Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nama su u apoteci dali za nosic fizioloski rastvor (za nosic) i on je u majusnoj plast. bocici od 5 ml. na njemu pise: "Serum physiogique chlorure de sodioum 0,9%"

moze i tako
postoje i ta manja pakovanja fizioloskog
ali mozda vam je bolje i ekonomicnije uzeti tu veliku bozu, pa lepo navucete koliko bam treba pomocu sprica i imate uvek fizioloskog za sve potrebe od ispiranja oka do prospricavanja nosica...

fizioloski je mnogo prakticniji i jeftiniji u toj velikoj boci. Nemojte njime tretirati oko, zbog soli koju sadrzi. acidi borici je super za to

fizioloski se moze koristiti za oci
to je fizioloski rastvor
sto znaci da je kolicina soli u njemu prilagodjena nasem organizmu, zato se i zove fizioloski, i ide svega 9 grama soli po litru, ako se ne varam, ni manje ni vise
i apsolutno ne skodi, nije to slano ko morska voda
fizioloskim rastvorom ja ispiram svaki dan sociva pre nego sto ih stavim u oko, i to po preporuci :)

procitati... http://sr.wikipedia.org/sr/Физиолошки_раствор

..moze fizioloshki i u oko i u nosic, ne fali i da ga proguta, uostalom - kad moze intravenozno u krv, moze gde hocesh.. :)
..a borna tj acidi borici - nju su satanizovali poslednjih godina, pavlovicevu ne koriste neki paranoichni zato shto je sadrzi,
kao da cemo deci dati da je piju ili ih drzati satima potopljene u chistu bornu.. :roll:
..sadrze je technosti za chishcenje sochiva, ali tu niko ne kuka.. :roll:
..odlichna je za kratkotrajnu upotrebu, za infekcije oka, ali ne kao svakodnevna higijena nego par dana ako je blaza upala,
pa ako se ne smiruje - kod dr-a..
..ja sam je koristila samo za pishu, prvih dana kad se napravi veci pomak pri "otvaranju" i to preventivno.. :)

ja stvarno ne znam sta je ovom mom detetu. :confused:
od pola 9 kad je kao zaspao, tri puta se vec budio, a pre 20ak minuta poceo tako jako da place pa sam morala da ga uzmem, razbudim i smirim nosajuci po omiljenim mestima u stanu. sad je opet zaspao, videcemo dokle. ovo se ponavlja vec nekoliko noci, nadam se da je neka faza.

od pola 9 kad je kao zaspao, tri puta se vec budio, a pre 20ak minuta poceo tako jako da place pa sam morala da ga uzmem, razbudim i smirim nosajuci po omiljenim mestima u stanu. sad je opet zaspao, videcemo dokle. ovo se ponavlja vec nekoliko noci, nadam se da je neka faza.

:sad2: Tako je to meni strasno kada se probudi jecajuci ili placuci. Sta mogu sanjati da je toliko strasno? Valjda je samo faza. Da li ga zubi mozda zezaju? To navodno moze da ih zaboli dok spavaju pa da se zaplacu.

Moj sin se danas ponovo prejeo. To jest jeo je veoma halapljivo (sigurno je izgladneo, jer je duze spavao) pa je posle dva sata povratio. Posle smo ga okupali i posle sat vremena je ponovo sisao, ali lepo polako. Sada spava vec 3.5 sata. Merila sam temperaturu, 36.3'C. Ne znam kako da ga "usporim" kada se tako zahalapi (ZAHALAPITI= ne znam postoji li ova rec, ali ako ne treba je uvrstiti). Znam da cu jednog dana zaboraviti ove muke, ali sada mi deluju bas strasne.

..i ja se nadam da je faza.. :confused:
..ja kao jexy, bolje da cutim, moj mish nedeljama spava od pola devet do sedam - pola osam..
..desilo se po koji put da je kmeknuo u gluvo doba, ali bi se udzonjao bez otvaranja ochiju chim mu dam cuclu,
a par puta kada je bio bash razdrazljiv i uporan u cviljenju problem je bio u mehuru vazduha
koji bi izbacio chim ga uspravim..
..ja se ono beshe zarekla da necu da ih hvalim ovde.. :sad2:
..sad kad me sastavi nocasKe.. :roll:

..i ja se nadam da je faza.. :confused:
..ja kao jexy, bolje da cutim, moj mish nedeljama spava od pola devet do sedam - pola osam..
..desilo se po koji put da je kmeknuo u gluvo doba, ali bi se udzonjao bez otvaranja ochiju chim mu dam cuclu,
a par puta kada je bio bash razdrazljiv i uporan u cviljenju problem je bio u mehuru vazduha
koji bi izbacio chim ga uspravim..

...sve isto....

:sad2: Tako je to meni strasno kada se probudi jecajuci ili placuci. Sta mogu sanjati da je toliko strasno? Valjda je samo faza. Da li ga zubi mozda zezaju? To navodno moze da ih zaboli dok spavaju pa da se zaplacu.

Moj sin se danas ponovo prejeo. To jest jeo je veoma halapljivo (sigurno je izgladneo, jer je duze spavao) pa je posle dva sata povratio. Posle smo ga okupali i posle sat vremena je ponovo sisao, ali lepo polako. Sada spava vec 3.5 sata. Merila sam temperaturu, 36.3'C. Ne znam kako da ga "usporim" kada se tako zahalapi (ZAHALAPITI= ne znam postoji li ova rec, ali ako ne treba je uvrstiti). Znam da cu jednog dana zaboraviti ove muke, ali sada mi deluju bas strasne.

..pokushaj da ga podignesh da podrigne posle nekih 5 minuta sisanja, kad utoli prvu glad..
..pa onda nek nastavi dokle hoce..
..ne verujem da povrati zato shto je previshe pojeo, pre ce biti da mu se mehurici vazduha podizu u stomachicu
pa ponesu i mleko sa sobom.. :)
..a oko plakanja i budjenja.. :aha: ..pitaju me velika deca svako malo, nekad za alekseja, a nekad za jakshu:
"shta li sad on misli..?" ili "zashto ima tako zachudjen izraz lica..?" ili
"shta li sanja kad se tako vrpolji i gundja/ kad se tako smejulji i guguce..?" :)
..koliki je svet, a kolicki su oni i shta sve prvi put susretnu svakog dana.. :heart:

Jeste,bolje da cutis.:tiganj:
Sinoc zaspala u 22 pa jela u 4.50 i ustajanje u 6.

Danas je provalila pljuvanje.Jao kako mi je smesna.Pa uvrne jezicak pa krene da prska i brbolji.:heart:
Danas sam zakljucila da mi je bas porasla.:heart:

Mm sa kolegama slavi Novu godinu,u utorak idemo po paketic.:D

..pokushaj da ga podignesh da podrigne posle nekih 5 minuta sisanja, kad utoli prvu glad..
..pa onda nek nastavi dokle hoce..
..ne verujem da povrati zato shto je previshe pojeo, pre ce biti da mu se mehurici vazduha podizu u stomachicu
pa ponesu i mleko sa sobom.. :)
..a oko plakanja i budjenja.. :aha: ..pitaju me velika deca svako malo, nekad za alekseja, a nekad za jakshu:
"shta li sad on misli..?" ili "zashto ima tako zachudjen izraz lica..?" ili
"shta li sanja kad se tako vrpolji i gundja/ kad se tako smejulji i guguce..?" :)
..koliki je svet, a kolicki su oni i shta sve prvi put susretnu svakog dana.. :heart:

Ja ga uvek podignem posle 5-6 minuta, pa ako zeli nastavimo (budimo realni uglavnom zeli da nastavi), pa posle 5-6 minuta ponovo ga podignem i ponovo ponudim. Tako je bilo i ovaj put, samo sto je on za 5 minuta pojeo ihahaj mleka a izgleda i vazduha, a nije nista podrignuo, tek na kraju :sad2:.

Sutra ce po prvi put videti ukrasenu jelku :heart: I ja se cesto pitam sta se desava u tim njihovim glavicama :think:

znaci, julska deca su za primer, a ova avgustovska nam krv na slamcicu piju:mrgreen:

..ja imam velikog avgustovca, zevzechimo ga (napola :roll: ) da je bio tako "divan"
da nam je trebalo deset godina da se odluchimo na sledecu bebu.. :lol:
..mada - ruku na srce - kad je malko porastao bio je chudo prirode.. :heart:
..toliko prirodnog sharma i toliko srce i toliko dostojanstvenog noshenja svojih malih godinica
punili su mi srce iz dana u dan :zaljubljena:
..a onda je prishao pubertetu.. :besna:

..i tako.. :aha:

:lol:

Ja vas citam iako jos nije stigao bebac (24.januara termin), cisto da znam sta me ceka...
Pa kad vidim kako se mucite sa nespavanjem i ostalim stvarima, samo se stresem i pomislim "jooooj, mozda moj nece biti takav"....a negde u dubini malog mozga sama sebi i odgovaram "jok, nego kakav ce biti?!" :zper:
Ja nocas nista nisam spavala, bole me ledja i ne mogu da se namestim nikako, pa sam od jutros sva kisela. A sta bih radila da imam vristecu bebu pored sebe sad? Sve mislim - valjda ce priroda to urediti nekako :confused:

Ovo za spavanje .. pa on spava relativno dobro, ali ustaje da jede nocu jednom i u zoru ... sad odprilike kad nam se zalomi, ali uglavnom od 24-01 i oko 4 ili 5 ... prvo hranjenje, ni ne legnem dotle, pa ne treba da ustajem :zper: ... a u zoru, plache jedino kad je tata dezhuran, jer se ja probudim chim on krene da se meshkolji, brzo prepovijanje i klopa ... posle ga stavim u krevetac i ako ne spava onda razveze prichu do bezsvesti ... jutros jeo u 5.25 i prichao do sledeceg jela ... sad se komirao :zaljubljena: ... bar se nadam :strika: ... valjda nam popushtaju i grchevi , pochela sam da dajem Espumisan svaki drugi put ... dosad nije loshe :worth:

svi koji slave sretan Badnji dan i Bozhic :zjelka2:

jexy, na koliko ti sada jede bebac otkako mu dajes 210 ml za obrok?
ja sam primetila da je svejedno da li mu dajem 180 ili 210ml uvece, on se budi nakon 5 sati da jede.
inace, mnogo pije tecnosti, oko 200ml dnevno. ja mu dajem 100ml caja, kad to popije, predjemo na vodu, ne pravi pitanje. rekoh ja da on vuce sta mu das.:lol:
ne znam da li bih smela da mu dajem vise od 100ml caja, ili da nastavim da kombinujem

Istooooooo, izginem svake noci nosajuci, place u snu i nece da otvori oci. Onda se budi da jede i tako, ludilo, nikad mi nije dosadno!

Ja vas citam iako jos nije stigao bebac (24.januara termin), cisto da znam sta me ceka...
Pa kad vidim kako se mucite sa nespavanjem i ostalim stvarima, samo se stresem i pomislim "jooooj, mozda moj nece biti takav"....a negde u dubini malog mozga sama sebi i odgovaram "jok, nego kakav ce biti?!" :zper:
Ja nocas nista nisam spavala, bole me ledja i ne mogu da se namestim nikako, pa sam od jutros sva kisela. A sta bih radila da imam vristecu bebu pored sebe sad? Sve mislim - valjda ce priroda to urediti nekako :confused:

Dobrodosla draga! Ne brini, sve to dodje na svoje, i nespavanje i nervoza, sve je to normalno. Ja nekad nocu kad ga nosim pomisim kako sam se borila da ostanem trudna(VTO, hormoni, muke), pa onda da izguram trudnocu do kraja, pa bolnica par puta i tako. Onda cestitam sebi na svemu tome i mislim kako sam samo JA(mozda zvuci sebicno)zasluzna sto je tako lep i veliki decak i onda mogu da ga nosim do zore! Videces, to je toliko jaka ljubav da ti nista nije tesko, i kad si najumornija nadjes snage! Cmokic, i uzivaj u tom ritanju i gurkanju, meni to sada bas nedostaje, cesto razmisljam kako je bilo lepo!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back