Svadbeni pokloni ili svadbene pare

Kosta2

Legenda
Poruka
65.144
Nekada su se za svadbu mladencima kupovali pokloni. Raspitalo se šta im treba ili se uzelo nešto originalno da poklonodavac bude zapamćen za sva vremena. A bogami, rešavalo se i viška stvari iz vlastite kuće.

Onda je u modu ušlo da mladenci naprave spisak stvari koje trebaju, pa bi diskretno gostima dojavili šta da kupe. Znaš šta žele i da se na tebe računa.

Zadnjih godina se sve promenilo. Pokloni su postali nepoželjni, a od gostiju na svadbi se očekuje da tutnu kuverat sa parama. Negde se iza ponoći radi cela predstava kad mladenci s kumovima ritualno otvaraju kuverte i trijumfalno pokazuju pare ako su zadovoljni s iznosom, a besno škguću zubićima i okreću očima ako je iznos premali.
Ili ako je ne daj Bože kuverat prazan. (:mrgreen:)

Šta mislite, da li je bolje dati poklon ili pare?
Ako su pare, koliko treba?
Minimalno?
Koliko je previše, da ne ispadnete bahati?
Neka zanimljiva iskustva ako ih imate?
Možda anegdota?
Predlog?

:D

Nekada sam volela da biram poklone za svadbu. Vremena se promenila pa sada u kovertu stavim parice i neka kupe šta im treba.

Imala sam slučaj u selu gde su mladenci dobili 19 servisa za ručavanje, 4 usisivača nekoliko lampi. Uvela me rođaka u sobu i kaže biraj šta ti treba jer ovde ima mnogo stvari koje mi ne trebaju a duplikati su.

odjutros mi krenulo na zezalice , ništa namerno :ok:
Ma OK bre

Ja sinoc sviro svadbu.
Jos mi glava tutnji.

.... a bila akustincna varijanta, 100 gostiju.

Kum, svekar, i jos jedan teca izneli teret dogadjaja.

Decica misle da muzikanti rade na klik ko youtube.

Nemastina brale, a tek je pocelo.

Devedesetih je bilo besparice, al je na svakom veselju bilo bar po desetak gostiju koji teraju kera.
Sad moras da prozivas, te pevaj ujko, te danas majko, te sestra mi je porucila.....

Nekada su se za svadbu mladencima kupovali pokloni. Raspitalo se šta im treba ili se uzelo nešto originalno da poklonodavac bude zapamćen za sva vremena. A bogami, rešavalo se i viška stvari iz vlastite kuće.

Onda je u modu ušlo da mladenci naprave spisak stvari koje trebaju, pa bi diskretno gostima dojavili šta da kupe. Znaš šta žele i da se na tebe računa.

Zadnjih godina se sve promenilo. Pokloni su postali nepoželjni, a od gostiju na svadbi se očekuje da tutnu kuverat sa parama. Negde se iza ponoći radi cela predstava kad mladenci s kumovima ritualno otvaraju kuverte i trijumfalno pokazuju pare ako su zadovoljni s iznosom, a besno škguću zubićima i okreću očima ako je iznos premali.
Ili ako je ne daj Bože kuverat prazan. (:mrgreen:)

Šta mislite, da li je bolje dati poklon ili pare?
Ako su pare, koliko treba?
Minimalno?
Koliko je previše, da ne ispadnete bahati?
Neka zanimljiva iskustva ako ih imate?
Možda anegdota?
Predlog?

:D
Ја врло ретко идем на свадбе,али да ипак дам своје мишљење.
Ако идем неком баш блиском,купио бих поклон(наравно,у зависности шта им је потребно).
За остале бих дао паре.По мом мишљењу,50 евра је сасвим прикладан износ.

Mislim da su pare vulgaran poklon. Nekako mi ja to davanje para prostituisanje celog običaja darivanja mladenaca.
S druge strane jesu pare praktičnije. Naprimer, može mlada da ode i "ugradi" nove sise od naših para.
Ode mojih 100 evra na sise.

:mrgreen:
Sta tebe briga na sta ce mlada da utrosi pare? 🙂
Valjda dajes poklon od srca, a nek trosi na sta hoce.
Licno,volim poklone vise nego novac,sto je pomalo djetinjasto.Ali prakticnost pobjedjuje.
Meni su bezveznije one liste poklona.Ako vec zelim da poklonim nesto nekome,zelim da to bude moj izbor, a ne po narudzbi.To sto njemu treba nek kupi sam sebi.😁

Sta tebe briga na sta ce mlada da utrosi pare? 🙂
Valjda dajes poklon od srca, a nek trosi na sta hoce.
Licno,volim poklone vise nego novac,sto je pomalo djetinjasto.Ali prakticnost pobjedjuje.
Meni su bezveznije one liste poklona.Ako vec zelim da poklonim nesto nekome,zelim da to bude moj izbor, a ne po narudzbi.To sto njemu treba nek kupi sam sebi.😁
Kod mene u kraju se to uglavnom naglašava,...da se negde podrazumeva poklon u novcu.
Podrazumeva se i da novcem trebaš pokriti svoje mesto (koliko košta po jednom gostu), i još najmanje toliko za poklon.To je neka najskromnija varijanta.
Mda,... negde se takoreći ništa unapred i ne precizira (poklon može biti bilo šta).

Poslednja izmena:

Back