Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novka, znam. krema je.
Ali cu ja svenuti 2 nedelje bez icega mlecnog i jaja.

Ne znam ni koliko je zdravo to za bebu, u mleku i ml.proizvodima ima kalcijuma, dobar je za kosti. Iz cega ce on da crpi moje mleko. Nemam ja neke zalihe pa da covek kaze.
A da zivim samo na par namirnica, ajd ja, ali koliko je to dobro za bebu?

Novka, znam. krema je.

Ne znam ni koliko je zdravo to za bebu, u mleku i ml.proizvodima ima kalcijuma, dobar je za kosti. Iz cega ce on da crpi moje mleko. Nemam ja neke zalihe pa da covek kaze.

1 šolja cerealija, u zavisnosti od vrste, može da sadrži od 100 do 1000 miligrama kalcijuma

Novka, znam. krema je.

Ja sam prvih par meseci zivela na krompitu, sragarepi i malo mesa. Nije ni meni ni Junioru nista falilo. Dobijao je vise od 1kg mesecno. Polako sam uvodila namernice u svoju ishranu. da je bilo neke reakcije, sigurno ne bih rizikovala i ponovo jela to isto.

Ti kako hoces, ali sticam utisak da ti dodjes, pitas pa uradis suprotno. OK je to, ali posle nemoj tu da kukas kako ovo-ono. Moras napraviti neki RED. I sto se jela tice i sto se uvodjenja namirnica tice. Ne mozes danas kasikicu krompir pirea, pa sutra sto ti jedes tutnes malo i njemu za probu :roll: pa ponovo par dana samo podoji. To se tako ne radi. U svari radi kako hoces. Tvoje dete, tvoja odluka, ni ja ne volim kada mi se mesaju. Ali ja POSLUSAM kada mi neko nesto pametno kaze :cmok: Petru, Pedji i Mihajlu

Novka, znam. krema je.

pa nema kalcijuma samo u mlecnim proizvodima
mleko (nemasno i punomasno)
mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, sir, kačkavalj, kajmak, maslac, pavlaka, puding, sladoled...)
žitarice, naročito integralne žitarice (pšenica, raž, ovas, soja, heljda, ječam, kukuruz, pirinač, proso...)
južno voće (narandža, kivi, limun, mandarine, banane...)
sokovi i drugi napici (sok od narandže, mleko od soje, sokovi od povrća...)
riba (losos, oslić, skuša, sardine...)
povrće (brokoli, kelj, zelena salata, zeleno povrće, kupus, kineski kupus, spanać, šargarepa, grašak, pasulj, cvekla, krastavac, beli luk, crni luk, patlidžan, dinja, špargla, zeleno lisnato povrće, paradajz...)
koštunjavi plodovi i semenke (orah, kesten, badem, lešnik, susam...)
pečurke (šitake, šampinjoni, vrganji, lisičarke...)
voće (borovnice, malina, kupina, jabuka, smokva, kajsija, grožđe...)
ostale namirnice (čokolada, cimet, rasol, surutka, kopriva, tofu...)

a mozes i da ga pijes u obliku tablete

Poslednja izmena:
Sisko misko, vecinu tih namornica ja ne smem da jedem zbog bebe.
Doduse ove sto smem i tamanim, npr.kukuruz, jedem ga svaki-svaki drugi dan i to podosta.
Zitarice sad nemam s cim da jedem. Orasasto i bobicasto ne smem. Pasulj, grasak i to i dalje ne jedem.

Hleb, piletina, krompir, tikvice, patlidzan, pecenica, od sokova samo jabuku i sargarepu, to kupujem u zdravoj hrani.
Kupila sam i neke bonzita cokoladice ali na svima pise da mogu imati tragove lesnika... pa ne smem...

Ne znam sta je sa crnom cokoladom, kakav je njen sastav?

Ija, ja dojim vec punih 5 meseci i on samo sisa. 8 pita dnevno. Lepo je uhranjen ali ja sam nakon podoja gladna kao vuk, sve mi se zamanta, krci stomak, potrebna mi je energija. Pogotovo sad na ovim vrucinama kad se znojimo ko ludi.

Ja sam zadnjih mesec dana jela kao slon, cak mi je i mama na Zlatiboru rekla da ne moze da veruje koliko jedem, i danju i nocu.
Pre neki dan sam stala na vagu, 50 kg.
Manje nego pre trudnoce. :(
A sad sa ovim ima da nestanem

Sjajna ideja. Bas ono sto nam je nedostajalo.
А где ћемо ја и ти, ова тема је "Sve o bebama 0-6 meseci", а наши бебани су скоро па 10 месеци. :lol: Видим има тема бебе 1-3 године, чак ни ту не пристајемо. Отворите тему: бебе од 6 месеци до годину дана. :klap:

Sisko misko, vecinu tih namornica ja ne smem da jedem zbog bebe.
Doduse ove sto smem i tamanim, npr.kukuruz, jedem ga svaki-svaki drugi dan i to podosta.
Zitarice sad nemam s cim da jedem. Orasasto i bobicasto ne smem. Pasulj, grasak i to i dalje ne jedem.

Hleb, piletina, krompir, tikvice, patlidzan, pecenica, od sokova samo jabuku i sargarepu, to kupujem u zdravoj hrani.
Kupila sam i neke bonzita cokoladice ali na svima pise da mogu imati tragove lesnika... pa ne smem...

Ne znam sta je sa crnom cokoladom, kakav je njen sastav?

Ija, ja dojim vec punih 5 meseci i on samo sisa. 8 pita dnevno. Lepo je uhranjen ali ja sam nakon podoja gladna kao vuk, sve mi se zamanta, krci stomak, potrebna mi je energija. Pogotovo sad na ovim vrucinama kad se znojimo ko ludi.

Ja sam zadnjih mesec dana jela kao slon, cak mi je i mama na Zlatiboru rekla da ne moze da veruje koliko jedem, i danju i nocu.
Pre neki dan sam stala na vagu, 50 kg.
Manje nego pre trudnoce. :(
A sad sa ovim ima da nestanem
Šunke i paradajza, klasična bačka večera.
Ako klinja nema reakcije..
:super:

Pa i ja sam dojila do pre neki dan, pa sam izdrzala. Ne kazem da ne smes nista da jedes, vec da si opet sve naopako radila. Trebala si na pocetku kada Petru treba samo mala kolicina mleka da jedes veoma restriktivno, pa kako njegov apetit raste tako polako uvoditi nove stvari u svoju ishranu. Ako na nesto odreaguje, to izbacis ali uvedes nesto novo. Ja sam sa 6 meseci vec jela vecinu stvari. Mogla sam i ranije, ali nisam znala da smem i ono sto nadima (npr grasak) i npr paradajz i sl. Uvek sam igrala na "sigurno" pa se izgleda to i isplatilo PUPUPU.

Posto Petar ima jos i izgleda ekcem, morala si malo bolje da se izorganizujes. *** nije kasno, samo se sada pocni ZAISTA PRIDRZAVATI dijete. Nista ti ne vredi ako ti pojedes eurokrem jednom u dve nedelje, dzaba ga onda ne jedes ostalim danima.

I meni se u pocetku vrtelo u glavi svaki put kada ga dojim. Zato sam pre podoja pila casu soka od breskve (family). Tako sam unosila i tecnost i secer, pa mi se nije mantalo.

@DRINJACA: Mozda je bolje da se promeni naziv teme (ako moze) Sve o bebama 0-6 i 6-12 meseci ;)

Dete mi izjedose komarci najstrasnije, poludela sam.
Imamo mrezice na svim prozorima posto zivimo blizu reke, ali izgleda se nekako provuku mamicu im njihovu. Svako jutro se budi sa 3-4 nova ujeda. Kebala sam komarce po sobi ali ih ne vidim. Ne smem da upalim onaj aparatic u struju sto ide. Ne znam sta da radim.
Cime da mazem te ujede? Bas su poveliki.
Jel sme sinopenom? Ili nesto drugo?
Kako ste vi branile decu od komaraca?

Pa i ja sam dojila do pre neki dan, pa sam izdrzala. Ne kazem da ne smes nista da jedes, vec da si opet sve naopako radila. Trebala si na pocetku kada Petru treba samo mala kolicina mleka da jedes veoma restriktivno, pa kako njegov apetit raste tako polako uvoditi nove stvari u svoju ishranu. Ako na nesto odreaguje, to izbacis ali uvedes nesto novo. Ja sam sa 6 meseci vec jela vecinu stvari. Mogla sam i ranije, ali nisam znala da smem i ono sto nadima (npr grasak) i npr paradajz i sl. Uvek sam igrala na "sigurno" pa se izgleda to i isplatilo PUPUPU.

Posto Petar ima jos i izgleda ekcem, morala si malo bolje da se izorganizujes. *** nije kasno, samo se sada pocni ZAISTA PRIDRZAVATI dijete. Nista ti ne vredi ako ti pojedes eurokrem jednom u dve nedelje, dzaba ga onda ne jedes ostalim danima.

I meni se u pocetku vrtelo u glavi svaki put kada ga dojim. Zato sam pre podoja pila casu soka od breskve (family). Tako sam unosila i tecnost i secer, pa mi se nije mantalo.

@DRINJACA: Mozda je bolje da se promeni naziv teme (ako moze) Sve o bebama 0-6 i 6-12 meseci ;)

Pa nisam mogla jer sam iz porodilista izasla sa 48 kg.
I njemu se to pojavilo tek kasnije, oko drugog meseca.

Probacu sa casom soka pre podoja. (ja popijem po litru vode posle podoja)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back