Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace, pojma nemam od cega je ekcem. sve sam izbacila i i dalje ima malo.
posle kupanja se zacrveni a ujutru ga nema. Vidi se tek kad mu se bas priblizim i na dodir je koza tu malo grublja. :(

to je atopicni dermatitis i zato ti je dr dala kortizonsku kremu....da bi svela upotrebu kreme na najmanju mogucu negu oboleli deo sto manje tretiraj vodom a pogotovu smanji sapune....redovno mazi masnijim kremama jer atopicna koza lako gubi vodu i zato je gruba.....s obzirom da ti se taj problem vuce i da postoji sansa da ti se to prosiri i na druge delove ne bi ti skodilo da procitas nesto o nezi atopicne koze.....preventiva ti je tu kljuc i onda nemas problema.....inace, mom sinu je jedino pomagao elocom kad je vec doslo do promena.....

Jel pustate deci crtace i koje?

Cula sam da ima neki baby kanal ali ga nemamo... a za sve druge mi je mali... vidim ima neki mini ultra... Sacu d vidim

u tom uzrastu sam mu recitovala pesmice od cika Jove Zmaja dok sam ga presvlacila.....naucila sam nekih 10-tak napamet i to sam mu vrtela svaki put......em je bio miran za vreme presvlacenja em je jako zavoleo da mu citam....vec sa godinu dana smo uvece probali sa citanjem knjigica i to je trajalo do 2 razreda kad sam popi,zdela i rekla mu da vec sam cita :)))).....naravno, nista od toga....

Jel pustate deci crtace i koje?

Cula sam da ima neki baby kanal ali ga nemamo... a za sve druge mi je mali... vidim ima neki mini ultra... Sacu d vidim

Nama je stalno na ekranu program sa Babytv-a :) mali uživa gledajući. Ali voli i eurosport kao hipnotisan je, valjda zbog boja i dinamike! Sve završim po stanu, dok on priča,guče uz tv :zcepanje:

Da, samo da javim da sam sada uradila test i ipak nisam u drugom stanju! Što li onda kasni toliko meca?! :eek:

Poslednja izmena:
..chichkava, pazljivo sa tv-om, moze da ti se obije o glavu mnogo..
..5-10 minuta max, ako nemash drugog izbora,
njima to ne koristi ni promil, naprotiv usporava im razvoj vaznih stvari,
iako tebi moze da znachi u hitnim situacijama..

..jaksha gleda sam pesmice sa YT, pet komada (brojimo) i jednog nodija ili traktor toma, po izboru..
..retko se buni da hoce josh, a josh redje da mu popustim poshto ne uspem da ga zainteresujem za neshto drugo..
..trudim se da to bude dok bebac nije tu tj dok spava, mada mi je zao da to vreme provede pred ekranom,
kada mozemo da radimo pametnije stvari 1 na 1, bez malog ometacha.. :) ..ali taman je tih 15-ak minuta
dovoljno da ja uradim poneshto hitno i spremim nam zabavu do njegovog spavanja.. :)
..subotom inedeljom je gledao prvi blok crtaca od 11h na prvom programu, dok je ishao u tom prvom bloku majstor bob..
..sad idu neke gluposti i ne drze ga i ne spominjemo ih vishe..

..bebac obozava pesmice, ali to mi pevamo :rumenko: jaksha i ja uglas, a on dodaje poslednje rechi u stihovima.. :lol:
..desi se da slushamo i sa njim, ali retko i voli i pljeska i djuska i naravno - plache kad kazemo da je dosta.. :roll:
..shto je i najveci problem sa svim tim..

Nama je stalno na ekranu program sa Babytv-a :) mali uživa gledajući. Ali voli i eurosport kao hipnotisan je, valjda zbog boja i dinamike! Sve završim po stanu, dok on priča,guče uz tv :zcepanje:

Da, samo da javim da sam sada uradila test i ipak nisam u drugom stanju! Što li onda kasni toliko meca?! :eek:

..zato shto dojish.. :) ..ne brini, potpuno je ochekivano brljanje svih vrsta u tom periodu..

..a baby-tv ceo dan.. :sad2:

..ima nekoliko tema na zdravlju o tome..

Kako uopste dete hoce da gleda crtace ceo dan?
Ne znam, Andrej nece, rekla sam vec, max pola sata i ostavi sam.
Voli da igra igricu, onu sa kartama, igra memorije, trazenje parova, ali i to 10 minuta se zaigra i cao!

..pa ne ume da iskljuchi, a ne moze da ode, to je bebac od 6 meseci..
..zabice, probaj jedan dan da ne ukljuchish, vidi da li se buni..steci ce sasvim drugachiju sliku o stvarnosti,
vishak glasova i zvukova, da ne pricham o nematernjem jeziku..

mislim da dete ne gleda tv po ceo dan, nego je tv ukljucen ceo dan. moj se nicim ne zanima duze od 10 minuta, nijedna aktivnost ga ne okipura dovoljno, ali to je normalno za njegov uzrast. kad nece vise pesmice na YT, zatvara sam laptpo i kaze "nena" (nema :lol: )

Poslednja izmena:
Ja sam zaboravila koliko joj je dete! :lol:
U tom uzrastu mu nismo ni pustali.
A sad mu je uvek zanimljivije ono sto ja radim: "Sta ovo ladis, mama, hocu i ja kuvam lucak!"
Da nije "pomagao" pilav bi bio gotov pre sat vremena, ovako se jos uvek pece. :)
Hoce da vrti secka sam, a ne moze, tvrda sargarepa, brze bih je nozem iseckala, al' dobro, to ne bi bilo "zabavano". :lol:

Pa naravno Kvinsi da ne gleda po ceo dan,ti si u pravu tu ali nam je beby tv uključen sve vreme! Jeste, baš će beba od 6 meseci da prati ceo dan tv, nemojte preterivati sa zključcima unapred ja sam lepo napisala i ti si to lepo pročitala. Ali ovde ima par bukvalista ili se traži razlog za kritiku :roll:
Ali dobro, valjda mora da se piše o nečemu!
I da upoznata sam sa činjenicom o kojoj piše november, da dete ne treba dugo biti pred ekranom... ali što bih se ja objašnjavala, kada ima onih ovde koji bolje znaju i sve znaju po svemu sudeći!!! :think:
:cool:

..pa ne ume da iskljuchi, a ne moze da ode, to je bebac od 6 meseci..
..zabice, probaj jedan dan da ne ukljuchish, vidi da li se buni..steci ce sasvim drugachiju sliku o stvarnosti,
vishak glasova i zvukova, da ne pricham o nematernjem jeziku..

Nije navučen november! I da li je to uopšte moguće! Nema problema ni kada je isključen TV ali bar kada je uključen sluša te neke bebi zvukove a ne trans muziku ili bilo koju drugu, neprimerenu za njegov uzrast! Tako da mislim da je to u redu a i kao majka osećam da je to ok.

Nije navučen november! I da li je to uopšte moguće! Nema problema ni kada je isključen TV ali bar kada je uključen sluša te neke bebi zvukove a ne trans muziku ili bilo koju drugu, neprimerenu za njegov uzrast! Tako da mislim da je to u redu a i kao majka osećam da je to ok.

Trans nikako, samo hardcore rock, od rodjenja, provereno ne pravi nikakva primetna ostecenja mozga.

Trans nikako, samo hardcore rock, od rodjenja, provereno ne pravi nikakva primetna ostecenja mozga.
:rotf:
...и тако...претпрошлог лета кафенишемо после подне жена и је у дворишту, кад оно...где су деца???:eek:
Једва их нађох у ајнфорт капији, у колима, син(тада 6) изиграва ди џеја на предњем седишту, а близнакиње(3) ,,мрдају" назад на задњој клупи.
Дип парпл и машинхид, наравно!!!:hahaha:

to je atopicni dermatitis i zato ti je dr dala kortizonsku kremu....da bi svela upotrebu kreme na najmanju mogucu negu oboleli deo sto manje tretiraj vodom a pogotovu smanji sapune....redovno mazi masnijim kremama jer atopicna koza lako gubi vodu i zato je gruba.....s obzirom da ti se taj problem vuce i da postoji sansa da ti se to prosiri i na druge delove ne bi ti skodilo da procitas nesto o nezi atopicne koze.....preventiva ti je tu kljuc i onda nemas problema.....inace, mom sinu je jedino pomagao elocom kad je vec doslo do promena.....

Ja mislim da je ta krema elocom. ili u sastavu. osnova. ebem li ga.
Citala sam... ali mi je zeznuto da ga ne umivam bar dva tri puta dnevno + kupanje. Prosto, hrana se svugde na obrazima, u nosu, kosi, usima ... ahahaha... kako da ne umijem to uvece? ;)

Kod nas je upaljen tv ceo dan jer je tata tu... on upali ujutu. sto se mene tice, ja ne gledam tv.
A medo voli muziku... nazalost, mi kad niko ne gleda ostavimo na pink music... ima lepe muzike(uglavnom), ali kad se zalomi Krimi rad ili cke beogradske svo troje ustanemo i djuskamo... ahahahah.. to nam je vec navika... ahahahha... a medo nas gleda bledo dok se mm i ja kidamo od smeha... ahahahah...

I tako... :aha: kad poraste bice zvezda granda :mrgreen:

Ja mislim da je ta krema elocom. ili u sastavu. osnova. ebem li ga.
Citala sam... ali mi je zeznuto da ga ne umivam bar dva tri puta dnevno + kupanje. Prosto, hrana se svugde na obrazima, u nosu, kosi, usima ... ahahaha... kako da ne umijem to uvece? ;)

Kod nas je upaljen tv ceo dan jer je tata tu... on upali ujutu. sto se mene tice, ja ne gledam tv.
A medo voli muziku... nazalost, mi kad niko ne gleda ostavimo na pink music... ima lepe muzike(uglavnom), ali kad se zalomi Krimi rad ili cke beogradske svo troje ustanemo i djuskamo... ahahahah.. to nam je vec navika... ahahahha... a medo nas gleda bledo dok se mm i ja kidamo od smeha... ahahahah...

I tako... :aha: kad poraste bice zvezda granda :mrgreen:

pa da, nezgodno je sto je na licu ali gledaj da posle svake vode namazes sa kremom jer koza zahvacena ekcemom mnogo manje trpi isusivanje nego zdrava....ima jako dobrih krema za atopicni dermatitis koje sluze za negu i stvarno pomazu da se funkcija koze ojaca.....

http://www.plivazdravlje.hr/bolest-clanak/bolest/65/Atopijski-dermatitis.html

http://www.roditeljinfo.com/2008-07-atopijski-dermatitis.html

Cran, ja dala dve veceri zaredom.
Jel stavis obican jogurt? (ja se bojim da probam... ) ppgotovo uvece. jesi josurt probala ujutru?

Ps. koliko sad ima tvoj bebac? Koliko podoja imas? (ja se mislim da odemo na ujitru i uvece.. kad vec sisa celu noc?)
Obican jogurt, suboticki, 3.2% mm
mi jogurt krkamo odavno, od 7.meseca, dala sam normalno jedno jutro i proslo ok, sad ga stavljam u svasta jer bas voli

Moj bebac sad ima skoro 10 meseci (fali jos jedna nedelja). Podoja ima...kol'ko volEs :D
nekad dva dnevno, nekad 4, a nocu...kako-kad, od 2 do 4 isto
ebiga, nismo se ustrojili tu
a sta ce biti kad krenem na posao od januara, ne smem ni da pomislilm

..psy je najadiktivniji, reklo bi se.. ;)

..zabice, bez nervoze, radi kako mislish da treba.. :)
..naravno da nisam mislila da tvoje dete gleda u tv ceo dan, upravo sam i prichala o zvucima koje smatra delom sveta oko sebe poshto ih stalno chuje..
..nije teshko biti fin, bar na ovoj temi.. :)

Ivan se zagleda u crtace na Baby TV, al ne traje to dugo
najvise voli 'Charlie and the numbers" i to odjavnu pesmicu
ali
drzi mu paznju VH1, i to onaj deo sa dzinglovima onim dosadnim
gleda i ne dise
i voli Loto, kad izvlace brojeve (voli i mama, al nije ubola vise od 5 komada)

i da
pre neki dan na poslu smo pricali o crtacima i kaze koleginica (ima sinove 5 i 2 godine) da su im vaspitacice rekle da ne pustaju deci ULTRA TV jer su nasilni crtaci samo tako

Poslednja izmena:
Vidim da pricate o TVu i YTu.
Mi Tv nemamo. Tako smo se dogovorili pre nego sto smo se vencali, da necemo biti jedan od onih parova sto stignu sa posla, ukljuce TV i cute po ceo dan. Vecina ljudi se cudi kada im kazem da nemamo TV i misle da smo neki sektasi :roll: jedna zena me je savetovala da mogu da uzmem TV i na kredit, pa da tako resimo taj "problem" :cepanje: Ja sam bila zavisna od serija, suprug je isto voleo da prati par njih, pa smo shvatili da bi veliki deo zajednickog zivota proveli ispred TVa. Kada nesto zelim pogledati skinem sa Neta (mada poslednjih godinu dana slabo, jer ne stizem) ili pogledam na YT (uglavnom UK emisije, koje se ni ne emituju kod nas). Junior nekada gleda TV kada odemo u goste, ali ga ne vezuje :worth: Ima na YT par play lista koje mu pustam kada je ruzno vreme pa ne mozemo napolje, a nervozan je ili kada mu dosade sve igracke. Favorit je hooplakidz, ali i to izdrzi max pola sata, nekada mu dosati posle 5 minuta i ode da proveri igracke u svojoj sobi, zaigra se i ostane tamo.

Nemojte me pogresno shvatiti. NIsam ja protiv TVa ko ima karakter da odgleda pola sata dnevno neku emisiju i cao, ali da mi ceo dan zvrnda TV, to ne mogu shvatiti. Jos kada odem negde i skontam kakav sund pustaju, plus jos gomila reklama, shvatim da je nasa odluka bila ispravna. Ovako ako me nesto zanima ja potrazim na Netu, pogledam i dovidjenja. Najgore mi je sto placam pretplatu, jer smo podstanari i ne mogu odjaviti TV :dash: tek kada vidi sta placam, place mi se :sad2:

Pozdrav svim mamama, tatama i bebama. Redovno vas pratim ali nikako da se javim, nekada sam malo pisala na kutku ali pošto sam radila do poslednjeg dana nisam baš imala vremena a sada ga nemam zbog moje bebice koja je 24 napunila 6 mjeseci :D Mislim da je Žabicin beban vršnjak sa mojom Unom ali možda i griješim.
Moram da se nadovežem na Ijin post o TV-u jer smo i mm i ja odlučili da ga nememo i nemoguće je ljudima objasniti da mi jednostavno ne želimo televizor a posebno dok imamo malu bebu jer čitala sam da se i ne preporučuje do druge godine da bebe gledaju tv navodno je to previše šarenila za njihove male glavice. Mda imam toliko radoznalo dijete da ne vjerujem da bi bila mirna 5 minuta ona je uglavnom na podu u sred dnevne sobe okružena zvečkama, kesama, flašama.....već sada počinje da puže vojnički digne guzu a gornji dio vuče po podu, ma nema mira ni sekundu :D

Moj brat i snaja isto nemaju tv... nikad ni nisu...
sve ima na laptopu...

ja nikad nisam bila neki ljubitelj tv-a... nisam ni navikla jer nismo imali tv u decijoj sobi...
Mm voli... ne voli tisinu... pa uvek pusti da nesto 'prica'...
Mada immo i tv na telefonima, glat bi ga odjavila da se ja pitam... jos da vidite koliki nam je... ahahahha... ko bioskop bre... ahahahah
Ali gde bi onda slusali kic i sund?! ;)

n5035eeb056a47.jpg

..u sluchaju mede-sulje: "tata, tata.." :lol:

Moja cran, i ja kad pomislim na posao i dojenje... brrr...
Ali sam odlucila 90% da ce prestati pre mog povratka na posao.. samo bih ga ja rado sa mog na obicno kravlje... nesto imam otpor prema adaptiranom... ne znam zasto... ali mislim da to posle nekog uzrasta postaje prodavanje m.za bubrege... ;) a mozda i gresim... nemam pojma...

Ps. dala sam mu jogurt danas... svidja mu se...
Nije hteo voce jutros... i ja sipam jogurt u casicu, pa umocim vrh kasikice sa vocem u jogurt i ponudim... i pojeo... :)
A veceras palenta sa malo jogurta...
toliko se glupirao i pevao za vecerom... padali smi od smeha... drzao je otvorna usta i pevao... ja stavim kasikicu, hrana ispadne jer on nastavi da peva umesto da jede... ahahahahah pis zivi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back