka?
vidi, ja se vise u zivotu ne bih udala za covjeka s cijom majkom imam takav
odnos koji on ne zna ishendlati
tj obuzdati sto nju, sto mene..hihihihi...
al to sam ja...i to ja nakon sto sam se upravo tako udala pa razvela :lol:

a ako slucajno sjednes recimo
odma se iz druge sobe cuje - e, ajde molim te upali ves masinu...znas da ja ne znam s onom tvojom masinom...
kako stalno imate toliko vesa...:sad2:

E a kad vidim usrano pa pocnem da bogaram "sad cu da ih bacim" ide obavezno:"ma daj, samo malo properes na ruke i to se brzo osusi" :dash: kao ono, lenja ja necu da perem... sta je to, sekundica:rotf:

E a ono "Cicak cesce je nudi na nosu pa nece u gace." da imam palicu tacno bi ih po nogama, ko onaj iz dnevnjaka... :lol: i kao "Zapiraj je." ahahahhahahahaha...
A ako sam sve uradila kako treba, onda ide bar ona:"Cesce je nudi vodom." :lol:

jer pobogu one valjda bolje znaju od mene sta je za nju dobro, iako niko nije imao eserihiju.

a najvise volim kad je pitam onako kao ne znam, pa me uhvati smeh... onda se naljuti, "ti si bezobrazna dete!" a ja kazem:"nije do mene, tako su me vaspitali." :malav:

ne pije sok? kako ne pije sok...pa dobro, sta pije...
mala od snajke moje dugarice smilje pije sok i mlijeko...i koktele sve odjednom, a tri mjeseca je mladja...
i govori 4 jezika, istovremeno, tecno...dobro, mandarinski joj malo zapinje...
ja ovo tako cujem, znas :rotf:

a tako je od pocetka?
vidi, ja se vise u zivotu ne bih udala za covjeka s cijom majkom imam takav
odnos koji on ne zna ishendlati
tj obuzdati sto nju, sto mene..hihihihi...
al to sam ja...i to ja nakon sto sam se upravo tako udala pa razvela :lol:

A neeee... Ona je bila med i mleko dok ja nisam zatrudnela. Onda je postala vestica, a sad se vec gadja recima tipa kuja, kucka, idiot, moron. Msm, nije tema o tome i necu da pricam. Reci cu ti toliko da sam svaki poklon koji sam od njih dobila vratila, sto su mi dali u parama vratila, muz je insistirao da se pokloni Ingrid zadrze, ja sam mu rekla pod uslovom da ih dobije kad odraste (a i nije ih tako mnogo, od mojih vec ima kg zlata, oni stipse kupili srebrne kasike kao da je hranimo). Al nebitno, nije tema, i necu da sirim, veruj od strane mene koja sam se pretvarala da je kora za tortu torta, stvarno sam pokusala, evo i danas, i kunem se poslednji put, izvini, ni za ciji ego ja ne mogu dete da rizikujem.

A neeee... Ona je bila med i mleko dok ja nisam zatrudnela. Onda je postala vestica, a sad se vec gadja recima tipa kuja, kucka, idiot, moron. Msm, nije tema o tome i necu da pricam. Reci cu ti toliko da sam svaki poklon koji sam od njih dobila vratila, sto su mi dali u parama vratila, muz je insistirao da se pokloni Ingrid zadrze, ja sam mu rekla pod uslovom da ih dobije kad odraste (a i nije ih tako mnogo, od mojih vec ima kg zlata, oni stipse kupili srebrne kasike kao da je hranimo). Al nebitno, nije tema, i necu da sirim, veruj od strane mene koja sam se pretvarala da je kora za tortu torta, stvarno sam pokusala, evo i danas, i kunem se poslednji put, izvini, ni za ciji ego ja ne mogu dete da rizikujem.

pa ne znam sta da ti kazem
tako ekstremna transformacija se ne vidja cesto
da sam na tvom mjestu ja bih gledala kako da to ishendlam najbezbolnije moguce
al bih razmislila i sta je do mene

ne pije sok? kako ne pije sok...pa dobro, sta pije...
mala od snajke moje dugarice smilje pije sok i mlijeko...i koktele sve odjednom, a tri mjeseca je mladja...
i govori 4 jezika, istovremeno, tecno...dobro, mandarinski joj malo zapinje...
ja ovo tako cujem, znas :rotf:
"Dobro kad ces poceti da joj dajes mleko pred spavanje?"
"Dajem."
"Kad si pocela?" uzbudjeno
"Pa sisa."
"Pa dobro, mislim... al ovo... pravo mlekoo..." onako tuzno jer joj zlostavljam unuku :cry:

a jesi diplomata. skidam kapu :lol:

Razmislila
Nije nista
Msm, zamisli zenu koja ti bez najave bane na vrata iz Moskve. Da li ti treba dalje nesto? Ili koja kaze sinu, neka njih dve tamo u tom delu stana, dodji ti da budes sa mnom. Da li ti treba dalje?

- - - - - - - - - -

I o5, prekidam sad da diskutujem jer ne zelim da ispamujem krajnje korisnu temu.

Razmislila
Nije nista
Msm, zamisli zenu koja ti bez najave bane na vrata iz Moskve. Da li ti treba dalje nesto? Ili koja kaze sinu, neka njih dve tamo u tom delu stana, dodji ti da budes sa mnom. Da li ti treba dalje?

- - - - - - - - - -

I o5, prekidam sad da diskutujem jer ne zelim da ispamujem krajnje korisnu temu.

ma, sve ok
ne spamujes nista
to je ocigledno mucna situacija za sve vas
nemam pojma, moja svekrva je previse pametna zena da bismo se glozile oko trivijalnosti
ona prosla nije bila narocito pametna...al koliko sam sticajem okolnosti nacula sad me tamo od blata prave
ko iracani sadama...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

"Dobro kad ces poceti da joj dajes mleko pred spavanje?"
"Dajem."
"Kad si pocela?" uzbudjeno
"Pa sisa."
"Pa dobro, mislim... al ovo... pravo mlekoo..." onako tuzno jer joj zlostavljam unuku :cry:

a jesi diplomata. skidam kapu :lol:

kako ne pije mlijeko? uopce ne pije mlijeko??? :sad2:

Razmislila
Nije nista

- - - - - - - - - -

A ko zna sta je njoj tvoj muz ispricao.
Ne znamo mi kako si ti podnela taj period posle porodjaja.
Ako si se osisala pred njen dolazak, mozda joj je muz javio da si neuravnotezena i ona pohitala da pomogne sinu, mozda se boji da ga ne ubijes nocu na spavanju.
Ozbiljno ti govorim, mozda se boji za njega.
Pogotovo ako si impulsivna.
Komentarisem onako bez ikakve veze, nemoj da se ljutis...

- - - - - - - - - -

ma, sve ok
ne spamujes nista
to je ocigledno mucna situacija za sve vas
nemam pojma, moja svekrva je previse pametna zena da bismo se glozile oko trivijalnosti
ona prosla nije bila narocito pametna...al koliko sam sticajem okolnosti nacula sad me tamo od blata prave
ko iracani sadama...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

kako ne pije mlijeko? uopce ne pije mlijeko??? :sad2:

A kalcijum?! A kosti?! Ja uopste ne znam kako ti mislis da deca rastu bez mleka?!

Ako si se osisala pred njen dolazak, mozda joj je muz javio da si neuravnotezena i ona pohitala da pomogne sinu, mozda se boji da ga ne ubijes nocu na spavanju.

- - - - - - - - - -

A kalcijum?! A kosti?! Ja uopste ne znam kako ti mislis da deca rastu bez mleka?!

to dok ne mala ne zakuka da je nosi :mrgreen:

- - - - - - - - - -

O, bre Cicak, ako ti bas trebaju detalji, tad je vec bila u vozu iz Moskve. Pre toga je pripremno oprala zavese kuci. Ne zezaj me zivota ti. Al hvala sto me nasmeja. Bem ti, al vecina tu kosu dozivljava ko nesto drasticno, evo vec je izrasla na kratko, ja kontam da li da pustam il da brijem o5. Ide leto, vrh je kad ,ozes u toku dana 100 puta da operes glavu

- - - - - - - - - -

A na drugi deo posta, ne znam, nisam preterano upucena, ali koliko ja znam, ja, o5 kazem, i bebama koje sisaju u nekom periodu treba dohrana.

Sutra nam je 8. nedelja :heart: Samo da vam se javimo :cao:
wFlVIGil.jpg

Back