Sve istine o Titu

• Začetnik teme Začetnik teme ivoni-nk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Да ли Тито има удела у Косовској независности? (Молим прочитајте текст претходно)

• Има

• Нема

• Не знам (Ово дугме ће вероватно служити као украс)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ех да јесте српсто у првом плану било би супер, али пошто нам полако али сигурно отимају све што нам је свето пошто нас убијају и кољу где стигну а онда нама суде због тога јасно је да је у првом плану анти-српство. кад само слушам кеву и ћалета како су путовали по бечу амстердаму кувајту берлину италији и то где се појаве дочекују их ко полу-богове кад ми кажу како су сваког петка и суботе вечерали по ресторанима смучи му се све. а данас тежи су папири које мораш да добијеш од ствари које би понео на пут страшно

Nisam nikada bio komunista, moj ćale je pevao u crkvenom horu. Bio sam odbijen u vojnoj akademiji ali sam posle uspešnog prijemnog mogao pohađati bilo koju srednju školu.

Koje su sada cene za fax ? pre je bilo teško skolovati decu / ne gradsku / Sada su dažbine takve da i ako ste u gradu nemate baš mogućnosti da uplatite isti. Zašto opada natalitet ? Nije to samo lenjost nadošle generacije nego svest i standard.
Spoljna politika nekad i sad ? Ne poričem da su komunjare grabile - ali ostajalo je.
Možda je srpstvo bilo zapostavljeno, sada je u prvom planu pa šta imamo od toga ?

“ Svet je šminkao lice zbog nas “ a sada se uvlačimo u dupe svakoj šuši.
Izvolite demantujte me. Tražim da me srednji stalež demantuje a ne sinovi mudonja koji sa 18.godina voze auta i plaćaju fitnis po 1000 e mesečno.
Taj sam, i niži od srednjeg...

Hoću da demantujem samo podvučenu rečenicu. Individualizuj krivicu, ili podvig, zavisno od osećaja u šušinom dupetu.

Ja to – NE radim.

A, ne verujem ni – TI.

Jedino preterujem sa uvlačenjem kreditnih kartica, a dugovi sve veći...

bese nekad neki tito, svi smo bas lepo ziveli tada, kao u nekoj prici, ali posto svaka prica ima svoj kraj tako se i ta prica zavrsila. a kazu ljudi, oni pametni, dok nesto ne izgubis ne znas da cenis

bese nekad neki tito, svi smo bas lepo ziveli tada, kao u nekoj prici
Где ти виде да смо сви лепо живели? А шта ћемо са онима, на стотина хиљаде људи, који су, ни криви ни дужни, доживели робије, били батињани, одстрањени од друштва и који чак нису имали право ни на осцијално осигурање, ни да се запосле? јел и они треба да жале за твојим сновима?

тад су они били мањина, а сад већина нема посао, доктори и инжињери продају поврће по пијацама да би изашао из земље треба ти пар тона папира, а и сви те због емисија на би-би-сију и си-ен-ену сматрају за дивљака, па ти види кад се боље живело

тад су они били мањина, а сад већина нема посао, доктори и инжињери продају поврће по пијацама да би изашао из земље треба ти пар тона папира,
На основу које статистике су то мањина? Јел има негде да се штампало у јавност број политичких затвореника?
Некада је инжењер и доктор запослен зато што је држава обавезала своје фирме да то чине, било од њега користи или не. Ако данас ти исти тргују на пијаци, некада су запошљавани у фирме само да би притискали два пута дневно на дугме да упали и угаси машине. Сувишних запослених је било на гомиле, што се да видети колико је привреда напредна и била.
а и сви те због емисија на би-би-сију и си-ен-ену сматрају за дивљака, па ти види кад се боље живело
Неписмени ће веровати само свом ТВ екрану, како у Србији тако и на западу: са једне стране екрана једни сматрају нас дивљацима, са друге стране екрана, слични дебили у Србију сматрају њих богатим и напредним.

Propusta je bilo i biće. Nađite državu gde su svi zadovoljni. Niko ne može celom svetu kolača namesiti. Prebacuje se komunjarama: Žikica Jovanovic ubio dva žandara i dan ustanka – Srbin ubio dva Srbina i to kao ustanak protiv okupatora- Glupost koju je većina progutala. A koliko je Srba izdato u novije vreme.I još ih vitlamo. Kako se sudilo Draži zar nije moglo i njima kod nas- Ali sada su druga vremena /reći će mnogi./Kako su ratni zločinci iz II s.r. nalaženi i vraćani u zemlje odakle potiču da im se sudi ? Ima ovde tema ko diktira svetsku politiku...

Ne može se objasniti ljudima koji su živeli u ono vreme zašto je sada ovako. Možemo politizirati, filozofirati ali činjenice su činjenice.Nisu se naša plodna polja ,rudnici, planine odselile u tunguziju, isto su gde su i bile a ništa nemamo.Narodu je potreban pun stomak, par slatkih reći i diće te do Boga. A Ćopa – Daba – Tile je znao.

Где ти виде да смо сви лепо живели? А шта ћемо са онима, на стотина хиљаде људи, који су, ни криви ни дужни, доживели робије, били батињани, одстрањени од друштва и који чак нису имали право ни на осцијално осигурање, ни да се запосле? јел и они треба да жале за твојим сновима?

prumedbe su ti na mestu,slazem se da je i toga bilo, ali zar je danas bolje??? koliko ih je po robiji ili ubijeno samo zato sto se ne slazu sa "tobom",danas ni oni koji nisu odstanjeni nemaju sta da jedu , a o drugima ne treba trositi reci... koliko ih je danas zaposleno ikolike su im plate???? ajde mali razmisli malo
ps. kazem mali na osnovu tvog posta. a ako si stariji onda....:oops:

Vecina nas je ljepo zivjela.
A ovo za robije, imam primjer u fameliji, ujak od mame bio prvoborac, bio ranjen na Sutjesci( bolnicarka koja ga ljecila kasnije postade ujna), pa oni tako poslije rata, jedno vece kuc, kuc za koga ste VI, oni nesreca pa gotivili Staljina pa zavrsise oboje na Golom otoku. Ali prodje to vrijeme, zivi ujka sa borackom penzijom i boli ga uvo za sve, ljepo mu kad se sjeti Titini vremena i kaze nikad nije bilo bolje, nego u Titino doba.
A od rata 1992-1995 godina, sta su borci dobili, nocne more, stambene probleme, zdrastvene probleme, rekose i Vijetnamski sindrom...ipak je bilo bolje u Titino doba.

a ti Ademe si popio pamet celog sveta pa ces da procenjujes neciju zrelost, pokri se usima

Titovo vreme je bilo intergeneracijski nepravedno (sto se tice Golog Otoka i ostalog, u tu tugu necu da ulazim)
zbog tadasnjeg zivota koji nije pratio nivo produktivnosti danas ispasta ta nekadasnja srednja klasa
kasnih 60tih i 70tih su napravljene velike greske u ekonomskoj politici
kako stvari stoje, zbog danasnjeg kretenizma u nasoj politici, bice jos gore

TITO-1.jpg

Bitna stvar u vezi Tita koja ne smije da se zaboravi je da je taj olos poslao ustaskog monstruma Milosa Ljubu na Goli otok da maltretira srbe ..............

Где си то прочитао или чуо?
На српској wikipedii пише овако

http://sr.wikipedia.org/wiki/Љубо_Милош

После рата успио је да побегне у Аустрију где се укључио у рад екстремне усташке емиграције.У склопу диверзантске акције,убацио се са групом усташа у ФНРЈ 1948 ,али их је УДБ-а открила и ухапсила.После краћег суђења у Загребу,осуђен је на смрт и погубљен на вешалима исте године.

* Извор:Земаљска комисија Хрватске за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача

Moj djed je bio na golom otoku i dok ih je taj ustasa postrojavao jedan zarobljenik mu je kazao ovaj sto nas je postrojio je usatasa Milos Ljubo koji mi je poklao cijelu familiju, a sad ga Tito poslao da i mene zakolje.............. ziva istina ..............

Da je bilo bilo je i da se nece ponoviti ...nece...na zalost.Malo sam ziveo u njegovom vremenu i ubi me nostalgija ako nista drugo ono da si mogao da legnes i odspavas na svako cose stoji (danas ne smes ni da pomislis da protrcis u sitne sate a kamoli da se osecas bezbedno).
Moje mislenje je da je nezahvalno sa ove vremenske distance uporedjivati ono i ovo pogotovo da to rade ljudi koji nisu ziveli u ono vreme.
Demokratija nije ova biljka koja se trenutno gaji u Srbiji pre ce biti da se ona zove anarhija kao sto u vreme tita nije bio klasicni komunizam kao i sssr,bugarska i ostali.Da su krali (komunisti) krali su ali su i ostavljali narodu jer su ipak bili "narodne"vodje a danas se demokratski zovu poslanici a ne delegati koji pocistise sve sto se uzeti moglo bezdusno kao da je u pitanju neko tudji a ne svoj (narod).Jedine tekovine danasnje nazovi demokratije je da mozes do mile volje da blatis koga hoces i da se svadjas sa komsijom zbig politickog neistomisljenja (i da od galame ne cujes kako ti krce creva) i da tako ubijes dosadu jer si izgubio posao u propaloj firmi koja nije rentabilna jer neko od mudonja uvozi to isto iz "inostranstva" tj. iz svoje firme koju je napravio u turskoj,na kipru ili ko zna gde a prethodno je ubio tvoju firmu dok joj je bio direktor.....ma muka mi da mislim i pisem o tome.
Goli je bio zalosna drama jednog vremena lutanja u ideologiji i stvaranja drzave po svom nahodjenju(vrha kpj i polu-pismenih )ljudi koji su se tek filtrirali u vlasti i ucili da vladaju i nije tacna konstatacija da je TITO slao srbe na goli otok,Srbe su na goli otok slali Srbi i to po sistemu da komsiji crkne krava.Procitajte ili porazgovarajte sa nekim golootocaninom (ako ih jos ima zivih) pa prosudite sami.Najveci broj Srba je na goli otok otisao na ovaj nacin a manji broj zbog ideologije ili smetnje koju su pravili nekom u napredovanju.
Na kraju broj Srba nastradalih na Golom otoku nije mnogo veci od broja Srba nastradalih u ulicnim obracunima poslednjih 20-ak godina "demokratije"
Pozdrav

Načelo KPJ još pre dolaska na vlast je bilo- Osloboditi južnoslovenske narode od ''srpske hegemonije''.Ovu parolu je dosta skriveno primenio nad Srbijom J.B.Tito zarazeći je nacionalističkom gangrenom koja je počela da razjeda organizam posle '45 godine.Odvajajući Makedoniju kao posebnu federalnu jedinicu iako Makedonska nacija nikad kao takva nije ni postojala,o čemu svedoče i rasprave u okviru EU i oštro protivljenje Grčke za priznavanje ovakve veštačke tvorevine 1991-92 godine.Zatim stvaranje federalnih jedinica Crna Gora i BiH.Crna Gora se još od doba Turaka borila da bude u zajedničkoj državi sa Srbijom.Njegoš je Crnogorce takođe i samoga sebe nazivao Srbinom.Tito je uspeo da Crnogorcima usadi u glavu da su oni posebna nacija sa sopstvenom istorijom i kulturom.Stvorena je i nacija -muslimani tj.bošnjaci! Šta treba reći,da muslimani u Bugarskoj nisu Bugari nego Bošnjaci?!Ustavom iz '74 Srbija se još više razbija,tj.na još 2 federalne jedinice Vojvodinu i Kosovo.Vojvođanska nacija se tek formira,a Kosovari već postoje.Milošević je nešto malo pokušao da ublaži gangrenu kojom je bila zaražena Srbija,ne Jugoslavija,umanjujući autonomiju autonomnih oblasti i taj čin pozdravljam,ali je što se Jugoslavije tiče ostao Titoista za šta ga optužujem.DOS vlast pod stranim pritiscima nije uspela da se izbori sa titoizmom i dezintegracija u granicama Srbije još traje.U Srbiji su na početku '90-ih gotovo svi bili zaraženi nekim bratstvom i jedinstvom i to nažalost traje i danas- primer za to je BiH gde Srbi svašta moraju da trpe da bi BiH bila jedinstvena,Srbija u poljoprivredi pomaže Makedoniju,a ona nam o glavi radi što se tiče Kosova,za Crnogorce kakve privilegije i danas imaju da ne pričam...Ima li načina izlečiti Srbiju titoizma?

Jedini komunista koji je svoj narod doveo do nivoa propasti nacionalnog identiteta tu mislim jedino na Srbe jeste Tito,što je nešto najgore.Od toga je jedan na takav način osakaćen narod nažalost teško oporaviti...

Че послушао си Черчила, зашто? Добра ти је анализа. Постави тему " Кућица Цвећа " да видимо колико ће имати штитеника.

Jedini komunista koji je svoj narod doveo do nivoa propasti nacionalnog identiteta tu mislim jedino na Srbe jeste Tito,što je nešto najgore.Od toga je jedan na takav način osakaćen narod nažalost teško oporaviti...

Че послушао си Черчила, зашто? Добра ти је анализа. Постави тему " Кућица Цвећа " да видимо колико ће имати штићеника.

Back