Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo je, znala sam da ne treba da pominjem zapreminu! :mrgreen:
Ne znam, zavisi koliko imaju obroka i koliko jedu druge hrane, tesko je to utvrditi.
Trebalo bi do rodjendana da ne smanjuju sisanje, a da drugom hranom samo dopune.
U praksi cesto nije tako, gura se previse i precesto druga hrana, ne doji se pre cvrstog obroka itd.
Zato je tesko reci.

jel to znaci da treba podojiti dete pre cvrstog obroka?

bokice dobrodošliiiiii!

tara moja je obožavala baby gym i sad ga voli, iz druge prespektive naravno.
i onu šuškavu knjižicu kad je naučila da hvata je baš volela, i dalje voli. i knjigu za kupanje.
sad ti je bitno da je šareno i da se kreće da je podstiče na aktivnost, tipa da maše ručicama, nogicama. e sad dal su to šarene kese ili skupocena chicco igračka nebitno :)
improvizaciju od kesa možeš dok ne počne voljno da hvata, onda postaje opasno zbog gušenja. i ne treba ti 100000 igračaka. zvečka, glodalica, šušketavo nešto, višeće nešti i dosta. ogledalo je isto super stvar, ispred prozora da staviš da zvera...koliki ste vi sad?

a za vučer kupite nešto za kasnije :)
Luca sad obožava one male loptice koje se ubace u neki hm kao tobogan pa klize niz spratove, ako me razumete.
tačno joj stanu u rukice i ne ispušta ih. puzi sa njima u rukama, kao kopita da ima ahahhaahhahahha
pa sa jednom udari po drugoj koja je na podu, pa kad se otkotrlja joj radosti. pa trk za njom i tako u nedogled.
pa ih ubacuje u one čašice što se ređaju jedna na drugu...

Poslednja izmena:
suki, on sada ima mesec ipo tek, mali je bas... obozava da gleda slike po zidu i sada ga taj baby gym sve vise interesuje, kada ga stavimo mlatara rucicama, pokusava da dohvati itd.. a sadrzi tacno jednu zvececu igracku, jednu suskavu i jednu sa ogledalcem i sve tri se skidaju...
zvecka i lopta koja zveci ga privlace zvukom, ali jos uvek ne drzi nista itd... kupicu mu tu suskavu knjigu onda koja na sebi ima i glodalicu, to mu je 2 u 1 i to je za ovaj period onda sasvim ok... mnogo vuse voli da mu se prica sada od igracaka, sto je valjda i logicno...a za vaucer cemo tako i uraditi, sacekati mesec/ dva pa kupiti nesto dobro cime ce se stvarno lepo igrati...
dobio je i neke igracke od tatine firme dobre, one sto se ubacuju oblici razni i jos neka cuda ali to je sve za kasnije...

Junior, Senior i ija vam u novoj, 2013. godini zele:

Dobro zdravlje, puno srece i radosti, a para taman toliko koliko vam treba

th_fireworks.gif

zenske, srecna ng i od nas :)

sali, sara bubamara je fenomenalna : ))

mi za ng imali ludacke grceve tako da je bilo veselo, ali preziveli smo..

htela sam da vas pitam da li bebama dozvoljavate da drze rucice u ustima, da ih sisaju itd?
jakov, od kada ih je otkrio, non stop ih gura u usta, inace i dudu slabo hoce, eventualno kada je bas pospan, pa ga ona uspava dok lezi... ali ovo sa rucicama je bas cesce i ne znam da li da ga pustam, da li ce ta faza proci ili da mu nudim dudu kada god vidim da gura rucice?

Hvala Tara :)

Pa moras dozvoliti rukice u ustima, cak i da sklanjas oni ce ih stavljati kad ti ne gledas..mislim, ne mozes to spreciti :D Koliko znam, to sve bebe rade, nemoj da brines..
Ja upravo zato ne volim kad neko hoce da joj ljubi rukice ili uhvati, kad znam da ih ona ne vadi iz usta..sisa ponekad sve prsti koliko cokce :D a dudu joj ne dajem cesto, nego nekad kad kenka a znam da joj nista ne fali, onda joj dam da cucka malo da se uspava..mada su joj prstici sladji od cucle uvek

A kako mislish da ga sprechish ? z:lol: ... otkrio je ruke, sad ih studira ... posle ce sve zhivo da trpa u usta .... i treba da studira ruke, da ih gura u usta, posle kad bude drzhao neshto u rukama (zvechka i sl.) tako ce znati da proceni i centrira usta ... to posle dobro dodje kod hrane z;)

SRETNA NOVA SVIMA!
:zjelka2:

Sari zelena stolica vec treci dan :confused: i par njih su vodnjikave bile..sad pratim da vidim hoce li potrajati jos..
Nije gladna, sisa kao i do sad, pomislih da se mozda prehladila..ali nema temperaturu..ponasa se normalno,nema promena..
Jel moguce da je to zbog moje nezdrave ishrane ovih dana? Sarme, prasetina, ruska salata, kolaci.. to sam jela ovih dana a inace se ne hranim tako..jel moguce da od toga ima proliv i uopste zelenkastu stolicu?

Sari zelena stolica vec treci dan :confused: i par njih su vodnjikave bile..sad pratim da vidim hoce li potrajati jos..
Nije gladna, sisa kao i do sad, pomislih da se mozda prehladila..ali nema temperaturu..ponasa se normalno,nema promena..
Jel moguce da je to zbog moje nezdrave ishrane ovih dana? Sarme, prasetina, ruska salata, kolaci.. to sam jela ovih dana a inace se ne hranim tako..jel moguce da od toga ima proliv i uopste zelenkastu stolicu?

Koliko ima ona sad?
Koliko stolica dnevno ima?
Kako sisa, na koliko trazi, da li menjas dojke?

Moguce je da je zbog toga sto si ti jela,mada koliko se ja sjecam da vazi kad je stolica zelena da je beba gladna.

..stolica je zelena uvek kada je dugo u crevima..
..kada je "bez sadrzaja" izgleda kao penushava zabokrechina, skoro bistra tj providna,
a zelena je zato shto je dugo u crevima, poshto je ima malo pa ne pokrece bebina crevca na praznjenje..

..skoro da sam u iskushenju da postavim fotke :roll: ali mi ne idu uz praznichno raspolozenje :lol:
pun ih je net (neko je bio dovoljno blesav da fotka i obrazlaze svaku, ali SVAKU chudnu promenu stolice kod beba :lol:
savetujem mame da malo proguglaju.. :)

Ne razumijem bas,kako bez sadrzaja,ali nije ni cudo,moje bebe davno odrasle.:):)Znam da sam se tim vodila i da je funcionisalo.

Tako lepo, bez sadrzaja, samo sluz sa creva kao zabokrecina.
Zelena stolica je povremeno potpuno normalna za dojenu bebu i nastaje iz milion razloga, ali glad nije jedan od njih.

Dakle, mame, zelena stolica nije stolica gladi, hiljaditi put da ponovim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back