Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ih zovem ludacke kosulje jer se vezuju nazad :zstidljivko:. Koristila sam ih u pocetku ali sam mu iznad obukla onu zeku bez rukava, bas zbog ledja. Nekako mi je bilo prakticnije, ali cim je napunio 2 nedelje presla sam na bodice, jer se benkice izvlace i guzvaju u zeki. Prvo ih razglavim rukama, pa tek onda preko glave. U pocetku je suprug pomagao, ali sam se brzo ustosila. A one benkice na vezivanje sam vezivala napred. Bilo mi je prakticnije, a i bebu da ne zulja na ledjima. Rekli su mi i mama i svekrva da se to vezuju nazad (i ja sam to znala), ali sam rekla da je bebi ovako sigurno udobnije a meni lakse, nisu se protivile. Nisam volela da ga stavljam na stomak, a i on se nekako bunio kada ga tako polozim. Bas je bio maleni i sav onako raspilavljen :heart:

..ako beba ima shiroki povoj, onda se benkice ne ispasuju i ne guzvaju.. :)

..ako beba ima shiroki povoj, onda se benkice ne ispasuju i ne guzvaju.. :)

Mi smo od pocetka bili samo u Pempersu, jer je i u Betaniji bio samo u Pampersu prvih deset dana (ovo nije predlog mamama da cine isto, vec samo konstatacija, da mi nismo nosili siroki povoj). Ne znam kako bi smo preziveli grceve u sirokom povoju. Ali sada mi je jasno zasto su se nama ispasavale benkice, a drugarica se nije zalila na to :zstidljivko:

z:cry: Aleksej je imao sirok povoj ali se ipak uvek budio golih ledja, jedno vreme sam mu ( i ako je zimska beba) oblacila samo u benkicu dole pelene i stramplice bez gornjeg dela jer mu je bilo uzasno vruce. toliko je bio nemiran da je jednu noc bukvalno skinuo benkicu ostao samo jedan rukav i sav se umrsio oko vrata z:cry:
od tada sam mu samo bodice oblacila , ali vec je imao 2 meseca. mozda i manje :zroll: vise se i ne secam :zstidljivko: zaboravna baba:znamiguje:

..kistina, bistrila sam oko slinga sinoc..ja sam zentara, meni to izgleda nesigurno za malu bebu.. :rumenko:
..ako pronadjem prstenove probacu onaj fazon bez shivenja, imam jedan zgodan materijal,
ako me bude tripovao i uzivo :lol: opet ce da mi ostane materijal za josh jedan mei-tai.. :)

I meni je delovao dok nisam probala.
Imas u Aksi, prodaju ih, pa pogledaj.
Mada, treba ti par dana da uvezbas vezivanje, ali nije nesigurno, nema da mrda, bre! :lol:
Salu na stranu, mozda ce tebi mei-tai resiti stvar.
Ja sam na trecem spratu bez lifta u staroj zgradi, 82 visoka stepenika.
Andrej kapitulira izmedju prvog i drugog sprata, dalje moram da ga nosim, sto je OK kad se vracamo iz setnje, ali za prodavnicu i pijacu me sling spasava.
Nema sanse da dovucem i njega i kese u rukama.
Pre sam koristila kengura dok kajisevi nisu poceli da mi ostavljaju modrice na ramenima od tezine.
Meni je sling super stvar, ti mozda neces morati da nosis dete kad prohoda i bude ovako tesko...

Mi smo od pocetka bili samo u Pempersu, jer je i u Betaniji bio samo u Pampersu prvih deset dana (ovo nije predlog mamama da cine isto, vec samo konstatacija, da mi nismo nosili siroki povoj). Ne znam kako bi smo preziveli grceve u sirokom povoju. Ali sada mi je jasno zasto su se nama ispasavale benkice, a drugarica se nije zalila na to :zstidljivko:

u porodilistu i onako nigde ne stavljaju bebama sirok povoj, ali ih upakuju u isti na izlasku ;)

..ma opushteno, ija, primetila sam da vama gore stizu promene mnogo brze nego nama dole.. :lol:
..nisam josh chula za bebu iz vojvodine kojoj najkasnije na prvom uz-u kukova nisu rekli da skidaju shiroki povoj,
kod nas josh voze prichu "sve je ok, ali shiroki do 6 meseci".. :)
..nemam pojma ko je u pravu, za letnje bebe bih se i mislila, ali zimske nece nishta da izgube od josh koje pelene preko.. :)

u porodilistu i onako nigde ne stavljaju bebama sirok povoj, ali ih upakuju u isti na izlasku ;)

Ni na izlasku nisu stavili siroki povoj. Kada sam pitala a siroki povoj rekli su mama, pa to cete vi kada stignete kuci :zroll:

..ma opushteno, ija, primetila sam da vama gore stizu promene mnogo brze nego nama dole..
lol.gif

..nisam josh chula za bebu iz vojvodine kojoj najkasnije na prvom uz-u kukova nisu rekli da skidaju shiroki povoj,
kod nas josh voze prichu "sve je ok, ali shiroki do 6 meseci"..
smile1.gif

..nemam pojma ko je u pravu, za letnje bebe bih se i mislila, ali zimske nece nishta da izgube od josh koje pelene preko..
smile1.gif

Nama su pocetkom decembra rekli da mozemo povremeno da ne stavimo siroki povoj, pa su tek juce na kontroli rekli da mozemo skroz da ga skinemo. Mi ga od pocetka nismo stavljali. Kako sam citala na netu, to se samo koristi u Srbiji, Hrvatskoj i BiH i nigde drugde u svetu. Cak ni ne znaju sta je to. Ako ima ne daj Boze problema sam povoj ne moze pomoci, a ako problema nema, onda nema svrhe da ga stavljam (ovo nije preporuka da se ne stavlja siroki povoj, samo ja iznosim cinjenicu kako smo mi radili)

Poslednja izmena:
I meni je delovao dok nisam probala.
Imas u Aksi, prodaju ih, pa pogledaj.
Mada, treba ti par dana da uvezbas vezivanje, ali nije nesigurno, nema da mrda, bre! :lol:
Salu na stranu, mozda ce tebi mei-tai resiti stvar.
Ja sam na trecem spratu bez lifta u staroj zgradi, 82 visoka stepenika.
Andrej kapitulira izmedju prvog i drugog sprata, dalje moram da ga nosim, sto je OK kad se vracamo iz setnje, ali za prodavnicu i pijacu me sling spasava.
Nema sanse da dovucem i njega i kese u rukama.
Pre sam koristila kengura dok kajisevi nisu poceli da mi ostavljaju modrice na ramenima od tezine.
Meni je sling super stvar, ti mozda neces morati da nosis dete kad prohoda i bude ovako tesko...

..ma verujem, ko god ga ima ga hvali, ja samo nisam nikad probala.. :)
..samo ako nadjem prstenove, probacu, ne koshta me nishta.. :)
..na onom mei-tai chudu sam tapacirala ramena i pojas, trake su 10cm shiroke, udoban je samo tako,
a aleksej ima 10kg vec..

da a mama zna sve jel , bas su slatki..
novka neke mame na svoju ruku skinu sirok povoj tj. i ne stavljaju ga. drugarica se porodila 3 meseca pre mene u visegradskoj i nije ni dana sirok povoj stavljala detetu.
meni je dr. na kontroli od 3 meseca rekla sve je super ali kao neka jos bude sirok povoj. ja sam ga kuci skinula jer se ovaj mali vrag toliko bunio i dernjao kada ga upakujemo da je to bilo ludilo..nervozno dete sve dok mu se ne skinu pelene.. posle milina, veseo vrpolji se prevrce..
ali se slazem sa tobom da zimskim bebama nista ne fali jos koja pelena preko, ja bih i letnjoj bar prvih mesec dana drzala sirok povoj nekako su mi cvrsce u tim pelenama , ne znam to je neki moj osecaj i moje misljenje opet svako ce za sebe..

..ma verujem, ko god ga ima ga hvali, ja samo nisam nikad probala.. :)
..samo ako nadjem prstenove, probacu, ne koshta me nishta.. :)
..na onom mei-tai chudu sam tapacirala ramena i pojas, trake su 10cm shiroke, udoban je samo tako,
a aleksej ima 10kg vec..

Rekoh vec, pitaj kod nekog tasnera, oni to imaju, a ako je neki normalan, nece ti ni naplatiti.
Ma i ovaj moj kengur bio sundjerom tapaciran i siroke trake, pa se opet usecao, ti znas najbolje koliko mozes da izdrzis.
Mene su malo gledali cudno sto nosim dete u krpi, to je samo ovde cudno, npr. u Hrvatskoj imas slingasa koliko hoces i mama i tata, i nije nista neobicno da nose i stariju decu u tome.
Evo sa Rodinog fb
390841_10150386080062051_151888302050_8911319_610899559_n.jpg

Rekoh vec, pitaj kod nekog tasnera, oni to imaju, a ako je neki normalan, nece ti ni naplatiti.
Ma i ovaj moj kengur bio sundjerom tapaciran i siroke trake, pa se opet usecao, ti znas najbolje koliko mozes da izdrzis.
Mene su malo gledali cudno sto nosim dete u krpi, to je samo ovde cudno, npr. u Hrvatskoj imas slingasa koliko hoces i mama i tata, i nije nista neobicno da nose i stariju decu u tome.

..e da, za ovo :lol: ja sam se nabildovala samo tako za ove dve godine, sama tezina mi nije problem,
osim povremenih bolova u pola krsta na onoj strani na kojoj nosim jednog ili drugog na kuku,
ali sam htela neshto od ovih nosiljki da bih imala slobodne ruke zbog jakshe, napolju..

..i sa kolicima nemam ruku vishka da ga drzim neprekidno po ulici, jer ne mogu da upravljam samo jednom,
a iako je on poslushan i dobar, drzi se za kolica i "vozi" batu, nikad ne znam da li ce da mu dune
da potrchi za nechim na sred puta.. :sad2:

umorila sam se dok sam procitala bre:lol:
ajmo redom:mrgreen:
benkice-da, mnogo se lakse oblace nego bodiji tih prvih dana. ne znam koliko si vidjala malih (bas bas malih) beba, ali umetnost je obuci im bodi, posebno sto preko bodija mora da se obuce jos nesto. ali, videces sama koliko ce ti biti prakticno i lako. imaj par komada za svaki slucaj kad dodjes iz bolnice.
sling- kristina me nalozi, pa me november ohladi.:mrgreen: ja ne znam kako cu da se izborim sa bumbarom jer je skoro stalno na rukama, nece na kuk, nego mora da gleda skroz napred. ruke su mi se otegle do poda jer vec sad ima preko 9kg. ne znam u cemu da ga nosim, ova marama izgleda primamljivo.:think:
zivot u zajednici- ne. mi smo ziveli sa mojima oko 2 godine, a pre toga je moja mama zivela kod nas, dok smo bili na kosovu. ja sam morala da se vratim na posao kad je bebac imao 4,5 meseca i ona mi je bila najbolje resenje i zahvalna sam joj do neba na svemu sto je za nas ucinila do dana danasnjeg. kada se vratim na posao, ona ce cuvati i malog tiranina. ali, moja sreca je da zivimo u istom gradu i blizu jedni drugih. kada mm radi, ona dodje pre podne i ostane do 5, 6 poslepodne kod mene i pomaze mi. onda lepo ode kuci, i svi zadovoljni. :D
dok smo ziveli zajedno, nije bilo sukoba, sve ok, ali ja nikada nisam bila 100% opustena.
i na kraju siroko povijanje- ja sam za, bar do 3, 4 meseca, ne moze da skodi, a moze mnogo da pomogne.
valjda nisam nesto zaboravila, bile ste bas vredne:zblesav:

aaaaaa, jasno....
fala, sestro, fala...z:lol:

nego, konsultacija
nosim se mislju da kupim ogradicu, u stvari baba i deda bi da mu je kupe
e sad, obzirom na manjak prostora u stanu i manjak finansija u dzepu, da li bi mi mozda bilo pametnije da uzmem prenosivi krevetac,
koji bi onda sluzio za jedno dete kad rodim drugo, a sada da sluzi kao ogradica
posto sam nesto gledala na netu, meni to izgleda isto..
a?

..prenosivi krevetac je malo nizi od ogradice, ja cu jakshu da ekspeditujem iz pravog kreveca u krevet
chim aleksej bude pocheo da ustaje na noge..
..on sad ima prenosivi i u njemu onaj tanki putni dushek od 5cm pa preko obichan dushek..
..kad bi ustao, ograda bi mu bila do struka..
..a i sa samo tim tankim, mislim da bi ispao cash posla ako bi se zainatio..
..ogradica ti i onako sluzi kratko (moji veliki nisu ni minut hteli u nju, ima majka moju,
sa jakshom i aleksejem nisam ni probala..), bolje jorgan na pola pa na pod, preko peshkir za plazu koji se dobro pere i udri.. :)

..a baba i deda nek kupe stolicu za hranjenje.. :klap:

..pojas oko struka, bekan do tebe, gornji kaishevi preko ramena pa ukrshteni na tvojim ledjima,
pa napred ispod bebine guze ili kao na slici preko njegovih ledja - tu vezesh, ili ako su dugachki, kao moji,
vratish nazad i vezesh oko struka opet.. :lol: ..

i dalje mi nije najjasnije,a sa maramom jos manje:mrgreen:
zbog toga se najvise i premisljam da li da je kupim, plasim se da cu se iznervirati u startu jer necu znati lepo da je namestim i da ce mi oduzimati mnogo vremena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back