Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..stolica je zelena uvek kada je dugo u crevima..
..kada je "bez sadrzaja" izgleda kao penushava zabokrechina, skoro bistra tj providna,
a zelena je zato shto je dugo u crevima, poshto je ima malo pa ne pokrece bebina crevca na praznjenje..

..skoro da sam u iskushenju da postavim fotke :roll: ali mi ne idu uz praznichno raspolozenje :lol:
pun ih je net (neko je bio dovoljno blesav da fotka i obrazlaze svaku, ali SVAKU chudnu promenu stolice kod beba :lol:
savetujem mame da malo proguglaju.. :)

Ili je dugo u crevima, ili beba guta vazduh, ili je prehladjena, ili presisa prednje mleko, ili je mama jela nesto zeleno malo vise, ili je mama na AB,...
Ima dosta razloga.
Isto tako je normalno da povremeno bude i potpuno tecna, da pelena skoro sve upije, pa je kao bez sadrzaja.
Neke zablude je toliko tesko iskoreniti da je to strasno.
Misa mu golisavog! :)

E, da, i srecna Nova godina svima! :veseljaci:

Koliko ima ona sad?
Koliko stolica dnevno ima?
Kako sisa, na koliko trazi, da li menjas dojke?

Za 6 dana puni 3 meseca..ima stolica bar 3 dnevno, a nekad i 5-6
Menjam jedan podoj jedna dojka, danas mi sisa na 2 sata, ja je malo forsiram u stvari da sisa vise sad..inace na 3 sata a nekad trazi i ranije, ali tako 2-3 sata..osim nocu, prespava celu noc a ne siki, vise je ne budim, budila sam je samo prvih 6-7 nedelja

Inace do sad sam isla onom teorijom stavim je na jednu pa kad po mojoj proceni isprazni a vidim da hoce jos, stavim malo i na drugu i onda zapocnem sledeci podoj sa tom koju je "nacela"
Tu mozda rizikujem da vuce vise prednjeg mleka..ali nekako mi se cini da isprazni tu prvu..ne znam kako da budem sigurna da je izvukla zadnje mleko
A inace ima one stolice senf boje pa me zato zacudilo sad ovo..malo zeleno, malo tecno, a poneka i lici na zabokrecinu, a poneka ne. Ne mogu da poverujem da je gladna, posto sisa cesto i bas guta, i to po 15tak min vuce
CItala sam po netu da ima raznih razloga, pa se bojim da nije prehladjena mozda..ali nema temp, i ok se ponasa
Ja sam nesto ubedila sebe da je zbog moje lose ishrane ovih dana...pa posto sam se vratila na redovnu ishranu danas sve cekam kad ce da je prodju te zelene, al evo i sad sam je presvukla, opet tamno zeleno

ima slika na nekom forumu, ni ja nisam mogla da verujem da su mame slikale, kacile i razmatrale : )

nego, ja imam pitanjce, sali me podsetila juce, da li skrecte paznju ljudima, gostima, bakam, dekama itd da npr ne ljube bebi ruke (bas zato sto ih stavlja u usta) da joj ne duvaju u lice (mislim na bukvalno unosenje bebi u facu i disanje u istu) , ljube oko usta, nosa itd?

mene sve to nogo nervira i siznem kada vidim tako nesto, ni ja to ne radim bre sa drugim bebama, a opet mi bzv da skrenem paznju...

Tara, ja ne. Ljubili ga gde je ko hteo. Isto mi dodje dal ce ga ljubiti u ruku ili mu disati u facu ili ga samo drzati u svom narucju.
Svi koji su ga drzali u narucju su osobe koje ga izuzetno vole... koje uzivaju u njemu i ceznu da ga maze...
Nisam mogla da im uskratim takvo zadovoljstvo.

Moji roditelji rade u skoli, sto znaci da su svaki dan sa milion dece... i kad dodju da vide medu, ja nisam imala srca da im ga ne dam... da ga ne diraju... da ga ne poljube... ne pomaze... ne pipnu...

Samo opusteno :)

Tara, ja kazem kad vidim da neko krece da joj cacka ili ljubi rukice..al ne govorim unapred, pa se desilo da joj je i to bas prabaka poljubila rukice pa sam je ja posle odnela da ih operem, srecom ih nije stavljala u usta u medjuvremenu..al opet ne mogu stalno nadzirati goste, pa ce se desavati sigurno i da je ljube u nos, duvaju u facu i to..al ja se trudim koliko mogu da to sprecim

Za 6 dana puni 3 meseca..ima stolica bar 3 dnevno, a nekad i 5-6
Menjam jedan podoj jedna dojka, danas mi sisa na 2 sata, ja je malo forsiram u stvari da sisa vise sad..inace na 3 sata a nekad trazi i ranije, ali tako 2-3 sata..osim nocu, prespava celu noc a ne siki, vise je ne budim, budila sam je samo prvih 6-7 nedelja

Inace do sad sam isla onom teorijom stavim je na jednu pa kad po mojoj proceni isprazni a vidim da hoce jos, stavim malo i na drugu i onda zapocnem sledeci podoj sa tom koju je "nacela"
Tu mozda rizikujem da vuce vise prednjeg mleka..ali nekako mi se cini da isprazni tu prvu..ne znam kako da budem sigurna da je izvukla zadnje mleko
A inace ima one stolice senf boje pa me zato zacudilo sad ovo..malo zeleno, malo tecno, a poneka i lici na zabokrecinu, a poneka ne. Ne mogu da poverujem da je gladna, posto sisa cesto i bas guta, i to po 15tak min vuce
CItala sam po netu da ima raznih razloga, pa se bojim da nije prehladjena mozda..ali nema temp, i ok se ponasa
Ja sam nesto ubedila sebe da je zbog moje lose ishrane ovih dana...pa posto sam se vratila na redovnu ishranu danas sve cekam kad ce da je prodju te zelene, al evo i sad sam je presvukla, opet tamno zeleno

Ako se normalno ponasa, sve je OK.
Ne menjas dojku kad ti procenis da je ispraznila, nego ako ona sama pusti dojku, podignes je da podrigne, kad podrigne, vratis je na istu ako hoce jos.
U dojci uvek ima mleka.
Dva sata je malo da bi se menjala dojka.
Malo radis kompresije da joj pomognes kad je vratis na istu.
OK je tako jer od pocetka sisa jednu dojku po podoju i produkcija je tako uskladjena.
Sad ce skok u razvoju, onda na 2-2 i po sata menjas, a u okviru tog vremena dajes istu posto ce sisati mnogo cesce.
Mozda i jeste zbog neceg sto si jela ovih dana, onda ce biti potrebno par dana da se regulise.
Nema proliv, to je normalan broj stolica, tako da nema razloga da brines.
Javljaj sta se desava.

ćaos žene, srečna nova svima!

nama super počela, svo troje bolesni...
nego da vas priupitam: patlidžan? praziluk? 9,5 meseci. jel može?

inače definitivno ne volE griz :) probala par puta, nema teoretske šanse. a mešam joj sa voćem, pa cimet malo, juče sam čak i ŠEĆER dodala, ja ukleti neprijatelj dodavanja šećera i bebinu hranu, ali džaba.

jaaaaaako je nervozna ovih dana. da li je zbog bolesti ili su ti prokleti zubi, ne znam. a možda je i do toga što je mm na godišnjem, pa koristim prilikku da mu je uvalim pre podne da ja malo odspavam, pa sa ne snalaze najbolje...ko će ga znati.

Cao suzuki grome! :zag:
Gde si ti?

Nek vam je veselo i da zaneses ove godine :zper:

Ja danas spavala do pola 12. Doduse od 8-10 sam se zabavljala sa medom ali posle nastavila.
Nista ja jos od jake hrane ne uvodim. Ne zurim.
Probao je jednom pasulj, svideo mu se. I nije bilo nikakvih problema. Ostalo sve isto.
Ujutru podoj(vise njih-dok me ne razbudi i ne izgricka do bola)
Dorucak voce sa zitaricama
Rucak piletina sa povrcem
Vecera mlecna kasica sa zitaricama
Uvece podoj
+nocni podoji
+mu dam sredinu hleba ponekad izmedju rucka i vecere jer bas voli da je jede
jednom sam mu dala i sokic, za ng, to mu je prvi put da je probao. Stukao iz dva gutljaja. ahahahhaha... znam ja da njemu to ne valja davati ahahah
a stavili smo ga i u dubak za ng. Sve sto ne valja! Ahahahhaha... na kratko! To ga pocastili

Meni medo reaguje na so. Kad jede kod svekija ili mame desavalo se da malo pocrveni u licu. Ja posle probam hranu ono slano. Nije svaki put ali desavalo se. Ja ne dodajem jos uvek. Ni secer.
Vodim se onom: 4 bele smrti: secer, so, brasno i mast! (tako nekako) :)

Mm i ja imamo precutni dogovor da on ujutru malom menja pelenu i nosi ga u dnevnu da ja odspavam.
Elem, dosadilo nam, pa sad ja menjam pelenu ujutru i zabavljam dok on odspava. Ali mu onda on daje dorucak. I to obicno bude banana(malo je ali ajde, pre toga se dobro nasisa pa nisam tupila). Elem, otisli njih dvojica jutros u kuhinju, kad mm vice Nema banana, sta ce sad jesti?! Ahhahahahah... pa rekoh Napravi mu mlecnu kasicu sa jabukom. Ne zna on to. Aha! Ne znas!
Elem, pravio je ali tako sto sam ja iz spavace vikala:sipaj u flasicu vodu, pa onda podgrej('U cemu?'), u loncicu,('Gde je loncic?'), pored sporet. Sipaj 4 kasikice u flasicu. ('jel prvo voda ili prah?'), ('A koliko topla voda treba?') ('Mislim da je vruca?!' ) ('Joj jeste vruca!'), sad umuti. ('Jel prvo mleko ili kasicu?')
:rotf:

zsuki: ja sam Arminu dala praziluk sa oko 9 meseci , malo ukuvala u tikvice, nije mu smetalo, on voli svakakav luk, samo da je kuvan ... pokushala sa 11 meseci maaaalo presnog crnog luka, ja probala bio je lep sladak, ali je odbio kategorichki :lol: .... patlidzhan sam dala onaj beli, neki bio, spremala ko debil, em nije bash voleo, em je maaalko i odreagovao ... ja ga ne jedem, pa sam prestala i da razmishljam o njemu :znamiguje:

kupila mu juce suskavu knjigu, kontam to je ok sad za njega, mekano, suska, moze da je glodje, lako se pere
551148_4972038377293_503569026_n.jpg

A pazi mu pozu, opasan neki frajer taj Vladeta :D

Danas se pojavila opet zlatno zuta kaka jupi jej heheh mada i dalje ima i onih zelenih sluzavih..ali eto kako koja, necu da se opterecujem vise, sve je bilo ok do sad, i onda sam pocela da sumnjam u sebe i kako nista ne valja sto radim, a dete super, smeje se, guguce, aktivna..ne znam koji mi je djavo da se tako natripujem samo zbog zelenih stolica
I sve sam se ubedila kako prebrzo menjam dojku a nije tako..danas sam je pustila da vuce stalno jednu do iznemoglosti, ona vec pobesnela, gura me, rita se, vuce vuce a ono nista..dakle isisala sve pa sam je lepo prebacila na drugu

ja dala praziluk sa punih 8(izmedju 8 i 9 sad ne znam tacno kada)(ali dinstan, ne svez) samo sad to ne jede jer ja ne volim...jedino nekad u nekoj salati svez,umesto luka
a patlidzan sa punih 9...a ni to ne jede
jer ja ne jedem pa ne pravim...sto kaze novka, 2-3 puta godisnje...mozda ni toliko :rumenko:
i tako

sve sam pisala do 9 m sta sam kada davala
i zao mi je sto nisam nastavila da pisem, mada sam vecinu svega sto koristimo u ishrani, dala do punih 10 :rumenko:

ja baš volim luk, ali nažalost ne podnosim ga. od belog mi padne ionako nizak pritisak, pa ga izbegavam, a od crnog mi muka najstaršnije, krene kiselina, par puta sam u bolnici završila...jedino praziluk mogu, pa to i koristim.

nisam joj još davala boraniju, pasulj, sočiva, kupuse razne, kelj, prokelj i ostale bakrače. kupus ja ne jedem. volim, ali isto par puta bolnica :/ pa izbegavam.

od mesa nisam još ribu, tj. davala sam samo pileći batak i teletinu.

već neko vreme joj nekad ne izmiksam skroz hranu, nego ostavim deliće mesa i povrća da se navikne da žvaće. bananu joj dam da gricka, nekad hleb, nekad malo keksića. ne znam kad je vreme da je pustim da sama brljavi, da vežba samoishranu :) moram sebe da pripremim, jer me uuuuuuužasno nervira kad se izmaže, ja kad jede joj bukvalno nakon par zalogaja brišem usta ručice mokrom krpom.kreten, znam šra ću, dobijem nervni slom kad krene da hvata kašiku i činiju... a znam da mora da nauči sama da trpa u usta....

i muku mučimo još uvek sa 3 obroka dnevno...za sad ne forsiram kako ispadne nekad bude 2 nekad tri, zavisi od dnevnog ritma...

Suki, nema veze za obroke. Mislim za broj. I ja sam se opterecivala ali bzvz.
Videces vremenom kako joj se bude povecavao apetit tako ces uvoditi vise obroka :)

E a za samoishranu, ja pokusala pa odustala. Haos zivi.
Naucice da jede svakako, necemo skoro pokusavati ;)

Ja luk nisam davala. Ja ga ne jedem, pa nisam ni Junioru spremala.

Birice, jel mogu da ga posaljem kod tebe da ga proba :rumenka:? Pitala sam supruga da skuva nesto s lukom pa da njoh dvojica to jedu, ali je sve to jos uvek na cekanju.

hmmm .. pa kako onda kuvash nedeljnu supu? :neutral: shargarepa, koren od pershuna, pashkanat, malo celera, crni luk(mala glavica ucelo) i chen-dva belog luka :rtfm:... i meso ... onda sa pashkanatom i celerom malo ugnjavim u pire arminu ... mnogo voli ... mozhesh da poshaljesh Juniora, ako se ne bojish da ce ga Armin pojesti :aha:... pre dva dana je ponovo pocheo da chisti sve pred sobom .. i jede sa svakim ... :maramica: ... jel ima skok sa 15 meseci? on je (da kazhem kao Ata) srecan , kad je sit kao vashka :zblesav::zcepanje:

hmmm .. pa kako onda kuvash nedeljnu supu? :neutral: shargarepa, koren od pershuna, pashkanat, malo celera, crni luk(mala glavica ucelo) i chen-dva belog luka :rtfm:... i meso ... onda sa pashkanatom i celerom malo ugnjavim u pire arminu ... mnogo voli ... mozhesh da poshaljesh Juniora, ako se ne bojish da ce ga Armin pojesti :aha:... pre dva dana je ponovo pocheo da chisti sve pred sobom .. i jede sa svakim ... :maramica: ... jel ima skok sa 15 meseci? on je (da kazhem kao Ata) srecan , kad je sit kao vashka :zblesav::zcepanje:

Ja jos uvek sve kuvam "studentski" i to jos bez luka :cepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back