Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..jes da je tema o bebama do 6 meseci, ali moram da iskoristim dok je Novembar tu da pitam nesto:)
..treba mi savet kako resavas nocno otkrivanje dece...znam ja da postoji dzak ali ovo nase cupavo cudo nece ziva
u dzak..buni se place najneutesnije sto posle predje u vrisku dok god joj se to ne skine...otkriva se, a noci su ipak
hladne bez obzira sto ima toplu pidzamu...nije to, to....vrti se kao na vrtesci celu noc i bas je tesko drzati je pokrivenu
cele noci...

..ima li neka druga caka kako doskociti tako malom detetu...sto nece, nece, takva je i po pitanju hrane, ako joj se
ne dopadne ukus nema nacina da je prevaris bilo kako da pojede...
..inace ona lepo napreduje sa godinu je imala 10.600..visoka je 72cm...doktor je prezadovoljan, hoda, krvna slika dobra...

..jes da je tema o bebama do 6 meseci, ali moram da iskoristim dok je Novembar tu da pitam nesto:)
..treba mi savet kako resavas nocno otkrivanje dece...znam ja da postoji dzak ali ovo nase cupavo cudo nece ziva
u dzak..buni se place najneutesnije sto posle predje u vrisku dok god joj se to ne skine...otkriva se, a noci su ipak
hladne bez obzira sto ima toplu pidzamu...nije to, to....vrti se kao na vrtesci celu noc i bas je tesko drzati je pokrivenu
cele noci...

..ima li neka druga caka kako doskociti tako malom detetu...sto nece, nece, takva je i po pitanju hrane, ako joj se
ne dopadne ukus nema nacina da je prevaris bilo kako da pojede...
..inace ona lepo napreduje sa godinu je imala 10.600..visoka je 72cm...doktor je prezadovoljan, hoda, krvna slika dobra...

Nisam November, ali ako sam vec tu, da odgovorim. Postoje sada vrece za spavanje kod kojih su nogavice posebno. Tj izgledaju kao deblje zeke bez rukava, mozda to da probas. Ima bas lepih, sa lepim dezenima.

Nisam November, ali ako sam vec tu, da odgovorim. Postoje sada vrece za spavanje kod kojih su nogavice posebno. Tj izgledaju kao deblje zeke bez rukava, mozda to da probas. Ima bas lepih, sa lepim dezenima.

....jaaaaaaaaoo hvala ti puno, nisam znala da ima to...bar nije bilo kad su moja deca bila mala...a davno je to i bilo:D
....potrazicu, a i reci cu cerki pa koja pre nadje...

Jao, alaaaaa vi pisheteeee ... choveche jedva postizavam da prochitam z:shock:

Novkaaaa, pa ti si zhena ZMAJ ... mislim ne onaj traktor, neeeegooo VAUUUU :zblesav:

BODICI NA ZAKOPCHAVANJE SA PREDNJE STRANE na drikere-kopche ko kako vec zove , postoje u NS ... proizvodjach je POM-POM, domaca proizvodnja, veoma kvalitetni i lepi, i ima do 68ce takav model ... sad su neki na shtriku, sutra kad budem peglala, uslikacu ih ... meni su oni mnooogooo bolji od benkica, kojih sam imala 3-4, ali sam ih obukla samo po jednom, chisto da i to vidim, ovaj moj ima sto glista u dupetu, pa se vrpoljio vec i u drugoj nedelji ( kad smo izashli ih Betanije) ... samo ih otvorim, polozhim bebu na njih, uvuchem rukice i mozhe da se kopcha ... :znamiguje:

Imate u mothercare debele pizame iz jednog dela, ali materijal je kao za dzak, deluju bas toplo. Ja htela da kupim za mog sina, jer u dzaku nije nikad spavao a sad ima vec preko godinu dana, bojim se da bi mu smetalo i da ne bi hteo, ali sam odustala, jer ovde kod nas nikad ne pada ispod 15 stepeni. A za te marame, i razne nosiljke. Imala sam dva kengura, i kad je mali imao tek oko 4 meseca usecali su mi se u ramena iako su kaisevi bili postavljeni. Ja sam njega nosila od kad je imao 1.5 mesec i nkakav problem sa kicmom ili kukovima nema, a ni siroke pelene nismo nosili, to se ovde ne radi. Sa 6 meseci smo kupili maramu neku rastegljivu i to je super stvar, trebalo je da je koristimo od pocetka. Lepo se rasporedi tezina na ledjima i moze bas dugo da se nosi dete tako. Ja sam njega jednom nosila oko 3h po trznom centru, malo je i spavao i nista me nije bolelo, a imao je vec ko 8kg tada. Lepo sam je iskoristila i za putovanje jer sam ga po aerodromu nosila u tome, a posle u avionu sam mogla sa njom da se pokrijem dok ga dojim, a u slucaju da nisam dobila onu korpu u kojoj beba spava spavao bi tako na meni, lakse nego na rukama da ga drzim 6h. I mei tai mi deluje ok, ali sam uzela neku maramu od bambusa, jer kao vise odgovara za vrucinu. Malo je komplikovano da se namesti jer je ogromna, ali udje se lako u fazon. Mozda su one nerastegljive bolje jer u njima dete kasnije mozete da nosite i na ledjima, sto deluje jos lakse, a u rastegljivima se ne preporucuje jer mogu da se izvuku.

November, bas ste slatki oboje, slazem se sa zenama-prava manekanka! Odaj nam tajnu takve linije?! CMOK
Imam jedno pitanjce, Pavle vec desetak dana za rucak jede pir. pahuljice, prvo sam mu davala po 2-3 kasike, pa sam onda povecavala i sad pojede 100ml te kasice. Na kutiji pise da je ceo obrok 4 kasike pahuljica i 150 ml vode. Ja sam mu ovih dana davala tu kasicu i posle toga je sisao, kontam nije ceo obrok, pa neka popije i malo mleka. Interesuje me kad bude jeo ceo obrok (150ml vode+4 kasike pahuljica) da li i tad da malo sisa posle ili da preskocimo sisanje?
Sledece nedelje dacu mu krompir, pa onda sargarepu, pa tikvicu i td. Jel onda da zitarice pomerim za pre podne, posto ih je do sad jeo oko 13-14h? Bas sam zbunjena! Unapred hvala na odgovoru! CMOK

hihihihi, sve imamo ista pitanja kako krene cvrsta hrana:p
zitarice pomeris kasnije kad uvedes povrce, povrce neka bude u vreme kada su ti zitarice sad ili ranije. mom bumbaru 150ml vode i 5 kasika kase su ceo obrok i ne bude gladan 4 sata. dam mu caja ili vode oko sat vremena nakon jela, uvek bude zedan posle cvrste hrane

Poslednja izmena:
1.pitanje zajednice,kad sam vec pomenula.Mi zivimo sa njegovima.Imamo sprat za nas ali jos nemamo kuhinju pa je to zajednicko.U planu je da se odselimo nekad u buducnosti.Na zalost mm ima malu platu,obzirom da je dipl.pravnik.Radi u gradskoj upravi za 33 000 din.A sa tim nema sanse da se zivi privatno.Ja na zalost ne radim.Dosta nam pomazu s&s,ali sve to upropaste raznoraznim komentarima i ulazenjem u spavacu sobu kad im se cefne i bez kucanja.

2.siroki povoj.Mi ga nosili do treceg meseca.Kod nas se preporucuje jer smo endemsko podrucje za iscasenje kukova,i fora je bas u polozaju nogu tj tako se produbljuje leziste zgloba i manja je sansa da dodje do iscasenja.

3.benkice.Nosili smo ih sigurno do treceg meseca.Ja sam kombinovala njih i bodice.Nisam imala problem sa ispasavanjem.Moje su se vezale sa strane.

4.slava.Proslo sve ok.Dunja je zablistala pred gostima.Moja majka je bila sa njom.Pa je malo bala sa gostima malo u sobi tako.

U kolicima se nagne napred i sedi,i neda mi da je vratim,onako ukruti se.Mada je jos nesigurna klati se...

#
Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku jexy1005.

:zblesav:
P1170045.jpg
P1170022.jpg
P1170025.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back