Suvoparni zivot domacice

Poruka
18.868
A bre zeeeeeeeeneeeeeeee..evo nesto bas razmisljam,dosadno je bre biti domacica.Tacnije,nije dosadno nego nezahvalno,nezahvalno je danas biti zena.Kuca,posao,i tek poneki izlazak..kad vreme i obaveze dozvole.Sve sto se dogadja izgleda otprilike ovako-dodjem sa posla,e sad kucne obaveze/te skuvaj rucak,spremi po kuci,ves opeglaj,operi sudje..o vecim radovima ne razmisljam osim vikendom kada ih i obavljam:),i na kraju ufffff..strmoglavim se u fotelju ili krevet eventualno se zalepim za komp i to je to..A nije meni samo tako,vec imam utisak da je mnogim zenama tako..ne zalim se,volim da kuvam i spremam kucu,ali nekako necu da vodim suvoparni zivot domacicki,necu da mi u glavi budu veliki kuvar,lista za nabavku i gomila vesa za peglanje.Osim neke dobre knjige koju s vremena na vreme procitam,nazalost nemam nikakvu ideju kako da obogatim svoj zivot a da to ne iziskuje vreme koje nemam..pitam se sta ce biti kada dodju deca...:eek: da li cu tek tada da se izgubim ili..ajde da cujem vas..koliko se dajete kuci,poslu,a koliko sebe cuvate od toga..

Slazem se da je dosadno al su zene takve da ih ne zanimaju neke aktivnosti gde sa malo treba angazovati fizicki..tipa sport..pecanje..neko druzanje da nije ogovaranje uz kaficu..sve ih nesto mrzi i nemaju ideje

to apsolutno nije tacno.mene zanima i sport(ne da ga gledam,vec da ga upraznjavam) i pecanje,i aktivnosti tipa bilijar i setnja i stoni tenis,a kafa i ogovaranje me ne zanimaju.a tek sto me ne zanima briskanje kuce...
mozda ja i nisam zensko:eek:

A bre zeeeeeeeeneeeeeeee..evo nesto bas razmisljam,dosadno je bre biti domacica.Tacnije,nije dosadno nego nezahvalno,nezahvalno je danas biti zena.Kuca,posao,i tek poneki izlazak..kad vreme i obaveze dozvole.Sve sto se dogadja izgleda otprilike ovako-dodjem sa posla,e sad kucne obaveze/te skuvaj rucak,spremi po kuci,ves opeglaj,operi sudje..o vecim radovima ne razmisljam osim vikendom kada ih i obavljam:),i na kraju ufffff..strmoglavim se u fotelju ili krevet eventualno se zalepim za komp i to je to..A nije meni samo tako,vec imam utisak da je mnogim zenama tako..ne zalim se,volim da kuvam i spremam kucu,ali nekako necu da vodim suvoparni zivot domacicki,necu da mi u glavi budu veliki kuvar,lista za nabavku i gomila vesa za peglanje.Osim neke dobre knjige koju s vremena na vreme procitam,nazalost nemam nikakvu ideju kako da obogatim svoj zivot a da to ne iziskuje vreme koje nemam..pitam se sta ce biti kada dodju deca...:eek: da li cu tek tada da se izgubim ili..ajde da cujem vas..koliko se dajete kuci,poslu,a koliko sebe cuvate od toga..

Auuuu bre. Pa ti ako sad vec zivis takvim zivotom, sta ce tek biti kad budes imala decu? :eek:
Malo akcije...neki sport...ovo-ono. ;)

Kad smo i mm i ja radili kućni poslovi su deljeni podjednako, i kuvanje i ribanje kuće, potpuno pola pola.Peglala sam jednom nedeljno kad se nakupi i kad mi mm dozvoli :mrgreen: To je po njemu gubljenje vremena.Tako da smo imali slobodnog vremena.
Sada on radi, ja ne tako da ja sredjujem po kući ali po malo svaki dan jer nam dolazi žena koja sprema svake nedelje.Tako da je moje da malo pospremim, veš i sudje-dok ne dodje mašina za sudje ovih dana ;) i ručak.S tim što nedeljom ručamo kod mojih, subotom i još jedan dan u nedelji kod njegovih, tako da mi ostaje pola možda 3 puta da nešto skuvam u toku nedelje jer nekad i nešto naručimo ili odemo na ručak.
Kad dodje beba onda ćemo videti, naravno ono što mama mora-mora ali ostatak ćemo se naravno podeliti kao i dosad :)
Što se tiče tih nekih aktivnosti, trenutno ne upražnjavam ništa osim kratke šetnje zbog trudnoće, inače sam išla na italijanski i trenirala ... uvek nešto :) I jedva čekam da se porodim pa da nastavim da treniram-šta god!

Slazem se da je dosadno al su zene takve da ih ne zanimaju neke aktivnosti gde sa malo treba angazovati fizicki..tipa sport..pecanje..neko druzanje da nije ogovaranje uz kaficu..sve ih nesto mrzi i nemaju ideje

Si ti kršten..:lol: Moja žena voli da ide u lov na sitnu divljač, zec, prepelice, jarebice i to...

@A savet za postavljačicu teme, nadji muža, ako već nisi, i dresiraj ga od samog starta da rmba po kući..:mrgreen:

Poslednja izmena:
Kuvam,perem,brisem pod (poznatom metodom:mrgreen:) idem u kupovinu,donosim,prinosim,vaspitavam,uvijam se kad napravim veliki racun na kartici,peglam i sto se ne pegla,radim domace zadatke,idem na roditeljske,vozim rolere,idem kod pedikira,manikira,frizera,trepcem kad mi pauk odnese auto,mazim ih i pazim,kuvam supice i pravim dva rucka kad neko hoce ovo a drugi ono,treniram i citam,ugadjam i budem i "svetica i qrva sve po potrebi";)
Ne stedim se.Pa kad se jednom negde supam i stanem-Boze moj.
Uzivam u svemu.Uzivam sto sam zena.Koristim to tako reci.;)

Kuvam,perem,brisem pod (poznatom metodom:mrgreen:) idem u kupovinu,donosim,prinosim,vaspitavam,uvijam se kad napravim veliki racun na kartici,peglam i sto se ne pegla,radim domace zadatke,idem na roditeljske,vozim rolere,idem kod pedikira,manikira,frizera,trepcem kad mi pauk odnese auto,mazim ih i pazim,kuvam supice i pravim dva rucka kad neko hoce ovo a drugi ono,treniram i citam,ugadjam i budem i "svetica i qrva sve po potrebi";)
Ne stedim se.Pa kad se jednom negde supam i stanem-Boze moj.
Uzivam u svemu.Uzivam sto sam zena.Koristim to tako reci.;)

Au majko moja...Mislim, svaka čast ako ti tako odgovara :) Al da ja kuvam dva ručka jer se gospodi ne jede to što sam skuvala... :zcepanje: Apsolutno nemoguće :manikir:

Tebi ce biti svuda suvoparno, i nigde neces imati bas nikakvu ideju ni o cemu :)
a i ne znas da nemas problem
jer i ne znas koliko veliki je problem tvoj
Uzivaj :)

Ja sam jednu deceniju provela trceci i jureci na sve strane, da sve stignem, i dete, i muz, i fax, i poso, i kuca, i druzenje, i sport, i izlasci.....
A onda sam shvatila da sve to moze i sa manje stresa i bez mnogo frke.
Kuvam kad moram ili kad sam raspolozena, cesto kupim gotovo, koristim usluge zamrzivaca, vikend jedan dan je nas za neku akciju, a jedan je 'kucin', a posle posla se odmaram, ne racunam pranje sudova, radim zadatke ili jedostavno pricamo, igramo s kucetom, setamo ga
u poslednje vreme se dohvatim knjige, a svaki trenutak slobodnog vremena slusam muziku

ono sto je u mom slucaju cinjenica je da me posao prosto isisava, dodjem stvarno umorna i ja posle nisam ni za sta, ali stvarno.....kakav crni sport ili plivanje (iako bih ja volela), ja sam tad samo za dremku

i sta ja tu mogu sto mi je posao svakog dana stresan i svakog dana nosi sa sobom gomilu problema koje treba resavati i gomilu posla i zadataka koje moras da uradis? na zalost, rob sam vremena provedenog na poslu, ali posto radim s debelim razlogom, imam pravo da bar slobodno vreme koristim za odmor i kako je meni najugodnije

a to je trenutno hm:rumenko: , muzika, knjiga, zezanje s cerom ili igranje s psom

Nasla muza,laksi deo posla obavljen,sledi tezi-sledi dresura

Tu ti je greška...čim nađeš odma' kreneš sa dresurom...:D...Kao moja žena, mesec dana je s vremena na vreme spavala u mom stanu, pošto smo studirali u istom gradu, a posle mesec dana ustala jedno jutro i kao general: Skidaj te zavese da ih operem i da oglancam prozore...a ti, eno ti rukavice, domestos, sona kiselina..WC mora da se sija...si čuo? :lol:

Tebi ce biti svuda suvoparno, i nigde neces imati bas nikakvu ideju ni o cemu :)
a i ne znas da nemas problem
jer i ne znas koliko veliki je problem tvoj
Uzivaj :)
:zcepanje:a zasto mi samo i jednostavno ne kazes da sam glupa,i pristedis sebi trud..:mrgreen: ma,postavim temu,a doju ljudi i kao spustaju me..:rotf:kao..hajde pomozi ovakvom debilcetu da otvori svoje lepe oke i pogleda svet onako kako treba..

pa ne ide mi..sta cu..ne,ne zalim se na posao koji treba da se obavi..dakle ne radi se ovde o tome kukuj mene sto cu ja sama,sto samo ja peglam,perem,pusim..jok..nije poenta u tome vec me zanima kako i sta zene rade u slobodno vreme,a da im se zivot i dan ne svedu na kuca,poso..itd..

Tu ti je greška...čim nađeš odma' kreneš sa dresurom...:D...Kao moja žena, mesec dana je s vremena na vreme spavala u mom stanu, pošto smo studirali u istom gradu, a posle mesec dana ustala jedno jutro i kao general: Skidaj te zavese da ih operem i da oglancam prozore...a ti, eno ti rukavice, domestos, sona kiselina..WC mora da se sija...si čuo? :lol:

Upravo :lol: Tako se to radi.Kad se ušuška u naviku da žena sve radi pa ti kao kreneš iz početka...što bi se on menjao kad si i dosad mogla sve sama...A pored toga, na početku ste veći entuzijasti, ljubav pršti na sve strane...uradio bi sve za tebe, de ne bi malo i domestos uz'o u ruke :mrgreen: Eto,a po tebi se i vidi kako muškarac još i više ustvari voli svoju ženu kad ona malo pokaže zube :mrgreen:

pa ne ide mi..sta cu..ne,ne zalim se na posao koji treba da se obavi..dakle ne radi se ovde o tome kukuj mene sto cu ja sama,sto samo ja peglam,perem,pusim..jok..nije poenta u tome vec me zanima kako i sta zene rade u slobodno vreme,a da im se zivot i dan ne svedu na kuca,poso..itd..

Ma zezam se ja malo ;) Pa rekoh, u zavisnosti ko koliko preuzme na sebe toliko i slobodnog vremena, nije obavezno da je svaka žena prezauzeta u braku i jedva nadje vremena za sebe :) Ja rekla svoj slučaj :)

Si ti kršten..:lol: Moja žena voli da ide u lov na sitnu divljač, zec, prepelice, jarebice i to...

@A savet za postavljačicu teme, nadji muža, ako već nisi, i dresiraj ga od samog starta da rmba po kući..:mrgreen:

Uu pa vidis to je opet krajnost takvih s viskom muskih hormona bih se plasio:lol:ma bitno da to nije dosadno sto sve rade shablonski..a malo je takvih koje mozes svakodnevno vidjati da ne odustaju od sporta..slobodno ih mogu nazvati extremima

Back