Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja belo na 60 a sareno na 40
al nasa masina mu dushu opere
sve ima da se podesi....ima vise programa i svakom moze da se podesi broj ispiranja, temperatura, obrtaji u centrifugi, dal ces sa pred pranjem ili ne, blabla
ima neki program za jako upraljane stvari, tu vrti malo duze i koristi vise vode
jos je relativno nova pa lepo pere

idemo danas da kupimo nove igracke, nemam predstavu ni sta bih uzela za njegov uzrast kada im je sve od 3 godine

ja nisam nikad obracala paznju na to, kupim ono sto joj se svidja, dok je bila manja gledam samo da ne moze da proguta...msm kupili joj neke kocke ono bre dzinovsko a nije za decu ispod 3god, nit moze da se udari, nit moze da proguta, nit moze da slomi a lepe kocke napravi se dvorac od njih i dete se igra sa barbikama (koje nisu za decu ispod 3 :roll: ) msm najbolje da se ne igraju :lol:

bili smo na kontroli
6980gr, 64cm
dobila je 575gr od prosle kontrole i nije nista porasla :(
nesto mi to malo
dr kaze da je ok, kaze Kistina da je ok...al opet
nesam srecna
kukovi su ok, mozemo da skinemo povoj ako hocu
moze da sedi ako hoce sama, ne ja da je stavljam i poturam jastuke
zaboli smo Torlak, za sada je ok
ali sam joj stavila hladnu oblogu i dala paracetamol
rekla mi sestra da joj dam svakako da je ne boli

a Ivan je nemoguc skroz
u stvari nije nemoguc on, nego mm koji je toliko operisan od "kako postupati sa dvogodisnjakom" filozofije, da nemam reci
samo vice i preti
nervira me
vece je deriste on od Ivana

moj kad vidi irinu da zvrlja zid on ironicno kaze "evo i ovde zvrljaj ajde, zvrljaj, svuda zvrljalj!!!!"
i dete uzme i zvrlja
pa ti dokazi matorcu od 35 da dete od 3 ipo ne razume
:roll:

- - - - - - - - - -

sad sam je merila obucenu, 7. 1 kg
znaci ima oko 6800
eto sta hoces jex :)
ne mogui da imaju po 10 kg

zato sto mi izgleda nekako mrsavo
nema onako okrugao stomak, kao lopta sto imaju bebe, nego je ravan i jos ima ‘bore‘ kao kad smrsas pa koza napravi brazde, al sam objasnila

rekao mi dr ako se plasim da joj nije dovoljno mleka da probam da joj dam kasicicom ad, posle podoja kad podrigne...ako nece, nece to je to

e, ova moja danas nesto jedva uspijeva priheftati se na sisu
nemam pojma zasto, izmuzla sam na kraju da se smanje grudi pa cemo vidjet dalje...
pokusava, pokusava i rasplače se pretuzno kad ne uspije
jos nije kakala, al uredno piskamo..

pitanje ze vas sto ste isto imale carski - koliko dugo ste bas obilno krvarile
kod mene varira, ali generalno je obilno
tu i tamo bude i neki ugrusak pa se vec malo brinem
pitala sam vise puta u bolnici, al niko mi nista nije rekao osim da je kontrola za mjesec dana
malo mi bzveze to, al sta da radim sad
i jos jedno - uzela sam farlin steznik, mekani, za poslije carskog
kad ga trebam pocet koristiti?

evo sad je piskala, jela nesto eksperesno tipa 6-7 minuta
i odma zspala na sisi...opce mi nije jasno sta je mogla pojest za tako kratko vrijeme
mada je imala puna usta mlijeka, a i ja izgleda imam dosta mlijeka...samo, svejedno je to prekratko??
a po faci je od plakanja prije nego je uspjela nakaciti se na sisu dobila neke dvije crvene tufne...
valjda je to normalno?
znaci, osjecam se ko debil
patronazna kaze da joj super izgleda, a mene frka : (((

da vas pitam, jel sme beba da lezi u kolicima na stomaku?
ovaj moj mali ne voli kolica i nezgodno mi kad izvedem sofiju u dvoriste da trcim sa njim u rukamo za njom...u kolica nece nikako i ja sad prsla vise od dranja i stavim ga na stomak, provozam dva kruga po dvoristu i on zaspa...sta da radim da ga od sad vozam na stomaku (mada mi to malo debilno deluje al drugacije nece) ili da ga pustam da se dere dok je na ledjima? :)

Back