..ja sam vec pisala, ali ponovicu - svaka mama koja ne zna kako izgleda podizati kolichnu bebu
i precrtavati dane u kalendaru kao na robiji, dok ti se srce cepa shto pomoci NEMA je srecna mama...
..moja cerka je imala stomak otporan na sve - i dok je sisala i kasnije..osim pasulja i kupusa, jela sam onako kako mi se jelo..
..najstariji sin je imao 63 dana uzasnih grcheva kad je bio kao igrachka na baterije, shta god pokushash zvuchi jednako - vrishtanje i neregistrovanje ichega oko sebe..
..u pochetku sam, kao i sa cerkom, jela sve osim par stvari koje nadimaju, pa onda izbacivala jedno po jedno dok nisam doshla na svega par namirnica koje se i danas savetuju dojiljama..
..to je trajalo i trajalo i trajalo, a kad se smirilo, vracala sam jednu po jednu namirnicu, sve dok nisam prestala da dojim..
..jaksha je bio kao cerka - nisam to znala dok nije pocheo da jede chvrstu hranu poshto sam preventivno izbacila sve dok sam dojila, ali kad sam mu uvodila hranu videla sam kako lako podnosi sve..
..sa aleksejem sam takodje krenula samo sa dopushtenim namirnicama, ali povuchena iskustvom sa jakshom, dopustila sam sebi par izleta (salata od cvekle

, parche torte sa vishnjama

)
od kojih sam svaki zazalila poshto sam posle 34h videla transformaciju nervozne i cvilkave bebe (shto je bila njegova manifestacija grcheva poshtedjenih svih pojachivacha)
u zgrchenu, prestravljenu mrvicu, modru u licu i neuteshnu..
..dete koje nije sklono grchevima nece biti oshteceno ako mama prvih nedelja jede samo sigurne namirnice..
..sastav mleka je konstantan, masnoca nije na spisku zabranjenog, a ni mama nece crknuti od gladi niti se razboleti za tih mesec dva..
..drze zene i rigoroznije i opasnije dijete i duze od toga, zbog sopstvene sujete, a ne zbog dobrobiti svog deteta, pa nema nepopravljive shtete,
osim u psihijatrijskim sluchajevima..