Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To moras sama da odlucis.
Sve sto dajes svom detetu, dajes na sopstvenu odgovornost.
Da li postoji sansa da odreaguje-da, mala je, ali postoji.
Birica bi ti sigurno rekla da ne dajes, neke druge mame da das slobodno.
Odluka je samo tvoja.
I, sta ste, bre, zapele za tu muskatnu tikvu sve, nije mi jasno.
Imas tikvice na pijaci iz iste su porodice, za karotene imas sargarepu, kajsije...
Ne znam ni sta je tacno ta muskatna tikva, nesto kao bundeva, ali nije bas to, mislim, kad mi to pa jedemo...
To k'o one mame pre par godina sto su nasle strane tablice za uvodjenje, pa zapele da uvode avokado u 7. mesecu, a do tad ga nikad nisu ni videle osim na slici.

Htela sam odgovoriti, ali je kistna vec sve rekla.

Junior je jeo muskatnu sa 5 meseci i nije odreagovao. ALI on nije odreagovao ni na jednu stvar (do sada pupupu) jedino nejedanjem, ali to je vec druga prica :)

Gde bas avokado nasle :zcepanje: zato smo mi nove mame sludjene jer zelimo najbolje, pa nekada preteramo :rumenko:

Danas sam skontala da vise nemam bebu, vec dete. On hoda uz namestaj, javi kada kaki, kada mu se pije mleko, kada mu se jede sa kasikom. 'Ladno je sve to uspeo sam nekako da skonta i da is-komunicira, a ja stojim i ne verujem. Jos juce je lezao na ledjima i smejao se poredjanim peskirima pored sebe. Rastu deca :heart:

Poslednja izmena:
dada, muskatna tikva postala hit:lol:
ja sam davala svezu bundevu, nisam nijednom tu tikvu iz teglice. ni moj bumbar nije imao rekaciju ni na sta, a vec sam pocela da mu dajem i nasu hranu, samo manje zacinjenu. to najvise voli, valjda su mu njegove kasice koje kuvamo samo na vodi bez ikakvih dodataka, postale bezukusne. a decko gurman, pa voli sve sto ima lepo definisan ukus:lol:
naucio je da kaze hvala. ja mu dam igracku i kazem "izvoli sine", a on kaze " daa":heart:
najvise voli da sakrije nesto ispod kreveta, pa onda istrci guzu u vis dok lezi na stomaku i rukicama pokusava da dohvati igracku:D

Isto i ja nisam davala muskatnu, samo bundevu, svezu, a kad joj je prosla sezona, smrznutu
ima da se kupi u supermarketima smrznuta bundeva za pitu, pa mi je to nekako bolji izbor od te teglice ako vec zelis da das detetu bundevu/tikvu
i siguran si da ne sadrzi citruse :)

:klap: Velika stvar. Bas se radujem. To vam je pretpostavljam prvi VAS STAN? Sigurno je neopisiv osecaj. Mi smo podstanari vec 6 godina i sanjam o tome da jednog dana imamo nesto svoje. Uzivajte i volite se :cmok:

Jooj jeste velika stvar, i veliko olakšanje kad pomislim da nam mesečno kinta ne ide u ''bunar''.. Da to nam je prvi naš stan i imali smo mnogo sreće, sve je ispalo neočekivano ali dobro za nas. To je u stvari stan od mm samo ga je on ustupio sestri koja je tu zivela 10 godina jer je ona već imala porodicu a on nije. E sada je njegova sestra sa njenima prešla u 100 m2 kod njegove mame a mi smo u ovaj od 50 m2. Tako da se sve rešilo ;)

Jooj jeste velika stvar, i veliko olakšanje kad pomislim da nam mesečno kinta ne ide u ''bunar''.. Da to nam je prvi naš stan i imali smo mnogo sreće, sve je ispalo neočekivano ali dobro za nas. To je u stvari stan od mm samo ga je on ustupio sestri koja je tu zivela 10 godina jer je ona već imala porodicu a on nije. E sada je njegova sestra sa njenima prešla u 100 m2 kod njegove mame a mi smo u ovaj od 50 m2. Tako da se sve rešilo ;)

Ja bih uvek pre izabrala 50m2 ali da budemo sami nego 100m2 ali s nekim. Jes da ne stizem otici nigde, gde god krenuli mm i ja vodimo Juniora sa sobom (nemamo ga kome ostaviti), ali se bar ne moram nikome pravdati zasto sam to tako uradila ;) Jedino da mozemo umesto kirije kredit. Ali imamo nesto drugo u planu, pa za sada tu smo gde smo. Sve u svemu veliki "problem" sta resili. Uzivajte.

Kvinsi: :klap:

Pogledajte prilog 249487

Junior 0, 3, 6 i 9 meseci

Poslednja izmena:
Cestitam, Zabice, nije mala stvar!!!!!
I ja bih, kao i Ija, uvek pre odabrala "garniseru" al' da smo sami, nego vilu na Dedinju pa da prvo sveki ugledam kad oci otvorim :zper:

Ja procitala ovde da vi pominjete muskatnu tikvu i da vam je deca vole, pa i ja pohitala da kupim :D
Davala sam bundevu Hipp sa krompirom, i bundevu sa jabukom, i svidja mu se. Tek od jeseni ce biti kod sveki bundeve u basti, do tad iz teglice.

Ja sam u Segedinu nasla bundevu sa curetinom. Ne da je izmljackao nego je sve zevao. Zao mi je samo sto nema te kasice u Novom Sadu. Ja kupila tri teglice, kao da probam :roll: a ko zna kada cemo ponovo preci. Mada, stize polako jesen pa mi mogli u kupovinu jesenje garderobe i cipelica za bebu :think:

Molim iskusnije mame da me posavetuju kako se kupuju bebi prve cipelice? Kako da ih izmerim? Kako da ih odaberem? Na sta da obratim paznju? Imam jos cirka mesec dana, ali cisto streberski da se pripremim :zblesav:

E Ija
nama je pokazala teta u Cicibanu
uhvatis ga za stopalo i prislonis na onaj djon od cipele, al lepo pritisnes stopalo da legne celo
treba da ostane mesta za prst (tvoj) ispred njegovih prstiju, i iza njegove pete
kad obuje, da zgazi, pa da lepo ispravi prstice, pa da bude lufta ceo prst do vrha cipelice
tako je nama rekla da mi je prvi broj 18, al Ciciban
e ja sam mu posle kupila Piccoli cipelice, al 19, drugaciji je kalup
i nosio ih je kad ide napolje, a onda je poceo da place kad mu ih obuvamo, pa smo skontali da su male i da mu trebaju nove
...porasla noga...

jos nije prohodao seronja, ide lepo kad ga drzis za ruku, pored klupice, zida, namestaja, al cim vidi da nema oslonac, odmah sedne i otpuzi tamo gde je naumio...

Danas smo se nekako okurazhili, pa sam mu dala za doruchak Nestlé dessert ( to je u stvari puding :D ) sa ukusom vanile ... malo sam ga "obogatila" keksom ... e sad on se pravi od mleka 3,5 postotnog ... dosad ne vidim nishta na licu, chekam da sutra kaki, da vidim da nema sluzi , ali dacu mu josh 2-3 dana da vidim shta ce biti ... smela sam to da uradim jer je bash lepo podneo jogurt, jede ga vec neko vreme i nikakvih posledica ( dosad PUPUPU ) NEMA :super:

Danas smo se nekako okurazhili, pa sam mu dala za doruchak Nestlé dessert ( to je u stvari puding :D ) sa ukusom vanile ... malo sam ga "obogatila" keksom ... e sad on se pravi od mleka 3,5 postotnog ... dosad ne vidim nishta na licu, chekam da sutra kaki, da vidim da nema sluzi , ali dacu mu josh 2-3 dana da vidim shta ce biti ... smela sam to da uradim jer je bash lepo podneo jogurt, jede ga vec neko vreme i nikakvih posledica ( dosad PUPUPU ) NEMA :super:

:klap: :ok::super:

Znaci dala si mu ono redovno mleko? Ja sam mu dala u cokolesniku i 8 cerealsu. Za sada nema reakcije, mada ne znam sta treba da gledam. Pogledam u pelenu kada napravi nesto, ali ne zagledam. Valjda bih primetila da nesto nije u redu :think:?

Onda se vidimo sutra na Strandu? Ide li jos neko?

:klap: :ok::super:

Znaci dala si mu ono redovno mleko? Ja sam mu dala u cokolesniku i 8 cerealsu. Za sada nema reakcije, mada ne znam sta treba da gledam. Pogledam u pelenu kada napravi nesto, ali ne zagledam. Valjda bih primetila da nesto nije u redu :think:?

Onda se vidimo sutra na Strandu? Ide li jos neko?

mi idemo :) ... ja mislim da oni malo prerade to mleko, ali u principu da, kao da sam dala mleko :D

jaoj žene drugarice opraštajte! mi ne dolazimo:( u stvari, ja!
Nile je tamo sa tatom, a ja evo zarobljena u kancu, danas sam dobila jednu gooomiletinu predmeta!
radim i sutra:(
Ako vidtite jednoh malog slatkog plavog, mahnite mu, to je moj Nidža!;)

baš mi je žao, ispadoh partibrejker, a ja zvala na druženje:confused:

jaoj žene drugarice opraštajte! mi ne dolazimo:( u stvari, ja!
Nile je tamo sa tatom, a ja evo zarobljena u kancu, danas sam dobila jednu gooomiletinu predmeta!
radim i sutra:(
Ako vidtite jednoh malog slatkog plavog, mahnite mu, to je moj Nidža!;)

baš mi je žao, ispadoh partibrejker, a ja zvala na druženje:confused:

i tako se ija i ja ( :lol:) slatko izdruzhismo ... s'tim da je moj mali odluchio da pohisterishe na pola Shtranda, tako da sam ga nosila a on se derao kao magare :roll: ... zvali tatu pod hitno da dodje po nas , otishli kuci , a tata je josh u kolima reshio situaciju ... skinuo malom patikice sa nogu :dash:... 'ebesh majku, kad je nesposobna, nije se setila da detetu oslobodi noge ... :confused::zper: ...

danas drugi dan jeo Nestlé dessert sa mlekom, i nema josh uvek reakcije :super:... samoo pssssst :tajna: ... da ne ureknem :lol:

i tako se ija i ja ( :lol:) slatko izdruzhismo ... s'tim da je moj mali odluchio da pohisterishe na pola Shtranda, tako da sam ga nosila a on se derao kao magare :roll: ... zvali tatu pod hitno da dodje po nas , otishli kuci , a tata je josh u kolima reshio situaciju ... skinuo malom patikice sa nogu :dash:... 'ebesh majku, kad je nesposobna, nije se setila da detetu oslobodi noge ... :confused::zper: ...

danas drugi dan jeo Nestlé dessert sa mlekom, i nema josh uvek reakcije :super:... samoo pssssst :tajna: ... da ne ureknem :lol:

Armin je :heart: jos par godinica i cure ce luuudeti za njim. (Kupi par metli za svaki slucaj da ih lakse rasteras :zcepanje:)

I tako Birica i ja smo otvorili sezonu druzenja, pa se nadam da ce sledeci put doci jos par mama i beba. Mada i ovako je bilo :zaljubljena: Bas mi prijalo da se malo izluftiram.

cao drugari-ce :D ija Junior je pravi delija :cmok:

htela sam da vas pitam, planiramo da uzmemo kucova za nekih mesec dana, morace da bude u kuci nekih mesec dva mozda i celu zimu ako bude bas hladno pa me interesuje sta vi mislite o tome?

sofija ce tad imati 10meseci, do sada nije imala problema sa hranom (alergije) , zivotinjama sa ulice koje je mazila (pse macke jos ne dam da dira), prljavom vodom (ada) , cak je juce pojela neku bubu dok je sedela na cebetu u travi :roll:

cekam vasa misljenja :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back