Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
November :hej:, jedna za tebe

Hemija.jpg

slušajte ovo. tri neke moje drugarice idu kod istog pedijatra. bebe 7 meseci. kaže ped.prvo žumance posle meso. hm. čudno mi to. nisu pitale zašto tako, pa me zanima da li ste čule za takav stav?? možda se lakše vari od mesa ili...
i za meso kaže skuvati u supici pa davati supicu, kao krtinu ne treba. drugarica pitala zašto, kaže pa sve se iskuva, ostanu vam samo suva vlakna, zašto to davati detetu?

nešto mi ovo sve bez veze. pitam vas zato što sam htela da menjam mog fantastičnog dr za nju. sad nisam više sigurna...

Ja prvo davala meso pa onda žumance. I dajem krtinu, dodam supu u povrće i meso kad blendiram.

ahahahah luda si kristina.

novka uvela ja već mesinu :) prošle nedelje. skuvala batake u supici,sa sve povrćem, pa sve izmiksala. davala sam par dana, ali mi se nešto mučila noću, sve se grčila, prdela, pa sam sad malo prestala. Juče opet dala, bilo je bolje noćas. Sad ću onako na svaka tri dana, dok se ne navikne. Malo joj dajem stvarno, ali izgleda da joj je teško...

i da. još dva pitanjca.
1. kad da prestanem sa kuvanjem voća?
2. mislim da bih mogla da joj dajem nešto u ruke da gricka, da malo vežba motiriku i žvakanje, ali nemam ideju šta? (plazmu tj.keksiće još nisam upošte davala i ne bih još, nešto mi rano...)

..za presno voce se ne secam najbolje, bila je zima i prolece pa su jeli teglice uglavnom,
(plus shto su jeli voce zorom, pisala sam vec), a kad je stiglo novo voce, vec su ga jeli sveze ali su bili matorci..
..mislim da sam negde prochitala da je ok od 8-9 meseci..

..a za grickanje, ja sam davala kockice kuvanog povrca shargarepa, krompir, pashkanat da love prstima,
ili malecke chupkice hleba ili kockice keksa (nemoj plazmu josh malo, ima meda i soje..)
a veliki komad u ruku nisam dok nisu imali bar nekoliko zubica..poshto im je omiljeno da zguraju sve u usta..

Suki, ja dajem bananu. Ona se svakako ne kuva. ;)
Doduse Medo ima 4 zubica odavno... ali bas i nije srecan kad mu ostavim komadice u kasi... ovako da ******i hoce... ali kad krka, onda pravi facu kao da limun jede... ahahahah...
Plazmu ja ne bi davala uopste da gricka jer se kruni i mogu udahnuti... (ako bude na mm... davice se os vazduha) ahhah
Super je i sargarepa(to ja i dan danas grickam), ali kad prestanemo da im sve kuvamo ;)

Ps. medo me probudio podmuklim udarcima u rebra...(kao kad je bio u stomaku ahahaah)... Okrenem se... a on poprecen skroz izmedju nas... mene cepa u rebra a mm gura rukama... ahaha.. i peva peva peva :heart:
(juce je bio obrnut... svaki dan neko drugi osvaja sutiranje u bubrege ranom zorom ahahah)

To mi je jos ostalo.
Imam chicovu kupku i aventovu alergo. Menjam ih naizmenicno. Kakko kad... moguce da je do njih.
Bas mi mm veceras kaze, da mu ne stavljam tu cikovu...

Nema veze sa ekcemom, al ima veze sa iritacijom koze.. mi naseg malenom prva 3 meseca samo cistom vodom sa par kapi bademovog ulja i mnogo je bolje nego dok smo koristili kupku i to cikovu pure. bio Sve smo to izbacili i koza mu je prelepa sad.. s tim da nam je doktorka preporucila, da mesto kupke koristimo deciji sapun, jel se mnogo lakse ispira i manja je verovatnoca ostanka na kozi. Koristimo sad sebamed sapun za osetljivu bebeinu kozu i njime samo guzu

mi koristimo samo nivein ovseni sapun, za sada.... i to je to od kozmetike
inace, citam vas redovno al me mrzi da kuckam, nemamo nista zanimljivo, on je jedna super beba, jede i spava, povreneno kmekne al to kratko traje i sika ga smiri u.momentu :) i tako, bas nam ide glatko, pu pu pu :)

ja sam voce brzo prestala da kuvam. mislim da je vec sa 7 mesci jeo rendanu jabuku i krusku. izrendane puste sok, u to dodam 7 korn (da bude zasitnije, inace je nakon sat vremena gladan) i drzi ga do rucka.
inace svi ga zovu mamin cicak, i sad je sam poceo da govori "cica", kad ga pitam sta je mamino
heart.gif

A vidi okice na srednjoj slici :heart: Lepotica mala :heart:

I posle me pitaju zašto volim devojčice... pa medić mali maleni :D

( A da vam odam tajnu - kad sam bila pubertetlija, pa mi neko spomene ćerku, bilo neeeeeeeeeeee :lol: Jednom sam rekla mami, ako rodim devojčicu ikada, staviću je u kutiju od cipela, i bacam preko kapije, ako uhvatiš, tvoja je :lol: Kaže - ček', ček' da rodiš, a prvo će ti biti ćerka. I tako je i bilo, samo što sam ja pre toga već izašla iz puberteta, pa sam vojim devo'cice :heart: )

mi koristimo samo nivein ovseni sapun, za sada.... i to je to od kozmetike
inace, citam vas redovno al me mrzi da kuckam, nemamo nista zanimljivo, on je jedna super beba, jede i spava, povreneno kmekne al to kratko traje i sika ga smiri u.momentu :) i tako, bas nam ide glatko, pu pu pu :)

Pupupu, da ne ureknemo :lol:
Samo neka on napreduje, neka lepo ručka i raste... biće on veeeeliki delija :heart: Pa i ako se "prozloći" pa krene da plače, pupupu :lol:

Jel pustate deci crtace i koje?

Cula sam da ima neki baby kanal ali ga nemamo... a za sve druge mi je mali... vidim ima neki mini ultra... Sacu d vidim

Ja nadjem na Yuo Tube neke pesmice i slično i poskidam, pa onda to puštamo. Za sad je magarence njako glavni hit, kada ovo vidi pošizi od sreće. To, pa Ivin voz, pa Djiha djiha, i još neke tako baš za klinčiće... Odmah krene da tapše ručicama i da se smeje.
Evo ga magarence, ja mislim da je to ipak bolje nego crtaći, za sad

moj voli reklame na boomerangu :lol:
kod nas je hit magarence njako jos od 6. meseca:D
onda ide zec od branka kockice, pa djiha dhija, razbole se lisica, pilici, mama kukunka (to je playlista:lol:), itd.
crtaci mu ne drze paznju, ali voli da gleda uvodne spice jer tu ima muzike i eventualno jedna minut bananas in pyjamas:D
ne znam u kom uzrastu ih zainteresuju crtaci, odnosno kad pocinju da prate radnju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back