Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa znate kako, nismo ni mi bas ludi za zajednicom
kad kazem MI mislim i na nas i na matorce
i radi se na tome da se razdvajamo u skorije vreme...
...e a dok se to ne desi, po koji komentar cu i da precujem, jer mi stvarno mnogo pomazu, i zaista su divni, ne mogu da se zalim
i meni se cini da cu moci sve da izdrzim samo da imam svoj mir, a isto tako dobro znam da ce isto biti trenutaka kad cu da kukam sto nema nikog da mi pomogne
no, lepo rece neko da sve ima svoju cenu..bice i to,
... a da ne spominjem sto dever jedva ceka da se odselimo da bi on mogao da "kampuje" kod roditelja kao sto je radio dok mu se brat nije ozenio, jer sad majku mu za njega i njegovu decu tu vise nema mesta :zroll:

strpljenje je vrlina :zblesav:

Jest' da nije mesto za priču o (ne)zajednici, ali da vam kažem. Ko god može, ako ikako može, neka izađe iz zajednice. Sve ima svoje dobre i loše strane, ali daleko je bolje živeti odvojeno. Zbog nas, zbog njih, zbog dece, zbog vaspitanja, zbog milion sitnica...Dvadesetogodišnje iskustvo života u zajednici tokom kojih nije bilo konflikata, u zajednici koja funkcioniše i dalje, naučilo me je da čvrsto rešim da ja sa svojim sinovima, kada se požene, neću živeti.

Ija i November, slazem se 100% sa vasim konstatacijama. ja sam dalek i od mame i od svekrve, Kad mi mama dodje bas se odmorim psihicki, ako me i iznervira mogu da joj kazem-Ostavi me na miru, i znam da se nece naljutiti. Kad svekrva dodje moram da precutim sve i svasta a ona mi samo udara kontru. Kaze Pavlu- Uh, te tvoje crne oci! A iz aviona se vidi da ima sivo-plave oci kao moj brat. Znaci namerno me zena podj..... i ceka reakciju. A tek komentar- Vas dvoje ne mozete da ocuvate jedno dete od 5 kila!!! Doslo mi je da joj kazem- Ma da, ti si mi ga ocuvala! Dosla je da ga vidi tek posle 4 meseca. A najstrasnije mi je bilo sto je kad je plakao i nije mogao da se smiri usla u sobu i rekla-Daj ga meni! Pa zar ona misli da moze da ga smiri, kad ja ne mogu. E svasta, nego daleko su pa je iskuliram jednom u 6 meseci! Prici niakad kraja, a temu sam definitivno promasila. Izvinjavam se!

jel vase bebe spavaju na ravnom ili imaju neke jastuke? i koliko treba da prodje vremena izmedju vakcine u 2 i 3 mesecu? mi jos nismo primili onu 3 u 1 a 5og je napunila 2 meseca, bili juce kod dr kao sto nam rekla da dodjemo al ona zena resila da ne radi tako da idemo tek u cetvrtak na vakcinu jer niko drugi "ne sme" da nam da( msm na drugu dr) z:((

..bez jastuka bar do rodjendana, little_angel.. :) ..ako detetu npr curi nosic, pa je potrebno da se glava malo podigne,
ispod dusheka se stavi neshto tako da je ceo dushek nakrenut, nikako jastuci..

..a oko vakcina - razmak izmedju njih je od-do tj postoji period od npr bar par nedelja u kom se moze primiti, tako da par dana ne pravi problem.. :)

Kad pominjete svekrve, ne mogu da ne pomenem moju... z:mrgreen:

Pre desetak dana muž i ja išli da kupimo par stvarčica za bebu, i kad smo joj rekli, a ona će:''Pa što si se trošila Čičak, pa kupiću mu ja sve, nemoj ti ništa da brineš.'' z:hm:z:D

Pa mislim, ok, ja volim što se ona brine, ali majku mu valjda sam ja majka... ona smatra da ona sve to treba odraditi...

Ali najjače je što su i ona i moja mama UBEĐENE da beba treba da nosi benkice kad se rodi a ja hoću bodiće... i ja im na kraju rekla:''Ali ja HOĆU bodiće da mu oblačim!'' a one:''Pa dobro.'':zroll:z:lol:z:D
I rekla mi je da su sve kapice koje sam kupila velike i ne valjaju(ja kupila najmanje br.38), da ih on neće ni nositi... na šta sam ja odgovorila:''E vala hoće.''z:lol:

Sve u svemu, svoja kućica svoja slobodica... pre bih živela u jednoj sobi sama nego sa matorcima(sasvim je nebitno da li su moji ili njegovi)... a volim ih jako

jel vase bebe spavaju na ravnom ili imaju neke jastuke? i koliko treba da prodje vremena izmedju vakcine u 2 i 3 mesecu? mi jos nismo primili onu 3 u 1 a 5og je napunila 2 meseca, bili juce kod dr kao sto nam rekla da dodjemo al ona zena resila da ne radi tako da idemo tek u cetvrtak na vakcinu jer niko drugi "ne sme" da nam da( msm na drugu dr) z:((

Ne brini, i nama je vakcina (drugi po redu Pentaxim) bio odlozhen na nedelju dana jer je mali imao malo povishenu temp, pa nije bilo problema ... :zpozdrav: ... a ne sme niko drugi da da, jer je ona izabrani lekar vash, pa je odgovorna, ali ako nisi zadovoljna, uvek mozhesh promeniti lekara z:)

..velika je umetnost, chichak, dozirati svoj stav i odluchnost tako da se stvari odvijaju onako kako ti zelish, makar one tebi bitne,
a da bake ne steknu utisak da im uskracujesh uchestvovanje u zivotu njihovog unucheta..ili da im negirash iskustvo..i dobru volju, koja je najcheshce prisutna..

Poslednja izmena:
hvala novka (videla sam da te tako zovu nadam se da ne smeta :) ) sto se tice svekrve ja to nemam :) imam svekra i obozavam tog coveka i vala ne znam sta bi bez njega, nas dvoje po ceo dan sa bebom, a on covek magicne ruke ima, kako uzme sofiju ona zaspi a ja mogu 3 sata da je ljuljam i nista :D tesko meni kad ode za libiju da radi, al ce nam bar doneti razne dzidza-bidze z:D

..velika je umetnost, chichak, dozirati svoj stav i odluchnost tako da se stvari odvijaju onako kako ti zelish, makar one tebi bitne,
a da bake ne steknu utisak da im uskracujesh unuche..ili da im negirash iskustvo..i dobru volju, koja je najcheshce prisutna..

Meni je lako sa njom, kad smo mi same, i sa mojima mi je lako... ali svekar kad je tu, on je uvek na njenoj strani(što podržavam 100%) a sa oboje se boriti nema šanse... z:mrgreen: zato bitnije stvari prepuštam mužu... ili ih dobro potkujem argumentima, pa ih ubedim...

Ali sve ja to smatram normalnim, pa mi smo različite generacije, različiti stavovi, želje, pogledi na svet... bitno je naći kompromis... z:)

Meni je lako sa njom, kad smo mi same, i sa mojima mi je lako... ali svekar kad je tu, on je uvek na njenoj strani(što podržavam 100%) a sa oboje se boriti nema šanse... z:mrgreen: zato bitnije stvari prepuštam mužu... ili ih dobro potkujem argumentima, pa ih ubedim...

Ali sve ja to smatram normalnim, pa mi smo različite generacije, različiti stavovi, želje, pogledi na svet... bitno je naći kompromis... z:)

..istina.. :) ..ali sada ste samo ti tj vi i tm i oni.. :)
..a kad dodje beba, malo je drugachije.. :) ..ona je njihovo unuche jednako koliko i tvoje dete.. :)
..zna se chija (bi trebalo) da je zadnja, ali pipavo je to izvesti da se niko ne nadje u nezgodnoj situaciji.. :)

..nego - oko benkica (nije da im drzi stranu, samo iznosim moje iskustvo :lol:) - ja sam prvih dve-tri nedelje oblachila benkice,
one starinske shto se oblache spreda a vezuju pozadi, zato shto je umetnost obuci bilo shta preko glave novorodjenchetu..
..prvih nedelja su zgrcheni i panichno reaguju na neke pokrete, benkice su i osmishljene zbog toga.. :)

..a kad dodje beba, malo je drugachije.. :) ..ona je njihovo unuche jednako koliko i tvoje dete.. :)
..zna se chija (bi trebalo) da je zadnja, ali pipavo je to izvesti da se niko ne nadje u nezgodnoj situaciji.. :)

..nego - oko benkica (nije da im drzi stranu, samo iznosim moje iskustvo :lol:) - ja sam prvih dve-tri nedelje oblachila benkice,
one starinske shto se oblache spreda a vezuju pozadi, zato shto je umetnost obuci bilo shta preko glave novorodjenchetu..
..prvih nedelja su zgrcheni i panichno reaguju na neke pokrete, benkice su i osmishljene zbog toga.. :)

Mi smo prvih par nedelja bili u bolnici i tamo se iskljucivo bebe u benkice oblace, tako da sam to nastavila i kuci povremeno bih mu obukla bodi ali me je bila frka zbog glavice.. bodi je u prednosti zbog presvlacenja i jer dete ne moze da se ispase i da mu ledja budu gola..
i bre zene sta ste se ufatile za sveKrive z:D
salim se.. ja je nemam pa ne mogu da komentarisem, meni je mama pomagala, nervirala do zla boga ali opet do neba joj hvala jer je bila tu :zgrudvanje:
kiss za vase bebe i za vas:zgrudvanje:

Da da, i one misle na te starinske, ima da se kupe, videla sam i meni su baš ružne...z:( ali one kažu tako su i nama... nemam pojma... meni je bodi extraupravo zbog ovog što kaže Nastasa, da se ne otpasuje, nekako mi je sigurniji...
Mi smo prvih par nedelja bili u bolnici i tamo se iskljucivo bebe u benkice oblace, tako da sam to nastavila i kuci povremeno bih mu obukla bodi ali me je bila frka zbog glavice.. bodi je u prednosti zbog presvlacenja i jer dete ne moze da se ispase i da mu ledja budu gola..
i bre zene sta ste se ufatile za sveKrive z:D
salim se.. ja je nemam pa ne mogu da komentarisem, meni je mama pomagala, nervirala do zla boga ali opet do neba joj hvala jer je bila tu :zgrudvanje:
kiss za vase bebe i za vas:zgrudvanje:

Ali moja sveki i na to ima odgovor, kaže:''Pa kako će se otpasati, bebe se slabo pomeraju u početku, samo spavaju... z:mrgreen: eh mudrica je ona...:zblesav:

..pa u pravu je.. :lol: ..uostalom, vidi pa dokupi, 5kom ti je dosta za te prve dane, a dzabe su.. :)
..ili - ako budesh ishla u madjarsku, potrazi bodice koji se kopchaju i gore sa strane, na boku, tj ceo gornji deo se na drikere moze otvoriti..
..oni se oblache s ledja, ali ne idu preko glave..
..kod nas ih nema, bar ih nije bilo proshle godine.. :)

Ne znam za drugu decu ,ali ovaj moj se vrpoljio ,pogotovo kada je imao grceve onda se savijao i previjao mukica i uvek bi se ispasao.. ti uzmi 5 komada bice ti sasvim dovoljno da isprobas sta ti vise odgovara a i da zadovoljis mamu i sveki. i onako ih posle 2 meseca neces vise oblaciti jer bebin vrat je vec jaci i moze sam da drzi glavu a i ti ces biti vestija sa oblacenjem. mislim da su i jeftine te benkice tako da ti se ne isplati da se zamale pare nerviras i raspravljas.

Da da, i one misle na te starinske, ima da se kupe, videla sam i meni su baš ružne...z:( ali one kažu tako su i nama... nemam pojma... meni je bodi extraupravo zbog ovog što kaže Nastasa, da se ne otpasuje, nekako mi je sigurniji...

Ali moja sveki i na to ima odgovor, kaže:''Pa kako će se otpasati, bebe se slabo pomeraju u početku, samo spavaju... z:mrgreen: eh mudrica je ona...:zblesav:
I ja sam mu oblacila benkice prvih par nedelja i stalno je bio otpasan.
Ali je Andrej letnja beba, pa nista osim benkice i pelena nije imao, a ti zimsku bebu u benkici upakujes jos u one zeke (stramplice|) koje se kopcaju na ramenima i nema problema!

one starinske shto se oblache spreda a vezuju pozadi, zato shto je umetnost obuci bilo shta preko glave novorodjenchetu.
.

Ja ih zovem ludacke kosulje jer se vezuju nazad :zstidljivko:. Koristila sam ih u pocetku ali sam mu iznad obukla onu zeku bez rukava, bas zbog ledja. Nekako mi je bilo prakticnije, ali cim je napunio 2 nedelje presla sam na bodice, jer se benkice izvlace i guzvaju u zeki. Prvo ih razglavim rukama, pa tek onda preko glave. U pocetku je suprug pomagao, ali sam se brzo ustosila. A one benkice na vezivanje sam vezivala napred. Bilo mi je prakticnije, a i bebu da ne zulja na ledjima. Rekli su mi i mama i svekrva da se to vezuju nazad (i ja sam to znala), ali sam rekla da je bebi ovako sigurno udobnije a meni lakse, nisu se protivile. Nisam volela da ga stavljam na stomak, a i on se nekako bunio kada ga tako polozim. Bas je bio maleni i sav onako raspilavljen :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back