Posuditi ili ne?!

lapsi

Domaćin
Poruka
3.675
Ne znam da li postoji ovakva tema!
Jako sam ljuta!!!:azdaja:
Posudim komšiji u januaru kofer. Iskrsao mu put iznenada i treba mu veći kofer hitno. Ispraznim neke stvarčice, prebrišem i dam mu.
Zaboravim, jer i nije bio na vidnom mjestu.
Danas odlučila da odložim nekakve zimske stvarčice i vidim da ga nema. Sjetim se gdje je. Pošaljem poruku i dobijem odgovor da je on vratio kofer. Ja kao luda ispreturam namještaj, zavirim ispod svakog kreveta, pretražim sve redom i nema ga.
I šta sada?

Posudim komšiji u januaru kofer. Iskrsao mu put iznenada i treba mu veći kofer hitno. Ispraznim neke stvarčice, prebrišem i dam mu.
Danas odlučila da odložim nekakve zimske stvarčice i vidim da ga nema. Sjetim se gdje je. Pošaljem poruku i dobijem odgovor da je on vratio kofer. Ja kao luda ispreturam namještaj, zavirim ispod svakog kreveta, pretražim sve redom i nema ga.
I šta sada?
da napraviš dnevnik pozajmljenih stvari pa kad nešto pozajmiš lepo zapišeš i staviš reminder da te podseti za par dana da tražiš nazad na vreme...kad vrate onda štikliraš da je vraćeno...

da napraviš dnevnik pozajmljenih stvari pa kad nešto pozajmiš lepo zapišeš i staviš reminder da te podseti za par dana da tražiš nazad na vreme...kad vrate onda štikliraš da je vraćeno...
To je pametna ideja.
Sjetila sam se jednoga događaja, kada sam u susjedno mjesto sa drugaricom išla kod njenog oca, koji živi sam. Ulazimo mi na vrata, a u hodniku velika tabla i na tabli piše:
-Stana uzela makaze
-Mirku posudio bateriju
Dobrila uzele 12 tegli sa tavana...
Miličina snaha odnijela mikser
Mi smo se slatko nasmijale tome.
Stari je bio u pravu.

Увек полазим од тога да сам ја заборавио, шта ћу расејан сам...
Врати филм, можда је човек заиста вратио кофер.
Сети се када је то било, како се све одвијало...ако баш ничега не можеш да се сетиш, позови га и тражи да те подсети...

I šta sada?
Možda je stvarno vratio?

:mrgreen:

Znam za situaciju kada je lik kolegu s posla optužio da mu je ukrao novčanik (obostrana međusobna netrpeljivost na nacionalno-navijačkoj osnovi).
Još lik pred svima kaže - cijela plaća onome tko dokaže da ga je ukrao!

Sutra u obližnjem minimarketu blagajnica vadi novčanik i kaže - jel ovo vaše?

🤣

Увек полазим од тога да сам ја заборавио, шта ћу расејан сам...
Врати филм, можда је човек заиста вратио кофер.
Сети се када је то било, како се све одвијало...ако баш ничега не можеш да се сетиш, позови га и тражи да те подсети...
Kofera nema. Znači da nije vratio.
Što je najgore ja se tako stidim pitati za svoje. Desilo mi se i par puta da me na kasi neko prevari za nešto sitno i ja prećutim, kao da ne želim da je uvrijedim. Djelujem kao jezičara, a ustvari sam smotana.

I šta sada?
Dobra si, ja prijatelju pozajmio 50000e, i nisam nigde zaviriao, čak niti potpisao. Prošlo godinu dana, čovek doneo i još pitao da mi plati kamatu. Pusti kofer, preživećeš

Dobra si, ja prijatelju pozajmio 50000e, i nisam nigde zaviriao, čak niti potpisao. Prošlo godinu dana, čovek doneo i još pitao da mi plati kamatu. Pusti kofer, preživećeš
Znam da ću preživjeti, ali sam ljuta. Ne samo na njega, već i na sebe.
Koliko možeš biti glup da te je stid izboriti se za svoje? A ovdje se svađam za tri žene! Svašta!

Ebi ga , kupićeš .
Najgore je kad nešto sakriješ sam od sebe , ne nadje ga a u kući .
Neeema ga. Pet puta provjeravala. Izgubila pola dana. Nisam zaboravna.
Ništa. Piši propalo. Znam da neću ponovo tražiti. Hebo ga kofer.
Ne dam više ništa. Prije nego što neko nešto pita reći ću ,,nemam,,
Neće više nikada moći popraviti loš utisak.
I čudno da ne pita jesi li pronašla kofer ili dođe do mene, dijeli nas 10 m????

Back