Suvoparni zivot domacice

Kolko godina si ti imao kad si naucio da kuvas pasulj? Mislis da svako to mora da zna kao petnaestogodisanjk :think: ?
Pa zanimalo me verovatno i sa 5 god:lol:ne mislim da mora nego da zeli da nauci i da se zanima potrudi..da se osamostali sto pre..a to podrazumeva da ne jede brzu hranu nego da i kasiku koristi
ako ona ne zna, ti znas da skuvas pasulj, i resen problem. :lol: mozda kuva lepe sarme. a mozda ume i lepo da zaprzi corbu. :lol:

.

Pa sve je to mozda kod danasnjih zena..kod mene nema mozda..ili jesi ili nisi:lol:mislim ono upoznajem devojku koju zanima sta sam zavrsio..mene to ne zanima ich..nego kakav ima mentalni sklop koji podrazumeva da se brine o sebi..ali to nema 20-30-40%..nego 100% da je nezavisna..i kad udjes u kucu prvo bih pogledao frizider da vidim kako se hrani..a bogami vidjao sam 95% prazne:lol:

Svaka zena je domacica u svojoj kuci i nema veze da li ima posao ili ne,uloga domacice joj ne gine.I jeste frustrirajuce i nekako se najmanje vide rezultati tog posla.Brises prasinu-ona napada dok se okrenes,kuvas rucak-ocas posla serpe prazne i prljave,korpa za ves nikad da joj vidis dno,a izgines po kuci tamo vamo.
Ja ne volim da cujem kada neko prica o nekoj zeni u pezorativnom smislu:ona je domacica,sedi kuci i ne radi...Nista.Cvrc.
Zamor materijala se desava i zena mora sebi da nadje nacin kako ce da ventilira bez milosti prema ukucanima...Ako namerava da valja i sebi i njima.

A bre zeeeeeeeeneeeeeeee..evo nesto bas razmisljam,dosadno je bre biti domacica.Tacnije,nije dosadno nego nezahvalno,nezahvalno je danas biti zena.Kuca,posao,i tek poneki izlazak..kad vreme i obaveze dozvole.Sve sto se dogadja izgleda otprilike ovako-dodjem sa posla,e sad kucne obaveze/te skuvaj rucak,spremi po kuci,ves opeglaj,operi sudje..o vecim radovima ne razmisljam osim vikendom kada ih i obavljam:),i na kraju ufffff..strmoglavim se u fotelju ili krevet eventualno se zalepim za komp i to je to..A nije meni samo tako,vec imam utisak da je mnogim zenama tako..ne zalim se,volim da kuvam i spremam kucu,ali nekako necu da vodim suvoparni zivot domacicki,necu da mi u glavi budu veliki kuvar,lista za nabavku i gomila vesa za peglanje.Osim neke dobre knjige koju s vremena na vreme procitam,nazalost nemam nikakvu ideju kako da obogatim svoj zivot a da to ne iziskuje vreme koje nemam..pitam se sta ce biti kada dodju deca...:eek: da li cu tek tada da se izgubim ili..ajde da cujem vas..koliko se dajete kuci,poslu,a koliko sebe cuvate od toga..
Ovo pitanje i mene muči...
Dosada, dosada, dosada... ručak, veš, slaganje, ribanje...
Imam sreću pa moj muž hoće sve da radi... i opet se sve svodi na jednolično, peri, širi, peglaj, slaži... ali ebi ga to je život...

Radost mi donosi druženje i smeh...
I tu mi mm dosta uskače... ima jako pozitivan duh i uvek je raspoložen... uvek se zeza i zasmejava me... posle ludačkog smejanja do suza, vidim da sve vredi...

Pored njega, ispunjava me druženje sa mojima, i sa mojim psom... on mi zaista puni baterije...

Eto kako se ja borim sa dosadom... ;)

Svaka zena je domacica u svojoj kuci i nema veze da li ima posao ili ne,uloga domacice joj ne gine.I jeste frustrirajuce i nekako se najmanje vide rezultati tog posla.Brises prasinu-ona napada dok se okrenes,kuvas rucak-ocas posla serpe prazne i prljave,korpa za ves nikad da joj vidis dno,a izgines po kuci tamo vamo.
Ja ne volim da cujem kada neko prica o nekoj zeni u pezorativnom smislu:ona je domacica,sedi kuci i ne radi...Nista.Cvrc.
Zamor materijala se desava i zena mora sebi da nadje nacin kako ce da ventilira bez milosti prema ukucanima...Ako namerava da valja i sebi i njima.
:klap::klap::klap:

To i jeste pitanje. Kako?:think:

Mislim ok al meni se uopste ne dopada pa sam pomen podjednako..iz kog razloga..sto mi se cini da to pominju samo novopeceni mladji partneri i da to potenciraju..sad iz kog razloga dal im je tesko ili ih mrzi..ili su razmazeni..ili su nadrk pa kao necu nikog sluzim..ok pricamo mi ovde raznih godista ali sam siguran da ovakva podela nije po unutrasnjosti i kod osoba od nekih 45-50god..ako sam 100% sposoban da se sam snalazim..nikako mi nece tesko pasti da se podelim na osobu s kojom sam bez pomena i potraznje jednakosti..ako pak nisam onda ce mi sve smetati sto radim za nju

Ako ti se ˝podjednako˝ ne dopada znači da si za to da neko radi više u kući a neko manje?A šta ti se tu dopada?Pogotovo što pri takvoj rapodeli obično žena strada.
Il su ovo il su ono...što si tako negativan, a što ne može da bude-možda žele da podele poslove i tako jedno drugom olakšaju? :) Kontam ja da to nije popularno i uobičajeno u nas srba ali to me ne zanima, a ni mm-a ;) I da se razumemo, termin ˝podjednako˝ nikako ne shvatati bakvalno, tj odlaziti u krajnost, kako to ovde zna da biva :lol:

Ako ti se ˝podjednako˝ ne dopada znači da si za to da neko radi više u kući a neko manje?A šta ti se tu dopada?Pogotovo što pri takvoj rapodeli obično žena strada.
Il su ovo il su ono...što si tako negativan, a što ne može da bude-možda žele da podele poslove i tako jedno drugom olakšaju? :) Kontam ja da to nije popularno i uobičajeno u nas srba ali to me ne zanima, a ni mm-a ;) I da se razumemo, termin ˝podjednako˝ nikako ne shvatati bakvalno, tj odlaziti u krajnost, kako to ovde zna da biva :lol:

Pa necu bukvalno.al kad idemo u megakupovinu ja nosim 2x po 10kg..ona aj nek bude 2x po 5 al nije ni 3..znaci nema podjednako:lol:onda sex inicijativa je na meni 100%..ona svrsava 3-4-5x ja 1..de je tu jednakost:lol:ja vozim kola ona ne..dolazimo do toga da sam stariji i iskusniji pa kuvam sve redom..kucni poslovi se podrazumevaju i pranje..sad ti meni reci koj ce mi k riba:lol:ako tako gledamo ja stradam uvek a ako te poslusam bice mi itekako dobro da ona preuzme pola i da se vaga izbazdari fifty 50..e sad zasto bi mi mladi glumili po ovoj potrebi svet kad je ipak veci % balkanskog vaspitanja i ponasanja?

I mene ovo najviše žulja u Mačkinoj priči.:lol:[/QU
ne treba da te zulja.moj muz ujutru kad krene na posao nosi rucak koji tamo podgreje u mikrotalasnoj,jer voli da ruca u jedan.desava mi se da mi nije nista ostalo od jucerasnjeg rucka,pa se setim da mu kuvam u devet uvece.malo telefoniram,malo forumasim,malo tv i skuvan rucak.ako je nesto na kasiku sto moze da se sutra podgreje,kuvam i za decu.ako ne sutra operacija tece ovako.za mladjeg kuvam posebno,jer on dolazi oko 1,za srednjoskolca kasnije jer on stize oko 3,a ja skoro svakodnevno kuvam sebi,jer samo ja zelim da se hranim zdravo i dijetalno.ovako je bar dva puta nedeljno.jedna mikrotalasna bi taj posao skratila ,ali iako zivim u dva spojena stana,kuhinja mi je manja od kutije sibica i nema mesta.
meni nije problem ceo dan da kuvam,ali recimo pranje kupatila,wc solje,fuj,to je nesto sto mrzim.ja zivim sa tri muskarca koji su kao onako uredni,a u wc u svinje

***, ja ću ribati WC svaki dan jer se to obavi za par minuta i čisto k'o suza, ali kuvanje ručka JEDNOM dnevno me ubija, a kamoli nekoliko puta. Zlopatiš se onoliko, a pojede se za sekund i gde si bio - nigde, šta si radio - ništa...:sad2:

Nego da pitam ove mlade domaćice....kako uspevate da vam bude toliko dosadno???:think:
Joooj, kad se samo setim kako je meni bio kratak dan dok nisam imala decu.
Sad čekam da malo porastu pa opet Jovo nanovo.

Al' me idu ove narodne poskočice.:lol:

ALI NE MUCE ME KUCNIIII POOOOOOOOSLOOOOOOOOVIIIIIIIII....niti mi je TESKO da ih obavljam,samo mi je bezveze da mi se zivot SVEDE SAMO NA TO
volim i da kuvam,i uzivam da mi sve bude kako treba u kuci,ali kad se sve svede,obrni okreni na posao i kucu,i da ne mogu da izadjem sa komsinicom u grad jer moram da uradim nesto,ili sam prosto premorena...

Razumem te.Imam posao koji me bukvalno samelje,ali gore od toga je što imam užasno radno vreme.U principu nije da mooooram da kuvam, ali prosto želim, najpre zbog sebe, jer za mene, dom i to podrazumeva.Kao i sve ostalo vezano za kuću.Često mi dan izgleda kao onaj koji si opisala, jer svašta sebi sama nametnem,ali isto tako često batalim sve i radim ono što me ispunjava ( čitanje, šetnja, šoping, vreme sa prijateljima). Baš sam sinoć otišla u skitnju, a ostavila brdo sudova i musav šporet,a da nemam ni ručak za danas.Pa šta?Neće propasti svet.Malo ovako, malo onako...Doduše, kada sam se vratila, on je sve to sredio,ali i da nije, sredila bih ja naknadno ili danas kad se vratim s posla.Znam šta je red i kako treba,ali neću da robujem tome po svaku cenu.Trudim se,ali ne želim da me to učini nesrećnom.Kuća je velika, vikendom je zajedno sredjujemo.Subotom naručimo klopu, kako bi imali više vremena, a nedeljom volim da bude "nedeljni ručak".Stižem i na manikir i kod frizera, ranije sam i trenirala redovno, sad ne,ali nameravam da nastavim..I tako...Uštinem ja štošta za sebe....i smatram da tako i treba.
Nekad potegnem, nekad se izmaknem...

Poslednja izmena:
***, ja ću ribati WC svaki dan jer se to obavi za par minuta i čisto k'o suza, ali kuvanje ručka JEDNOM dnevno me ubija, a kamoli nekoliko puta. Zlopatiš se onoliko, a pojede se za sekund i gde si bio - nigde, šta si radio - ništa...:sad2:

Nego da pitam ove mlade domaćice....kako uspevate da vam bude toliko dosadno???:think:
Joooj, kad se samo setim kako je meni bio kratak dan dok nisam imala decu.
Sad čekam da malo porastu pa opet Jovo nanovo.

Al' me idu ove narodne poskočice.:lol:

Zato su srecne zene ciji muzevi kuvaju. :mrgreen:

Meni nije jasno zasto moju zenu i mnoge od vas to mrzi. Ustvari, jedino to mogu sebi objasniti time sto je to neko "moranje", rutina - ili se varam? Ebote, meni to dodje razonoda. Posle dana na poslu, dodjem kuci i uzmem da kuvam. I uzivam u tome. I zadovoljstvo mi je svaki put kada vidim da ukucani tepaju i da im je ukusno.

Sto se same teme tice...treniraj nesto, imas valjda neki hobi? Idi trci, bilo sta. Samo nemoj da rdjas u cetiri zida.

p.s.: pecanje mi ne dirajte, vidim neki se podrugavaju pecanju, a nemaju pojma sta propustaju! :rtfm:

Zato su srecne zene ciji muzevi kuvaju. :mrgreen:

Meni nije jasno zasto moju zenu i mnoge od vas to mrzi. Ustvari, jedino to mogu sebi objasniti time sto je to neko "moranje", rutina - ili se varam? Ebote, meni to dodje razonoda. Posle dana na poslu, dodjem kuci i uzmem da kuvam. I uzivam u tome. I zadovoljstvo mi je svaki put kada vidim da ukucani tepaju i da im je ukusno.

Sto se same teme tice...treniraj nesto, imas valjda neki hobi? Idi trci, bilo sta. Samo nemoj da rdjas u cetiri zida.

p.s.: pecanje mi ne dirajte, vidim neki se podrugavaju pecanju, a nemaju pojma sta propustaju! :rtfm:

Kuvanjew je i meni razonoda kad znam da ne moram i da nije svakodnevno.Ali u suprotnom, teška gnjavaža...veruj mi...

Pa sve te akcije i pecanje kao + cine mentalni sklop coveka koji neke nemaju pa im pada kao moranje:aha:

To je tacno. Ja ne bih mogao da zivim sa pasivnim, lenjim osobama. A imam takvih komsinica. Sede samo kuci, nemaju nikakav svoj hobi, sem blejanja u TV - a to je katastrofa od hobija (mozes samo da otupis totalno). Nije mi jasno da nemaju nikakve interese, sem ispijanje kafe i blejanje u TV, i tracaranja naravno.

Kuvanjew je i meni razonoda kad znam da ne moram i da nije svakodnevno.Ali u suprotnom, teška gnjavaža...veruj mi...

To sam i mislio da je razlog za smor. Razumljivo. Vidim koliko cesto je moja supruga umorna samo od obaveza u domacinstvu, oko dece itd., pa skroz razumem da joj je totalni smor da uzme jos i da kuva. Ne zato sto ne voli da kuva, nego sto je smorena od tih drugih poslova i obaveza.
Ja sam ipak ekstreman primer. Mene bukvalno nikad ne mrzi. Znaci kuvam cak i kada za to nema potrebe (mislim svi siti, niko u kuci nije gladan), pa onda zovem nekog ortaka npr.da svrati da jede sa mnom. Leti gledam da sam sto cesce u prirodi i da raspalim rostilj ili uzmem kotlic da pravim. Zimi se izuzetno rado bakcem sa pravljenjem kiselog kupusa, spremanjem tursije itd.

Back