Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I posto je on jos beba, tj nece ti biti problem da ga drzis na rukama, izmeri mu i staklenim ispod miske. digitalni toplomeri mere pikove i iskljuce se kad npr 3 sekunde nema promene t, vecina lekara ih ne priznaje i ne voli. Znam da su nama mamama zgodni jer su brzi ali kad god mozes proveravaj i staklenim.

Fras se najcesce desava izmedju 18-24 meseca starosti, kazem najcesce.
Tusiranje da bi imalo efekta treba da traje 10-tak minuta, posle kupanja malo potapkas dete i ostavis da se osusi pa sacekas jos 10 tak minuta pa tek onda opet meris t da vidis sta si tusiranjem uradila.
Btw 38.1 nije nista strasno, ako ostane do 38.5 to se smatra za nize temperature. I poji dete, daj mu vode!

Fras se najcesce desava izmedju 18-24 meseca starosti, kazem najcesce.
Tusiranje da bi imalo efekta treba da traje 10-tak minuta, posle kupanja malo potapkas dete i ostavis da se osusi pa sacekas jos 10 tak minuta pa tek onda opet meris t da vidis sta si tusiranjem uradila.
Btw 38.1 nije nista strasno, ako ostane do 38.5 to se smatra za nize temperature. I poji dete, daj mu vode!

ja sam ga imala 2 puta
jednom pre 6 meseci, bila sam bas beba beba, cuvala me ujna i zena se istraumirala za ceo zivot.... drugi fras je bio negde oko desetog meseca.....
oba puta zavrsih u bolnici
mama i tata me uvek zezaju da sam zato malo luckasta iako je eeg rekao tada da je sa mojim mozgicem sve ok :D

Ne kazem da je nemoguce, nego statistika kaze da je tako najcesce :). Moj sin je upao bas u tu granicu, on je imao fras sa 22 meseca. I da, to jeste jedno od najstrasnijih iskustava koje nekome ko je sa detetom moze da se desi, tako da razumem tvoju ujnu. Al ne bih sad da mracim, kao ni da odgovaram kakava je alergijska reakcija na penicilin...
Cicak napisi kako ti je dete.

Vodili danas malog kod dr. pokupio je prehladu negde, grlo mu upaljeno. Dobio je Sinacilin, 3x1/2 kasikice 5-6 dana.
Na kraju, mm pita dr:"Znaci nije nista strasno? Procice od ovoga?", a dr. ce:"Ma procice svakako ali da mu damo malo penicilina.":confused:
sad sam zbunjena dal da dajem ili ne!? Ipak je to antibiotik.
Danas je manje kasljao ali kaslje. Dr.je pomenuo i krajnike, da mozda ima neku tackicu, kao vec mu se vide krajnici... moguce da ce imati problematike sa time...

..chichak, jel dajesh AB kashikicom koju si dobila u kutiji ili shpricem..?
..on je mali, a pola kashichice (tj 2,5ml) je prilichno nezgodno nacentrirati..

..ako si pochela sa AB, NAJMANJE tri, a najbolje 5 punih dana, ne zaebavaj se..

Kasikicom koju sam dobila u kutiji. Na njoj ima oznaceno 2,5 ml, na polovini.
prvu dozu je dobio u pola 10, malo bzvz jer cu mu u toku noci davati ali ajde. mora na 8 sati

davacu mu 5-6 dana sigurno. pogotovo sad kad je dobio temp.

Nervira me samo sto je u sredu primio vakcinu(a tad je verovatno vec pocela inkubacija tog virusa), i u subotu poceo da kaslje.
verovatno je on to negde pokupio i vakcina kad je jos dosla organizam nije mogao sa oboje da se izbori.
E to me sekira

Kupili smo danas PRVE cipelice. Odabrali smo Pollino. Malo sam se iznenadila jer je trebao da proba br 18 ali nisam mu uspela obuci, pa kada sam mu obula br 19 a ono kao saliveno. Bas je nogat :zcepanje: Malo mu je cudno sta je to na nogama, a nisu carape :think: Jos imaju neku narandzastu liniju pa mu zanimljivo da ih gleda. Jako je smesan dok ide, sve ide kao da marsira, zabacuje noge i podize ih bas visoko. Jedino se bojim te cicak trake da ih ne skida, ali nisu imali sa pertlama. Moracemo malo vise da ga pazimo, jer ce inace i dalje trcati bos. Inace, dobili smo 10% popusta, a ja zaboravila do kada traje popust i na koje modele. Mozda Mama iskoristi i ponovi se ;)

Rastu deca :heart:

Kupili smo danas PRVE cipelice. Odabrali smo Pollino. Malo sam se iznenadila jer je trebao da proba br 18 ali nisam mu uspela obuci, pa kada sam mu obula br 19 a ono kao saliveno. Bas je nogat :zcepanje: Malo mu je cudno sta je to na nogama, a nisu carape :think: Jos imaju neku narandzastu liniju pa mu zanimljivo da ih gleda. Jako je smesan dok ide, sve ide kao da marsira, zabacuje noge i podize ih bas visoko. Jedino se bojim te cicak trake da ih ne skida, ali nisu imali sa pertlama. Moracemo malo vise da ga pazimo, jer ce inace i dalje trcati bos. Inace, dobili smo 10% popusta, a ja zaboravila do kada traje popust i na koje modele. Mozda Mama iskoristi i ponovi se ;)

Rastu deca :heart:

...srecne mu bile prve cipelice:heart:
...tastu, rastu nego sta, zacas sve to proleti, ali ostaju uspomene:D

evo i nas sa rodjendana:D

Prilozi

• torta.jpg
    torta.jpg
    28,2 KB · Pregleda: 47
  • rodj.jpg
    rodj.jpg
    20,5 KB · Pregleda: 50
stanje