Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zloki, kako napreduju devojke? Jel im dovoljno samo mleko? Sta kaze pedijatar?

Fino napreduju, imale su na zadnjoj kontroli 7300 obe.U proseku su dobijale oko oko 800-900g za 40dana, sad su dobile oko 500-600g. S obzirom da one jedu malo oko 800-900ml dnevno i to na guranje.5obroka, desi se da bude i 4. Pedijatar kaže da je to ok. da ih nudim kasikom pa ako hoće...

Fino napreduju, imale su na zadnjoj kontroli 7300 obe.U proseku su dobijale oko oko 800-900g za 40dana, sad su dobile oko 500-600g. S obzirom da one jedu malo oko 800-900ml dnevno i to na guranje.5obroka, desi se da bude i 4. Pedijatar kaže da je to ok. da ih nudim kasikom pa ako hoće...

Pa lepo napreduju, to je vazno. A sto nece da jedu....hm, kostace te zivaca :D
I nemoj bas mnogo da nam zavidis...evo moj kao hoce da jede, ali hoce voce i zitarice. Kad dodje vreme rucka, povrca i mesa, tu nastaju muke...ja guram unutra, on pljuje napolje, izvodim kerefeke, kuvam stalno po 2 jela ne bi li bar nesto ugurala...a od one price da deca njegovog uzrasta pojedu 150-210 gr rucka, od tog nema nista kod nas...najvise sam uspela 80 gr da mu uguram i to kad mu je nesto bas bas lepo...
Nije zlato sve sto sja ;)

@Kvinsi: :vatromet: Cestitam. Kako je prosao rodjandan?

Pa lepo napreduju, to je vazno. A sto nece da jedu....hm, kostace te zivaca :D
I nemoj bas mnogo da nam zavidis...evo moj kao hoce da jede, ali hoce voce i zitarice. Kad dodje vreme rucka, povrca i mesa, tu nastaju muke...ja guram unutra, on pljuje napolje, izvodim kerefeke, kuvam stalno po 2 jela ne bi li bar nesto ugurala...a od one price da deca njegovog uzrasta pojedu 150-210 gr rucka, od tog nema nista kod nas...najvise sam uspela 80 gr da mu uguram i to kad mu je nesto bas bas lepo...
Nije zlato sve sto sja ;)

Junior voli meso da jede (kao i sve ostalo) "iz ruke". Ne voli nikako kasikom. Ja napravim posebno u jednoj ciniji povrce i pored sitno iseckam meso (jako sitno jer jos uvek nema zube) pa povrce dajem kasikom, a meso rukom. Tako pojede najvise. Valjda mu je zanimljivo sto je malo dinamicnije a ne samo kasika, kasika, kasika.

Sto se tice zuba, izgleda da samo sto nije probio/probili. Poceo je jadan od muke da glodje rucice. Napravio je dva hematoma na zglobu, prvo na levoj ruci a sada vidim i na desnoj. Strasno izgleda, bas su mu popucali kapilari. Sva sreca pa smo obavili Savetovaliste za ovaj mesec, zvali bi mi soc.sluzbu :sad2: Pa ajd da im objasnim da nece da glodje ni glodalice, ni moje prste (sto je do sada bas voleo) vec samo i iskljucivo svoje zglobove na rukama :sad2: A ima mali milion grickalica, mljackalica i slicnoh cudesa i za frizider i za bez frizidera.

..jel mu nos chist..?
..jel vishe kashlje kad duze lezi pa ga uspravish i kad je duze u rukama pa ga legnesh ili nema razlike, kashlje jednako tokom dana..?
Kaslje najvise dok lezi. obicno dok spava. i kad se okrene na stomak.
Izvini sto kasnim, nisam bila tu ceo dan. ;)
bio nam je divan dan, divan dan, divan dan:D
i mi prelazimo na veliku temu:p
i krstili ga juce i slavili rodjendan i bio je glavna faca:D
Cestitamoooooooo... !!!! :)))))
Čitam šta sve vaše bebe jedu, moje još samo mleko, pogotovo Ana. Iva je počela da jede povrće i voće pomalo, Ana samo pljuca nema šanse da proguta, a 22. punimo 7.meseci.
Mi danas nismo nista jeli, pustila sam ga da kaki, kakio je 3 puta danas i prdi uzasno, smrdi cela soba.
A sutta cemo ono sto nam je novka napisala.
Ne brini za hranu, i mi smo u 6-om mesecu pa nam je sika jos uvek glavna. ;)

Medo se sam okrece da spava na stomaku, da ga pustim da tako spava? Ili da ga okrenem?

Preko dana kad je pod vasom kontolom nek spava slobodno na stomaku,nocu se potrudite da ga okrenete na ledja,ali nisam optimista da ce ovo biti neko trajnije resenje.U svakom slucaju dovoljno je veliki da moze da spava na stomaku ,ali to sto ne ume da se vrati je mali problem,a i jos uvek postoji sansa da "iskrivi"stopala spavajuci na stomaku.U svakom slucaju opusteno :) Pokusajte nocu da ga prevarite..ako ne moze onda nista.Pozdrav

Vodili danas malog kod dr. pokupio je prehladu negde, grlo mu upaljeno. Dobio je Sinacilin, 3x1/2 kasikice 5-6 dana.
Na kraju, mm pita dr:"Znaci nije nista strasno? Procice od ovoga?", a dr. ce:"Ma procice svakako ali da mu damo malo penicilina.":confused:
sad sam zbunjena dal da dajem ili ne!? Ipak je to antibiotik.
Danas je manje kasljao ali kaslje. Dr.je pomenuo i krajnike, da mozda ima neku tackicu, kao vec mu se vide krajnici... moguce da ce imati problematike sa time...

Sad pitam mm sta je rekao dr.jer sam ja oblacila malog i nista cula nisam, kaze rekao je da ima uvecane krajnike ali da je samo malo upaljeno grlo, ne krajnici.
E ebem li ga.

Da danas nisam ni znala da je upala grla i upala krajnika dve razlicite stvari. ja mislila to isto. :stidimse:

cicak ako mu budes davala lekove a ja bi ti preporucila da das, nece trebati 5-6dana 2 top 3 je dovoljno, nemoj uvoditi nista od namirnica i neka siki sto vise...nemoj da te uplasi osip koji ce se pojaviti po celom telu postepeno od vrata pa do peta a tako isto i nestajati to se telo cisti od antibiotika, samo obrati paznju da nije alergican na penicilin...i moguce je da ce se mnogo buditi i plakati kad osib bude izbijao, drzim palceve da sve prodje ok :cmok:

meni je sofija pre par meseci pila antibiotik zbog visoke t 39.2 i upale grla ali ne na bazi penicilina posto je mm alergican na penicilin, posle 2 dana je izbio osip i ja se uspanicila i odvela kod dr i rekli mi da je normalno i da joj ne dajem vise lek, taj osip je trajao jos nekih 2-3 dana a mucio je samo dok je izbijao...za hranu ti kazem da ne uvodis jer ako nekim slucajem dobije osip od hrane neces moci da ga razlikujes od osipa na lek tj ciscenje od leka

Da. kontam sta mi kazes.
hvala na savetima.
Medo nema temp. ali evo od 20h kad je zaspao, budio se 2 puta, tj.spava i kenjka. jednom u 22, i evo malopre. u 22 sam mu dala da sisa a sad se smirio cim sam ga uzela, ununala pa vratila u krevetac.
Takav je od kako je poceo zubic da raste, sisa 3-4 puta nocu,

Dobio i temp.jutros. :(
Sad sam merila sa dudom 38,1. Muz ide da kupi onaj sinacilin sirup, valjda ce i temp proci od njega?
E moj medo, bas te strefilo...
a on pored mene evo gudi, peva, igra se... a oke se cakle... ma odmah sam znala da ima...

Jel da skidam tusiranjem ovu temp? Sta ste radile?

Aman bre Cicak sad si me iznervirala! Pa covece nisi ispala ne znam odakle, valjda znas da je antibiotik lek koji deluje na bakterije a da je antipiretik lek koji snizava temperaturu?
Da bi antibiotik imao efekta koji je uocljiv potrebno je da prodje 24-48 sati pa da ti vidis da je detetu od toga bolje i u svim knjigama, novinama, prirucnicima ti pise da se kod beba 37.5 smatra za granicu normalne t a da se t do 38.5 ne obara, ima i ta t svoju funkciju i time sto je prerano spustas u stvari ne cinis bas dobro.
Kakvo crno cekanje da dodje do 40?! I osim cepica postoji i sirup.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back