Sve istine o Titu

• Začetnik teme Začetnik teme ivoni-nk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Да ли Тито има удела у Косовској независности? (Молим прочитајте текст претходно)

• Има

• Нема

• Не знам (Ово дугме ће вероватно служити као украс)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
pacenik:
"
Slusaj budalo!
Kad naucis da posmatras politiku i politicare iz pravog ugla - javi se. Ako sudis o nekom vladaru samo po tome kakav je oblik vladavine u njegovo vreme - ne znam sta da ti kazem.

Oblik vladavine odredjuje vreme i spoljne okolnosti, a tek onda Vladar! Ako je glavna zamerka Titu sto je bio komunista (barem deklarativno), pa vise od 50% sveta je bilo pod komunizmom!

Vladara karakterisu njegovi rezultati s' obzirom na zateceno stanje i spoljne okolnost!!!!! Naucite to vec jednom!

Tacno je da je Tito bio komunista isto koliko je Djindjic bio demokrata - taman onoliko koliko treba, uzevsi sve okolnosti u obzir! I kao sto je Djindjic rekao, parafraziram: Ko trazi postenje u politici (a ja bih dodao i u biznisu) nek ide u crkvu. To je isto kao kada bi ja sad hteo da pocnem da se bavim kosarkom, ali mi se pravila ne svidjaju, pa dajte da se kos spusti na 2.70... Kad zelis da se ukljucis u igru moras da igras po pravilima.
I najveci su ljigavci koji u politici glume postenje, takvih nema - jednostavno nisu takva pravila igre, a oni su samo takvi ljigavci koji se zgrozavaju nad moralom politike zato sto se i obican narod zgrazava nad tim...
nemam sad vise vremena...
"
alo, retardu, postoje li granice tvoje gluposti?
za tebe nije forum, ti si slucaj za veterinara.
da li ponekad procitas sta napises? tolika gomila gluposti, a ti se usudjujes da to postavis...
bio je u pravu Groucho Marx, razgovor sa idiotom kao sto si ti nema nikakvog smisla... ne da ne znas stvari koje bi trebalo svi da znaju, nego izgleda da si otporaski slepac, obozavatelj krvnika srbije, klinicki prepotentan bez razloga.
od budalastina koje si napisao nemoguce je izabrati bilo koju posebno, toliko su debilne, da se ni jedna ne izdvaja...
nosite se i ti i tvoj idol djindjic u tri lepe pi-zde materine, pa tamo zajedno igajte po pravilima "igre bez pravila". pozdravite i tita.

a jel placenik nema pravo na drugacije misljenje? jel nema pravo covek da baci novo svetlo na nesto sto se odavno uzima zdravo za gotovo? meni je komunizam odvratan, i tito zajedno sa njim, ali placenik sasvim razumno govori.

on govori na razuman nacin i nikoga pri tome ne vredja. a sto se tice tita itd, nije on bio 100% los, a ono sto je dobro treba istaci. istorija nije pocela 1991.

sto se tice dobrih stvari - imali smo sjajnu spoljnu politiku, odnose sa svetom, izuzetnu umetnost, zemlja se za njegovo vreme jako brzo obrazovala (strahovit skok u procentima obrazovanosti i skok u broju univerziteta i skola). izvrsena je industrijalizacija, i izgradnja infrastruktura. nije zaveden "najcrnji" komunizam, kao u Rumuniji, Cehoslovackoj itd.

Lose strane -- rascepkan srpski nacionalni korpus, rastrgovceno nase nacionalno blago, vodjena pogubna ekonomija, izvrsen je egzodus seljaka sa sela u gradove, pri cemu je izgubljeno 6,5 miliona seljaka, koji bi sada bili proizvodjaci i farmeri a ustvari sada su blejaci (to je najgore). unistene socijalne klase. nije uspeo u ujedinjenju jugoslovena.

sve u svemu, covek nas je zajebao. ali imalo je to i dobrih strana.

Sa neandertalcima ne vredi pricati. Oni ne razmisljaju svojom glavom vec reaguju instiktivno.
Zao mi Vas je. Zao mi je kad gledam robove koji ljube svoje lance zato sto se plase da budu slobodni. Vi ste kmetovi koji ljube skute svojim gospodarima zato sto ih stite. A u stvari Vi ih hranite.
Open mind je za Vas najveca strahota. Ako ste za DS, gadi Vam se SRS ili DSS, a i svi ostali sluucajevi vaze. Meni se ne gade ni jedni. Ustvari toliko su mi slicni da ih jedva i razlikujem.
"Ako te interesuje istina prati Belog Zeca..."

ne bi bilo zgoreg proveriti i licnost porucnika kominterne Fjodora Jevdokimovica Mahina, koji se pominje u izvestajima, D. Mihailovica, K. Vladi u Londonu, kao glavni covek za organizovanje komunista, u Jugoslaviji, prema onim sto sam ja saznao tom coveku se gubi svaki trag posle 1941. da nije on zamenio svoj identitet sa J.B. titom, samo predlog za razmisljanje, i istrazivanje, nikako zakljucak, pozdrav.

istomisljenik sam "stranog placenika" i divim se kako ima zivce da slepcima objasnjava kakva je slika kad je njima sve crno.Covek vam argumentovano objasnjava prirodu i nacin (tada jedino moguc)vladanja TITA a vi odmah pocinjete sa nepristojnim,vulgarnim glupim i punim zlobe,izrazima.Da vam objasnim da je TITO umro i nazalost nece se vratiti i ne vidim cemu toliki strah.
Ja sam kao osamnaestogodisnjak samo sa pasosom u dzepu obisao pola evrope i bio ponosan kad bi me neko pitao odakle sam :naravno, kad mu kazes iz Jugoslavije prva rec iz strancevih usta je TITO .To su izgovarali s`postovanjem,kao i DJINDJICEVO ime predhodnih godina medjutim vama prostacima bas ono sto je najbolje smeta.Vi bi se ponosili time da vas prepoznaju po gibanici,zardjalim kasikama,kalasnjikovima,...PROBUDITE SE!!!!

mandrak-21:
istomisljenik sam "stranog placenika" i divim se kako ima zivce da slepcima objasnjava kakva je slika kad je njima sve crno.Covek vam argumentovano objasnjava prirodu i nacin (tada jedino moguc)vladanja TITA a vi odmah pocinjete sa nepristojnim,vulgarnim glupim i punim zlobe,izrazima.Da vam objasnim da je TITO umro i nazalost nece se vratiti i ne vidim cemu toliki strah.
Ja sam kao osamnaestogodisnjak samo sa pasosom u dzepu obisao pola evrope i bio ponosan kad bi me neko pitao odakle sam :naravno, kad mu kazes iz Jugoslavije prva rec iz strancevih usta je TITO .To su izgovarali s`postovanjem,kao i DJINDJICEVO ime predhodnih godina medjutim vama prostacima bas ono sto je najbolje smeta.Vi bi se ponosili time da vas prepoznaju po gibanici,zardjalim kasikama,kalasnjikovima,...PROBUDITE SE!!!!

Nadam se da nisi bas njegov istomisljenik i da nisi procitao topic od pocetka. Njegov osnovni stav je da je Tito "najbolji Srpski vladar svih vremena". Ti ocigledno smatras da je on najbolji *jugoslovenski* vladar, a to je tema o kojoj moze da se diskutuje. O onoj njegovoj ne moze, jer je imbecilna.

DA!U PRAVU SI Mislio sam jugoslovenski vladar,ali moje misljenje o njemu ostaje pozitivno.Jer se u to vreme samo tako i moglo vladati,kroz desetak godina ce sadasnji vladari izgledati kao atila,kaligula...itd

Mislim da vecina koja napada Tita ne zivi u Srbiji i pojma nema kakvo je stanje.Sirotinje je ogromno a razni kriminalci zive na visokoj nozi kao nekad doktori.Ja znam da sam u Titovo vreme,posle zavrsenog faksa,posao dobio odmah i posle par godina kupio novog stojadina.Sada sa svojom platom jedva da pokrijem i gorivo.Da ne govorim sada o mogucnosti kupovine stana,pravljenja kuce itd. ili mozda o letovanju i zimovanju svake godine,sto je sada za vecinu samo masta.Da li je Tito bio Hrvat ili Slovenac mislim da nema nikakve veze(jedino za nacionaliste,sto nema nikakve veze sa patriotizmom),bitno je da smo bolje i kvalitetnije ziveli,bilo je manje sirotinje i svako ko je hteo da radi solidno je ziveo.

Pa Tito je bio Jugoslovenski vladar, a posto je Srbija bila u Jugoslaviji bio je i Srpski vladar. I kad kazete najbolji Jugoslovenski vladar tu uključujete i Slovenece i Hrvate... Ne verujem da su i oni u svojim nacionalnim istorijama imali boljeg, ali da ograničimo priču.
Evo sad dolazim ispred Rumunskog konzulata, tamo sam čekao vizu. I kad ovako počnu da Vas ponižavaju na svakom mestu vidite gde smo i gde smo bili... Istina je da ovde 80% ljudi nikad nije izašlo iz svog sela (zemlje) i da ih to uopšte ne dotiče, ali je ponižavajuće...
Voleo bih da shvatite sta je primarna svrha i cilj svake vlasti i prema čemu treba da se mere njeni rezultati...

timmy:
Mislim da vecina koja napada Tita ne zivi u Srbiji i pojma nema kakvo je stanje.Sirotinje je ogromno a razni kriminalci zive na visokoj nozi kao nekad doktori.

Da si mozda malo pametniji shvatio bi zasto se u Srbiji danas tako zivi i ko je odgovoran za to. Ko je to vladao Srbijom gvozdenom rukom od 1944.? Sve se sada to placa!!!

timmy:
Ja znam da sam u Titovo vreme,posle zavrsenog faksa,posao dobio odmah i posle par godina kupio novog stojadina.

Kako si ti jeftin! Sta ste vi drugovi i drugarice sebi dozvoljavali. Potkupljivani ste i podmicivani za bedne fice i stojadine, za male stanove po raznim sloitercinama samo da sluzite titu i partiji. Da si malo pametniji video bi kako se zivi na zapadu kad se zavrsi fakultet!

timmy:
Sada sa svojom platom jedva da pokrijem i gorivo.Da ne govorim sada o mogucnosti kupovine stana,pravljenja kuce itd. ili mozda o letovanju i zimovanju svake godine,sto je sada za vecinu samo masta.

Razlika izmedju tadasnjeg i danasnjeg vremena je jedino u tome sto si tada dobijao stan ili pravio kucu, letovao i zimovao od para koje je ova samoupravna zemlja pozajmljivala sa zapada. Ziveli ste i trosili virtuelne pare! Doslo je vreme da se plate dugovi i zato cemo mi jos dugo da placamo takav vas zivot!

timmy:
Da li je Tito bio Hrvat ili Slovenac mislim da nema nikakve veze(jedino za nacionaliste,sto nema nikakve veze sa patriotizmom),bitno je da smo bolje i kvalitetnije ziveli,bilo je manje sirotinje i svako ko je hteo da radi solidno je ziveo.

Ako je samo bitno to da li se bolje zivi, onda 'ajmo da zovemo Japance, Amerikance, Engleze ili Svedjane da nas porobe. Mozda cemo svi tada mnogo bolje da zivimo. Nadam se da ni ovo ne zvuci nacionalisticki, posto je to stvarno nesto najgore!

Pozdrav!

SMRT KOMUNIZMU!

Eeee,kamo srece da nas nikad nije napustio,i da je sad ziv, medju nama!Nebi nam se desili Slobodan,Vojislav,Karadzic,Tudjman,Alija,i ostali,sve sami "vizionari", "izbavitelji" i "oslobodioci" svojih naroda,sve ove gluposti i grozote kroz koje smo prolazili...

Шта ми, заправо, знамо о човеку чији је надимак био ТИТО? Можда једино то - НАДИМАК. Не знамо где и када је ЗАИСТА рођен, не знамо ко су му били родитељи, не знамо где се школовао. Знамо да је пре него што је постао политичар био бравар. На основу Ђиласових књига знамо и да се стидео свог заната.

Из многих извора смо могли сазнати да је био члан ВАТИКАНСКЕ ЛОЖЕ СЛОБОДНИХ ЗИДАРА. О томе сведочи књига Масони у Југославији аутора Зорана Д. Ненезића, као и још један веома занимљив податак. Пре неколико година Католичка црква је установила ПРВИ МАЈ као празник посвећен СВЕТОМ ЈОСИПУ РАДНИКУ. Питам се ко ли је тај????

Шта још знамо о Брозу? Знамо да је пре Другог светског рата био осуђен на издржавање затворске казне због ТЕРОРИСТИЧКЕ АКЦИЈЕ у којој је учествовао. Након рата, послао је на хиљада људи у затворе, укључујући ту и КОНЦЕНТРАЦИОНИ ЛОГОР на Голом отоку.

Броз је одговоран за смрт више десетина хиљада људи. Беспотребно је жртвовао толике СРПСКЕ животе током рата, а по УЗУРПАЦИЈИ власти ликвидирао је најмање 20.000 људи! Но, и поред тога, пред саму смрт саопштио је Милошу Минићу:

"Сви одлазе, отићићу и ја, али после мене хисторија неће моћи да каже да сам сјекао главе."

Примећујете да на његовом гробу НЕМА ПЕТОКРАКЕ. Моје питање је ЗАШТО????
Зашто ако је био убеђени комуниста???????? Једини прихватљив одговор гласи да је Јосип Броз Тито био МАСОН!!!! Доказ за ову тврдњу се налази у књизи Борисава Јовића Последњи дани СФРЈ где аутор наводи разговор са Слободаном Вучетићем (садашњим председником Уставног суда) о његовом интимном састанку са горепоменутим Зораном Д. Ненезићем:

"Ненезић се представио као члан масонске ложе 32. ранга. Највиши могући ранг је 33. У том, највишем, рангу налазе се Буш и многи други утицајни људи данашњице. На питање Слободана Милошевића да ли је истина да је Тито био масон, Вучетић је одговорио да јесте и да му је рекао (Ненезић, прим. Поб.) не само да јесте био масон него да је припадао најреакционарнијој ватиканској ложи и остао јој до смрти веран. Ненезић је прокоментарисао: Само је штета што је толико дуго живео."

Samo da pomenemo jednu od najznačajnijih figura u Srpskoj i istoriji ostalih Južno Slovenskih naroda. Prošlo je 25 godina od njegove smrti a on se još nije "ohladio" i postao istorija. To već dovoljno govori o njegovom značaju i njegovoj istorijskoj veličini.

15. 10. 2005 @ 09:32:02

Tito je u Ljubljani prije smrti zatražio svećenika!

U svojoj najnovijoj knjizi "Čudesni život Josipa Broza Tita", hitu na tržištu knjiga (tiskao ju je David Tasić, poznati član grupe, s Janezom Janšom, uhićene pod optužbom za raspad Jugoslavije), slovenski književnik Žarko Petan (1929.) otkriva da je Tito prije smrti zatražio u ljubljanskoj bolnici 1980. svećenika!

http://img355.imageshack.us/img355/6205/mongolijatito9hv.jpg

"Dok je Josip Broz ležao u ljubljanskom Kliničkom centru", piše Petan, "u veljači 1980. poželio je porazgovoriti s duhovnikom!
Zadatak je Crkva povjerila svećeniku Frančeku Križniku (rođenom 17. srpnja 1944., Šmarje pri Jelšah), tada poznatom i javnom protivniku ateizma.

Križnik se uputio na poziv u Klinički centar, ali sigurnosna služba Titovih čuvara nije dopustila prilaz diktatoru.

Kad je Broz ponovio želju, poslali su po svećenika, koji je otišao u bolnicu i obavio dugi razgovor s Josipom Brozom. Uskoro, u ožujku, duhovnik Križnik otišao je na studijsko putovanje u SR Njemačku, gdje je 28. ožujka poginuo u nejasnim okolnostima, pod kamionom kod Düsseldorfa. Očito da je neugodnu priču o tom sastanku struktura vojne policije KOS-a željela trajno zataškati", zaključuje Petan.

Međutim, slučaj spominje u jesen 1980. u Beogradu jezuit p. Anton Župančić, koji je tada djelovao u jugoslavenskom glavnom gradu. A samog Petana upozorilo je na sve nešto drugo.

"Mjesec-dva nakon izlaska moje prve knjige o Titu Veseli diktator, ljeti 1994. godine (prevedena je i na hrvatski, op. p.), našao sam u svojem poštanskom ormariću anonimnu poruku pod naslovom Dopuna knjizi Veseli diktator. Odnosila se na događaj sa svećenikom u Kliničkom centru... Nisam do danas našao nijednog provjerenog dokaza, ali sam se domogao informacije da je Franček Križnik otputovao u inozemstvo jer su ga u Sloveniji progonili, a kraj Düsseldorfa se autom na ravnoj cesti zabio izravno u kamion."

Pa iako Petan iskreno priznaje da čvrstih dokaza nema, niz detalja iz biografije Broza u suglasju je s njegovim otkrićem i podosta pridonose mišljenju da je Tito bio neke vrste mistik, pa i sklon kršćanskom vjerovanju.

Da je Tito bio pritajeni vjernik i kršćanski mistik, prisjećaju se i naknadno neki svjedoci. Jedan od njih bio je i Đilas. Vraćajući se s pogreba Kidriču, Plavim vlakom u Beograd, Đilas je s podsmijehom dotaknuo temu zagrobnog života. Tito ga oštro prekine: "Ne govorite o tome! Tko zna što je to!" A kad su spalili Kardeljevo tijelo, Tito je komentirao da su ga trebali pokopati na stari kršćanski način.

Najizravniji bio je Tito u Zagrebu 1945., kad je pozvao katoličke biskupe na razgovor, ne bi li od njih izmamio distanciranje od Stepinca. Na svojstveno lukav način dao im je na znanje da je i on "katolik i Hrvat". A to je ponovio navodno dva dana poslije na tajnom sastanku sa samim Stepincem. Iz svoje rane mladosti Tito je rado pričao kako ga je kao ministranta pljusnuo župnik jer mu nije spretno i brzo u sakristiji pomogao obući misnu halju. "Tako sam postao ateist", objašnjavao je.

Najveća zagonetka u tom pogledu jest to što na njegovu grobu u Kući cvijeća nema petokrake, prvog simbola komunističke ideologije koji su jugokomunisti stavili u sredinu državne zastave i pod kojim su pogibali mnogi partizani, a poslije rata članovi partije s njom bivali pokapani.

Jedno je sigurno: bez Titove naredbe njegov grob ne bi bio bez toga međunarodnoga komunističkog znaka. A križ, naravno, ipak nije mogao zatražiti. U svakom slučaju, Petanovo otkriće zavređuje pozornost.

------------------------------

Tko je Žarko Petan?

Biografija Žarka Petana, jednog od najpoznatijih slovenskih pisaca i istraživača Titove biografije, također je zanimljiva i znakovita.

Kao trogodišnje dijete doputovao je iz Ljubljane u Zagreb sa starijim bratom, majkom i vrlo poduzetnim ocem. Zagreb je bio između dva rata meka za mnoge poslovne Slovence i Petanov otac uskoro postaje uspješan zagrebački trgovac, a uoči rata zakupio je i hotel Dubrovnik, tada "Milinov". Tako je Žarko Petan počeo školovanje u Zagrebu.

Zbog ratnog vihora, 1944. otac se s njim vratio u Sloveniju, a majka sa starijim bratom u Trst. Po očevoj želji, da stekne što bolje obrazovanje, bio je neko vrijeme đak katoličke gimnazije u konviktu "Školska braća" u Deželićevoj ulici (danas Prilaz), pod Stepinčevim patronatom, te je s pitomcima obvezno odlazio na Stepinčeve mise u katedralu.

Poslije 1945. komunisti konfisciraju svu očevu imovinu u Hrvatskoj i Sloveniji i on umire u ljubljanskom sobičku, ocrnjen kao "kapitalist". Brat je ostao u Italiji, radio je kao prevodilac na radiju Slobodna Europa. U želji da se nekako dokopaju brata, udbaši zatvaraju Žarka na odsluženju vojnog roka u Beogradu, lažno ga optuživši za protudržavnu djelatnost. Godinu i pol ucjenjuju ga da pozove brata kući. Osuđen je na sedam godina zatvora! S robije, većim dijelom provedene u samici, izvukao ga je Stane Kavčič, 1971. poznat kao "slovenski Miko Tripalo".

Uz brojne knjige, scenarije, memoare (Petan je među prvima objavio i aforizme slovenskih kazališnih redatelja), objavio je knjigu "Prošlost", tiskanu u Zagrebu, u kojoj opisuje mladost u Hrvatskoj, te dvije farsične knjige o "operetnom diktatoru Josipu Brozu", prepune detalja, koje imaju i dokumentarnu vrijednost.

(Večernji list)

Poslednja izmena od moderatora:
Комунисти и демократе забраниле књигу која најверодостојније открива истину о Титу
http://www.vma.co.yu/advokatska kancelarija/knjizevnadelaHOSTAPLER.htm

Pocetkom Avgusta 2003 godine u knjizarama se pojavila knjiga pod naslovom "HOHSTAPLER" ali je na visebolan nacin - jos brze nestala - povucena iz slobodne prodaje. Knjiga HOHSTAPLER je postalo jedino CENZURISANO izdanje u Srbiji posle demokratskih promena. Kakvi su to intrigantni podatci objavljeni u ovom delu koji su uticali da komunisticki lobi, jos uvek toliko mocan u Srbiji, zabranjuje prodaju nekog knjizevnog dela ili otkupljuje celokupne tiraze koji bivaju unisteni ili zavrsavaju daleko od ociju javnosti.... ISTINA SE NE MOZE SAKRITI OD JAVNOSTI, NEDOZVOLITE DA VAS SPRECE DA DODJETE DO OVE KNJIGE.....

Ovo je jedna vrlo interesantna tema,i sto se vreme bude duze odmicalo a razna dokumenta otvarala,postajace sve interesantnija i interesantnija

Ko je zapravo bio ovaj covek?znamo ono iz licne biografije,rodjen 7.5 1892 u Kumrovcu,ucio skolu za bravara,postao clan partije,radio u goshi,ucestvovao u bombaskom procesu,zaglavio u lepoglavu par godina gde upoznaje Moshu Pijade,potom pariz,prabacuje clanove partije u spaniju itd itd,vodja ustanka u jugoslviji,ranjen dva puta,jednom na sutjesci,jednom 25.5 na drvaru gde je bukvalno kazu jedva izvukao zivu glavu od nemackih komandosa,citao sam u selembergovim memoarima da su tada oni imali svog coveka,inace titovog saradnika koji im je davao instrukcije.
zato se taj dan slavi kao njegov rodjendan navodno,jer je tada spasao glavu i ponovo se rodio.

posle rata potaje predsednik drzave,biva izabran dozivotno,biva opasan igrac,toliko da je nasukao i ruse i amere,kasnije osnovao po nalogu zapada da se te zemlje po oslobadjanju od kolonizma ne bi prikljucile istocnom bloku,kao kuba,vijetnam,koreja,nesvrstane i preuzima te zemlje ni na ciju stranu,zato biva opasno nagradjen od zapada,extra povoljnim kreditima

umire 4.5 1980 u LJubljani posle amputacije noge,predhodno se razvesi od Jovanke

ovako ukratko izgleda zvanicna biografija,nezvanicna je

da je bio vrlo skolovan
da nikad nije do kraja naucio srpsko-hrvatski jezik,njegovi govori su nalik stranih ambasadora kada natucaju jezik domcina
da je svirao klavir
da je macevao
jeo izvanredno sa priborom
voleo lov i umreo da lovi
voleo jahanje i umeo da jase
znao nekoliko jezika
bio opasan zenskaros
bio stranac-austrijanac,rus,poljak habzburgov sin
bio mason-toliko jak da mu je na sahranu dosla cak i engleska kraljica
pokokao sve ljude koji su iole bili neka pretnja po njega
vodio vrlo vrlo fancy zivot playboya

i jos mnogo mnogo toga,sto ostavljam vama da rastumacite,kao npr da pravi tito nije imao 1 prst,da ga brat nije prepoznao,da nikad nije otisao u kumrovec i nikad posetio grob rodite;lja itd itd

ljuta_mamba:
Ovo je jedna vrlo interesantna tema,i sto se vreme bude duze odmicalo a razna dokumenta otvarala,postajace sve interesantnija i interesantnija

Ko je zapravo bio ovaj covek?znamo ono iz licne biografije,rodjen 7.5 1892 u Kumrovcu,ucio skolu za bravara,postao clan partije,radio u goshi,ucestvovao u bombaskom procesu,zaglavio u lepoglavu par godina gde upoznaje Moshu Pijade,potom pariz,prabacuje clanove partije u spaniju itd itd,vodja ustanka u jugoslviji,ranjen dva puta,jednom na sutjesci,jednom 25.5 na drvaru gde je bukvalno kazu jedva izvukao zivu glavu od nemackih komandosa,citao sam u selembergovim memoarima da su tada oni imali svog coveka,inace titovog saradnika koji im je davao instrukcije.
zato se taj dan slavi kao njegov rodjendan navodno,jer je tada spasao glavu i ponovo se rodio.

posle rata potaje predsednik drzave,biva izabran dozivotno,biva opasan igrac,toliko da je nasukao i ruse i amere,kasnije osnovao po nalogu zapada da se te zemlje po oslobadjanju od kolonizma ne bi prikljucile istocnom bloku,kao kuba,vijetnam,koreja,nesvrstane i preuzima te zemlje ni na ciju stranu,zato biva opasno nagradjen od zapada,extra povoljnim kreditima

umire 4.5 1980 u zagrebu posle amputacije noge,predhodno se razvesi od Jovanke

ovako ukratko izgleda zvanicna biografija,nezvanicna je

da je bio vrlo skolovan
da nikad nije do kraja naucio srpsko-hrvatski jezik,njegovi govori su nalik stranih ambasadora kada natucaju jezik domcina
da je svirao klavir
da je macevao
jeo izvanredno sa priborom
voleo lov i umreo da lovi
voleo jahanje i umeo da jase
znao nekoliko jezika
bio opasan zenskaros
bio stranac-austrijanac,rus,poljak habzburgov sin
bio mason-toliko jak da mu je na sahranu dosla cak i engleska kraljica
pokokao sve ljude koji su iole bili neka pretnja po njega
vodio vrlo vrlo fancy zivot playboya

i jos mnogo mnogo toga,sto ostavljam vama da rastumacite,kao npr da pravi tito nije imao 1 prst,da ga brat nije prepoznao,da nikad nije otisao u kumrovec i nikad posetio grob rodite;lja itd itd
Di, bre, umro u Zagrebu??? Aj, nemo' prepravljaš istoriju. Umro čovek u Ljubljani... 8-)

Back