Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
n5035eeb056a47.jpg

..u sluchaju mede-sulje: "tata, tata.." :lol:

:rotf:

Ja sam počela uvoditi dohranu sa punih 5 mjeseci ali i ne ide nam baš slavno, još nemamo jedan kompletan obrok, slatko i hoće npr. pojede pola male teglice ali slano nikako, neće čak ni pirinčane pahuljice koje su baš neutralne. Sadaplanira da krenem sa mesom i onako malo jede pa bar da isprobamo što više ukusa nekako joj proguram 2-3 kašikice :roll:
Ona i mlijeko nekad odbija i još uvjek pije 90 ml a po tablici bi trebala 180, nije da gledam tablice ali smaranje mi je stalno trčkarati sa flašicom jer je moram hraniti na svaka 2 sata jednostavno ne može odjednom više da popije. Mislim da je i Maja Va pisala da i njena ćerkica malo jede pa se tješim.
Prekljiče smo bili na kontroli i ima 7330 gr i 69,5 cm :) To je sa 6 mjeseci i 6 dana.

PS. Čičak tebe sam vidjela na Zlatiboru mimoišli smo se par puta, prepoznala sam ti medu čuvala ga je neka žena u Maxiju a poslije smo se još par puta sreli kod jezera ;) Jednom ste se i okretale za nama, da sam češće ovdje pisala vjerovatno bih ti se javila ali mi bilo glupo :rumenko:

Ja sam počela uvoditi dohranu sa punih 5 mjeseci ali i ne ide nam baš slavno, još nemamo jedan kompletan obrok, slatko i hoće npr. pojede pola male teglice ali slano nikako, neće čak ni pirinčane pahuljice koje su baš neutralne. Sadaplanira da krenem sa mesom i onako malo jede pa bar da isprobamo što više ukusa nekako joj proguram 2-3 kašikice :roll:
Ona i mlijeko nekad odbija i još uvjek pije 90 ml a po tablici bi trebala 180, nije da gledam tablice ali smaranje mi je stalno trčkarati sa flašicom jer je moram hraniti na svaka 2 sata jednostavno ne može odjednom više da popije. Mislim da je i Maja Va pisala da i njena ćerkica malo jede pa se tješim.
Prekljiče smo bili na kontroli i ima 7330 gr i 69,5 cm :) To je sa 6 mjeseci i 6 dana.

PS. Čičak tebe sam vidjela na Zlatiboru mimoišli smo se par puta, prepoznala sam ti medu čuvala ga je neka žena u Maxiju a poslije smo se još par puta sreli kod jezera ;) Jednom ste se i okretale za nama, da sam češće ovdje pisala vjerovatno bih ti se javila ali mi bilo glupo :rumenko:

Pa sto nisi...
to mi bila mama... :) nas dve bile same sa njim.
da da maxi... kad sam ga otkrila svaki dan isla da se snabdevam slatkisima(stidim se)...

Ps. a sto sam se okretala? (ebi ga, okrenem se cesto... :) ) kakva ste kolica imali? Jesi bila sama? Daj neku sliku da se podsetim?
Jako slabo pamtim... :(

kod nas je glas miki mausa po ceo dan ( kill me, kill me, kill me! :dash: )

i ne da ti na komp nema sile...kako neko sedne da nesto vidi na netu, eto je ko pandur dotrcava i dere se "utuuuu...uuuutttuuuuu...." i gura te da ustanes :evil:

al njoj to ide u fazama...do skoro nije htela ni da cuje za bilo kakav crtani...a pre toga je neko vreme isto buljila ko blesava
tj. gleda 5-15 minuta pa onda ode i zanima se necim...pa se malo igramo,jurimo i zezamo, pa nas tera sa kompa,pa onda trazi "du" mikija, pa kaze miki kuku, ja pustim sa tom kukavicom, ona kaze ne, auto miki...ja pustim sa autom, ona kaze ne, du miki...oto miki(oto je lopta)...ja pustim tog ona kaze ne...i tako :roll:

:super: Izgleda da ja jedino znam ko je Čičak, sad će da sredi da me trajno banuju :zcepanje: Moja forumska karijera je upravo završena :zcepanje:

Šalim se Čičak, a medo ti je presladak, baš je fino odmarao u kolicima a ja sam razmišljala kako ti zavidim jer moja Una nije htjela da vidi kolica do prije mjesec dana stalno smo je morali nosati a on ko gospodin čovjek uživa :)

:super: Izgleda da ja jedino znam ko je Čičak, sad će da sredi da me trajno banuju :zcepanje: Moja forumska karijera je upravo završena :zcepanje:

Šalim se Čičak, a medo ti je presladak, baš je fino odmarao u kolicima a ja sam razmišljala kako ti zavidim jer moja Una nije htjela da vidi kolica do prije mjesec dana stalno smo je morali nosati a on ko gospodin čovjek uživa :)
Videla si nindzino lice i umreces u najgorim mukama. :cool:

Pa sto nisi...
to mi bila mama... :) nas dve bile same sa njim.
da da maxi... kad sam ga otkrila svaki dan isla da se snabdevam slatkisima(stidim se)...

Ps. a sto sam se okretala? (ebi ga, okrenem se cesto... :) ) kakva ste kolica imali? Jesi bila sama? Daj neku sliku da se podsetim?
Jako slabo pamtim... :(

Nemam pojma smješkale ste se vjerovatno vam je Una bila interesantna. Plava kamova kolica ona je tada kao spavala u njima tj u auto sjedalici na kolicima jer je jedino nju mogla da podnese ako se baš premori na rukama pa da malo odspava. Sad ću da iskopam neku sliku znam da smo se tu poslije slikali :)

Stvarno bi mogla baciti koju sliku sa Zlatibora... da me podsetis...
Sto nisi prisla na kvarno... kao "jao sto je sladak mali.." :)
Mi upoznali dva Mihajla, jednog Vuka i ne secam se vise... jedne bliznakinje... i jednog malog al se ne secam imena...

sad sam bas radoznala dal bi se setila ... (99% da ne bi-demencija teska) :mrgreen:

Ps. sace te spopadnu sa zena da pitaju ko je, kakA je, jel gadna... ti me nagrdi... Al mojne im otkrivas lik... Misim kontam da me nisi slikala? :mrgreen:

..chichkava, pazljivo sa tv-om, moze da ti se obije o glavu mnogo..
..5-10 minuta max, ako nemash drugog izbora,
njima to ne koristi ni promil, naprotiv usporava im razvoj vaznih stvari,
iako tebi moze da znachi u hitnim situacijama..

..jaksha gleda sam pesmice sa YT, pet komada (brojimo) i jednog nodija ili traktor toma, po izboru..
..retko se buni da hoce josh, a josh redje da mu popustim poshto ne uspem da ga zainteresujem za neshto drugo..
..trudim se da to bude dok bebac nije tu tj dok spava, mada mi je zao da to vreme provede pred ekranom,
kada mozemo da radimo pametnije stvari 1 na 1, bez malog ometacha.. :) ..ali taman je tih 15-ak minuta
dovoljno da ja uradim poneshto hitno i spremim nam zabavu do njegovog spavanja.. :)
..subotom inedeljom je gledao prvi blok crtaca od 11h na prvom programu, dok je ishao u tom prvom bloku majstor bob..
..sad idu neke gluposti i ne drze ga i ne spominjemo ih vishe..

..bebac obozava pesmice, ali to mi pevamo :rumenko: jaksha i ja uglas, a on dodaje poslednje rechi u stihovima.. :lol:
..desi se da slushamo i sa njim, ali retko i voli i pljeska i djuska i naravno - plache kad kazemo da je dosta.. :roll:
..shto je i najveci problem sa svim tim..

hoću objašnjenje ili neki link :) davaj davaj :)

Ja mislim da je ta krema elocom. ili u sastavu. osnova. ebem li ga.
Citala sam... ali mi je zeznuto da ga ne umivam bar dva tri puta dnevno + kupanje. Prosto, hrana se svugde na obrazima, u nosu, kosi, usima ... ahahaha... kako da ne umijem to uvece? ;)

Kod nas je upaljen tv ceo dan jer je tata tu... on upali ujutu. sto se mene tice, ja ne gledam tv.
A medo voli muziku... nazalost, mi kad niko ne gleda ostavimo na pink music... ima lepe muzike(uglavnom), ali kad se zalomi Krimi rad ili cke beogradske svo troje ustanemo i djuskamo... ahahahah.. to nam je vec navika... ahahahha... a medo nas gleda bledo dok se mm i ja kidamo od smeha... ahahahah...

I tako... :aha: kad poraste bice zvezda granda :mrgreen:

ahahhahahhhhhh jadan medoooooo

joj žene pa umrla sam od smeha. inače mi kupili dedi (mom dedi od 92 god) neki ultra giga sajber ogroman tv, internet i sve neki bakrači aahahhaha, pa smo morali na uputstvo mog tate da ga montiramo kod nas, da ga rabimo par dana ukoliko se nešto pokvari...i kako smo podešavali kanale, kad ono baby tv :)
mi to nismo imali na našem, jer smo kanale podešavali pre 5 god, a koliko ga gledamo i nije čudo.
kad je luca videla buljila kao omađijana :)

elem. i vidim ja moj dragi kad mu se ne igra sa njom, prebaci na baby tv i pusti je da gleda. malo sam ispizdela jer je do sad isto to radio sa yt.
kažem ja njemu pa stavi je na pod na jorgan da se igra, puzi, pa lezi pored nje, zabavljaj je ako joj dosadi.

generalno nisam protiv TV i YT, pa treba i toga malo, može i odatle kvalitet da se dobije, ali svakako ne ceo dan.

i jako me zanima novka šta usporava u razvoju. kanda smo učili nešto na faxu, ali kad je to bilooooo

Ja forsiram pod ali mm ne da da namestim na sred sobe... vec stalno vadim neke jorgane a on sklanja... :roll: mama trubi kako udara glavom o pod...
a mm bi medu seo u fotelju i da tako sedi ceo dan... a ja sizim od toga. ne moze dete da sedi... smori se.
Onda on i ja legnemo na pod ili krevet i tako satima(srecom velik krevet)
Isla sam danas da vidim ogradice al nesto mi se nijedna ne dopada bas bas. a hocu sto vecu... da ima prostora

Stvarno bi mogla baciti koju sliku sa Zlatibora... da me podsetis...
Sto nisi prisla na kvarno... kao "jao sto je sladak mali.." :)
Mi upoznali dva Mihajla, jednog Vuka i ne secam se vise... jedne bliznakinje... i jednog malog al se ne secam imena...

sad sam bas radoznala dal bi se setila ... (99% da ne bi-demencija teska) :mrgreen:

Ps. sace te spopadnu sa zena da pitaju ko je, kakA je, jel gadna... ti me nagrdi... Al mojne im otkrivas lik... Misim kontam da me nisi slikala? :mrgreen:

Evo ove dvije su nastale malo poslije kada ste prošle pored nas a ova treća je od skoro :) Ne vjerujem da ćeš se sjetiti davno je bilo a možda ti je i mama prepričavala kako sam dan prije blenula u Petra u Maxiju :rumenko: Sad mi je žao što ti se nisam javila a jednom smo stajali skoro jedna pored druge kada je bio neki folklor za klince na trgu :)
Naravo da te nisam slikala :mrgreen:

246562_4524929292176_1919545269_n.jpg
DSC06196.jpg
DSC06213.jpg

Sto godina mi treba dok postavim slike :rumenko:

Hehhe ma smješna je sva :D Luca je preslatka vidjela sam slike :heart:

Kao što rekoh meni je Una uglavnom na podu jer ne znam šta bih sa njom na rukama, sreća pa joj je interesantno mada nije bilo na početku ali se navikla još sam iz očaja kupila i ljulju za koju sam čitala da je 99 % roditelja spasila da malo predahnu čak je i ovdje nekima puno značila ali mogu reći bačene pare, jedva 10 minuta da je htjela, jedino joj je baby gym postao interesantan od 3-4 mjeseca pa se tako navikla na pod ali i dalje uglavnom mora neko da sjedi pored nje, da joj priča jer čim skonta da je sama krene da doziva :confused:

Vidim da pricate o TVu i YTu.
Mi Tv nemamo. Tako smo se dogovorili pre nego sto smo se vencali, da necemo biti jedan od onih parova sto stignu sa posla, ukljuce TV i cute po ceo dan. Vecina ljudi se cudi kada im kazem da nemamo TV i misle da smo neki sektasi :roll: jedna zena me je savetovala da mogu da uzmem TV i na kredit, pa da tako resimo taj "problem" :cepanje: Ja sam bila zavisna od serija, suprug je isto voleo da prati par njih, pa smo shvatili da bi veliki deo zajednickog zivota proveli ispred TVa. Kada nesto zelim pogledati skinem sa Neta (mada poslednjih godinu dana slabo, jer ne stizem) ili pogledam na YT (uglavnom UK emisije, koje se ni ne emituju kod nas). Junior nekada gleda TV kada odemo u goste, ali ga ne vezuje :worth: Ima na YT par play lista koje mu pustam kada je ruzno vreme pa ne mozemo napolje, a nervozan je ili kada mu dosade sve igracke. Favorit je hooplakidz, ali i to izdrzi max pola sata, nekada mu dosati posle 5 minuta i ode da proveri igracke u svojoj sobi, zaigra se i ostane tamo.

Nemojte me pogresno shvatiti. NIsam ja protiv TVa ko ima karakter da odgleda pola sata dnevno neku emisiju i cao, ali da mi ceo dan zvrnda TV, to ne mogu shvatiti. Jos kada odem negde i skontam kakav sund pustaju, plus jos gomila reklama, shvatim da je nasa odluka bila ispravna. Ovako ako me nesto zanima ja potrazim na Netu, pogledam i dovidjenja. Najgore mi je sto placam pretplatu, jer smo podstanari i ne mogu odjaviti TV :dash: tek kada vidi sta placam, place mi se :sad2:

Pokusavam mm nekako da navedem na to, a on mene da imamo TV u svakoj sobi hahhahha

Dejsi, i ja sam se setila odmah tog folklora... tu su i bile bliznakinje koje su jele picu... a mene mama napala Ajde idi igraj, a ja ko dete Necu!(bilo me sramota) ahahahha..

Jesi ti bila sa muzem? Jeste visoki oboje? Bio je jedan par i jedno vece na trgu, ja bila sama...

Okretala sam se jer ti je dusa divna... devojka prava... :heart: a i zato sto imas dobra kolica, sa tom spojenom drskom... tamo sam stalno zagledala kolica... ahahahah

ps. mozda idemo oko ng na zlatibor.. ako me sretnes javi se obavezno! (ako budem sa mm, ne pominji forum... Ne zna on sta ja sve ovde radim ahahahhaah)...

Daj neku tvoju sliku(bez lica ako ti je glupo), da te prepoznam?
Jesi sa zlatibora?

ahahhahahah, ja volem tv. ne gledam ga puno, ali volim da gledam. pa ima i super kanala, history, natiolan g, animal planet, 24 kitchen :zper: i moj omiljeni TLC ahahahahha mm popizdi kad to gledam. a tamo ima ona one born every minute ta mi vala omiljena. a koje šunodve još gledam ahahaha, sram me da priznam. sister vives recimo. pa one gipsy wedings, o pa say yes to the dress... ahahahhah

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back