Suvoparni zivot domacice

Dosadan život je dosadan život, bio domaćički ili ne.
Kućni poslovi, ebg, kao i svaki drugi poslovi, na prvom mestu su obaveza. U tome se nađe mnogo, malo ili nimalo zadovoljstva, kako ti se zalomi.
Nema neke razlike između dana koji se svodi na kuvanje, pranje, peglanje i odmor od toga i dana koji se svodi na 8 radnih sati i odmor od toga, tj. blejanje.

Od tog blejanja treba napraviti konstruktivno utrošeno vreme, sa sadržajima koje te ispunjavaju, a sve to zavisi od individualnih interesa.
Nekome je to sport, nekome knjiga ili folmovi, nekome druženje, nekome hobi, učenje stranih jezika...dajte mašti na volju.
Osobe bez interesovanja u životu su osuđene na večitu dosadu, koju mogu da izbegnu samo "izmišljanjem poslova", tipa usisavanje triput dnevno, peglanje pertli, brisanje prašine svaki dan, pranje svih sudova iz kuće jednom nedeljno i sl. Ne kaže se džabe da za budalu uvek ima posla.

Kakva je razlika izmedju Srpkinje i Francuskinje?

Francuskinja ima sa leve strane muža,

sa desne ljubavnika,

iza sebe sumnjivu prošlost,

ispred sebe blistavu budućnost,

a na glavi šešir.

Srpkinja sa leve strane ima kese,

sa desne strane decu,

iza sebe lepu prošlost,

ispred sebe ne vidi budućnost,

a na glavi - muža i svekrvu.

Ako zavidite ovoj prvoj - to dovoljno kaze o vama.

A ovaj drugi stereotip je prevazidjen. Ima jos takvih slucajeva (zao mi je takvih zena), ali ako cemo posteno, malo ih jos ima. I dobro je sto je tako. Ja kao muskarac podrzavam. Samo me zabrinjava sto se ide u drugu krajnost (vidi po "Francuskinja") ;)

A bre zeeeeeeeeneeeeeeee..evo nesto bas razmisljam,dosadno je bre biti domacica.Tacnije,nije dosadno nego nezahvalno,nezahvalno je danas biti zena.Kuca,posao,i tek poneki izlazak..kad vreme i obaveze dozvole.Sve sto se dogadja izgleda otprilike ovako-dodjem sa posla,e sad kucne obaveze/te skuvaj rucak,spremi po kuci,ves opeglaj,operi sudje..o vecim radovima ne razmisljam osim vikendom kada ih i obavljam:),i na kraju ufffff..strmoglavim se u fotelju ili krevet eventualno se zalepim za komp i to je to..A nije meni samo tako,vec imam utisak da je mnogim zenama tako..ne zalim se,volim da kuvam i spremam kucu,ali nekako necu da vodim suvoparni zivot domacicki,necu da mi u glavi budu veliki kuvar,lista za nabavku i gomila vesa za peglanje.Osim neke dobre knjige koju s vremena na vreme procitam,nazalost nemam nikakvu ideju kako da obogatim svoj zivot a da to ne iziskuje vreme koje nemam..pitam se sta ce biti kada dodju deca...:eek: da li cu tek tada da se izgubim ili..ajde da cujem vas..koliko se dajete kuci,poslu,a koliko sebe cuvate od toga..

Vi zene nikada niste zadovoljne...Kakav god zivot da imate .

Ali moras da jedes..jednostavno moras..svaki dan..sad ako mislis da se trebamo hraniti na ulici da ne bi bilo pod moranje spremanje obroka od 20-30min odosmo svi u k:aha:

E jeste, bas sam to mislila...Idi bre....Naravno da moramo da jedemo i to sto sam napisala ne znaci da ne kuvam,bas naprotiv,ali da se bas svakodnevno radujem toj aktivnosti, i ne radujem se!
A ta prica o 20-30 minuta...mhm...vazi, kako da ne...Ima jela na brzaka, nije da nema, prva sam za razne varijante tog tipa,ali ako stvarno hoces pravi rucak, ima tu "malo" vise posla...samo muski obicno to tretiraju kao nije ti to nista, to je za cas...I meni sto-sta sto sedim i gledam iz fotelje deluje kao za cas...Pa uzmi i tih 30 minuta svakodnevno, pa ce posle nekog vremena da ti bude muka.Evo tu su zene, pa neka kazu,ako gresim...
Evo da izuzmemo kuvanje,ali najveci broj stvari koje , uslovno receno, moramo da obavljamo svakodnevno, bas nam se i ne mile....

kod mene bogme poslovi moraju da se dele.i garderoba za posao mora da bude adekvatna.morala sam da okacim sliku,mada sam je vec negde stavljala

Prilozi

• DSCN6406_resize.jpg
    DSCN6406_resize.jpg
    4,2 KB · Pregleda: 59
sine brate ispunjenost života zavisi od tebe
a nikad mi nije jasno to kukanje na KUAVNJe i na domaćinski život
ajde ono prljavi poslovi prašina usisivač wc niko voli al i to je 30min dnevno
al kuvanje kao prave famu od spremanja graška pasulja i punjenja paprike
ama bre za to treba isto MAX 30min
pomisli gde ti ide vreme i gde ti ide život

INAČE život domaćice je bajka bre
samo se motaš oko kućnih aparata i izmišljaš kerefeke
ne brineš za posao platu odnose... (naravno str8 domaćice)

Suvoparni zivot domacice...kao i svakodnevnica na poslu, godinama isto sve i ljudi se ne menjaju, vec sve znas nema vise izazova i sve postaje dosadno. Sve zavisi ko je za sta sposoban kako dozivljava svoju ulogu. Nista nije lako u zivotu. Jos ako si domacica i to niko ne ceni jednako boli kao i kada te na poslu ne cene. Kako se koja faza u zivotu smenjuje tako se nase misljenje menja. Dosadi i frka, guzva, panika, prevoz, ljudi neki kojih se grozis na poslu pa pozelis da ostanes kod kuce, ustanes kad hoces, ides setas, jedes kuvanu hranu koja ti se jede tog dana a ne neki burek iz pekare ili pizza i smucilo ti se sve.
Ne znam da li postoji carobna formula da uzivas u onome sto radis, da uspes da se snadjes na poslu i radis ono sto volis i jos dobro zaradjujes, da su ljudi na poslu dobri i prave kolege, a ne da ti se prevrce u stomaku kako se priblizavas poslu svaki dan...pa bi i u tom slucaju bilo bolje da ostanes kod kuce i nikoga ne gledas...
Uglavnom, sve dosadi kad se izgube izazovi!
A opet, ako ti je u kuci haos, onda je sve bolje nego biti u kuci. I da radis i trpis tamo neke face...

ajde ono prljavi poslovi prašina usisivač wc niko voli al i to je 30min dnevno
al kuvanje kao prave famu od spremanja graška pasulja i punjenja paprike
ama bre za to treba isto MAX 30min
INAČE život domaćice je bajka bre

Upravo zbog ovakvih izjava se smatra da biti domaćica nije ništa posebno.
Baš bih volela da vidim vas koji za 30min sredite kuću na šta liči ta kuća i ručak koji se spremi za 30 minuta!
To je crnački posao!
Naravno da slobodnog vremena ima na pretek osim ako žena ne odluči da bude rob toj kući, ali to je samo njena odluka.
A šta raditi u slobodno vreme? Ja ne znam šta bih pre...:aha:

Upravo zbog ovakvih izjava se smatra da biti domaćica nije ništa posebno.
Baš bih volela da vidim vas koji za 30min sredite kuću na šta liči ta kuća i ručak koji se spremi za 30 minuta!
To je crnački posao!
Naravno da slobodnog vremena ima na pretek osim ako žena ne odluči da bude rob toj kući, ali to je samo njena odluka.
A šta raditi u slobodno vreme? Ja ne znam šta bih pre...:aha:

Smatram da ne treba pridavati mnogo vaznosti tim kucnim poslovima i padati u nesvest oko toga.Nije lako,al sta sad ajd da ne pipamo nista jer je crnacki posao...Ja sam jedna od tih koja ne sprema ruckove duze od 1h.To je maximum,jer sve ostalo je za mene luksuz.
Ako se kuca redovno odrzava takodje mislim da je pola sata dnevno dovoljno da se posvetis krpi i usisivacu.

I biti domaćica znači nemati posao tj. stalno biti kući.
A to stvarno jeste suvoparno jer većina ljudi radi i ne može da se druži po ceo dan.
I koliko god zanimacije domaćica da nađe za sebe, suvoparno je non-stop biti sam/a...
Biti domacica znaci i imati posao,ali imati spremljen rucak,imati kolace na stolu za ukucane i iznenadne goste,nemati tone ne ispeglanog vesa i zaostatke prljavog.Biti domacica znaci i brinuti o svojim ukucanima.Domacice su zene koje umeju,znaju,mogu,kojima nije tesko i koje ne traze odlikovanje za pozrtvovanost. To znaci biti dobra domacica.
A mozes biti i domacica na sledeci nacin:nemas posao,ubijas se kukajuci nad svojom sudbinom,kafenises citavo pre podne sa komsinicama,gledas Farmu i sve ostalo djubre,zbrckas rucak preko volje,i samo ti je cilj da pocnes da radis a sve drugo ce se resiti samo od sebe....

E jeste, bas sam to mislila...Idi bre....Naravno da moramo da jedemo i to sto sam napisala ne znaci da ne kuvam,bas naprotiv,ali da se bas svakodnevno radujem toj aktivnosti, i ne radujem se!
A ta prica o 20-30 minuta...mhm...vazi, kako da ne...Ima jela na brzaka, nije da nema, prva sam za razne varijante tog tipa,ali ako stvarno hoces pravi rucak, ima tu "malo" vise posla...samo muski obicno to tretiraju kao nije ti to nista, to je za cas...I meni sto-sta sto sedim i gledam iz fotelje deluje kao za cas...Pa uzmi i tih 30 minuta svakodnevno, pa ce posle nekog vremena da ti bude muka.Evo tu su zene, pa neka kazu,ako gresim...
Evo da izuzmemo kuvanje,ali najveci broj stvari koje , uslovno receno, moramo da obavljamo svakodnevno, bas nam se i ne mile....

Nema sta zene da kazu i nisu svi muskarci isti..kao ni zene kojima to ne pada tesko..ziveo sam sam i snalazio se al me nije muka natera da naucim sve sto se brzo sprema..nego iskustvo da namirnica zadrzi svoj kvalitet..da je ne obradjujem 3 sata..zbog toga jedem tako spremljenu hranu a ne da bi se sto pre uvalio ispred tva u fotelju..najvise me nervira kad zena kaze i nabraja sta je uradila u kuci..pa kao skuvala sam rucak..oprala masinu vesa..PA NISI TI SRECO SKUVALA I OPRALA..NEGO SPORET I MASINA..zato sto ja to isto radim i za spremanje onoga sto se turi tamo treba 5 minuta i 2-3 puta doliti vodu u serpu

Poslednja izmena:
Pa dobro, nemojte preterivati. Ni vi domacice, ni vi sto ih podcenjujete.
O.K., opere ti ves masina ves, ali treba taj ves prebrati (beli, sareni...), treba taj ves posle i rasiriti da se susi, treba ga posle i opeglati i sloziti. Ne moze to sve ves masina. :mrgreen:

Da je posao biti domacica - posao je, bez dileme. Ali ne moze mi nijedna domacica reci kako od jutra do mraka ne staje da radi. Istina je negde u sredini, dakle niti je to crncenje niti je lelemudanje. :mrgreen:

Back