Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jexy, na koliko ti sada jede bebac otkako mu dajes 210 ml za obrok?
ja sam primetila da je svejedno da li mu dajem 180 ili 210ml uvece, on se budi nakon 5 sati da jede.
inace, mnogo pije tecnosti, oko 200ml dnevno. ja mu dajem 100ml caja, kad to popije, predjemo na vodu, ne pravi pitanje. rekoh ja da on vuce sta mu das.:lol:
ne znam da li bih smela da mu dajem vise od 100ml caja, ili da nastavim da kombinujem

kupanje i klopa 210ml u 20h, do 21h zaspi
prvi put se promeskolji oko 3h, al tad mu samo uvalim cuclu, sledece budjenje bude oko 5, pola 6 i tad jede 210ml
sledeca ide u 9h, pa u 13h, u 17h jede kasice, pa opet mleko u 20h i tako...izmedju 10h i 12, 12.30 i izmedju 14, 16, 16.30 spava
e sad, desava se da preskoci budjenje u 5h, vec se probudi oko 6, pola 7, onda se zezamo do 8, pa jede opet oko pola 9, 9h i hvatamo isti red
izmedju obroka pije malo cajica, ne vise od 100ml, jer nece i vodu mu uvaljujem kasicicom posto nece drugacije, a i to sto uvalim,ponasa se kao da pije sirce

znaci, na 4 sata otprilike. ovaj moj i dalje jede 180ml i izdrzi 4 sata. o spavanju u medjuvremenu necu ni da pricam, a o nocnom (ne)spavanju necu ni da zucnem:(
zaspao je oko 21.30 i vec je dva puta plakao. promukao je strasno, ne znam od cega. nos ne curi, normalno se ponasa, odlucila sam da ne brinem preterano za sada

Ne znam zene, nadam se i ja da je to neka faza pa da prodje da odmorite malo :zag:
meni je mali stvarno ok, i sad ima takav ritam da ja tacno mogu da isplaniram obaveze
a sve se nesto pitam dokle ce to da potraje...ocekujem neko ludilo kad krenu zubici, nesto tog tipa
da mi naplati za svu ovu 'dobrotu' do sada
sto se tice klope, i on malo zeza i juce i danas...ceo dan juce a i jutros nije hteo da popije punu flajku...meni se sve cini da mu ono cuveno krkljanje smeta da vuce lepo, al ajd kao necu ni ja da panicim previse..

inace, koleginica mi je preporucila nesto pa da podelim sa vama, njoj je to preporucila pedijatar
balzam, zove se FITOBALM, na biljlnoj je bazi, ima u sebi mirtu, srebrni bor, jelu i tako neke cetinare, jako lepo mirise, kao menta a nema mentu
ako dete kaslje, zapusen mu nosic, krklja kao ovaj moj...maze se uvece malo na grudi i na ledja izmedju lopatica, uopste nije jak a delotvoran je
moze da se koristi bukvalno od prvog dana, eto cisto da znate, nije lose imati ga na polici i za stariju decu

majo, ne znam koliko godina imas, ali ja sa mojih 36 jako tesko podnosim nespavanje. pre 9 godina, pocela sam da radim kad je bebac imao 4,5 meseca. celu oc ustajala, hranila, gurala cuclu i ujutro na posao. mesec dana sam bila ko zombi dok se nisam navikla, posle mi to bilo normalno. sad kad zamislim da se mozda 1. marta vracam na posao, ne znam kako cu da izdrzim

Danas popodne prvi put popio 170 ml i to do poslednje kapi ... sad me peche savest, zashto mu nisam dala ranije ... ali kad je izdrzhavao oko 4 sata sa 130 ml, pa mi nije bilo sumnjivo ... jeste da je ove nedelje pocheo da pije velike kolichine chaja (oko 200 ml preko dana) ali sam mislila da je zhedan ... i radovala se da najzad pije lepo chaj ... a on je verovatno bio gladan ... dodje mi da se samoutepam ... ja sam idiot, majke mi

ako ista ne volim u vezi sa porodjajem i bolnicom, onda je to taj naziv prvorotka ili drugorotka (november, kako je pravilno tebe nazvati-cetvorotka:think::lol:), ili kad ti onako nekako bljutavo kazu " pa majka, morali biste to znati"-to majka toliko odvratno zazvuci da mi se stomak okrene

ako ista ne volim u vezi sa porodjajem i bolnicom, onda je to taj naziv prvorotka ili drugorotka (november, kako je pravilno tebe nazvati-cetvorotka:think::lol:), ili kad ti onako nekako bljutavo kazu " pa majka, morali biste to znati"-to majka toliko odvratno zazvuci da mi se stomak okrene

..ista pricha.. :neutral: ..iz njihovih usta to zvuchi nekako sasvim grozno.. :neutral:
..mene su zvali chetvorotka i chetvoROrotka, kako ko.. :)
..u DM-u ih uche (ove starije se josh ne daju) da porodilje zovu imenom, meni je to sasvim ok.. :)

..a to prvorotka josh groznije zvuchi pre porodjaja, kad te zovu NULIPARA.. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back